Σόρρυ κιόλας,αλλά δεν τους φτάνουν τα dlc,drm κλπ θέλουν και μόνιμη σύνδεση και ζελατινάτο;
Ρίξτε τις τιμές,δώστε και ολοκληρωμένα παιχνίδια και το συζητάμε.Άλλιως,άντε και γαμηθείτε.PC με STEAM (ναι ρε το είπα),WiiU και φορητά και κάποια στιγμή αν άρετε τους περιορισμούς το συζητάμε.Ηλίθιοι.Ζώα.Αιματορουφήχτρες.Στα διάλα,συγχύστηκα βραδιάτικα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Νέα και ειδήσεις για Xbox 360, One, Series S/X
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Καλά οι μεγάλοι στις εταιρείες δεν πρέπει να νιώθουν καθόλου...Δεν έχουν ιδέα για το πως σκέφτεται ο καταναλωτής μου φαίνεται...Σε περίπτωση που γίνουν όλα αυτά που λέει το άρθρο θα εξοργιστούν οι gamers,συν το ότι δίνεται ένα τεράστιο προβάδισμα στην νιντεντο η οποία θα έχει την μοναδική από ότι φαίνεται παραδοσιακή κονσόλα.Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι θα γίνουν όλα αυτά,αν είναι τέτοια μορφής η επόμενη κονσόλα εγώ προσωπικά δεν θα πάρω.
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα...Οκ,δεκτό το ότι οι εταιρείες χάνουν τεράστια ποσά από τις μεταπωλήσεις αλλά η κατάσταση που θα επικρατήσει αν εφαρμοστούν αυτά που λέει το λινκ του xeno θα επικρατήσει κατάσταση απολύτως ΕΧΘΡΙΚΗ για τους gamers και αυτό δεν θα βγει σε καλό για τις εταιρείες μακροπρόθεσμα.Δηλαδή όταν πχ θέλω εγώ και ο αδερφός μου να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι θα πρέπει να το αγοράσουμε 2 φορές;Ή δεν θα μπορώ να δανείσω ένα παιχνίδι σε έναν φίλο μου για να το παίξει;Απεχθάνομαι αυτού του είδους τον έλεγχο και νομίζω δεν είμαι ο μόνος.
Leave a comment:
-
Κοίτα κακά τα ψέματα από τη στιγμή που στο έργο του εκάστοτε καλλιτέχνη μπαίνει πάνω τιμή τα περισσότερα από αυτά που λες παύουν να ισχύουν. Αν πρωταρχικός στόχος του δημιουργού είναι ναι μοιραστεί το έργο του τότε το δίνει δωρεάν, και για τα προς το ζην στηρίζεται στην φιλευσπλαχνία του καθενός (πχ donantions στην σύγχρονη εποχή).Originally posted by ChrisTop View PostΒιβλία, CD, Ταινίες κλπ. μορφές τέχνης δηλαδή θα έπρεπε επίσης να χρησιμοποιούντε μόνο απο το άτομο το οποίο τα έχει αγοράσει για να τιμήσει τον δημιουργό δηλαδή; Εγώ νόμιζα οτι όταν κάποιος δημιουργεί τέχνη όνειρο του και τιμή του είναι να την διαβάσουνε, ακούσουνε, δούνε όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται και όχι να βγάλει λεφτά απο αυτό. Τι κρίμα, επίσης, για όλους όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν όλα αυτά, θα πρέπει να μαζέψουν λεφτά για να τα απολαύσουν κάποτε.
.
Leave a comment:
-
Μα δεν λέω ότι έχουν δίκιο.Originally posted by Ramparter View PostΟΚ αλλα αντε τωρα να το εξηγησεις αυτο στο παιδακι που αγορασε το παιχνιδι του και παει να το παιξει μετα στο φιλο του. Εννοειται οτι ολα ειναι θεμα συμφωνιας και ορων, δεν ειπε κανεις οτι αυτο που πανε να κανουν οι εταιριες ειναι κακο. Απλα κατ'εμε θα τους γυρισει μπουμερανγκ και πολυ καλως θα συμβει αυτο.
Και σίγουρα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και ελπίζω η MS να μην κάνει την βλακεία.
Γενικά το όλο θέμα με τα μεταχειρισμένα μου φαίνεται τρελή υπερβολή. Εδώ η μουσική βιομηχανία και το σινεμά που μαστίζονται από πολύ περισσότερη πειρατεία δεν κάνουν τέτοια. Βέβαια θα μου πεις άλλο η κονσόλα, άλλο το dvd player.
Εμένα πιο πολύ με πείραξε ότι θα θέλει (αν ισχύει) μόνιμο online. Εσάς σας βλέπω πολύ ήρεμους.
