Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καλυτερο Σεναριο σε Videogame Ever

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Όταν έλεγα τα ίδια πράγματα 3-4 χρόνια πριν σε άλλα forums με κοροϊδεύανε...
    Συμφωνώ για τους λόγους που ανέφερες, τα Halo έχουν απίστευτο σενάριο που εξελίσσεται δυναμικά και όχι στατικά όπως τα περισσότερα.
    Όμως θα αναφέρω άλλο ένα αγαπημένο. Το Hotel Dusk του DS.
    [/b]
    Εμ...έτσι είναι

Τα Ηalo είναι πολύ combat-intensive/tactical και παραείναι...mainstream ή/και console exclusive για να αρέσουν σε κάποιους.
    Να μην ξεχάσω και τα <<μέτρια γραφικά>> του Η3
    NDS themes

Comment

Xenogears.-

Κοινωνικοι προβληματισμοι, ηθικα διλληματα, πολιτικες ιντριγκες και ενα θρησκευτικο και παραθρησκευτικο μπαχαλο συνθετουν την 1η και μονη εμπειρια που εχω ζησει ως τωρα η οποια με αφησε με το στομα ανοικτο, απο αποψης σεναριου παντα.

Ελπιζω μεσα στη χρονια να παιξω και το 3ο Xenosaga για να εχω μια καλυτερη επιγνωση για το οραμα του Takahashi.

Comment

Θα ανεφερα και εγω τα halo μιας και προσφατα τελειωσα την σειρα αλλα αφου υποθηκαν καποια πραγματα απο τον boy και εχω μονο μια επιλογη θα πω τα half life.

Παρ&#39;οτι οι 2 σειρες χρησιμοποιουν διαφορετικους τροπους αφηγησης προσεγγιζουν το σεναριο με τον ιδιο τροπο μεταφεροντας τον μεγαλυτερο ογκο των πληροφοριων και των μυνηματων που θελουν να περασουν εμμεσα.

Η σειρα εχει ενα απιστευτο σεναριο το οποιο δινεται με τον πιο πλαγιο τροπο που θα μπορουσε να δωθει...Αρχιζοντας με εναν πιο χαλαρο ρυθμο στον πρωτο τιτλο παρουσιαζει στην πορεια ενα χαοτικο κοσμο και μια πολυ βαθια ιστορια καταληγοντας στα τραγικα γεγονοτα του προσφατου episode 2.. Αμετρητες προεκτασεις που σοκαρουν σε μια μυθολογια που δεν παρεμβαλονται cutscenes και ενας κοσμος ετσι δομημενος που η καθε λεπτομερια βρισκεται εκει οχι για εικαστικους αλλα για ουσιαστικους λογους.

Comment

Syberia, πραγματικά ένα παραμύθι. Από τις λίγες φορές που είχα απίστευτη αγωνία για το τι θα γίνει στη συνεχεια. Το δεύτερο που θεωρώ άξιο αναφορά είναι το gta san andreas. Δεν είναι μόνο το σενάριο το οποίο με τα διάφορα απρόοπτα και τους φοβερούς διαλόγους σε κρατάει κοντά αλλά και το γεγονός ότι προσπαθεί να περάσει μια 90&#39;s ατμόσφαιρα και το πετυχαίνει πολύ καλά (όπως έκανε αντίστοιχα το vice city για τα 80&#39;s).
          Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσε να ανφερθεί εδώ και το/τα broken sword. Το πρώτο μου είχε κάνει αρκετή εντύπωση. Υπάρχει και επαφή με την πραγματικότητα, όσοι γουστάρουν φάσεις με ιππότες θα τους αρέσει. Βέβαια μετά από 4 συνέχειες έχει αρχίσει να κουράζει...

Comment

Mε εμφανέστατη προκατάληψη, λόγω υπερβολικής αγάπης, όλη η σειρά του Gabriel Knight, με σειρά τη σειρά των παιχνιδιών...
            Η πρώτη μια απίστευτη Noir περιπέτεια, η δεύτερη ένα ψυχολογικό thriller και η τρίτη μια περίληψη του Holy Blood Holy Grail, αν και με πολύ ενδιαφέρον στα όρια του αιρετικού plot twist στο τέλος...
            Απλώς μια τιμητική αναφορά, στα Baten Kaitos και Baten Kaitos Origins...
            To πρώτο, για όσους είχαν αρκεστεί στις 10 πρώτες ώρες, είχε την τυπική rpg iστορία..στο τέλος όμως ξεδιπλωνόταν, ένα τόσο απρόσμενο και αναπάντεχο twist για το οποίο άξιζε όλη η φαινομενική κλισεδούρα...
            Και στο Origins, h ανατριχίλα του να βλέπεις πως αυτά που στα μάτια των σημερινών είναι το απόλυτο κακό, στα μάτια των προγόνων ήταν απλώς το σύμβολο της αντίστασης...
            Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

Sub Zero έχεις παίξει το Longest Journey? (το πρώτο,όχι την βέλγικη dreamfall ηλιθιότητα)
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Sub Zero έχεις παίξει το Longest Journey? (το πρώτο,όχι την βέλγικη dreamfall ηλιθιότητα)
                [/b]

Όχι δυστυχώς αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Και αυτό του Sokal είναι; Το paradise θέλω να παίξω επίσης κάποια στιγμή.

