Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy VII Remake

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kiku
    replied
    Κοίτα που θα έρθω να συμφωνήσω και μία φορά μαζί σου. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και σχεδόν κανένας εδώ μέσα δεν το έχει πάρει χαμπάρι...
    [/b]
    Κοίτα, γενικά συμφωνώ μαζί σου ότι τα πράγματα αλλάζουν-και πρέπει να αλλάζουν. Είμαι πολύ υπερ της εξέλιξης κι είναι γνωστό.
    Απλά όταν ένα franchise αλλάζει τόσο τραγικά ώστε να χάνει τις επαφές με τις ρίζες του, ο μόνος λόγος για να κρατήσει κανείς τον ίδιο τίτλο είναι το marketing (ή το ξεζούμισμα, για να το θέσουμε πιο ωμά).
    Από αυτή την άποψη, πιστεύω πως τα FF έχουν πάψει να είναι FF προ πολλού.

Χαίρομαι που πειραματίζονται με νέες ιδέες, εκνευρίζομαι όμως που όλα γίνονται κάτω από την ομπρέλα του FF.
    Το ξέρω ότι είναι εταιρία και στη τελική όλα γίνονται για τα λεφτά αλλά, για να πω τη μαυρη αλήθεια, απλά δεν θέλω να το σκέφτομαι.
    Αυτές οι ρομαντικές ιδέες είναι ο βασικός λόγος που, όχι μόνο δεν θα ήθελα να βγει FFVII remake, αλλά ούτε καν άλλο FF.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Το ότι κάποιοι είναι προσκολλημένοι σε μια λογική ότι υπάρχουν τα FF σα RPG και τίποτα άλλο είναι και αυτό ένα τεράστιο πρόβλημα....[/b]
    Κοίτα που θα έρθω να συμφωνήσω και μία φορά μαζί σου. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και σχεδόν κανένας εδώ μέσα δεν το έχει πάρει χαμπάρι...

Leave a comment:

• AkiraGrbanned
    replied
    Το ότι κάποιοι είναι προσκολλημένοι σε μια λογική ότι υπάρχουν τα FF σα RPG και τίποτα άλλο είναι και αυτό ένα τεράστιο πρόβλημα....

Τον Sakaguchi δεν τον θεωρώ κάλο developer φτιάχνοντας μόνο ένα franchise Final Fantasy(που μόνο final δεν ήταν) θα τον χαρακτήριζα στην κατηγορία Kojima(one game man). Aν και ο Kojima έκανε και αξιόλογες προσπάθειες να μη τον φάνε τα Metal Gear και δεν τα κατάφερε.

Τόσο για τον ντόρο των FF απλά βαριέμαι να επιχειρηματολογήσω περί FF7 μακάρι να βγει ένα remake για να καταλάβουμε πλέον πόσο πίσω είναι τώρα το παιχνίδι σε σχέση με τι κυκλοφορεί τώρα στην αγορά.

Anyway patience its a virtue όποτε θα περιμένω να δω τι "παίζει" με τα καινούργια FF αλλά τείνω προς το chibi look των Crystal Chronicles.

Leave a comment:

• Shadow
    replied
    ας μην ξεχναμε εδω και την πατατουλα, το Dirge of Cerberus. για δοκιμαστε να το συγκρινετε με το VII να δειτε ποσο πισω και σκατα ειναι, οσο κι αν σεναριακα ισως προσπαθουσε να προχωρησει λιγακι παραπερα!

αν και κατα βαθος εγω πιστευω οτι το Versus μπορει να βγει καλο, λιγο να παραδειγματιστουν απο το Κingdom Hearts...

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Είναι μέγα λάθος να συγκρίνεις το FFΧΙΙ με το Vagrant Story. Ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω βασικά, δεν έχει νόημα να το κάνω, αν ασχοληθείς με το ΧΙΙ ίσως το καταλάβεις (και όταν μιλάω για ενασχόληση εννοώ πραγματική ενασχόληση και όχι τις εντυπώσεις του 10ώρου).