Καλά η MS δε σκέφτεται ότι πολλές χώρες δεν έχουν υποδομές για κάτι τέτοιο; Άλλες χώρες είναι ακόμα στο dial up και αυτή θέλει μόνιμα online;
Τον προηγούμενο μήνα χαλάσαν τα καλώδια του ΟΤΕ και δεν είχα internet για 8 μέρες. Ξέρετε τι έκανα; Επαiζα videogames!
Leave a comment:
-
ΟΚ αλλα αντε τωρα να το εξηγησεις αυτο στο παιδακι που αγορασε το παιχνιδι του και παει να το παιξει μετα στο φιλο του. Εννοειται οτι ολα ειναι θεμα συμφωνιας και ορων, δεν ειπε κανεις οτι αυτο που πανε να κανουν οι εταιριες ειναι κακο. Απλα κατ'εμε θα τους γυρισει μπουμερανγκ και πολυ καλως θα συμβει αυτο.Originally posted by EnpstyΚαι όμως ο Spahar έχει δίκιο. Όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι δεν αγοράζεις το ίδιο το παιχνίδι. Αγοράζεις την δυνατότητα να το παίξεις. Αν αγόραζες το προϊόν θα μπορούσες να το κυκλοφορήσεις με άλλο τίτλο, να πάρεις όλα τα λεφτά εσύ και να μην σου πει κανένας τίποτα. Αν δεις τους όρους ενός game, ταινίας, album λέει συγκεκριμένα ότι δεν είσαι κάτοχος του προϊόντος αλλά κάτοχος της δυνατότητας να το χρησιμοποιήσεις και είναι λογικό μιας και μιλάμε για άυλα προϊόντα.
Leave a comment:
-
Βιβλία, CD, Ταινίες κλπ. μορφές τέχνης δηλαδή θα έπρεπε επίσης να χρησιμοποιούντε μόνο απο το άτομο το οποίο τα έχει αγοράσει για να τιμήσει τον δημιουργό δηλαδή; Εγώ νόμιζα οτι όταν κάποιος δημιουργεί τέχνη όνειρο του και τιμή του είναι να την διαβάσουνε, ακούσουνε, δούνε όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται και όχι να βγάλει λεφτά απο αυτό. Τι κρίμα, επίσης, για όλους όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν όλα αυτά, θα πρέπει να μαζέψουν λεφτά για να τα απολαύσουν κάποτε.
Το να πηγαίνεις στο σινεμά, είναι σαν να δανείζεσαι παιχνίδι απο το βίντεο κλαμπ, το να αγοράζεις DVD είναι σαν να αγοράζεις το παιχνίδι.
Leave a comment:
-
Καποια στιγμη ΠΡΕΠΕΙ να ηινουν ολα digital γιατι θα ρειαστουμε αλλο πλανητη
Leave a comment:
-
Και όμως ο Spahar έχει δίκιο. Όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι δεν αγοράζεις το ίδιο το παιχνίδι. Αγοράζεις την δυνατότητα να το παίξεις. Αν αγόραζες το προϊόν θα μπορούσες να το κυκλοφορήσεις με άλλο τίτλο, να πάρεις όλα τα λεφτά εσύ και να μην σου πει κανένας τίποτα. Αν δεις τους όρους ενός game, ταινίας, album λέει συγκεκριμένα ότι δεν είσαι κάτοχος του προϊόντος αλλά κάτοχος της δυνατότητας να το χρησιμοποιήσεις και είναι λογικό μιας και μιλάμε για άυλα προϊόντα.
Στα ποδήλατα δεν υπάρχει copyright, μόνο στον σχεδιασμό, καινοτομίες, τεχνολογία κτλ που είναι ούτως ή άλλως κάτι άυλο.
Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ να γίνουν όλα digital, όταν γίνει κάτι τέτοιο έχω αλλάξει πλανήτη. Και θεωρώ ότι η αντίδραση των εταιριών στο θέμα των second hand είναι απλώς υπερβολική.
Leave a comment:
-
Ta syndromhtika einai diaforetikh periptwsh, plhrwnw gia content pou ananewnetai synexws, oxi giakati pou tha parameinei idio oses fores kai na to paiksw.
Leave a comment:
-
ok ναι, όταν πουλάς πρακτικά ένα ποδήλατο πουλάς την υλική του αξία (δηλαδή τα σίδερα και τα πλαστικά κοστίζουν πάνω κάτω όσο το πουλάς αγοράζεις) ενώ ένα game πουλάς την πνευματική του αξία που δε σου ανήκει (γιατί από τα 60€ που το αγόρασες το υλικό κοστίζει 1-2€)
Αλλά αν το πάμε εκεί, ταινίες,βιβλία, κλπ θα έπρεπε να μην μεταπωλούνται αυστηρά.