Comment

Δες:

http://www.youtube.com/watch?v=cUzipnKDBFQ
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Ειναι παρα πολυ δυσκολο να διαλεξω καποια παιχνιδια με καλο σεναριο, γιατι ειναι παρα πολλα. Θα αναφερω μερικα, με αυστηρα τυχαια σειρα, γιατι ειναι τρομακτικα δυσκολο να τα ξεχωρισω..

# Tales of phantasia
                    Ο ανατρεπτικοτερος τερματισμος που εχω δει στη ζωη μου, χτισμενος κομματι κομματι με την πανεμορφη υποθεση του παιχνιδιου. Ισως το παιχνιδι, με την καλυτερη εξελιξη σεναριου που εχει βγει..

# The legend of Zelda: Ocarina of time
                    Αν και με την πρωτη ματια φαινεται απλοικο, εχει παρα πολυ μεγαλο βαθος στη πλοκη του, πραγμα που φαινεται με την συνδεση με τα αλλα παιχνιδια της σειρας. Και το καλυτερο ειναι, πως δεν ξερουμε ακομα τι γινεται, αλλα και τι θα γινει.

# Final Fantasy VI (και <strike>οχι</strike> VII).
                    Λαμπρο παραδειγμα, το πως δενοντε πολλοι χαρακτηρες, με αρμονια και σε ενα κοινο σεναριακο σκοπο. Το παιχνιδι εχει τρομακτικα τεραστιο σεναριο, πραγμα που δυστηχως επισκιαστηκε απο την μετριοτατη μεταφραση του στην αμερικανικη αγορα.

# Vampire the masquerade: Redemption
                    Ενα παιχνιδι θρυλος. Σε μια εποχη, οπου ενα παιχνιδι για ενα εχει καλο σεναριο, επρεπε να ειχε απαγωγεις απο το διαστημα, βιασμους απο τεραστια χταποδια, και κανιβαλισμους σε φουτουριστικο περιβαλλον, το vtm redemption με ενα "απλο" love story, απεδειξε το μεγαλειο της αγαπης, μεσα απο την αθανασια και την αιωνιοτητα. Αν ειμουν "καποιος" απο αυτους που νομιζουν πως γραφουν καλα σεναρια, θα ντρεπομουν με την απλοτητα και το μεγαλειο της υποθεσης αυτου του παιχνιδιου.-

# Shin Megami Tensei: Nocturne
                    Δαιμολογια,σατανισμος,χριστιανισμος,ιουδαισμος,βου δισμος,πολυθεισμος, σαμανισμος, αλλες 666 θρησκειες μαζι με αποκρυφισμο και κοινωνιοπολιτικα ζητηματα, ειναι το αμαγαλμα μιας σεναριακα πλουσιοτατης σειρας. Δεν θελω να ξερω τι κανει στη ζωη του ο τυπας που γραφει τα σεναρια των παιχνιδιων, και το πως καταφερε να τα δεσει, γιατι ειμαι απολυτα σιγουρος οτι θα τρομαξω με την αποκαλυψη τους.
                    Ωστοσο, καθε, μα καθε φορα που παιζω καποιο παιχνιδι και βλεπω το πως καταφεραν να συνδιασουν τοσα πολλα διαφορετικα πραγματα, αρμονικα ολα μαζι, συνειδητοποιω οτι εκτος απο το διαστημα, ουτε και η ανθρωπινη φαντασια εχει τελος.
                    Ned Stark

A man draws his sword in order to protect the small wound deep in his heart.
                    It was inflicted in the days long past,at the farthest reach of his memories.
                    A man wields his sword in order to depart life with a smile.
                    In the days far ahead,beyond the reach of his memory.
                    Ειναι ανθρωπος, κι ομως δεν εχει αδυναμιες.
                    Εχει υλικη υποσταση, κι ομως δεν υπαρχει.
                    Ειναι ο Getta Robo.

Comment

FF VII-VIII-IX

To Vampire einai apla ena apo ta kalitera rpg pou exoun vgei pote..To senario den me exei trelanei..Isos na fteei oti protimo tous likanthropous..

Comment

Moon RPG Remix , Playstation, Jap-only release. Mε διαφορα οτι καλυτερο εχω δει σε σεναριο RPG/
                        [/b]
                        Παίζει fan translation; Διάβασα κάποια πράγματα και φάνηκε καλό.

Παίζει δεν παίζει κάνε καμιά παρουσίαση...

