Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mario Kart Wii VS All Mario karts

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mario Kart Wii VS All Mario karts

Γεια σε όλους.

Ξέρω οτί υπάρχει topic σχετικό με Mario kart, αλλά αυτό εδώ όπως λέει και ο τίτλος είναι μία σύγκριση που θέλω πάρα πολύ να κάνω καθώς ο τίτλος που είδα στο Wii δεν ήταν αυτός που περίμενα. Θα ήθελα την γνώμη από κάποιους που έχουν παίξει έστω και λίγο κάθε ένα από τα παιχνίδια της πολυαγαπημένης σειράς αλλά θα ήθελα να διαβάσω και γνώμες από καινούριους παίχτες που δεν έχουν δει τα παλαιότερα Mario Kart.

Έχω την τύχη να έχω μεγαλύτερο αδερφό και έτσι ήμουν τυχερός όταν έγινε η πρώτη απόπειρα του Mario να περάσει στα μικρά αμαξακια.Το πρώτο Mario kart βρέθηκε στο σπίτι μου όταν εγώ ήμουν 5 χρονών και δεν ήξερα ακόμη τι ακριβώς είναι τα Video Games. :blink: Κι ας είχα ήδη ένα Family(Το θυμάστε όλοι νομίζω).

Πέρα από αυτά όμως, ο λόγος που κάνω αυτήν την σύγκριση είναι πως πρώτη φορά(κατά τη γνώμη μου πάντα) πιστεύω πως ένας τίτλος Mario Kart δεν είναι καλύτερος από τον προηγούμενο του, αν εξαιρέσουμε οτί το Super Mario Kart είναι το πρώτο κυριολεκτικά και καλύτερο όλων σε γενική εικόνα(Δυνατότητες κονσόλας, Ευχαρίστιση κτλ.). Eίχα την τύχη να πέσουν στα χέρια είτε για λίγο είτε για πολύ όλα τα Mario Kart εκτός του Mario Kart Super Circuit για το GBA για το οποίο διάβασα και έμαθα αρκετά πράγματα. Δοκιμάζοντας τα λοιπόν όλα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.
    Νομίζω οτί η πιο ολοκληρωμένη δουλειά από όλα ήταν το Mario Kart Double Dash γιατί παιρνούσε στον παίχτη μία ατμόσφαιρα ιδάνικη για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ήταν παντου προσεγμένο. Τι εννοώ; Κατ' αρχήν ήταν υπέροχη η ιδέα των 2 ατόμων πάνω σε ένα όχημα(Πλέον δεν υπάρχουν μόνο Karts), δεν υπήρχε κανένα δωράκι στην τσέπη, η το τσαντάκι του Sport Billy οδηγού, Υπήρχε μεγαλύτερη στρατηγική στο τι επιβάτες και τι όχημα θα πάρεις και βασικότερο από όλα η πιθανότητες με τα δωράκια ήταν μοιρασμένες τέλεια!!! Δεν υπήρχε περίπτωση να είσαι πρώτος και να τύχεις αστεράκι, η ακόμη καλύτερα να είσαι δευτερός και να μην τύχεις καβούκι(συνήθως κόκκινο). Υπήρχε μία καθαρή νοοτροπία Mario Kart, δηλαδή το παν ήταν η διασκέδαση και η συνεχής εναλλαγή θέσεων στην κατάταξη. Αυτό νομίζω οτί έχει χαθεί κατά πολύ στο καινούριο παιχνίδι τις σειράς. Δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω και το μόνο ωραίο της όλης υπόθεσης είναι οτί έχουν προστεθεί τα καινούρια και αστεία οχήματα και κάποιες καινούριες πίστες.