Από την άλλη μιλάς για ένα Lost Odyssey (και ξεχνάς το Blue Dragon), το οποίο πραγματικά δεν έχει τίποτε απολύτως καινούριο να προσφέρει, ενώ του λείπουν και κάποια ουσιαστικά στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Έχεις ασχοληθεί μαζί του; Είναι υπερβολικά υπερεκτιμημένο και όσα παρουσιάζονται στα trailers δε σημαίνει ότι ισχύουν.

Επίσης, pls δηλαδή, ας περιμένουμε να βγουν τα καινούρια FF και μετά ας τα κρίνουμε.

Τέλος, τα FF παραμένουν FF είτε το θέλετε είτε όχι . Το ότι μία σειρά αλλάζει δε σημαίνει ότι παύει να υπάρχει. Δε θα μπω (ξανά) στη διαδικασία να αναφέρω άλλες σειρές που ακολούθησαν τέτοια πορεία, είναι ανούσιο. Όπως είπε και ο Ground_Zero, ευτυχώς που έχουν αλλάξει έτσι τα FFs. Σίγουρα γίνεται ένα ξεζούμισμα, αλλά αν από αυτό το "ξεζούμισμα" ξεπηδήξουν κάποιες παιχνιδάρες, τότε ποιο το πρόβλημα;

Αν δε σου αρέσει το πώς έχει γίνει η σειρά τώρα υπάρχει πάντα η δυνατότητα να σταματήσεις να ασχολείσαι. Αν και, κατ' εμέ, τα πράγματα συνοψίζονται σε μία μόνο φράση που την είπα και στο τέλος του προηγούμενού μου post. Φυσικά, βέβαια, μπορείς να ξεσκίσεις τα παλιά FF (είμαι σίγουρος ότι δεν τα έχεις παίξει όλα), για να κατανοήσεις λίγο καλύτερα το πώς εξελίχθηκε και την αναγκαιότητα ανανέωσης.

ΥΓ: Το Blue Dragon είναι χιλιάδες φορές καλύτερο του Lost Odyssey .

Leave a comment:

• Kiku
    replied
    [Sarcasm] Ti krima pou ta FF den einai pleon FF1 re paidi mou [/Sarcasm]
    [/b]
    Laugh all you want.
    Ο Sakaguchi μας έδωσε το Lost Odyssey ενώ η Square, μετά το (I'd-rather-be-Vagrant-Story) FF12, ετοιμάζει το (cheesy-as-hell) FF13 και το (DMC clone) FF versus 13.

To αληθινό κρίμα είναι ότι τα FF δεν είναι πλέον FF.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Αν μη τι άλλο, ο Sakaguchi έχει παραιτηθεί προ πολλού από τη Square και εγώ θεωρώ το όλο milking προσβολή προς τον ίδιο και το έργο που άφησε πίσω του. [/b]
    [Sarcasm] Ti krima pou ta FF den einai pleon FF1 re paidi mou [/Sarcasm]

Leave a comment:

• Kiku
    replied
    Α ρε ούτε μία πλάκα δε σηκώνει το κλίμα .

Whatever, λάθος ο τόνος μου, sorry ;) .
    [/b]
    No harm done honey

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Ωχ μην αρχισετε τις κουλτουριαρικες κοντρες τωρα...

Και οσο για το remake just BRING IT ON BITCHES!!! θα πληρωσω απειρα $$$ για να το πιασω στα χερια μου, θα παω και στην Ιαπωνια να το παρω αν χρειαστει... B) B)

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Με έχεις γνωρίσει κι από κοντά. Με ξέρεις για showoff?[/b]
    Α ρε ούτε μία πλάκα δε σηκώνει το κλίμα .

Whatever, λάθος ο τόνος μου, sorry ;) .

Leave a comment:

• Kiku
    replied
    Αυτό είναι ο ορισμός του "θέλω να πω κάτι απλό με περίπλοκο τρόπο για showoff [/b]
    Με έχεις γνωρίσει κι από κοντά. Με ξέρεις για showoff?

To παλιό FFVII δε χάθηκε, η όρεξη μας να ασχολούμαστε με τα παιχνίδια χάθηκε και για αυτό τα ρίχνουμε όλα στις εταιρίες.
    [/b]
    Αυτό ισχύει σε διάφορες περιπτώσεις, αλλά στη συγκεκριμένη...δεν θα το έλεγα.

