Announcement

Collapse
No announcement yet.

Horror Games

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Πάρε απόφαση να μου τα πουλήσεις για να τα παίξω εγώ . Αυτό που διέκρινα στη σειρά πάντως από τη (με το ζόρι μία ώρα) ενασχόλησή μου είναι η απόλυτη J-horror αισθητική της, κάτι που μου αρεσε ιδιαίτερα. Βεβαια δεν μπορώ να πω ότι είναι καλύτερη σαν horror από άλλες σειρές (πχ Silent Hill) γιατί ακολουθεί διαφορετική κουλτούρα από ότι η δύση.
    [/b]
    Από άποψη τρόμου, θα συμφωνήσω με τον Fioth ότι είναι τo Project Zero είναι ότι πιο τρομακτικό έχω παίξει.

Ενώ στα Silent Hill τρομάζεις σε ορισμένα σημεία, είτε μιλάμε για ένα μεμονομένο συμβάν (όπως με το ντουλαπάκι και τη γάτα που ανέφερε ο Burai) είτε μιλάμε για μια περιοχή (π.χ. το ξενοδοχείο σε dark side). Σε πολλές περιπτώσεις όμως έχεις μια αίσθηση ασφάλειας και ξέρεις στο περίπου τι μπορεί να αντιμετωπίσεις και κάτω από ποιες συνθήκες.

Στα Project Zero από την άλλη, από το λίγο που έχω ασχοληθεί, είσαι σχεδόν συνέχεια σε μια ένταση. Πρώτον γιατί o κίνδυνος δεν είναι ορατός σε σένα αλλά πρέπει να τον εντοπίσεις με την κάμερα πριν να είναι αργά και δεύτερον γιατί τα φαντάσματα του PZ είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι εχθροί από οποιοδήποτε τέρας του Silent Hill. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις εύκολα και μπορεί να σε σκοτώσουν με ένα χτύπημα.

Τα παραπάνω αφορούν καθαρά το κατά πόσο μπορεί να προκαλλέσουν τρόμο και δεν έχουν καμμία σχέση με ποιοτική σύγκριση των δύο franchise...

Kοιτα, τα SH προερχονται κι αυτα απο την Ανατολη, ωστοσο το setting τοποθετειται στη Δυση (οπως και των RE) καθαρα για εμπορικους λογους.Μονο τα δυο τελευταια μερη της σειρας φτιαχθηκαν απο δυτικο dev.Οπως και να εχει η αισθητικη των PZ εχει κατι το ποιητικο, ακομα και οι εχθροι εχουν μια γοητεια, το ενδιαφερον σου γι αυτους δε σταματα στο πως θα τους τιναξεις τα μυαλα στον τοιχο.
    [/b]
    Η αισθητική των Silent Hill δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που περιγράφεις. Ο σχεδιασμός των εχθρών είναι εξίσου καλλιτεχνικός και αν θες ποιητικός με αυτόν του Project Zero απλά, όπως είπε κι ο Evans, ακολουθεί μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, ποιο ωμή μεν, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο επιφανειακή και ανούσια όσο υποστηρίζεις. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι έχουν βασιστεί σε έργα καλλιτεχνών όπως είναι ο σουρεαλιστής Hans Bellmer, σε αρχαίους πολιτισμούς και σε ταινίες τρόμου. Ύστερα, πέρα από τον τρόμο και την κατά περιπτώσεις αηδία που μπορεί να προκαλλούν οι περίεργες μορφές τους, προκαλλούν και ενα συναίσθημα μελαγχολίας imo. Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα αποκαλούσα αδιάφορο...

