Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nintendo vs Greece

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nintendo vs Greece

    Δεν ανοίγω αυτό το θέμα ούτε για να κανακέψω την Nin, ούτε γιατί μιλάει το fanboy μέσα μου.
    Απλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι στην Ελλάδα η Nintendo αντιμετωπίζεται με τον χειρότερο τρόπο.
    Το έβλεπα και εξακολουθώ να το βλέπω χρόνια τώρα και σαν gamer με κάποια χρόνια στο άθλημα (26 χρονών μαντράχαλος είμαι τι νομίζατε;) και σαν υπάλληλος καταστήματος που μεταξύ άλλων πουλάει και νοικιάζει videogames.
    Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Nintendo στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον αστείος και δεν αρμόζει σε μία εταιρεία της ιστορίας της Nintendo και το τι ακριβώς έχει προσφέρει αυτή η εταίρεια στον χώρο.

    Αναλυτικά τι εννοώ ανά κατηγορία:

    Non Gamers: Ίσως οι μοναδικοί που βλέπουν την Nin με καλό μάτι, έλεω φυσικά Wii. Το αν είναι αυτό καλό ή κακό δεν το ξέρω, αλλά κάνοντας και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου πρέπει να ομολογήσω ότι οι Non Gamers είναι ίσως οι μοναδικοί που δεν υποφέρουν από κόμπλεξ του στυλ - Είναι παιδικό το παιχνίδι, δεν το παίζω κτλ. - πράγμα πoυ βοηθέι στην όλη κατάσταση.

    Casual: Eδώ βρίσκεται και το όλο ζουμί της υπόθεσης ΙΜΟ. Κατ'εμέ η Nintendo ποτέ δεν ήταν αγαπητή στους Έλληνες Casual Gamers, τουλάχιστον από την εποχή των cd consoles και μετά, όταν ξεκίνησε και η μαζική εισροή των casual gamers δηλαδή.
    Οι Έλληνες casual gamers ανέκαθεν αντιπαθούσαν την Nintendo, λόγω του ''παιδικού'' γι' αυτούς ύφους της και την έλλειψη πιο φανταχτερών για τα Ελληνικά δεδομένα games δηλαδή sports ιδιαίτερα ποδοσφαίρου και racing. Γι' αυτό και μου φαίνεται περίεργο όταν ακούω ότι η Nintendo είναι δημοφιλής στους Έλληνες casual gamers. Αν λάβουμε υπόψη ότι (τουλάχιστον στην Ελλάδα) ο μέσος casual gamer είναι γένος αρσενικού, 15 εώς 40 ετών και άσχετος με τις κλασικές σειρές, είναι απίθανο να συμπαθίσει την Nin.
    Στο μαγαζί που δουλεύω δεν υπάρχει ούτε ένας casual που να μην έχει γελάσει με το Mario Kart ή το SMG και να μην τα αποκαλέσει ''για παιδάκια'' την ώρα που εκστασιάζεται με το Assasin's Creed.

    Core: Επίσης μια κατηγορία που μάλλον στην πλεοψηφία της αντιπαθεί την Nintendo. Ειδικά τώρα με το Wii. Δυστυχώς η κατηγορία των -Ελλήνων- Core είναι κα αυτή που έχει κολλήσει τον graphics ιό, κάτι που περιμένα περισσότερο από τους casual. Τα παιχνίδια της Nin μοιάζουν αρκετά γλυκερά για να θεωρηθούν hardcore ακόμα και hardcorίλες του στυλ Fire Emblem. Επίσης πλεόν σχεδόν κανένας Core gamer δεν μένει στα Core παιχνίδια της Nin, αλλά στα Wii Sports, Wii Fit, Nintendogs, Brain Age κτλ.

    Πωλητές: Καλά εδώ δεν το σχολιάζω. Βρείτε μου ΕΝΑΝ, μόνο ΕΝΑΝ Έλληνα πωλητή videogames που στην ερώτηση ''Τι να πάρω; Wii, PS3 ή 360;'' θα απαντήσει λογικά, δλδ. θα πει τα προτερήματα/μειονεκτήματα και της ιδιατερότητες κάθε κονσόλας. Μπα, η απάντηση είναι δεδομένη. ''Εντάξει το Wii είναι πιο παιδικό και δεν έχει καλά γραφικά κτλ''.
    Ήμουν μάρτυρας στο Fnac με έναν πωλητή 40 ετών (έμπειρο και καλά) να αποκαλέι το Wii κονσόλα για παιδάκια και το Twilight Princess παιδικό παιχνίδι, Έχω δει σε Πλαίσιο πωλητή να λέει σε τύπο που πήγε να αγοράσει Wii να προτιμήσει 360, γενικώς και τι δεν έχω δει/ακούσει.