Leave a comment:
-
Και όμως το έχω κάνει και μάλιστα και σε διαφορετική παράσταση!!!Originally posted by Somari View PostΕκτός και αν στο σινεμά έχεις μπει στην ιδια παράσταση 2 φορές με το ίδιο εισητήριο.

Για αυτό ανέφερα το single player παιχνίδι και μάλιστα το εξαντλητικό σενάριο που το έχεις ξεφτιλίσει, στο οποίο η διαφορά πιστεύω είναι πιο ευδιάκριτη. Σίγουρα υπάρχει το θέμα του ότι μπορείς να το ξαναπαίξεις μετά από 5 χρόνια, δεν διαφωνώ. Το θέμα είναι όμως ότι με ένα δισκάκι και συνεχείς μεταπωλήσεις μπορούν πχ να απολαύσουν το παιχνίδι 5 άτομα. Ο δημιουργός απαιτεί κάτι και από τους 5 για να το παίξουν, αλλά το λαμβάνει μόνο από τον ένα, εκεί είναι το θέμα.
Υπάρχει διαφορά με το τι προσφέρει μία ταινία ή ένα παιχνίδι, και το τι προσφέρει ένα ποδήλατο. Πλέον ακόμα και στα ίδια τα παιχνίδια μπορεί να υπάρξει αυτή η διαφοροποίηση με παράδειγμα τα ΜΜΟ. Εκεί έχει νόημα πχ να πουλήσεις τους 6 εναπομείναντες μήνες της 12μήνης συνδρομής σου (εδώ ίσως GZ - μιας και παίζεις συνδρομητικό ΜΜΟ - μπορείς να αντιληφθείς την φύση της "υπηρεσίας").
Leave a comment:
-
Άκυρο παράδειγμα.Όταν πας κινηματογράφο για να δεις μια ταινία και πληρώνεις 7 ευρώ, γιατί μετά να μην μπορείς να πουλήσεις το εισιτήριο 3 ευρώ σε κάποιον άλλον να πάει να τη δει και αυτός;
Όταν αγοράζω videogame μπορώ να το παίξω ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ θέλω. Όταν το πουλήσω μτχ πουλάω ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Εκτός και αν στο σινεμά έχεις μπει στην ιδια παράσταση 2 φορές με το ίδιο εισητήριο.
Leave a comment:
-
Diafwnw sto oti otan agorazoume ena game, agorazoume kapoia yphresia.
Leave a comment:
-
Άσχετο αυτό που λες. Εγώ απλά σου έδειξα με ένα ρεαλιστικό παράδειγμα την υπόσταση της "υπηρεσίας" των έργων (παιχνίδια, ταινίες, βιβλία κτλ). Ναι υπάρχουν και άλλα οικονομικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία (όπως τα DVD), αλλά αυτό δεν αναιρεί το τι θεωρεί ότι σου "πουλάει" ο δημιουργός.Originally posted by Ground_zero View PostMe thn idia logikh oles oi tainies pou vlepoume tha prepei na einai epi plhrwmhs ston kinhmatografo?
Δες το παράδειγμα με το single player παιχνίδι και πες μου που διαφωνείς.
Χαίρομαι πολύ που ανέφερες και αυτό το παράδειγμα.Πριν ένα χρόνο διάβασα όλα τα βιβλία της σειράς A Song of Ice and Fire (λόγω της σειράς Game of Thrones). Aφού τα διάβασα μπήκα στο μεγαλύτερο forum που αφορά τη σειρά γενικότερα και ξέρεις τι μου προκάλεσε έκπληξη; Ότι σε ένα θέμα οι ίδιοι οι fans προέτρεπαν τους υπόλοιπους να μην δανείζουν τα βιβλία σε φίλους αλλά να τους προτείνουν να τα αγοράσουν και να τα διαβάσουν, γιατί μόνο έτσι - σύμφωνα με την άποψη τους - βοηθάς τον δημιουργό και την σειρά.Originally posted by Ground_zero View PostEdit:
Na katargisoume kai thn ylikh morfh twn vivliwn etsi wste na mhn mporei na daneizetai kaneis xwris na plhrwnei etsi?
Καταλαβαίνω τις δυσκολίες αποδοχής μιας τέτοιας άποψης, και προς Θεού δεν ισχυρίζομαι ότι και εγώ ευλαβικά την ακολουθώ. Απλά την κατανοώ και σε ένα μεγάλο βαθμό συμφωνώ με αυτή. Δεν είναι υλικό αγαθό αυτό που σου πουλάνε, είναι πολύ απλό.
Υ.Γ: Είχα την εντύπωση όταν κάνει τα double post auto merge, μπερδεύτηκα με το adslgr.
Leave a comment:
Leave a comment: