Πάρε απόφαση να μου τα πουλήσεις για να τα παίξω εγώ
. Αυτό που διέκρινα στη σειρά πάντως από τη (με το ζόρι μία ώρα) ενασχόλησή μου είναι η απόλυτη J-horror αισθητική της, κάτι που μου αρεσε ιδιαίτερα. Βεβαια δεν μπορώ να πω ότι είναι καλύτερη σαν horror από άλλες σειρές (πχ Silent Hill) γιατί ακολουθεί διαφορετική κουλτούρα από ότι η δύση.
[/b]

[/b]
Ενώ στα Silent Hill τρομάζεις σε ορισμένα σημεία, είτε μιλάμε για ένα μεμονομένο συμβάν (όπως με το ντουλαπάκι και τη γάτα που ανέφερε ο Burai) είτε μιλάμε για μια περιοχή (π.χ. το ξενοδοχείο σε dark side). Σε πολλές περιπτώσεις όμως έχεις μια αίσθηση ασφάλειας και ξέρεις στο περίπου τι μπορεί να αντιμετωπίσεις και κάτω από ποιες συνθήκες.
Στα Project Zero από την άλλη, από το λίγο που έχω ασχοληθεί, είσαι σχεδόν συνέχεια σε μια ένταση. Πρώτον γιατί o κίνδυνος δεν είναι ορατός σε σένα αλλά πρέπει να τον εντοπίσεις με την κάμερα πριν να είναι αργά και δεύτερον γιατί τα φαντάσματα του PZ είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι εχθροί από οποιοδήποτε τέρας του Silent Hill. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις εύκολα και μπορεί να σε σκοτώσουν με ένα χτύπημα.
Τα παραπάνω αφορούν καθαρά το κατά πόσο μπορεί να προκαλλέσουν τρόμο και δεν έχουν καμμία σχέση με ποιοτική σύγκριση των δύο franchise...
Kοιτα, τα SH προερχονται κι αυτα απο την Ανατολη, ωστοσο το setting τοποθετειται στη Δυση (οπως και των RE) καθαρα για εμπορικους λογους.Μονο τα δυο τελευταια μερη της σειρας φτιαχθηκαν απο δυτικο dev.Οπως και να εχει η αισθητικη των PZ εχει κατι το ποιητικο, ακομα και οι εχθροι εχουν μια γοητεια, το ενδιαφερον σου γι αυτους δε σταματα στο πως θα τους τιναξεις τα μυαλα στον τοιχο.
[/b]
[/b]
Το αρχικό βίντεο του Silent Hill 4 είναι πιστεύω από τα καλύτερα και ότι πιο αντιπροσωπευτικό και ας μην ήταν τόσο καλό σαν παιχνίδι. Οι εχθροί που έχει πάντως είναι εκπληκτικοί, ειδικά τα ιπτάμενα πνεύματα που δεν πεθαίνουν με τίποτα και οι τύποι που βγαίνουν από τους τοίχους...
http://uk.youtube.com/watch?v=ftZhSDEoHOY
Comment