Τέλος κάνοντας μία τελική σύγκριση θα βάλω όλους τους τίτλους με μία σείρα που θεωρώ οτί τους αξίζει. Μπορεί το Mario Kart Double Dash να είναι κατά την γνώμη το πιο ολοκληρωμένο, αλλά αυτό που είχαν καταφέρει οι άνθρωποι της Nintendo το '92 με την κυκλοφορία του Super Mario Kart ήταν εξωπραγματικό και νομίζω οτί η πρώτη θέση του ανήκει δικαιωματικά!!!
    Έτσι λοιπόν έχουμε...
    1-Super Mario Kart (SNES)
    2-Mario Kart Double Dash(GC)
    3-Mario Kart Wii
    4-Mario Kart DS
    5-Mario Kart 64(N64)
    6-Mario Kart Super Circuit(GBA)
    Κατατάσω το Mario Kart 64 τόσο χαμηλά όχι γιατί δεν μου άρεσε ή γιατί δεν το έπαιξα, απλά νομίζω πως ήταν ένας κλώνος του Super Mario Kart με βελτιωμένα γραφικά.
    Όπως λέω σε πάντα ότι γράφεται ότι γράφεται στα posts μου αφορούν τον Vuzzi και μόνο τον Vuzzi χωρίς να θεωρώ οτί αυτά που λέω ή γράφω είναι και τα σωστά. Γνώμη μου. ;) Περιμένω τις απαντήσεις σας και τα δικά σας Leaderboards . Δεκτές οποιεσδήποτε παρατηρήσεις καλοπροαίρετες πάντα και χωρίς πικρόχολα σχόλια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Εις το επαναγράφειν φίλοι μου.....
    <div align="center"></div>

<div align="center">I&#39;m just too cool.....</div>

Wow, τωρα επαιζα ΜΚ Wii και σκεφτομουν πως θα εκανα rank τα διαφορα ΜΚ. Το μονο που δεν εχω παιξει ειναι του GBA παρεπιπτοντως.

1. Nintendo DS
    2. Nintendo 64
    3. SNES

Τα αλλα 2 μενουν πιο πισω μιας και τα θεωρω σχετικα αδιαφορα.. Λογικα θα εβαζα του GC τελευταιο αλλα και στα 2 (Wii, GC) κατι με χαλαει - χωρις αυτο να σημαινει πως δεν τα παιζω κιολας.

Του DS το ξεχωριζω για τα solid controls, την οποια αισθητικη εχει, τις πολυ καλες νεες πιστες και το wifi 8πλο.

Του Ν64 το επαιξα απιστευτα πολλες ωρες και επισης το ξεχωριζω κυριως λογω πιστων.

Του SNES το σεβομαι ιδιαιτερα γιατι ηταν ενα απιστευτο concept για την εποχη - μοναδικη συλληψη απλα. Παρα πολυ καλο και παρα πολυ δυσκολο - καμια σχεση με ο,τι ΜΚ ακολουθησε.

Για τα τελευταια που βγηκαν δεν ξερω τι φταιει και δε μου κανουν κλικ - νομιζω η πιο καλη απαντηση ειναι οτι η σειρα μου εδωσε ο,τι ηταν να μου δωσει και μετα απο 15 χρονια ΜΚ το ολο αισθημα εχει κορεστει και με το παραπανω.

Comment

Του SNES το σεβομαι ιδιαιτερα γιατι ηταν ενα απιστευτο concept για την εποχη - μοναδικη συλληψη απλα. Παρα πολυ καλο και παρα πολυ δυσκολο - καμια σχεση με ο,τι ΜΚ ακολουθησε.

[/b]
      Πολύ σωστός. Ήμουν μπροστά όταν ο αδερφός μου έσπασε το pad.. χεχε
      <div align="center"></div>

<div align="center">I&#39;m just too cool.....</div>

Comment

Diddy Kong Racing
        Πέρα απ? τη πλάκα, σαν παρένθεση, το έπαιξα ξανά τελευταία φορά πριν κάνα χρόνο, και είναι απίστευτο πόσο καλά έχει γεράσει το παιχνίδι (σε αντίθεση με το Mario Kart 64 που κάπου το χάνει σήμερα) για μένα το καλύτερο Kart Racing ever σε single player.

Τώρα στα δικά μας, αν έπρεπε να βάλω μια σειρά, θα πήγαινε κάπως έτσι.

Mario Kart 64
        Mario Kart DS
        Super Mario Kart
        Mario Kart Wii
        Mario Kart Double Dash

Το κακό με τα Mario Kart στη μετά Mario Kart 64 εποχή, είναι ότι γίνονται ολοένα και περισσότερο party games και πολύ λιγότερο racings. Προτιμώ τη κλασσική φόρμουλα με έμφαση στο racing υπό τη συνοδεία του party game σκηνικού, που ανέκαθεν συνόδευε τη σειρά, παρά το αντίστροφο που έχει γίνει σήμερα.
        Από την άλλη βέβαια, αυτό είναι απλά η άποψή μου που θα έλεγε και ο Big.

