Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα & Ειδήσεις της βιομηχανίας

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Αυτό που με τρελαίνει είναι πως υιοθετούμε τόσες αμερικανικές συνήθειες, βλέπουμε τόσες ταινίες τους (μας αρέσουν) ακούμε τόσα τραγούδια τους, φοράμε τόσα ρούχα τους, κτλ και στο τέλος τους βρίζουμε βάζοντας στο ίδιο καζάνι με την κυβερνησή του έναν ολόκληρο λαό που έχει πετύχει εκπληκτικά πολλά σε 240 χρόνια ύπαρξης και είναι σίγουρα οι πιο πατριώτες στον κόσμο.
    Ε χαίρω πολύ, τι σημαίνει αυτό, ότι δεν μπορούμε να έχουμε άποψη και να ασκούμε κριτική; Δε μου άρεσε η λογική του Dj, διάβασε όμως ξανά το post του Loggo. Σημασία δεν έχει αν μας αρέσουν οι ταινίες και η μουσική που παράγουν (και κατ' επέκταση η λογοτεχνία κτλ), αλλά τι ταινίες βλέπουμε, τι μουσική ακούμε (τι βιβλία διαβάζουμε κτλ). Σαφώς και αν βγαίνει κάτι ποιοτικό θα το παρακολουθήσεις, ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από Αμερική ή Ελλάδα. Ο Loggo, από τον οποίο ξεκίνησε όλη αυτή η συζήτηση, έθιξε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ήταν και καθαρά προσωπικό, εσύ είτε δεν το κατάλαβες, είτε δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί δεν ξέρεις τι υπάρχει πέραν από αυτό. Και πάνω από όλα, μίλα για τον εαυτό σου, δεν ξέρεις τι αρέσει στον καθένα μας.

    lol @ πατριώτες

    Comment


    • Θα συμφωνήσω με το BB στον αδικαιολόγητο σνομπισμό και ρατσισμό που υφίσταται η αμερικάνικη κοινωνία από τους υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα τους αριστερούς.Δεν ξέρω ρε παιδί μου αυτοί οι άνθρωποι όλο άρνηση και φοβείες είναι.Αλλά θα συμφωνήσω με το Loggo στα αμερικάνικης αισθητικής games και ταινίες που είναι υπερβολικά και κακόγουστα ώρες ώρες.Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά στην πλειοψηφία τους είναι πολύ too much ότι μας παρουσιάζουν σ'αυτούς τους δυο τομείς.
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

      Comment


      • Originally posted by paixtis View Post
        Θα συμφωνήσω με το BB στον αδικαιολόγητο σνομπισμό και ρατσισμό που υφίσταται η αμερικάνικη κοινωνία από τους υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα τους αριστερούς.
        Ισως επειδη τυχαινει να ξερουν καποια πραγματα που δε τα φανταζεσαι καν.
        Do a barrel roll!

        Comment


        • Ή να είναι τόσο ουτοπικό αυτό που σκέφτονται που είναι κατά βάσην απραγματοποίητο...
          Nintendo I.D.: paixtis
          3ds friend code: 2664-2347-7128

          Comment


          • Πως μπορούμε να συγκρίνουμε μία χώρα 400 ετών με άλλες χιλιάδων....Εγώ συμφωνώ με το DJ ο οποίος γνωρίζει και αρκετά πράγματα της Αμερικάνικης κουλτούρας...
            Τέσπα , ας γράψω 2-3 νέα που μου έκαναν εντύπωση
            Ο Jordan θα είναι και επίσημα στο cover του NBA 2K11 , Κάτι το οποίο είναι λογικό αφού το 2K9 είχε Garnett και στο 2k10 Kobe , παίχτες των οποίων οι ομάδες βρίσκονται στον τελικό του NBA 2010.
            Το καινούργιο trailer του Transformers : War for Cybetron δείχνει πολύ καλό.