Το αρχικό βίντεο του Silent Hill 4 είναι πιστεύω από τα καλύτερα και ότι πιο αντιπροσωπευτικό και ας μην ήταν τόσο καλό σαν παιχνίδι. Οι εχθροί που έχει πάντως είναι εκπληκτικοί, ειδικά τα ιπτάμενα πνεύματα που δεν πεθαίνουν με τίποτα και οι τύποι που βγαίνουν από τους τοίχους...

http://uk.youtube.com/watch?v=ftZhSDEoHOY

Comment

Νομίζω ότι για το σχεδιασμό των τεράτων στα SH βασίστηκαν (οι σχεδιαστές/ δημιουργοί) και σε περιγραφές ατόμων με διάφορα προβλήματα (ψυχολογικά ξέρω 'γω) που έδωσαν σε γιατρούς. Οι περιγραφές αυτές αφορούσαν εικόνες και τέρατα που έβλεπαν. Δεν είμαι 100% σίγουρος βασικά, για αυτό και το λέω με κάθε επιφύλαξη.

Αισθητικά πάντως θεωρώ ότι οι δύο αυτές σειρές (που είναι και οι μόνες σειρές καθαρά horror που ξέρω, τα RE ξεφεύγουν αρκετά ΙΜΗΟ και δεν είναι ιδιαίτερα horror) δε συγκρίνονται. Τα SH βέβαια φαίνεται ότι έφτασαν σε ένα τέλμα και δεν το ξεπέρασαν, κάτι που από ότι ακούω δεν ισχύει για τα PZ.

Comment

Η αισθητική των Silent Hill δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που περιγράφεις. Ο σχεδιασμός των εχθρών είναι εξίσου καλλιτεχνικός και αν θες ποιητικός με αυτόν του Project Zero απλά, όπως είπε κι ο Evans, ακολουθεί μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, ποιο ωμή μεν, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο επιφανειακή και ανούσια όσο υποστηρίζεις. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι έχουν βασιστεί σε έργα καλλιτεχνών όπως είναι ο σουρεαλιστής Hans Bellmer, σε αρχαίους πολιτισμούς και σε ταινίες τρόμου. Ύστερα, πέρα από τον τρόμο και την κατά περιπτώσεις αηδία που μπορεί να προκαλλούν οι περίεργες μορφές τους, προκαλλούν και ενα συναίσθημα μελαγχολίας imo. Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα αποκαλούσα αδιάφορο...
        [/b]
        Παρεξηγηθηκα φιλτατε.Δε μιλαω για την λογικη πισω απο τα SH οσον αφορα τη δυναμικη που προανεφερα.Αν μη τι αλλο (και ασχετα με τη γνωμη μου για τη σειρα) στα παιχνιδια της KONAMI δεν απασχολει σχεδον καθολου το πως θα ανταπεξελθει κανεις στις καταστασεις μαχης.Εχω ψαξει αρκετα το background της πιστεψε με και ξερω πολυ καλα ποιες ηταν οι πηγες/ριζες και βρισκω την λογικη των devs πολυ δημιουργικη, ειδικα για τα δεδομενα της εποχης (1999).Προσωπικα δεν ειμαι κι ο μεγαλυτερος λατρης των μορφων που παρουσιαζονται στα SH (ειδικα αυτες του πρωτου πιο πολυ σε διανοητικα καθυστερημενα ατομα μου κανουν παρα σε κατι αλλο, προσωπικη αποψη παντα) αλλα ημαρτον, δε τις υποβιβαζω σε αυτο το επιπεδο.
        <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

Survival Horror Games

Aνοίγω αυτό το θέμα για να μιλάμε για οτιδήποτε αφορά τα survival horror games τα νέα που θα κυκλοφορήσουν πια μας άρεσαν πια έχουμε παίξει τι αλλαγές θέλουμε να δούμε σε αυτά τι δεν μας άρεσε.

Λοιπόν κάνω εγώ την αρχή το πρώτο μού survival horror game ήταν το resident evil 2 το οποιο λάτρεψα από εκεί και πέρα έχω παίξει σχεδόν όλα τα survival horror που έχουν βγει σε consoles αγαπημένα μου είναι εννοείτε το resident evil 2 το silent hill 1.το παράπονο μου είναι πως δεν βγαίνουν πλέον τέτοια games και αν βγει κάτι είναι περισσότερο action παρα survival horror.

