Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καλυτερο Σεναριο σε Videogame Ever

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Καλυτερο Σεναριο σε Videogame Ever

Απλη αλλα πολυ σημαντικη ερωτηση φιλοι συμφορουμιστες.

Ποιο θεωρητε ως το καλυτερο σεναριο ολων των εποχων σε βιντεοπαιχνιδι και γιατι;

Για να κανω την αρχη: Final Fantasy VII

Ειναι για μενα το πιο ολοκληρωμενο σεναριο σαν concept, προβολη και συνθεση κοσμου και ενδιαφεροντες χαρακτηρες. Ενας κοσμος ο οποιος ειναι κυριαρχημενος απο μια εταιρια βαριας βιομηχανιας, πολιτικη ιντριγκα, ερωτηματα και ευαισθησιες για το περιβαλλον, φανταστικη πλοκη και μερικες απο τις πιο δυνατες σκηνες στην ιστορια της βιομηχανιας. Καμια σχεση με τα απολυτως κλισε σεναρια τα οποια μας ειχε συνηθισει και συνεχιζει να μας προσφερει με τον κουβα η βιομηχανια. Πιστευω οτι ειναι μακραν το καλυτερο σεναριο απο ολα τα Final Fantasy παιχνιδια, και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μεσα στα τρια κορυφαια ανεξαρτητως genre. Και ειναι και η προσωπικη μου κορυφαια επιλογη.
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Final Fantasy VIII απλα επειδη το βρισκω πιο ολοκληρωμενο απο το VII οπου η Aerith τελικα δεν αναστηθηκε και μας μειναν ορισμενες αποριες. εαν το VII δεν ηταν το πρωτο παιχνιδι ρολων της Square για Playstation και δεν εκανε τοσο ντορο ωστε να ασχολουντε ολοι μαζι του, τοτε θα ξεχωριζε το VIII σιγουρα λογο σεναριου! το παιχνιδι μεσα μπορει να μην εχει καμια σημαντικη ανατροπη σαν τον θανατο πρωταγωνιστριας αλλα εχει και αρκετο ρομαντισμο με την Rinoa, και πολυ περιπετεια, κι αυτο το "νιωθεις" με τις αποστολες της ακαδημιας Garden, ολες που σου βαζει ειτε αρχικα αλλα και στη πορεια οπου καταληγεις. και γενικα οταν κυκλοφορησε και το παιζα ηταν σαν να το ζουσα! το μονο παραπονο που εχω ηταν οτι στο 4ο cd η Ultimecia εμφανιζεται καπως ξαφνικα και το παιχνιδι σου απαγορευει να επισκεφτεις τις περιοχες που μπορουσες να πας στα προηγουμενα 3, αλλα αυτο ειναι κατι που σχεδον σε ολα τα παιχνιδια της σειρας συμβαινει, σηκωνουν ανετα δηλαδη sequel...

Comment

Αφού μόνο μια επιλογή τότε θα πω στο νήμα τα Ηalo, τα <<Star Wars της εποχής μας>>, όπως έχουν χαρακτηριστεί.

Γιατί κατά την διάρκεια των παιχνιδιών,όλες οι πληροφορίες και τα γεγονότα του παρουσιάζονται και είναι δομημένα με μεγάλη λεπτομέρεια και προσοχή. Είναι αξιοθαύμαστη η επίτευξη αυτή όταν μιλάμε για τέτοια γιγάντια κλίμακα .

Από το όλο background του project των γενετικά τροποποιημένων στρατιωτών, το όλο χρονικό της συνάντησης και κατόπιν της διαμάχης της ανθρώπινης φυλής με τον συνασπισμό των Covenants,την τεχνολογία των 2 παρατάξεων , τις διάφορες φυλές και χαρακτηριστικά τους, τους πλανήτες και τις αποικίες τους.

Από την αυτοθυσία βασικών πρωταγωνιστών,την προδοσία,τον εμφύλιο διχασμό, την εκδίκηση και τέλος τους παραλληλισμούς με τον φονταμενταλισμό και την προπαγάνδα των θρησκευτικών ηγετών Prophets.

Τέλος, επειδή η ιστορία και τα γεγονότα του αν και ήδη έχουν τεράστιο υλικό έχουν πολλά ακόμη να εξηγήσουν,όποιος έχει ασχοληθεί με τα παιχνίδια θα καταλάβει.