            Comment


            • Ε για να καταλάβω ποιο είναι λογικό???Ο Jordan έχει εκαταλήψει εδώ και καιρό...
              Nintendo I.D.: paixtis
              3ds friend code: 2664-2347-7128

              Comment


              • Επειδή από ότι έχω καταλάβει η 2K επιλέγει για το εξώφυλλο των NBA παιχνιδιών της παίχτες ομάδων που πήραν το πρωτάθλημα . Φέτος έχοντας πάει οι Celtics και οι Lakers τελικό και έχοντας χρησιμοποιήσει τον Garnett και τον Kobe σε προηγούμενα εξώφυλλα , ήταν λογικό κατά την γνώμη μου να χρησιμοποιηθεί κάποιος ουδέτερος παίχτης στο Nba 2k11.

                Comment


                • Πρώτον evans είπε κανείς πως δεν μπορείς να πεις την γνώμη σου; δηλαδή από αυτά που έγραψα αυτό κατάλαβες; αυτό που γράφεις γνώμη σου δεν είναι;

                  Ναι οι Αμερικάνοι λατρεύουν τη χώρα τους και είναι πατριώτες, περισσότερο και απο εμάς. Είχαν μεγάλα @@ και πέη (όπως είχαν και οι Έλληνες το 1821-1829) που τα έβαλαν με την Βρετανική αυτοκρατορία, με διαφορά τον ισχυρότερο στρατό της εποχής ενώ εμείς σήμερα κοιτάμε να κάνουμε αποτρίχωση και κλαίμε (γενικά μιλάω) όταν μας αφήσει η γκόμενα.

                  Βart δεν έκανα σύγκριση της Αμερικής με την Ελλάδα ή την Κίνα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ιστορία 400 ετών αλλά χονδρικά 240 ετών. Αφήστε το παρελθόν και αυτά τα γενικά "όταν εμείς χτίζαμε τον παρθενώνα οι άλλοι δεν υπήρχαν" φαντάζουν πλέον γραφικά. Εγώ επειδή στην προσφατη ιστορία αναφέρθηκα ο μέσος Αμερικάνος έχει πάρα πολλούς λόγους να καυχιέται για την χώρα του, ενώ ο μέσος Έλληνας έχει λίγους λόγους (πλέον). O Dj αναφέρθηκε σε κάτι 1000π.Χ. κτλ....ο Dj ειρωνεύτηκε πεντακάθαρα και αναφέρθηκε στην αρνητική πλευρά της Αμερικής, που και γω το δέχομαι πως υπάρχει (υπάρχουν αρκετοί καραγκιόζηδες και εκεί). Διαφορετικά ο Solid θα έλεγε πως υπάρχει και η άλλη Αμερική (υπήρξε για πολλές δεκαετίες η χώρα του american dream, δεν ξέρω κατα πόσο είναι ακόμη) και εγώ είπα αρκετά πράματα πάνω σε αυτό.

                  Kατάλαβα αυτό που εννόησε ο Logo, απλώς ήθελα να πω πως συχνά λέμε "αμερικανιά, αμερικανιά κτλ....." λες και η αμερικανιά είναι πανούκλα. Κάποιοι με πιάσαν στο τι θέλω να πω, Evans, Burai και paixtis του οποίου μου άρεσε η τοποθέτηση.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

