Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα και ειδήσεις για Xbox 360, One, Series S/X

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ground_zero
    replied
    Όταν πας κινηματογράφο για να δεις μια ταινία και πληρώνεις 7 ευρώ, γιατί μετά να μην μπορείς να πουλήσεις το εισιτήριο 3 ευρώ σε κάποιον άλλον να πάει να τη δει και αυτός;

Το θέμα είναι ως τι αντιλαμβάνεσαι το παιχνίδι. Αν το αντιλαμβάνεσαι απλά σαν ένα κουτί με ένα CD μέσα που κοσμεί την βιβλιοθήκη σου τότε ναι είναι ηλίθιο να μην μπορείς να το πουλήσεις.

Τα single player παιχνίδια είναι το καλύτερο παράδειγμα. Αγοράζεις ένα sp παιχνίδι, το λιώνεις, το τερματίζεις 15 φορές σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και φτάνεις στη σημείο που πλέον έχεις πάρει ότι είναι να σου δώσει. Ε για όλη αυτή την εμπειρία ο δημιουργός σου ζήτησε κάποιο αντίτιμο, δεν σε έχρησε μεταπωλητή αυτής της εμπειρίας. Γιατί πολύ απλά πουλώντας το δεν χάνεις κάτι εσύ, την εμπειρία την έζησες τέλος.
    Me thn idia logikh oles oi tainies pou vlepoume tha prepei na einai epi plhrwmhs ston kinhmatografo?

Edit:
    Na katargisoume kai thn ylikh morfh twn vivliwn etsi wste na mhn mporei na daneizetai kaneis xwris na plhrwnei etsi?

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Originally posted by ChrisTop View Post
    Το να μην σε αφήνουν να μεταπωλήσεις κάτι είναι τελείως ηλίθιο και τακτική που ισχύει μονάχα στα VideoGames. Όταν αγοράζω κάτι έχω το δικαίωμα να το κάνω ότι γουστάρω γιατί να μην ισχύει και στα Games αυτό;
    Όταν πας κινηματογράφο για να δεις μια ταινία και πληρώνεις 7 ευρώ, γιατί μετά να μην μπορείς να πουλήσεις το εισιτήριο 3 ευρώ σε κάποιον άλλον να πάει να τη δει και αυτός;

Το θέμα είναι ως τι αντιλαμβάνεσαι το παιχνίδι. Αν το αντιλαμβάνεσαι απλά σαν ένα κουτί με ένα CD μέσα που κοσμεί την βιβλιοθήκη σου τότε ναι είναι ηλίθιο να μην μπορείς να το πουλήσεις.

Τα single player παιχνίδια είναι το καλύτερο παράδειγμα. Αγοράζεις ένα sp παιχνίδι, το λιώνεις, το τερματίζεις 15 φορές σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και φτάνεις στη σημείο που πλέον έχεις πάρει ότι είναι να σου δώσει. Ε για όλη αυτή την εμπειρία ο δημιουργός σου ζήτησε κάποιο αντίτιμο, δεν σε έχρησε μεταπωλητή αυτής της εμπειρίας. Γιατί πολύ απλά πουλώντας το δεν χάνεις κάτι εσύ, την εμπειρία την έζησες τέλος.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Το να μην σε αφήνουν να μεταπωλήσεις κάτι είναι τελείως ηλίθιο και τακτική που ισχύει μονάχα στα VideoGames. Όταν αγοράζω κάτι έχω το δικαίωμα να το κάνω ότι γουστάρω γιατί να μην ισχύει και στα Games αυτό;

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Δεν πούλησαν για τους λόγους που δεν πούλησαν, δεν είχα εξαρχής σκοπό να τους αναλύσουμε, μπορεί να είναι και αυτό που λες ότι δεν κέρδισαν το κοινό (αν και εγώ είδα την gaming κοινότητα να απορεί φυσικά με αυτή την εξέλιξη, την ίδια gaming κοινότητα που τώρα αντιδρά για τα μτχ).

Δεν συμμερίζομαι πάντως την άποψη ότι η πολυεθνική μπορεί να αντέξει και μια δυο στραβές. Ναι μπορεί, αλλά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να συντηρεί studios που δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα (τα οποία φυσικά μπορεί να είναι υπερβολικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Το θέμα και αυτό που ήθελα να θίξω εξαρχής είναι το γεγονός ότι αγοράζοντας μεταχειρισμένο δεν συμβάλουμε στην βιομηχανία με τον ίδιο τρόπο όπως όταν αγοράζουμε καινούργιο. Αυτό ήθελα να το ξεκαθαρίσω, γιατί έχω δει πάρα πολλούς (και δεν αναφέρομαι εδώ μέσα) που ακούνε πειρατικό και βγάζουν καντήλες, ενώ είναι πρώτοι στο να τσιμπήσουν ότι παιχνίδι βρουν με 10 ευρώ από αγγελία, και απλά δεν συνειδητοποιούν ότι η μία συμπεριφορά δεν διαφέρει από την άλλη.