Diddy Kong Racing με Tiptup ή Pipsy (CULT) για πάντα.
        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Πέρα απ? τη πλάκα, σαν παρένθεση, το έπαιξα ξανά τελευταία φορά πριν κάνα χρόνο, και είναι απίστευτο πόσο καλά έχει γεράσει το παιχνίδι (σε αντίθεση με το Mario Kart 64 που κάπου το χάνει σήμερα) για μένα το καλύτερο Kart Racing ever σε single player.[/b]
          Ennoeis to Crash Team racing, e ??

Genikotera on-topic, simfono me auto pou eipe o Loggo .. Oti dld ta Mario Kart ginonte perissotero party para racing kai auto zimionei tin formula tou franchise .. Agapimeno mou Mario Kart einai auto tou DS, giati exei to kalitero balance ton dio genres ( party kai racing ), prosferontas parallila poli kalo stage design .. Apo ekei kai pera, SNES kai n64 mou aresoun gia diaforetikous logous, kai Wii kai Gamecube an kai einai diaskedastika paignidia pou pantote tha apolamvano me parea, den mou dinoun kinitro gia na asxolitho sto single player .. Eidika auto tou Wii, skeftika na asxolitho ligo gia na paro 3 stars se ola ta cups .. 3 blue shells argotera, egkataleipsa tin prospathia

Comment

Super Mario Kart χαλαρά και πάντα πρώτο.Δεν ακολουθούν με σειρά προτίμησης

Mario Kart 64 δεν είχα N64,το είχα δοκιμάσει δε με ξετρέλανε.Ειδικά το multiplayer με τις πολυδιάστατες
            αρένες...χανόσουν με τον αντίπαλο.Για single δεν ξέρω,δεν έχω άποψη.

Mario Kart DD.Imba χαρακτήρες(πχ Koopas),special moves επί το πλείστον άχρηστες-αν εξαιρέσουμε τα καβουκάκια των Koopas-και γενικά ένα πιο party σκηνικό.Αλλά προσωπικά το καταδιασκέδασα.Ακόμη ρίχνω ένα playthrough,o αδερφός με τον Σιθ το λατρεύουν κτλ.Kαι είχε και το τέλειο Bomb omb blast...Καταστροφή λέμε&#33;&#33;

Το Mario Kart DS είναι επίσης πολύ καλό,αλλά έχοντας παιξει και online μαστίζεται από το snaking.Απλά δεν είναι του στυλ μου,σίγουρα όμως θα σχοληθώ περισσότερο μελλοντικά.

Το Mario Kart Wii είναι για μένα άψογο σε single player.ΑΛΛΑ χάνει πολύ στο τοπικό multiplayer...Μα γιατί μόνο teams στα games?Γιατί αφαιρέσαν το Βomb omb Blast?Επίσης το 2 player Grand Prix...Τέλος πάντων.

Στο online τα έχουν πει άλλοι για εμένα.Δεν έχω ασχοληθεί πολύ online,ο αδερφός μου μπαίνει αρκετά και του αρέσει εγώ πάλι το θεωρώ κάπως imba.Από 1ος μπορεί να βρεθείς 12ος σε κλάσματα δευτερολέπτου.Αλλά σίγουρα έχει πλάκα και καθόλου καθυστερήσεις-κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για το local multi.Απλά νιώθω άσχημα να έχω καινούριο MK και να μην έχω αγγίξει το local multi που για εμένα αποτελεί θεμέλιο λίθο των MK πέραν του αγωνιστικού τμήματος.

Ennoeis to Crash Team racing, e[/b]
            Άλλο ένα υπέροχο Kart game.Για του psone μιλάω
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Άλλο ένα υπέροχο Kart game.Για του psone μιλάω
              [/b]
              Ta eukolos nooumena paraliponte B)

Comment

Ennoeis to Crash Team racing, e ?? [/b]
                Μιλάω για το Diddy Kong Racing, το οποίο και > Crash Team Racing και all kart racings in general.