                  Comment


                  • Originally posted by paixtis View Post
                    Ή να είναι τόσο ουτοπικό αυτό που σκέφτονται που είναι κατά βάσην απραγματοποίητο...
                    Εισαι σοβαρος τωρα; Σου μιλησε κανεις για αριστερη ιδεολογια; Δε σου ειπαμε να γινεις κομουνιστης, ποιες ουτοπιες και μαλακιες μας λες. Για την Αμερικη δε μιλαγαμε; Αντε δες κανα ντοκυμαντερ μπας και καταλαβεις τι γινεται αλλιως πες και μια φορα "ειμαι ασχετος, δε ξερω γιατι υπαρχει αυτη η αντιμετωπιση προς τους Αμερικανους, μπορει να με διαφωτισει καποιος;" και μην εχεις μονιμα μια ετοιμη απαντηση για ολα.
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • Originally posted by Ramparter View Post
                      "ειμαι ασχετος, δε ξερω γιατι υπαρχει αυτη η αντιμετωπιση προς τους Αμερικανους, μπορει να με διαφωτισει καποιος;"
                      Νομίζω ο paixtis ήταν σαφής, αναφέρθηκε στον αμερικάνικο λαό. Όσο για τα πεπραγμένα των κομμουνιστών και τις εθνοπροδοσίες τους, είναι γνωστά. Η επιτυχία του κομμουνισμού φάνηκε με την καταρρευσή του πριν κάποια χρόνια.
                      Star Citizen videos Star Citizen gallery

                      Comment


                      • ntopic:ntopic:ntopic:
                        Carpe diem

                        Comment


                        • Xαχα μαρέσει που τα πήρε ο ramp! ;) Αφού σε αυτό αναφέρθηκες και σου απάντησα.Εσύ αυτό σχολίασες "τον κουμουνισμό" γι'αυτό και εγώ είπα αυτό που είπα.Τα υπόλοιπα που είπες ασχολίαστα.
                          Nintendo I.D.: paixtis
                          3ds friend code: 2664-2347-7128

                          Comment


                          • Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου BigBoss, αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον χαρακτηρισμό «αμερικανιά» και τη γενική φύση της αμερικανικής προέλευσης; Δεν είναι κάθε αμερικανική δημιουργία «αμερικανιά». Τον όρο τον χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε συγκεκριμένης λογικής, αισθητικής κατεύθυνσης εν προκειμένω, δημιουργίες, όχι για να προσδιορίσουμε κάθε τι αμερικάνικο.

                            Μίλησα για κάτι πολύ συγκεκριμένο, την αισθητική ενός συγκεκριμένου τίτλου δηλαδή, δεν μίλησα γενικά για την Αμερική, για τη λογοτεχνία της, το κινηματογράφο της κλπ. Για τα περί αμερικανικής κοινωνίας, εξωτερικής πολιτικής, εθνοπροδοτών, ιδεολογιών, πατριωτισμού κλπ δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω, δηλαδή ήμαρτον.

                            Από κει και πέρα, για την ιστορία, όσο με χαλάει η «αμερικανιά», άλλο τόσο με χαλάει και η «γιαπωνεζιά» πχ.

                            ...:kill:
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                            Comment


                            • Για να τελειωσει το ζητημα και με την δικη μου θεση, θεωρω οτι ειμαι πολυ περισσοτερο "Αμερικανοφιλος" απο παρα πολυ κοσμο στην Ελλαδα, και σαφως και εχω ιοθετησει ενα ιδιαιτερο στυλ το οποιο οντως βγηκε απο την Αμερικη. Ναι μεγαλωσα με μαυρη μουσικη (οχι μονο Hip-Hop, αλλα και αμερικανικη folk, rock, jazz, soul, κλασσικο R&B - Barry White style - και πολλα αλλα ειδη μουσικης η οποια αναπτυχθηκε στις ΗΠΑ), ναι λατρευω το ΝΒΑ και το NFL, ναι μου αρεσουν οι αμερικανοι συγγραφεις, στιχουργοι, μουσικοι και αθλητες. Ναι μου αρεσει η free λογικη τους ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ πραγματα οπως και δεν μου αρεσει η κολλημενη αντιληψη τους με τον κοσμο και το κλουβι που ονομαζουνε χωρα τους.

                              Αλλα οταν καποιος γυριζει και λεει "η Ευρωπη ειναι πολυ πισω", ε ενταξει, προσβαλεται το IQ μου. Και δεν με ενδιαφερει εαν αυτο αναφερεται στις τεχνες, την μουσικη, το gaming ή οτιδηποτε, διοτι ειναι πολυ απλα τελειως μα τελειως ηλιθιο να υποστηριζει κανεις κατι τετοιο. Θα πρεπει να ειναι τελειως ασχετος με παγκοσμια ιστορια και ιστορια των επιστημων και της τεχνης για να λεει κατι τετοιο.