    Μπορεί και να είναι ιδέα μου όλα αυτά αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μάλλον η χώρα με τους περισσότερους Nintendo haters.
    Και επαναλαμβάνω ότι δεν άνοιξα αυτό το τόπικ με την λογική της ''καλής Nintendo, κακιάς Ελλάδας'', αλλά για να συζητήσουμε μια πραγματικότητα, τουλάχιστον για έμενα.

    Discuss

  • #2
    Καλά εδώ δεν το σχολιάζω. Βρείτε μου ΕΝΑΝ, μόνο ΕΝΑΝ Έλληνα πωλητή videogames που στην ερώτηση ''Τι να πάρω; Wii, PS3 ή 360;'' θα απαντήσει λογικά, δλδ. θα πει τα προτερήματα/μειονεκτήματα και της ιδιατερότητες κάθε κονσόλας. Μπα, η απάντηση είναι δεδομένη. ''Εντάξει το Wii είναι πιο παιδικό και δεν έχει καλά γραφικά κτλ''.[/b]
    http://www.gamers-odyssey.com/forum/...p?showuser=147
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • #3
      To exoume pei xilies fores.Sto elladistan zoume.O ka8e hmima8is leei to makri tou kai to konto tou.Sumfono se ola ektos ton core gamers tou wii.Den tous endiaferoun me tn kamia afta ta games pou anafereis.
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

      Comment


      • #4
        Συμφωνώ απόλυτα με σχεδόν όλα όσα λες. Άλλωστε, ήμουν από τους πρώτους που είχε θέσει το θέμα στα πλαίσια αυτής της κοινότητας, ίσως κι ο πρώτος, με έναν διαφορετικό, βέβαια, τρόπο.

        Το μόνο σημείο στο οποίο είναι διαφωνώ είναι το εξής:

        Μπορεί και να είναι ιδέα μου όλα αυτά αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μάλλον η χώρα με τους περισσότερους Nintendo haters.
        [/b]
        Δεν θεωρώ πως μπορούμε να μιλάμε για haters. Μπορούμε να μιλάμε για άτομα τα οποία μέσα στην (κατά περίπτωση) άγνοια ή ημιμάθειά τους και κινούμενοι με γνώμονα την νοοτροπία της ελληνικής casual gaming κοινότητας, αδικούν κατάφωρα και επανειλημμένα την τελευταία πενταετία την εταιρεία.
        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

        Comment


        • #5
          Δεν ανοίγω αυτό το θέμα ούτε για να κανακέψω την Nin, ούτε γιατί μιλάει το fanboy μέσα μου.....
          Discuss
          [/b]
          Στείλε αυτές τις σκέψεις στην επίσημη αντιπροσωπεία της Nintendo στην Ελλάδα, να δεις τι θα σου απαντήσουν. Σε πληροφορώ πάντως ότι η εικόνα δεν είναι τόσο χάλια όσο την περιγράφεις ειδικά με όσους ασχολούνται με το gaming χρόνια. Ελπίζω φυσικά το θέμα αυτό να μην άνοιξε επειδή υπάρχει αυτό:
          http://www.gamers-odyssey.com/forum/...?showtopic=487


          UPDATE: Μιλάει το fanboy μέσα σου , για αυτό ασχολείσαι με το τι γίνεται και όχι με το τι σου αρέσει. Ανεξαρτητοποιήσου και παίξε ότι σου αρέσει ακόμα και όταν είσαι ο μόνος στον κόσμο.
          Insert Coin

          Comment


          • #6
            Στείλε αυτές τις σκέψεις στην επίσημη αντιπροσωπεία της Nintendo στην Ελλάδα, να δεις τι θα σου απαντήσουν. [/b]
            Ποια απάντηση περιμένεις εσύ;
            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

            Comment


            • #7
              Ποια απάντηση περιμένεις εσύ;
              [/b]
              Αν τελικά δεν πάει στα αζήτητα το email, δεν μπορώ να μαντέψω το περιεχόμενο της. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα του πούν, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι οι κάτοχοι αυτών των μηχανημάτων δεν είναι ικανοποιημένοι από την αντιπροσωπεία. Οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές σε κάποιους τίτλους και οι καθυστερήσεις (RE 4 Wii) συχνό φαινόμενο.
              Insert Coin

              Comment


              • #8
                Συμφωνω σε ολα τα παραπανω...

