Announcement

Collapse
No announcement yet.

GameCube

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Όσο για τα jrpg νομίζεις ότι δεν έχουν καλό gameplay. Πες απλά ότι δε σου αρέσει/ταιριάζει, όχι ότι έχουν μόνο σενάριο, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις το σενάριο είναι αυτό που είναι μέτριο...
    [/b]
    Καλα προφανως εχουν gameplay απλα εννοουσα οτι απ'τη στιγμη που το gameplay τους δεν ειναι για τα δικα μου γουστα δεν μπορω να τα παιξω οσο καλο σεναριο κι αν εχουν.

    Για gameplay/σεναριο οντως τα ιδια λεμε, μαλλον παρερμηνευσα λιγο αυτα που ειπες σχετικα με το Twilight Princess.
    Do a barrel roll!

    Comment


    • Όλοι θέλουν Gameplay+Σενάριο αλλά αν έπρεπε να διαλέξετε μεταξύ των δύο τι θα διαλέγατε; Εγώ πάντως gameplay.

      Ειδικά σήμερα που τα cut-scenes συναγωνίζονται τις ταινίες του hollywood και σε στήσιμο και σε σκηνοθεσία και σε διαλόγους είναι λίγο ξενέρωτο μόλις ξεκινάει το game να κάνεις ξανά μανά τα ίδια βαρετά.
      Αν ένα παιχνίδι συνδυάζει και τα δύο (MGS, Uncharted κτλ.) ακόμα καλύτερα, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω τότε gameplay δαγκωτό.

      Ααα και λίγα τα λόγια σας για το ΤΡ μην σας στείλω στην R'lyeh mmmkay? :icon_twisted:

      Comment


      • Έγω μετά από αρκετές σελίδες βλέπω ότι ισχύει ένα πράγμα...το 1/3 του φόρουμ μιλάει για πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ (τώρα πιάσαμε το GameCube,αύριο το Neo Geo Pocket και πάει λέγοντας)ή απλά έχει ασχοληθεί επιδερμικά,το άλλο 1/3 αναφέρεται σε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ αλλά το παίζει ξερόλας διότι την είδε έξυπνος και προσπαθεί να μέσα από ορισμένες γνώσεις που κατέχει ή έμαθε να φωτίσει τα πλήθη και το υπόλοιπο 1/3 είναι αυτό που γνωρίζει πολλά πράγματα που προέρχονται κυρίως από προσωπική εμπειρία και παίζει το ρόλο του επιτηρητή με σκοπό να διορθώνει τις πάρλες των παραπάνω 2/3 και να κρατά το θέμα σε μία ισορροπία.

        Συμπέρασμα: έχουμε να κάνουμε με ένα ισόπλευρο τρίγωνο όπου το κάθε 1/3 ξύνει τα @@@ του άλλου 1/3 και ταυτόχρονα τα 3/3 αυνανίζονται μετά από ένα απολαυστικό σουξέ της Έφη Θώδη με τίτλο "πήδηξα την μάντρα".

        Comment


        • εμενα παντως ειναι απτα αγαπημενα μου τοπικ κ το βασικοτερο πηγη εμπνευσης.

          EDIT :

          h eirwnia kai h paraplanhtikothta sou spane kokala . Tespa synexise na les pragmata pou fantazesai kai pou pote den exw pei gia na dhmiourgeis entypwseis , kala ta pas [/b]
          Ειναι μερος της σκοτεινης τακτικης που αποσκοπει κυριως στην υποβαθμιση του Nintendo Κινηματος.
          " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

          Authenticity sir, authenticity. "

          Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



          Comment


          • Κώστα ξέρω εγώ πώς να χειριστείς αυτό το topic. Αφού καιγόμαστε για ένα spam topic μετέφερε το στο "Γενικά" . Τα πάντα ειπώθηκαν ως τώρα.

            Ρε παιδιά χρόνια τώρα κάνουμε κύκλους γύρω από τα ίδια. Είμαστε σαν κάτι παιδιά που ξέρω που ακόμα ψάχνουν να βρουν τη διαφορά μεταξύ αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας...