Comment

Exw kai egw teleiwsei ola ta Resident Evil kai Silent hill.
            Ta agaphmena mou einai to RE1 kai to SH1.
            To RE2 einai afto pou exw liwsei ametrhtes fores, omws vriskw ligo koulous kai akyrous tous grifous, dedomenou pws vriskesai se astynomiko tmhma kai oxi se kapoia skoteinh epavlh sto vouno (akyri setting me liga logia), giafto protimw to 1.
            To SH2 einai epishs apo ta kalytera games tou eidous.
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

Comment

Μονο από σένα θα μπορούσε να γίνει αυτό το topic, καθώς έχτος του ότι σου αρέσει η συγκεκριμένη κατηγορια, έχεις παίξει και τα περισσότερα.

Άρχισα το 1998, μαζί με την γραφομηχανή στο intro του Resident Evil Director's Cut (το έμαθα απέξω). Είναι το αγαπημένο μου survival game, παιχνίδι, και μια από τις ανώτερες απολαύσεις που έτυχε να νιώσω σε αυτή την ζωή.

Ναι, πεθυμώ το old style τον Resident Evil, όμως δεν θα πω ότι δεν διασκέδασα παίζοντας τα νέα (ειδικά το 4). Αργά η γρήγορα θα ξαναρχίσω να τα παίζω στο Wii από την αρχή.

Silent Hill στην συνεχεια... Το SH2 είναι το αγαπημένο μου, αν και τα περισσότερα από τα αλλα μου έχουν προσφέρει δυνατές στιγμές.

Το Forbidden Siren (δυστυχώς το πρώτο από την σειρά έχω παίξει μονο) σου δίνη άλλο αέρα, σάπιο τρόπο, "out of date".

Είναι το αγαπημένο μου είδος τα survival horrors...

Γιία να δούμε το Alan Wake τι θα πας πει.

Αυτό που πραγματικά περιμένω, είναι πριν πεθάνω, να έχω την ultra-duper-trouper χαρά να ζήσω ένα υπερεξελιγμένο virtual reality, όπως αυτό στην ταινία Jason X. Μονο κάτι τέτοιο θα μπορούσε πιστεύω να με κάνει να νιώσω τόσο έντονα συναισθήματα όπως όταν προσπαθούσα να σώσω την Rebecca Chambers.

Comment

Πρόσφατα έπαιξα το Dead Space.
                Αν και το άφησα στην μέση ήταν πολύ καλό και με ωραίες ιδέες.

Comment

Originally posted by Ormion View Post
                  Πρόσφατα έπαιξα το Dead Space.
                  Αν και το άφησα στην μέση ήταν πολύ καλό και με ωραίες ιδέες.
                  τελειωσε το φιλε αξίζει τον κόπο

Comment

ρε παιδιά γιατί το αλλάξατε? δεν είναι το ίδιο με το θέμα που είχε αρχίσει ο fioth

Comment

Ενώθηκαν γιατί ήταν ίδια.

Comment

Δε ξερω κατα ποσο ηταν ιδια παντως ο τιτλος τα καλυπτει και τα δυο.
                        Do a barrel roll!

Comment

Originally posted by Ground_zero View Post
                          Ta agaphmena mou einai to RE1 kai to SH1.
                          Mια απο τα ιδια.Και ο λογος ειναι οτι ηταν κατι φρεσκο για την εποχη τους.
                          Επισης δεν μπορω να αφησω εξω τo πρωτο fatal frame(project zero).Mετα απο αυτο, επαψα να θεωρω τρομακτικα τα RE και SH.

Tα siren δεν μπορω να πω οτι μου αρεσαν ιδιαιτερα.Ισως δεν εχω ασχοληθει οσο θα επρεπε.
                          Θα ηθελα καποια στιγμη να παιξω και το dead space.

To Αlan Wake δειχνει οτι θα ειναι το επομενο βημα στα horror games.

Comment

Working...
                          X