Για το Crash Team Racing συμφωνώ πως ήταν καλό παιχνίδι, αν και κομματάκι overrated κατ’ εμέ, αλλά τόσο το Diddy Kong Racing, όσο και το Mario Kart 64 μου άρεσαν περισσότερο.
                Mario Kart 64 δεν είχα N64,το είχα δοκιμάσει δε με ξετρέλανε.Ειδικά το multiplayer με τις πολυδιάστατες
                αρένες...χανόσουν με τον αντίπαλο.Για single δεν ξέρω,δεν έχω άποψη.[/b]
                Ιερόσυλε Burai.
                Το Mario Kart 64 ήταν και είναι ο βασιλιάς στα multiplayer deathmatches, εξαιρετικό level design και τα controls που είχε ταίριαζαν γάντι στα arenas. Εξαιρετικό από κάθε άποψη, η γνώμη μου είναι ότι συγκεκριμένο game τα καταφέρνει καλύτερα στο multiplayer απ’ ότι στο single, (και το single ήταν καταπληκτικό βέβαια) ο kart τίτλος που σίγουρα έχει παιχτεί περισσότερο σε multi από κάθε άλλον. Η αλήθεια είναι ότι μετά το Mario Kart 64 κανένα Mario Kart δε μου έκανε εντύπωση στο battle multiplayer.
                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

Βασικά πρέπει να το πάρω για 64 κάποια στιγμή όπως και το Super Mario Kart για SNES-το είχε ο Σιθ αλλά του το κλέψανε

Αν και υπάρχει πάντα και το homebrew στο Wii

Αυτό για το multi το πιστεύω,αλλά πέραν της ενασχόλησης μου σε κονσολάδικο της εποχής(νοσταλγία κτλ)κάπου το διάβασα και ίσως επηρεάστηκα...Χμμμ μάλλον σε αφιέρωμα για τη σειρά από ένα ελληνικό site.Απλά έχω κολλήσει τώρα.Αν το βρω θα το κάνω copy paste.
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Αυτό για το multi το πιστεύω,αλλά πέραν της ενασχόλησης μου σε κονσολάδικο της εποχής(νοσταλγία κτλ)κάπου το διάβασα και ίσως επηρεάστηκα...Χμμμ μάλλον σε αφιέρωμα για τη σειρά από ένα ελληνικό site.Απλά έχω κολλήσει τώρα.Αν το βρω θα το κάνω copy paste.
                    [/b]
                    Mallon apo edo ( prosekse to "pun" stin vathmologia )

Μιλάω για το Diddy Kong Racing, το οποίο και > Crash Team Racing και all kart racings in general. Για το Crash Team Racing συμφωνώ πως ήταν καλό παιχνίδι, αν και κομματάκι overrated κατ’ εμέ, αλλά τόσο το Diddy Kong Racing, όσο και το Mario Kart 64 μου άρεσαν περισσότερο.[/b]
                    Sevasto ... Overrated omos den nomizo oti itan to CTR .. Aksize apolita ta 9aria pou eperne tin epoxi ekeini imo ..

Comment

Βασικά η αλήθεια είναι ότι η διαπίστωση για τα μεγάλα arenas ίσχυε εν μέρει, δηλαδή η Block Fort ήταν όντως μεγάλη arena, και ίσως οι μάχες γινόντουσαν σε πιο αργό tempo, αλλά αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό (btw η συγκεκριμένη arena είναι η αγαπημένη πολύ κόσμου) έδινε ένα τόνο τακτικής στο παιχνίδι, αλλά ήταν η μόνη που κάπως ξέφευγε σε μέγεθος. Υπήρχε και η Double Deck με τα πολλαπλά επίπεδα (εκεί παίζει τρελό χάσιμο, αλλά μόνο όταν δε γνωρίζεις ακόμα την arena) που επίσης ήταν μεγαλούτσικη, (η αγαπημένη μου btw) αλλά νομίζω πως τελικά η αναλογία ήταν πολύ πετυχημένη, τουλάχιστον όταν έπαιζες σε τετραπλό, αν έπαιζαν 2 πχ, τότε ναι σίγουρα αυτές οι δυο πίστες δεν προτείνονται.

Αλλά γι αυτό υπήρχαν και οι πιο μικρές πίστες, η Big Donut η οποία ήταν παραδόξως καλή, παρά την τρομακτική απλότητά της και η Skys-crap-er (αλήθεια υπάρχει κανείς που να έπαιζε σε skyscraper;).