            Comment


            • Ααα και λίγα τα λόγια σας για το ΤΡ μην σας στείλω στην R'lyeh mmmkay? [/b]
              Wind Waker >>>>> Twilight Princess



              Oso gia to olo thema tou senariou, prosopika exo poliiiiiiiiiiii kairo na paikso paignidi me senario .. O logos einai oti oute tin ora exo pleon, oute kai tin oreksi na vlepo interactive story telling mprosta apo tin tileorasi ... Anoigo tin konsola mou gia to gameplay .. An thelo na gnoriso xaraktires kai istories tha diavaso kana mithistorima

              My 2 cents ..



              Comment


              • Έγω μετά από αρκετές σελίδες βλέπω ότι ισχύει ένα πράγμα...το 1/3 του φόρουμ μιλάει για πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ (τώρα πιάσαμε το GameCube,αύριο το Neo Geo Pocket και πάει λέγοντας)ή απλά έχει ασχοληθεί επιδερμικά,το άλλο 1/3 αναφέρεται σε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ αλλά το παίζει ξερόλας διότι την είδε έξυπνος και προσπαθεί να μέσα από ορισμένες γνώσεις που κατέχει ή έμαθε να φωτίσει τα πλήθη και το υπόλοιπο 1/3 είναι αυτό που γνωρίζει πολλά πράγματα που προέρχονται κυρίως από προσωπική εμπειρία και παίζει το ρόλο του επιτηρητή με σκοπό να διορθώνει τις πάρλες των παραπάνω 2/3 και να κρατά το θέμα σε μία ισορροπία.

                Συμπέρασμα: έχουμε να κάνουμε με ένα ισόπλευρο τρίγωνο όπου το κάθε 1/3 ξύνει τα @@@ του άλλου 1/3 και ταυτόχρονα τα 3/3 αυνανίζονται μετά από ένα απολαυστικό σουξέ της Έφη Θώδη με τίτλο "πήδηξα την μάντρα".
                [/b]

                Απλά είσαι πολύ μπροστά ρε παιδί μου!!!!



                Απλά ένα συνειρμός τι μου ήρθε στο μυαλό μόλις διάβαζα τα παραπάνω ποστς!!!!

                Comment


                • Χμ απο που να αρχισω και απο που να τελειωσω. Το θεμα ξεκινησε με το gamecube και δε ξερω και γω που εφτασε.

                  Παντως ομολογω πως ειχα χρονια να δω μια "τετοια" συζητηση.

                  Ειναι φανερο πως ο νεος μας φιλος ειναι ακομα καινουριος και εχει λιγη εμπειρια πανω στα Video Games αλλα πρεπει και οι παλιοι να συγκρατηθουν και να μην εκνευριζονται αμεσως...

                  Φιλε Linkmastersword επειδη απο τι εχουμε καταλαβει (απο τα λεγομενα σου τουλαχιστον) εχεις ασχοληθει μοναχα με παιχνιδια της Nintendo δεν σημαινει πως οι αλλες εταιριες ειναι για τα σκουπιδια.
                  Παιχνιδια οπως Final Fantasy, Metal Gear Solid, Halo κτλ κτλ κτλ ειναι εξισου αριστα (ορισμενα και πολυ πιο μπροστα) με αυτα της Nintendo.

                  H Nintendo καλως η κακως μας εχει συνηθισει εδω και χρονια σε μια στανταρ συνταγη τιτλων που ομως δεν παυει να ειναι πολυ καλη, τουλαχιστον για μενα αλλα και για ολους τους Ninty fans.

                  Και ναι οσο κουλο και αν σου φαινεται, για σενα, το Zelda TP και ποσο μαλλον το Mario Galaxy απο σεναριακη αποψη πιο απλα δεν γινονται, ΑΣΧΕΤΟΣ αν τα παιχνιδια ειναι καταπληκτικα

                  ΑΛΛΟ σεναριο ΑΛΛΟ Gameplay.