                Casual: "Αν δεν εχει οπλα δεν ειναι ωραιο"
                Core: " Πο μλκα δες παιχνιδια με τρομερες γραφικαρες " δειχνοντας με περηφανεια το... GTA Vice City ενω στην πραγματικοτητα ακομα και ο ιδιος δεν εχει κανει ουτε ΜΙΑ αποστολη στο παιχνιδι περα απο το να σκοτωνει..
                Πωλητες: "Χτυπα ενα Playstation (1 - 2 - 3 αναλογα) χωσε και ενα τσιπακι και θα εισαι γαματος"

                Φυσικα αναφερομαι στους Ελληνες και μονο..

                Νομιζω ειναι φρασεις κλισε που λιγο πολυ ολοι μας τις εχουμε ακουσει με τον εναν ή τον αλλο τροπο...

                Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο, η κατασταση με τα Nintendo Games απο την εποχη του DS/Lite καθως και του Wii εχει αναβαθμιστει σε αρκετα μεγαλο βαθμο. Πλεον τα περισσοτερα μαγαζια ακομα και στην επαρχια διαθετουν μεγαλη ποικιλια τιτλων και σε DS και σε Wii σε αντιθεση με τις εποχες N64/Cube που πηγαινες σε ενα παιχνιδοκαταστημα και εβλεπες μια βιτρινα 5 μετρα με games PS2 και κατω αριστερα γωνια 2-3 games ξεχασμενα Cube





                Comment


                • #9
                  Στείλε αυτές τις σκέψεις στην επίσημη αντιπροσωπεία της Nintendo στην Ελλάδα, να δεις τι θα σου απαντήσουν. Σε πληροφορώ πάντως ότι η εικόνα δεν είναι τόσο χάλια όσο την περιγράφεις ειδικά με όσους ασχολούνται με το gaming χρόνια. Ελπίζω φυσικά το θέμα αυτό να μην άνοιξε επειδή υπάρχει αυτό:
                  http://www.gamers-odyssey.com/forum/...?showtopic=487
                  UPDATE: Μιλάει το fanboy μέσα σου , για αυτό ασχολείσαι με το τι γίνεται και όχι με το τι σου αρέσει. Ανεξαρτητοποιήσου και παίξε ότι σου αρέσει ακόμα και όταν είσαι ο μόνος στον κόσμο. [/b]

                  Πίστεψε με, παίζω ότι μου αρέσει και δεν δίνω αναφορά σε κανέναν.
                  Αλλά να, θα ήθελα να μιλάω για τα videogames όπως μιλάμε εδώ με άτομα σκεπτόμενα περί gaming και έξω από το ίντερνετ. Στο μαγαζί που δουλέυω π.χ.
                  κάθε φορά που κάποιος ανοίγει συζήτηση περί videogames πάντα, μα πάντα όμως, κάποιος θα θάψει την Νintendo και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Και φυσικά στην χώρα όπου όλοι ξέρουν τα πάντα και όλοι έχουν δίκιο όσο και να προσπαθήσω να τους πείσω όχι ότι η Nintendo φτιάχνει καλά παιχνίδια, αλλά για πράγματα δεδομένα όπως ότι η Nin έχει προσφέρει τρελά στον χώρο, κανείς δεν ακούει, κάνεις δεν καταλαβαίνει και το κλασικό πλέον ''Εταιρεία για παιδάκια'' είναι το κλασικό επιχείρημα.

                  To exoume pei xilies fores.Sto elladistan zoume.O ka8e hmima8is leei to makri tou kai to konto tou.Sumfono se ola ektos ton core gamers tou wii.Den tous endiaferoun me tn kamia afta ta games pou anafereis. [/b]
                  Μάλλον παρε΄ξηγησες αυτό που εννοούσα.
                  Εννοώ ότι οι core gamers μένουν σήμερα στο γεγονός ότι η nintendo φτιάχνει αυτά τα ''παιχνιδάκια'' και όχι σοβαρά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βλέπουν υποτιμητικά την εταιρεία.