Ένας άλλος παράγοντας στο θέμα των μεταχειρισμένων είναι κατά πόσο το παιχνίδι είναι υλικό αγαθό ή υπηρεσία. Γνώμη μου είναι ότι δεν δίνεις τα λεφτά για το δισκάκι και το πλαστικό κουτί , αλλά για το δικαίωμα να απολαύσεις τους κόπους χρόνων κάποιων ανθρώπων. Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να μεταπωλείς αυτό το "δικαίωμα".

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by i Have no Equal View Post
    Τι λες?? Ειπα εγω οτι ειναι κακη η Activision και η ΕΑ? Ειπα οτι πεινανε οι devs σε εμπορικα παιχνιδια? Βασικα το αντιθετο ειπα οτι δεν θα γινει και κατι αν αγορασεις μεταχειρισμενο εμπορικο παιχνιδι..

Οποτε εσυ απο αυτα τι καταλαβες να ειναι χειροτερο, να μην κανεις donate σε free to play game που σου αρεσε η να αγορασεις μεταχειρισμενο το dead space 3 πχ??
    Σόρρυ δεν κατάλαβα ότι μίλαγες για second hand αλλά γενικώς.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Η THQ οπως ειπαμε και στο αλλο topic δεν ηταν θυμα της πειρατείας η οποια μπορει να κρινετε με Ελληνικα δεδομενα(ελαχιστο ποσοστο της αγορας ετσι και αλλιως) αλλα στις μεγαλες αγορες δεν νομιζω οτι ειναι τοσο προβλημα..

Έλα ρε IHNE με τις υπερβολές. Εσύ νομίζεις ότι οι devs σε εμπορικά παιχνίδια πεινάνε; Είπαμε κακές οι Activision και EA αλλά όχι κι έτσι.

Α και donations δίνει ένας στους 100.000 και αν.
    Τι λες?? Ειπα εγω οτι ειναι κακη η Activision και η ΕΑ? Ειπα οτι πεινανε οι devs σε εμπορικα παιχνιδια? Βασικα το αντιθετο ειπα οτι δεν θα γινει και κατι αν αγορασεις μεταχειρισμενο εμπορικο παιχνιδι..

Οποτε εσυ απο αυτα τι καταλαβες να ειναι χειροτερο, να μην κανεις donate σε free to play game που σου αρεσε η να αγορασεις μεταχειρισμενο το dead space 3 πχ??

Έδειξα με ένα πολύ απλό και πρόσφατο παράδειγμα πως με τις αγορές που κάνουμε επηρεάζουμε ακόμα και τον junior προγραμματιστή ενός studio. Αν το Darksiders είχε πουλήσει 5 εκατομμυριάκια όπως το Saint Row τότε οι υπάλληλοι της Vigil δεν θα είχαν χάσει τη δουλειά τους. Αυτό το παράδειγμα αποτελεί απάντηση στο ότι "τα λεφτά δεν πάνε στους δημιουργούς αλλά στις μεγάλες πολυεθνικές". Ναι αλλά για να συνεχίσουν και οι υπάλληλοι της πολυεθνικής (studios) να έχουν δουλειά θα πρέπει το προϊόν τους να πουλάει.
    Η Vigil απλα δεν ειχε bids τι να κανουμε δεν υπαρχει καμια συνομωσια απο πισω ομως εναντιον της.. Γιατι η πιθανοτητα απλα να μην αρεσε το darksiders δεν υπαρχει.. Ναι πρεπει να πουλαει το προιον προφανως αλλα μια εταιρια ποσο μαλλον πολυεθνικη μπορει να πεσει εξω για παρα πολλους λογους.. Επισης για να μην πουλησαν σημαινει οτι δεν κερδισαν το κοινο οχι οτι το κατεβαζαν ολοι απο pirate bay μαζικα για καποιο λογο..

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μην υπάρχουν μτχ αρκεί να πέφτουν αρκετά γρήγορα οι τιμές. Η Sony έχει κάνει πολύ καλά βήματα σε αυτόν το τομέα με platimum και τώρα essentials σε παιχνίδια σχεδόν ενός χρόνου. Η Θεά Nintendo δίνει ακόμα το Mario 64 DS στα 45 ευρώ. :xp:
    Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Και όχι μόνο να πέφτουν οι τιμές, αλλά και η αρχική κοστολόγηση να είναι ανάλογη της επένδυσης. Δεν γίνεται να κάνει 50 ευρώ ένα παιχνίδι που κόστισε 50 εκατομμύρια, και πάλι 50 να κάνει και ένα που κόστισε 10 εκατομμύρια.