                  Παντως μην συμπεριφερονται μερικοι σαν "Video game masters" διοτι δεν νομιζω πως οταν εσεις πρωτοαρχισατε να παιζετε ειχατε κατανοησει ΑΜΕΣΩΣ ολα τα ενδοτερα στοιχεια των παιχνιδιων, δηλαδη τι θα πει καλο Gameplay, το πως συνδιαζεται αρμονικα με ενα καλοφτιαγμενο σεναριο κτλ κτλ. Τουλαχιστον εγω, την πραγματικη αξια του FFVII την καταλαβα πολυ αργοτερα αφοτου ξανα επαιξα το παιχνιδι πολλες φορες + γνωριζοντας και Αγγλικα, Την πρωτη φορα που επαιζα περνοντας ετσι τους διαλογους, αν και με εντυπωσιασε σα παιχνιδι, δεν με αγγιξε τοσο οσο το 2η φορα. Το ιδιο ισχυει και για αλλα μαγικα παιχνιδια.
                  Ολοι μας ειχαμε (μπορει και να χουμε ακομα) το "fanboικο" στοιχειο ειτε πιο εντονο ειτε οχι. Ακομα θυμαμαι τις χαζοκοντρες που καναμε μικροι με SNES vs Master System και το θρυλικο πλεον Playstaion vs Nintendo 64.

                  Προσωπικα οταν ειχα γραφτει στο πρωτο Forum (cgmag.gr) ειχα μια παρομοια συμπεριφορα, ειχα "αγνοια" πανω σε τετοια θεματα διοτι ημουν ακομα κλεισμενος μοναχα στις δικες μου αποψεις, μοναχα στην Nintendo. Διαβαζοντας με τον καιρο σοβαρα, αποψεις αλλες, διαφορετικες για αλλες εταιριες, με εκανε και μενα να παρω Playstation 1 - 2 (plz dont kill me) και να ασχοληθω και με αλλα υπεροχα παιχνιδια.

                  Τελοσπαντων, πολλα ειπα, το θεμα ειναι Linkmastersword να προσπαθησεις να διωξεις αυτο το "απολυτο" για την Nintendo και να ασχοληθεις και με κατι αλλο, κατι διαφορετικο.

                  ΥΓ: Ren απλα LOL xD





                  Comment


                  • kairo na paikso paignidi me senario .. O logos einai oti oute tin ora exo pleon, oute kai tin oreksi na vlepo interactive story telling mprosta apo tin tileorasi ...[/b]
                    Αυτό είναι άλλη ιστορία. Υπάρχουν δύο άκρα, και εσύ πέρασες κατ'ευθείαν στο άλλο. Το οποίο είναι, απ'ότι ξέρω, παιχνίδια σαν το MGS και το FF που δίνουν πολύ περισσότερο βάση στην ιστορία και στα cut-scenes παρά στο gameplay. Η αλήθεια είναι πως το να έχει μία καλή πλοκή ένα παιχνίδι δεν σημαίνει πως θα είναι απαραίτητα "interactive story telling". Ένα παράδειγμα, το Halo. Ξέρω πως μερικοί μόλις το δουν αυτό θα πουν "τι λέει ο χαζοβιόλης", μα έχει αποδείξει περίτρανα αυτή η σειρά πως έχει μεγάλο σενάριο με άπειρες προεκτάσεις και πως αυτό κυλάει και αποδίδεται αριστοτεχνικά κατα τη διάρκεια του gameplay. Βέβαια, αυτό έλεγα και πριν 5 χρόνια στο animexclusive και με κοροΐδευαν όλοι αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλήθεια ο Arthas τι κάνει;
                    Η παραπάνω γνώμη μου έχει αποδειχθεί και την δέχονται πάρα πολλοί, οι οποίοι βέβαια έχουν γνωρίσει και έχουν ζήσει το παιχνίδι και δεν στέκονται σε απόσταση με αυτό ξέροντάς το μόνο ως "το ατού της Microsoft" ή ακόμα χειρότερα "το ατού της κακιάς Microsoft". Και ένα έμπρακτο παράδειγμα. Λοιπόν, επειδή Halo 3 δεν έχω παίξει ακόμα λόγω έλλειψης 360, κατέβασα στη σειρά όλα τα cut-scenes του παιχνιδιού να τα δω σε μία πλεϊλίστα. Παρατήρησα δύο πράγματα. Πρώτον, κανένα δεν είναι μεγάλο, ενώ υπάρχουν λίγα πεντάλεπτα και κάποια τρίλεπτα και τα υπόλοιπα είναι διακοσμητικά, των 0:20 και των 0:10 και δεύτερον, πως υπάρχει ένα τεράστιο νοηματικό κενό ανάμεσα στο καθένα, που σημαίνει πως μεγάλο, το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής κυλάει σύγχρονα με το gameplay (ένα πλεονέκτημα που το έχει απο το 2001 και το Combat Evolved). Αν λάβουμε υπόψιν και το άνωθεν, πως το Halo έχει μία σπουδαία ιστορία που υπερβαίνει τα στάνταρ των απλών FPS, νομίζω οτι αποδεικνύει το επιχείρημά μου.
                    Πολλά παιχνίδια, ακόμα και σήμερα, προχωράνε την ιστορία μόνο μέσω των cut-scenes και βλέποντάς τα σε σειρά είναι σαν να βλέπεις μία ταινία με ιστορία και συνοχή. Το κακό είναι πως, πολλά απο αυτά έχουν λίγο και επαναλαμβανόμενο gameplay. Επισημαίνω, δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με MGS και FF (αν και θα γούσταρα), δεν ξέρω αν αυτά τα παιχνίδια ανταποκρίνονται στο παράδειγμα αυτό (για το MGS σίγουρα δεν ισχύει το επαναλαμβανόμενο), αλλά έχω ακούσει τέτοια πράγματα για αυτά.