Sevasto ... Overrated omos den nomizo oti itan to CTR .. Aksize apolita ta 9aria pou eperne tin epoxi ekeini imo ..
                      [/b]
                      8ρακι από μένα, συμφωνώ όπως είπα και πριν όμως ότι ήταν ιδιαίτερα ποιοτικός τίτλος, με εντονότατες επιρροές από Diddy Kong Racing, αλλά τα κατάφερε ομολογουμένως καλά. Δε με πείραξαν πάντως τόσο η βαθμολογίες, όσο κάποιες ατάκες που διάβαζα στα τότε reviews.
                      Btw το 6.4 του GameSpot θυμάμαι που το έλεγα από εποχής CGmag, είναι TOTAL EPIC UBER PHAILURE, και ένα από τα πολλά μαργαριτάρια του τεράστιου αυτού site που ακούει στο όνομα GameSpot.

Comment

Σωστος ο loggo , το Diddy Kong Racing ασχετα απ&#39;τον αρεσει ή οχι το στυλ του, αδιαμφισβητα βαζει τα γυαλια σε ολα τα αλλα kart games καθως ειχε πραγματικο adventure mode.

Για τα ΜΚ τωρα, το DS ειναι το all-around καλυτερο , randomness σε περιορισμενο βαθμο, εκπληκτικο local multiplayer, μερικες καταπληκτικες πιστες.

Το Wii εχει πιστευω το καλυτερο χειρισμο και γενικοτερα ειναι το πιο καλοσχεδιασμενο. Καταφερε ομως να γινει πιο random κι απ&#39;τα Mario Party. Το skill σιγουρα δεν ειναι ανυπαρκτο ομως πρεπει να σαι πολυ αναισθητος για να μην εκνευριστεις. Μετα απο αρκετα ματσιδια ηξερα ακριβως τι θα μου συμβει καθε στιγμη και το παρατησα.
                        (τραγικη ειρωνια: το battle mode ειναι λιγοτερο party-random-χαβαλε whatever)

Τα snes και super circuit παιζονται ακομη και τωρα. Το 64 σε καμια περιπτωση.
                        Do a barrel roll!

Comment

Aπλά, για μένα προσωπικά, σαν του 64 δεν ξαναβγήκε Mario Kart.
                          Οι πίστες τα σπάγανε και τα δωράκια ήτανε πάντα εκεί όταν τα χρειαζόσουνα και υπήρχε πάντα περιθώριο για κόλπα (να αποφύγεις κάνα καβούκι οδηγώντας πολύ άκρη, σε πολλά σημεία να κόψεις δρόμο) με αποκορύφωμα την Koopa Troopa Beach.
                          Εάν κάτι περίμενα απόλα τα Mario Kart που ακολουθήσανε ήτανε μια Koopa Troopa Beach και τον κεραυνό που σε κάνει μικρό και αν βαρέσεις κάπου ή σε πατούσανε, γινόσουν πίτα. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
                          Επίσης, όταν σε χτυπούσαν τα καβούκια ή έπεφτες σε αυτοκίνητο, είχε και ουσιαστικό νόημα (και ένιωθες το ΜΠΑΜ, δεν χτυπούσαν λες και είσαι από καουτσούκ - θέλω τα ΜΠΑΜ του 64 με κόκκινα καβούκια και ανάποδα ψεύτικα δωράκια) και μπανάνε που πατώντας το φρένο έσωζες την κατάσταση και αν πήγαινες πέρα-δώθε το τιμόνι γλυστρούσες όπως στις μπανάνες (πάλι με φρένο κάτι γινόταν). Επίσης το πηδάω είχε ουσιαστικό νόημα.
                          Επίσης, τα μπαλονάκια τα έσπαγαν απλά.

Μετά θα έβαζα DS, GC, Wii.

(Έχω παίξει όλα τα Mario Kart btw)

EDIT: ναι, παίζαμε και σε Skyscraper

Comment

Μολις παρατηρησα οτι δεν ανεφερα το double dash, ισως επειδη ειναι το μονο που πουλησα. Ανυπαρκτο.

Do a barrel roll!

Comment

Βασικά πρέπει να το πάρω για 64 κάποια στιγμή όπως και το Super Mario Kart για SNES-το είχε ο Σιθ αλλά του το κλέψανε

Αν και υπάρχει πάντα και το homebrew στο Wii

[/b]

http://www.retrogamer.gr/?p=60
                              Εδώ αναφέρεσαι; Πάντως έχοντας παίξει το 64 και αυτό στον κύβο, νομίζω ότι το 64 ήταν πολύ καλύτερο αναλογικά και με την εποχή. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει άσχημο mario kart, άμα είσαι με παρέα όλα θα τα ευχαριστηθείς πολύ.

Comment

Working...
                              X