Originally posted by Loggo View Post
    Ναι αλλά η Vigil, όπως και ολόκληρη η THQ, δεν ήταν θύμα της πειρατείας.
    Έδειξα με ένα πολύ απλό και πρόσφατο παράδειγμα πως με τις αγορές που κάνουμε επηρεάζουμε ακόμα και τον junior προγραμματιστή ενός studio. Αν το Darksiders είχε πουλήσει 5 εκατομμυριάκια όπως το Saint Row τότε οι υπάλληλοι της Vigil δεν θα είχαν χάσει τη δουλειά τους. Αυτό το παράδειγμα αποτελεί απάντηση στο ότι "τα λεφτά δεν πάνε στους δημιουργούς αλλά στις μεγάλες πολυεθνικές". Ναι αλλά για να συνεχίσουν και οι υπάλληλοι της πολυεθνικής (studios) να έχουν δουλειά θα πρέπει το προϊόν τους να πουλάει.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Αν θελεις να ανταμειψεις τον δημιουργο για τη δουλεια του οπως λες κανεις donate σε free to play games που σου αρεσαν η κανεις απευθειας fund στο kickstarter σε indie studio. Οταν μιλαμε για πολυεθνικες τυπου activision/EA etc. τα λεφτα δεν πανε σε κανενα "δημιουργο", τουλαχιστον οχι οπως το φανταζεσαι εσυ..
    Έλα ρε IHNE με τις υπερβολές. Εσύ νομίζεις ότι οι devs σε εμπορικά παιχνίδια πεινάνε; Είπαμε κακές οι Activision και EA αλλά όχι κι έτσι.

Α και donations δίνει ένας στους 100.000 και αν.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Ναι αλλά η Vigil, όπως και ολόκληρη η THQ, δεν ήταν θύμα της πειρατείας.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Πάντως μπορώ να σας πω ότι επειδή δούλευα σε seven για χρόνια (έφερε πρώτη τα στην second hand στην Ελλάδα) το ποσοστό στα sealed/second hand ήταν 80/20.
    Πιστεύω το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό. Δλδ. ναι μεν οι gamers ξενερώνουν αν δεν υπάρχουν μτχ αλλά ούτως ή άλλως η πλειοψηφία θα sealed αγοράσει.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μην υπάρχουν μτχ αρκεί να πέφτουν αρκετά γρήγορα οι τιμές. Η Sony έχει κάνει πολύ καλά βήματα σε αυτόν το τομέα με platimum και τώρα essentials σε παιχνίδια σχεδόν ενός χρόνου. Η Θεά Nintendo δίνει ακόμα το Mario 64 DS στα 45 ευρώ. :xp:

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Αν θελεις να ανταμειψεις τον δημιουργο για τη δουλεια του οπως λες κανεις donate σε free to play games που σου αρεσαν η κανεις απευθειας fund στο kickstarter σε indie studio. Οταν μιλαμε για πολυεθνικες τυπου activision/EA etc. τα λεφτα δεν πανε σε κανενα "δημιουργο", τουλαχιστον οχι οπως το φανταζεσαι εσυ..
    Δεν βγαίνουν όλα τα παιχνίδια από την ΕΑ και την Activision. Για παράδειγμα πήγαινε πες αυτό το επιχείρημα στους υπαλλήλους της Vigil, για την οποία δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς; Γιατί το Darksiders 2 με το ζόρι ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις. Ένα απλό παράδειγμα για το πως με τα λεφτά μας και τις αγορές μας επηρεάζουμε τους δημιουργούς.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Originally posted by Somari
    ενας παράγοντας για αυτό όμως είναι ο ανταγωνισμός του μεταχειρισμένου
    Δεν νομίζω ότι σχετίζεται στο ελάχιστο. Σημαντικότερος παράγοντας για αυτό είναι η μηδαμινή φορολογία των καταστημάτων που τα πουλάνε, λόγω της έδρας τους.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Γιατί εγώ βλέπω ότι ειδικά με online αγορές οι τιμές ξεκινάνε από 40-50 και σε 2-3 μήνες πέφτουν στο 30ευρω και πιο κάτω.
    ενας παράγοντας για αυτό όμως είναι ο ανταγωνισμός του μεταχειρισμένου

Leave a comment:

Working...
X