                    Ο τίτλος του θέματος είναι "GameCube" και συγνώμη που ξέφυγα τόσο πολύ απο το θέμα.

                    Originally posted by Ren
                    το άλλο 1/3 αναφέρεται σε πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ αλλά το παίζει ξερόλας διότι την είδε έξυπνος και προσπαθεί να μέσα από ορισμένες γνώσεις που κατέχει ή έμαθε να φωτίσει τα πλήθη
                    Να υποθέσω πως αυτός είμαι και'γω.

                    Comment


                    • To sympan exei oria , h an8rwpinh vlakeia oxi... A.A.
                      Deus Misereatur...
                      Gloria filiorum patres i.e.m.e
                      Viva los Vatos Locos

                      ---------------------
                      UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

                      Comment


                      • Το θέμα έχει εξελιχθεί σε κωμωδία αν και έχουν ειπωθεί σωστά πράγματα-όπως πάντα άλλωστε.Χωρίς να θέλω να δώσω συνέχεια μάλλον να βάλω τελεία.
                        Τον σεβασμό τον κερδίζεις δεν τον απαιτείς.
                        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                        Comment


                        • [size=7]
                          PLAYSTATION 2 :playstation: RULEZ, BEST CONSLOLE EVER, OMG, LOL, LMAO, IMHO, WTF, IMBA, TY, BB!!!
                          [/b]
                          UMF WTF GRRRR
                          TI SHMASIA EXOYN OI POLISEIS?HUH?epeidh kapoii ασχετοι το μονο που χερουν ειναι ολες οι παιχνιδομηχανες να λεγονται playstation,οπως ειπα ειναι αχρηστοι.Μην το πετας ετσι.Εγω δεν ειπα οτι ειναι το
                          Cube το καλιτερο console!
                          Αντε τωρα! :icon_twisted:ΗΑΗΑΗΑΗΑ! ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?OMG!HAHAHAHAHA!

                          Comment


                          • Ρε συ πλάκα έκανε ο Ryu_gr.Ηρέμησε.Η καλύτερη κονσόλα ήταν,είναι και θα είναι το Neo Geo


                            ήθελα πολύ ώρα αν το γράψω αλλά δεν κόλλαγε.περίμενα την ευκαιρία.

                            Πάντως δεν ξέρω ίσως φταίει ότι ασχολούμαι αυτόν τον καιρό μαζί του,αλλά
                            God Of War>>>>>>all.
                            Carpe diem

                            Comment


                            • To UMF να υποθέσω πως είναι κολακευτικό?

                              Tέλος πάντων βάλτε ένα λουκέτο να ξεμπερδεύουμε...
                              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                              Comment


                              • Γιαννη ενοω games ths sony ιπαρχουν?final fantasy ipirxe kai σε (snes)dn ime sigoyros.metal gear ipirxe mono se consoles ths sony?
                                dn noizw.

                                ohi louketo!!!!

                                Comment

                                Working...
                                X