Για περισσότερα εδώ:
      http://halostory.bungie.org/
      NDS themes

Comment

επισης να αναφερω και τα Resident Evil σαν σειρα γενικοτερα. πλησιαζει σχεδον την πραγματικοτητα, οποιος παρατηρησει τα γεγονοτα και μπορεσει να συλλαβει την γενικη ιδεα του παιχνιδιου και πως εξηγουντε θα διαπιστωσει οτι ειναι ακρως ρεαλιστικο&#33; congrats στον Shinji Mikami&#33;&#33;&#33; ανετοτατα μπορει να συμβει κατι τετοιο στη πραγματικοτητα. γιαυτο γιναν και ταινια αλλωστε.

Comment

Boy μου το χαλας λιγο κολλητε... Ειπα για το ΕΝΑ σεναριο το οποιο θεωρεις ΕΣΥ καλυτερο ever, και γιατι... Ελα, κανε το κονε σου και παιξε μπαλα...
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

οk, narrowed it down to one choice
            NDS themes

Comment

Θα συμφωνησω με σενα DJ πραγματι το FFVII εχει ενα απο τα πιο αρτια ολοκληρωμενα σεναρια ever

Aντρέας Παγουλάτος

Comment

Moon RPG Remix , Playstation, Jap-only release. Mε διαφορα οτι καλυτερο εχω δει σε σεναριο RPG/
                " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Αν και δεν εχω παιξει το τριτο μερος της σειρας (κατσε να ερθω Θεσαλλονικι Evans ) το καλυτερο σεναριο που εχω δει σε βιντεοπαιχνιδι ειναι αυτο του Xenosaga. Ενα συμπαν πληρως δομημενο και ολοκληρωμενο και μια ιστορια που μεσα εκρυβε τοσες αναφορες σε θρησκειες, ψυχολογια, αλχημια, φιλοσοφια και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Ειχε και τρομερα σκηνοθετημενες σκηνες, αλλα το σεναριο απο μονο του ειναι καταπληκτικο. Θυμαμαι ειχα περασει απειρες ωρες πριζοντας τον Evans και τον Deus Dope να μου εξηγησουν εκεινο και το αλλο

Η ιστορια των FF ειναι πολυ καλη δεν λεω (ειδικα στο 7 με τρελαινει το οικολογικο ζητημα), αλλα δεν μπορω να την συγκρινω με την επικοτητα του Xenosaga. Ελπιζω να δουμε απο τους δημιουργους του κι αλλα παιχνιδια σαν κι αυτο. Ισως αυτη τη φορα με καλυτερο και μεγαλυτερης διαρκειας gameplay.
                  My blog:Doppel&#39;s Den

Comment

Xenosaga και για μένα. Είχε μερικές από τις καλύτερες σκηνές και στιγμές σε videogame που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου. Καταπληκτικό σύμπαν, ανάπτυξη και αλληλεπίδραση χαρακτήρων, γεμάτο μικρές στιγμές και λεπτομέρειες και με ένα φευγάτο grand scheme ως βάση σεναρίου.

Βοήθησαν πολύ και οι μεγάλες cut-scenes κατα τη διάρκεια της τριλογίας, που προωθούσαν με τον καλύτερο τρόπο τη ροή της πλοκής. Αυτό που εξιτάρει είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως πρώτα φαίνεται και πως πίσω από κάθε σκηνή και σχεδόν κάθε διάλογο κρύβονται περισσότερα απ&#39;οσα μπορείς εκείνη τη στιγμή να συμπεράνεις.
                    Γεμάτο διαγαλαξιακές ίντριγκες, ανθρώπινη μισαλλοδοξία και συγκρούση ηθικών δεσμών και ιδεών αλλά πάντα ισσοροπημένο στα πλαίσια ενός jrpg.

To δυνατό του σημείο εν τέλη του σεναρίου, νομίζω βρίσκετε στους χαρακτήρες του, στο πόσο όμορφα υφαίνει την ιστορία και το συναίσθημα που αποκομίζει ο παίχτης μέσα από τις δραματικές σκηνές, όντας μικρός μέσα σε μια τεράστια πλεκτάνη. Απλά brilliant.
                    sigpic

Comment

Xenosaga. Ο από πάνω τα είπε, ας μην επαναλαμβάνομαι.

Comment

Grim Fandango απ&#39;οσα εχω παιξει.
                        Do a barrel roll!

Comment

Δεν αλλάζω πολύ τις απόψεις μου και λέω το WoW.