Ναι θα ντραπούνε μωρέ. laugh.gif
    Οι ηθικοί φραγμοί θα χτυπήσουν κόκκινο και θα φωνάξουν stop μπροστά στα άπειρα yen που θα αποφέρει ο τίτλος [/b]
    So I'm a hopeless romantic. Bite me.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Ένα remake του FFVII θα ισοδυναμούσε με άφθονο guilty pleasure, αλλά ομολογώ πως όχι, δεν θέλω να ξεθάψουν το πολυαγαπημένο παιχνίδι (ξανά) μόνο και μόνο για να τυλίξουν το πτώμα του με glitter, αλά DMC και να το μοσχοπουλήσουν για φρέσκο κρέας.

Αν μη τι άλλο, ο Sakaguchi έχει παραιτηθεί προ πολλού από τη Square και εγώ θεωρώ το όλο milking προσβολή προς τον ίδιο και το έργο που άφησε πίσω του.
    [/b]
    Αυτό είναι ο ορισμός του "θέλω να πω κάτι απλό με περίπλοκο τρόπο για showoff" .

Τέλος πάντων, το FFVII δεν είναι δημιούργημα του Sakaguchi και μόνο, αλλά μίας ομάδας πολλά μέλη της οποίας συμμετέχουν και στο Compilation. Το αστείο είναι ότι στο VII ο ρόλος του Sakaguchi δεν ήταν τόσο "βασικός" όσο σε παλιότερα FF. Το να μιλάμε για "προσβολή" είναι άτοπο. Αν το έργο του Sakaguchi περιοριζόταν σε ένα παιχνίδι, το οποίο μάλιστα δεν είναι και το μεγαλύτερο του δημιούργημα, τότε δε θα είχε το όνομα και τη φήμη που έχει τώρα.

W/e, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα το remake θα ήταν καλό να γίνει μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί το compilation. Παλιότερα ήμουν κατά, αλλά βλέποντας πώς ολοκληρώθηκε το όλο εγχείρημα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το "milking" δεν υφίσταται στο σενάριο, όσο στο ότι δόθηκε ελάχιστη βαρύτητα στον gameplay παράγοντα του compilation και στην όλη ποιότητα αυτού, σε αντίθεση με το ύφος και την εμπορική σκηνοθεσία.

To παλιό FFVII δε χάθηκε, η όρεξη μας να ασχολούμαστε με τα παιχνίδια χάθηκε και για αυτό τα ρίχνουμε όλα στις εταιρίες.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    θεωρώ το όλο milking προσβολή προς τον ίδιο και το έργο που άφησε πίσω του.
    [/b]
    Ναι θα ντραπούνε μωρέ.
    Οι ηθικοί φραγμοί θα χτυπήσουν κόκκινο και θα φωνάξουν stop μπροστά στα άπειρα yen που θα αποφέρει ο τίτλος.

Welcome back

Leave a comment:

• Kiku
    replied
    Ένα remake του FFVII θα ισοδυναμούσε με άφθονο guilty pleasure, αλλά ομολογώ πως όχι, δεν θέλω να ξεθάψουν το πολυαγαπημένο παιχνίδι (ξανά) μόνο και μόνο για να τυλίξουν το πτώμα του με glitter, αλά DMC και να το μοσχοπουλήσουν για φρέσκο κρέας.

Αν μη τι άλλο, ο Sakaguchi έχει παραιτηθεί προ πολλού από τη Square και εγώ θεωρώ το όλο milking προσβολή προς τον ίδιο και το έργο που άφησε πίσω του.

Leave a comment:

• FiOth
    replied
    Πιστευω πως για καποιον που αγαπησε τον τιτλο - και τον καθε τιτλο - στον καιρο του ακομα και μια επανεκδοση με up to date γραφικα θα ηταν μανα εξ ουρανου.Σιγουρα ειμαι περισσοτερο υπερ των εμπλουτισμενων επανεκδοσεων (RE remake in the Hall of Fame) ομως οπως και να το κανουμε ορισμενοι ιστορικοι τιτλοι θα μπορουσαν να εποφεληθουν απο ενα lifting.

Leave a comment:

Working...
X