                  Comment


                  • #10
                    Oi core gamers pou lete me tn kamia dn einai suniditopoimenoi,epipoleoi isos.Opote kai aftoi casuals einai sta muala.Kselo polous tetoious 'kseroles'.
                    Nintendo I.D.: paixtis
                    3ds friend code: 2664-2347-7128

                    Comment


                    • #11
                      Αυτα που γραφεις είνα στα γουστα του καθενος. Ειναι κακο να αρεσει σε καποιον πιο πολυ το Assasin's Creed απο καποιο παιχνιδι της Ν; Εγω νομιζα οτι οι casual gamers ειναι π.χ. η κυρα Μαριγω που παιζει λιγο wii μεχρι να γίνουν οι φακιες (ποιος παλικαρας το χε πει αυτο, να του δωσω συγχαρητηρια) οχι αυτος που θα γουσταρει παιχνιδια σαν το AC η αυτον που αγοραζει παιχνιδι μια φορα στα 10 χρονια και παιρνει κατι flashy.

                      Ετσι οπως τα λες καποιος απο τους δυο μας φαινεται να μπρεδευει τους casual με τους non.

                      Η Ν εμεινε πισω απο το Nintendo 64 γιατι πολυ απλα το Playstation επαιζε αντιγραφες. Και με το Gamecube παλι μια απ τα ιδια.

                      Οσον αφορα την κατασταση στην Ελλαδα, μ'ενοχλει που βλεπω διακρισεις στα μαγαζια και ειδικα απο τοτε που τα βιντεοκλαμπ αρχισαν να φερνουν παιχνιδια. Ποιος εχει δει παιχνιδι Gamecube στο βιντεοκλαμπ του; Εγω παντως οχι. Ουτε του wii εχω δει ακομα αλλα λογικα υπαρχουν αλλου.
                      https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

                      H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

                      Comment


                      • #12
                        Ο μόνος τρόπος να έχεις επικοινωνία με όλους είναι να έχεις ανοικτούς ορίζοντες. Αν εσύ παίζεις μόνο Mario Galaxy, Mario Kart, Zelda, κ.λ.π. είναι λογικό να μην μπορείς να έχεις άμεση επαφή με κάποιον που πήρε PS2 μόνο για να παίζει Pro με την παρέα του. Όσο για το θάψιμο, το ίδιο γίνεται όταν μια παρέα Nintendo fans πιάσει συζήτηση για το God of War και το Gears of War ή το GTA. Το θέμα είναι να σπάσεις τα δεσμά της συνήθειας και να παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βγάλεις δικιά σου άποψη και να έχεις περισσότερες ευκαιρίες να συζητήσεις με κόσμο. Εγώ ας πούμε δεν μπόρεσα να κάνω κουβέντα ΠΟΤΕ με Nintendo fan για το Sunshine, επειδή το αφορίζουν με το που το ακούν. Είναι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ όμως, εμένα μου άρεσε.
                        Insert Coin

                        Comment


                        • #13
                          Δίκιο έχει ο Jedah και πιστεύω αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα οποιασδήποτε gaming community. Πάντα υπάρχουν άτομα που κρίνουν χωρίς να ξέρουν. Ειδικά σε αυτό το forum έχει γίνει καραμελίτσα η κριτική (και ο δογματισμός, rofl ).

                          Comment


                          • #14
                            Ειδικά σε αυτό το forum έχει γίνει καραμελίτσα η κριτική (και ο δογματισμός, rofl ).
                            [/b]
                            Έχεις δει άλλα forum; Υπάρχουν και πολύ χειρότερα.
                            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                            Comment


                            • #15
                              To exoume pei xilies fores.Sto elladistan zoume.O ka8e hmima8is leei to makri tou kai to konto tou.Sumfono se ola ektos ton core gamers tou wii.Den tous endiaferoun me tn kamia afta ta games pou anafereis.[/b]
                              Γιατί ρε συ επειδή οι Έλληνες gamers δεν γουστάρουν Nintendo αλλά playstation είναι κάτι κακό(?) και είμαστε -σταν; Μια προτίμηση είναι και τίποτα άλλο. Ας φορντήσει η Nintendo να τους αλλάξει γνώμη (αν ενδιαφέρετε) και να γουστάρουν και αυτή, δεν κατάλαβα, άκου εκεί Ελλαδιστάν, αμέσως η πατρίδα φταίει ή μάλλον να την χαρακτηρίσουμε εντός εισαγωγικών έτσι υποτιμητικά .

                              Δεν το κατάλαβα αυτό
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment

                              Working...
                              X