Μία τεράστια ιστορία σε έναν τεράστιο κόσμο και πάνω σε γεγονότα φαντασίας με δράκους, αρχηγούς, σπαθιά και μάγους αλλά χωρίς να είναι καθόλου μα καθόλου παιδικό. Ψέματα, αλήθειες, σκοτάδι και φως, καλή και κακή πλευρά, αδέρφια, προδοσίες και πόλεμοι για την σωτηρία.
                          "...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

Comment

Αφού μόνο μια επιλογή τότε θα πω στο νήμα τα Ηalo, τα <<Star Wars της εποχής μας>>, όπως έχουν χαρακτηριστεί.

Γιατί κατά την διάρκεια των παιχνιδιών,όλες οι πληροφορίες και τα γεγονότα του παρουσιάζονται και είναι δομημένα με μεγάλη λεπτομέρεια και προσοχή. Είναι αξιοθαύμαστη η επίτευξη αυτή όταν μιλάμε για τέτοια γιγάντια κλίμακα .

Από το όλο background του project των γενετικά τροποποιημένων στρατιωτών, το όλο χρονικό της συνάντησης και κατόπιν της διαμάχης της ανθρώπινης φυλής με τον συνασπισμό των Covenants,την τεχνολογία των 2 παρατάξεων , τις διάφορες φυλές και χαρακτηριστικά τους, τους πλανήτες και τις αποικίες τους.

Από την αυτοθυσία βασικών πρωταγωνιστών,την προδοσία,τον εμφύλιο διχασμό, την εκδίκηση και τέλος τους παραλληλισμούς με τον φονταμενταλισμό και την προπαγάνδα των θρησκευτικών ηγετών Prophets.

Τέλος, επειδή η ιστορία και τα γεγονότα του αν και ήδη έχουν τεράστιο υλικό έχουν πολλά ακόμη να εξηγήσουν,όποιος έχει ασχοληθεί με τα παιχνίδια θα καταλάβει.

Για περισσότερα εδώ:
                            http://halostory.bungie.org/
                            [/b]
                            Όταν έλεγα τα ίδια πράγματα 3-4 χρόνια πριν σε άλλα forums με κοροϊδεύανε...
                            Συμφωνώ για τους λόγους που ανέφερες, τα Halo έχουν απίστευτο σενάριο που εξελίσσεται δυναμικά και όχι στατικά όπως τα περισσότερα.
                            Όμως θα αναφέρω άλλο ένα αγαπημένο. Το Hotel Dusk του DS.

Comment

Final Fantasy VII

Ειναι για μενα το πιο ολοκληρωμενο σεναριο σαν concept, προβολη και συνθεση κοσμου και ενδιαφεροντες χαρακτηρες. Ενας κοσμος ο οποιος ειναι κυριαρχημενος απο μια εταιρια βαριας βιομηχανιας, πολιτικη ιντριγκα, ερωτηματα και ευαισθησιες για το περιβαλλον, φανταστικη πλοκη και μερικες απο τις πιο δυνατες σκηνες στην ιστορια της βιομηχανιας. Καμια σχεση με τα απολυτως κλισε σεναρια τα οποια μας ειχε συνηθισει και συνεχιζει να μας προσφερει με τον κουβα η βιομηχανια. Πιστευω οτι ειναι μακραν το καλυτερο σεναριο απο ολα τα Final Fantasy παιχνιδια, και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι μεσα στα τρια κορυφαια ανεξαρτητως genre. Και ειναι και η προσωπικη μου κορυφαια επιλογη.
                              [/b]
                              Με καλύπτεις απόλυτα.Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα.Δράση,μυστήριο,χιούμορ,ρομάντζο,κοινωνικού ς προβληματισμούς,χωρίς απρόσωπους και "κενούς" ήρωες.Ο καθένας είχε τη δική του προσωπικότητα και έκρυβε το δικό του παρελθόν το οποίο σου ξετυλίγονταν σιγά σιγά με υποδειγματικό τρόπο μέσα στο παιχνίδι.Και σε όλα αυτά βέβαια να προσθέσω και έναν από τους πιο "ψαγμένους" villains που έχει υπάρξει και όχι μόνο σε video game(Sephiroth).Το παιχνίδι το ζούσες μαζί με τους χαρακτήρες του και αυτό έκανε τη μεγάλη διαφορά.
                              Μου αρέσει να τρώω μικρά παιδάκια.

Comment

Working...
                              X