                              Επισης ποτε μου δεν ημουν "Ελληναρας" με την φραπεδια και το "γαμα τους μωρε τους μαλακες τους ξενους" type of gyu, αλλα εαν νομιζει κανεις οτι η διακυρηξη της ανεξαρτησιας των ΗΠΑ ειναι το απολυτο κειμενο ελευθεριας, τοτε θα πρεπει να υπενθημισω πως το εθνος μας εφευρε τον ορο "Δημοκρατια" κατι χιλιαδες χρονια πριν.

                              Τωρα εαν αναφερομαστε στο gaming ή στην αισθητικη, τοτε ειναι ακομα πιο βλαμμενα τα πραγματα, διοτι ξερουμε ολοι μας εδω μεσα πολυ καλα πως η βιομηχανια εχει γιγαντωθει λογω κυριως της Ιαπωνιας και των Ιαπωνικων εταιριων (και της προσεγγισης τους) και λιγοτερο λογω των ΗΠΑ. Το γεγονος οτι οι μεγαλες εταιριες εχουν γραφεια στις ΗΠΑ δεν παει να πει οτι η πολιτικη τους ειναι και "αμερικανικη" 100%. Φανταζομαι πως εαν καποιος καθησει και διαβασει λιγο την ιστορια της βιομηχανιας απο το 1980 και μετα θα με καταλαβει.

                              Στα περι αισθητικης: η αισθητικη οριζεται πρωτα απο ολα απο το ιδιο το ατομο και μετεπειτα απο το τι συμβαινει σε μια χωρα. Η "αμερικανια" ειναι κατι το οποιο μπορει να ακολουθουν οι Αμερικανοι mainstream δημιουργει, αλλα προσωπικα ξερω απειρα ευρωπαϊκα παιχνιδια που ειναι "Αμερικανιες", κι αυτο γιατι πολυ απλα αυτη την προσεγγιση ηθελαν να παρουν. Οπως δεν ειναι ομως ολα τα ευρωπαϊκα δημιουργηματα αξια αναφορας σε αισθητικο τομεα, ετσι και δεν μπορει κανεις να βαλει στο ιδιο τσουκαλι οτιδηποτε βγαινει απο τις ΗΠΑ.

                              Τελος να πω οτι θα πρεπει να λαβουμε και λιγο υποψη μας ενα πολυ απλο γεγονος: οι "αμερικανιες" πουλανε συνηθως διοτι πολυ απλα εχουν απο πισω τους ενα τεραστιο μηχανισμο προωθησης, κατι το οποιο δεν συμβαινει συχνα με "εναλλακτικους¨τιτλους σε αισθητικη (ή οτιδηποτε αλλο). Αρα καλα θα κανουμε να σκεφτουμε λιγο πιο πολυ αυτο το στοιχειο (δλδ την προωθηση τους προϊοντως και τον τροπο με τον οποιο το αγοραζει καποιος, δλδ σε τι mindstate ειναι) παρα στο ιδιο το προϊον και το τι αντιπροσωπευει.
                              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                              Comment


                              • Άμα έγραφες Dj από την αρχή έτσι, δεν θα χρειαζόταν να απαντήσω. Συμφωνώ με την τοποθετησή σου. Σίγουρα πάντως δεν είπα πως οι ΗΠΑ ανακάλυψαν την δημοκρατία, αλλά αυτά περι ελευθερίας του ανθρώπου, ισότητας των πάντων και δικαιώματος στην πρόοδο και την ευτυχία δεν υπήρξαν ούτε στην Αθηναική Δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ. Επισής όταν είπα ότι όλη η Ευρώπη καν δεν μπορεί να τους αγγίξει, αναφερόμουν σε πολιτική και στρατιωτική δύναμη και τεχνολογία.
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                                Comment

                                Working...
                                X