Comment

FF VII-VIII-IX [/b]
                          αντι του IX θα βαζα το VI που αναφερθηκε, γενικα τα τρεια VI-VII-VIII εχουν τα καλυτερα σεναρια απο τη σειρα, απλα το VII εκανε το μεγαλυτερο μπαμ επειδη κυκλοφορησε στη κονσολα της Sony και ειχε 3D γραφικα, κατι που αποτελουσε πρωτοτυπια τοτε για την εποχη και το ειδος.

Comment

Καλά ρε είμαστε σοβαροί;Ούτε μια αναφορά στο ΕΠΟΣ του Κοτζίμα;Επειδή είμαι στη δουλειά θα αφήσω τον BigBoss να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και κάποια στιγμή θα επανέλθω... B)
                            Carpe diem

Comment

αντι του IX θα βαζα το VI που αναφερθηκε, γενικα τα τρεια VI-VII-VIII εχουν τα καλυτερα σεναρια απο τη σειρα, απλα το VII εκανε το μεγαλυτερο μπαμ επειδη κυκλοφορησε στη κονσολα της Sony και ειχε 3D γραφικα, κατι που αποτελουσε πρωτοτυπια τοτε για την εποχη και το ειδος.
                              [/b]
                              Soz κι όλας, αλλά το VII δεν έκανε μεγαλύτερη αίσθηση (το σενάριο πάντα), λόγω 3D γραφικών, αλλά απλώς γιατί ήταν πραγματικά πολύ καλό, χωρίς flaws και άκυρα κενά, όπως λες. Τα περί Aerith δεν τα καταλαβαίνω, πέθανε, τι άλλο θα ήθελες δηλαδή να μάθεις ; Ψόφος, θάνατος, τέλος XD . Οι φιλοσοφικές προεκτάσεις, η ψυχοσύνθεση Cloud-Sephiroth, το μυστήριο πίσω από την Aerith, οι ωραίοι χαρακτήρες και οι ιστορίες αυτών και όλα όσα κρυβόταν πίσω από την ύπαρξη του Sephiroth. Τώρα αν όλα αυτά έχουν απλώς δευτερεύοντα ρόλο στο ντόρο που έγινε για τυ παιχνίδι, w/e . Το σενάριο του ήταν και είναι πάρα πολύ καλό, ανεξάρτητα από την επιτυχία που έκανε.

ΥΓ1: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι εκμηδενίζουν το παιχνίδι απλώς και μόνο λόγω της επιτυχίας του . Καλύτερο ήταν και είναι από όλα τα FF (τουλάχιστον από I-X, γιατί μετά η σειρά άλλαξε τελείως), ανεξάρτητα από το ποιο έκανε το μεγαλύτερο bam σε ιδέες και πρωτοτυπία. Άλλο να μου πεις ότι σου άρεσε περισσότερο το σενάριο του VI και του VIII και άλλο να μου πεις ότι το "VII εκανε το μεγαλυτερο μπαμ επειδη κυκλοφορησε στη κονσολα της Sony και ειχε 3D γραφικα".

ΥΓ2: Παίζει, πάντως, να είμαι ο μόνος εδώ μέσα που λάτρεψε το σενάριο του ΧΙΙ και που δέχτηκε πλήρως το ύφος του .

Comment

<div class='quotetop'></div>
                                Παίζει, πάντως, να είμαι ο μόνος εδώ μέσα που λάτρεψε το σενάριο του ΧΙΙ και που δέχτηκε πλήρως το ύφος του [/b]
                                Μμμ το ΧΙΙ ειχε αρκετα καλο σεναριο αλλα δεν ηταν και τιποτα το ιδιαιτερο..προσωπικα πιο πολυ μου αρεσαν τα VII-VIII-IX σεναρια αν και ειχαν τελειως αλλη νοοτροπια (πιο ιαπωνικη ) . Αυτο που ηταν οντως ιδιαιτερο ηταν η επικοτητα του κοσμου και του υφους που ολα αυτα παρουσιαζονταν..γενικα θεωρω την ivalice εναν απο τους ωραιοτερους κοσμους που εχει φτιαξει η square...πραγματικα επικος και με τεραστιο βαθος .. εχει επισης ενα πιο δυτικο αερα καιμια starwars-lord of the rings υποσταση.

ΥΓ 1 Θα προτεινα να ριξετε μια ματια στο youtube μονο στα cutscenes του παιχνιδιου ( υπαρχουν ολα τα cutscenes σε σειρα ) για να δειτε το μεγαλιο

ΥΓ 2 Θεωρω πως η προσθηκη των κυριων διαλογων στα cut scenes εχει ριξει πολυ τον ογκο του κειμενου και την αισθηση που αποκομιζεις απο αυτο...γενικα οταν υπηρχαν τα συνεφακια οι ανθρωποι μπορουσαν να μεγαλουργησουν και να δωσουν τρομερα δειγματα γραφης σε αντιθεση με τα Χ-ΧΙΙ που το κειμενο πρεπει να περιοριστει στην εκ των πραγματων μικρη διαρκεια ενος σκηνοθετημενου cutscene.

Comment

Working...
                                X