Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Το design είναι μια χαρά, ιδιαίτερο. Δεν με χαλάει. Αυτό το οποίο όμως δεν με τραβάει είναι τα games. Nintendo και Sony προσφέρουν παιχνίδια που μου αρέσουν και είναι must play για εμένα, η πρόταση της Microsoft απλά δεν με ελκύει. Halo, Gears, Horza δεν είναι του γούστου μου. Ελπίζω όμως να τα πάει πολύ καλύτερα σε αυτήν την γενιά για να πιεστεί και η Sony για να προσπαθήσει περισσότερο για να ωφεληθούμε εμείς οι πελάτες της. Κακά τα ψέματα, καλή χρυσή η Sony αλλά δεν είναι να της δίνεις και πολύ αέρα.
Κάπου άκουσα ότι 600 ευρώ θα είναι η τιμή του νέου Xbox πάντως, δεν ξέρω αν είναι επίσημο. Θα είναι πολύ ακριβό σύστημα αν ισχύει. Περιμένουμε να δούμε την τιμή του PlayStation 5, αν η Sony το διαθέσει στα 500 τότε θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Έχουμε ειδήσεις μπόμπα για το νέο ΧΒΟΧ, σχετικά με backwards compatibility. Οι τύποι κάνουν τα πάντα σωστά. Εν ολίγοις, τα bc παιχνίδια δεν θα παίζουν απλώς όπως παλιά, αλλά θα αξιοποιούν τον νέο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και SSD δίσκο, με αποτέλεσμα:
Καλύτερο framerate (λένε πως τα παιχνίδια που έτρεχαν 30 παίζει να πάνε 60, και αντίστοιχα παιχνίδια από 60--> 120)
Μεγαλύτερη ανάλυση από την αρχική
Μειωμένο loading λόγω SSD
HDR (!!!)
Quick resume
Επίσης είναι ανοιχτοί σε νέες προτάσεις, και πιθανότατα να δούμε κι άλλους παλιούς τίτλους να προστίθενται στη λίστα με τα bc παιχνίδια. Άντε να δείξει επιτέλους κάποιος πώς γίνεται σωστά η δουλειά, μπας και ακολουθήσουν δειλά δειλά και οι υπόλοιποι παίχτες.
Εγω το ξαναλεω, αν αυτα ισχυουν θεωρω πως ειναι τρελο selling point για την κονσολα. Το μονο που λείπει ειναι να επενδυσουν λιγο παραπανω σε in house παραγωγες. Απο πλευρας υπηρεσιων συμπεριλαμβανομενου και του bc φαινεται οτι ειναι μιλια μπροστα απο την Sony αυτη τη στιγμη.
Καλή φάση και τρελό selling point αν έχεις επενδύσει σ' ένα "οικοσύστημα" και είναι software emulation (δηλ. το BC δεν το χρεώνεται ο καταναλωτής, όπως έκανε μέχρι τώρα η Sony με hardware emulation γιατί το setup που διάλεξε δεν είναι viable και emulation friendly όπως τα pc και τα XBOX. Το concept που έχει επιλέξει η M$ είναι επιτυχημένο γιατί βασίζεται σε software emulation. Είναι ο κώδικας ξαναγραμμένος για να τρέχει σε ΟΝΕ, Series X κτλ. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν βελτιώσεις όπως υψηλότερης ανάλυσης textures κ.α. Και μιας και το χρησιμοποιούν όλοι και είναι η λέξη κλειδί και η secret sauce της επιτυχίας:
Δεν ξέρω αν με ενθουσιάζει η ιδέα. Δε βρίσκω το λόγο περαιτέρω fragmentation της αγοράς από την ίδια εταιρεία. Το X με το S φαίνεται να έχουν τεράστιες διαφορές οπότε θα είναι σα να φτιάχνεις παιχνίδια για 2 διαφορετικές κονσόλες. Επίσης, το Xbox Game Pass Ultimate μου φαίνεται πανάκριβο... Με $25-35 το μήνα θα περίμενα πρόσβαση σε όλη τη βιβλιοθήκη της κονσόλας.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Οι διαφορες δεν ειναι τοσο τεραστιες. Δε παει για fragmentation της αγορας, απλα σκεφτηκαν οτι υπαρχουν οι χρηστες που θελουν high end κι οι χρηστες που θελουν μια μεση κατηγορια.
Το All Access μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι αν το θεωρεις πανακριβο. Το ιδιο το game pass ultimate εχει 15$ και θεωρειται ηδη τρομερο value με 200+ τιτλους και day one κυκλοφοριες. On top of that πληρωνεις αλλα 20$ το μηνα δλδ 35$ συνολο και εχεις και τη κονσολα. Σε 2 χρονια εχεις δωσει 20 * 24 = 480$ και πλεον το Series X ειναι δικο σου.
Ξερα τα tflops απο μονα τους δεν λενε κατι, το S ειναι ενα εξαιρετικό 1080p gamepass machine σε πολυ καλή τιμη, αν θες τα 4k σου τα λούσα σου κλπ πας στο Χ σε επίσης εξαιρετική προσφορά με το all access (το οποιο χλωμό να δουμε Ελλαδα βεβαια). Αν δεν επαιζα τα multi στο pc θα το σκεφτομουν αλλα δυστυχως δεν εχει demon souls..
Από specs και τιμή, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να ρίξει στην αγορά η MS, πραγματικά έδωσε ρέστα. Ακόμα και χωρίς αποκλειστικότητες, μπορεί κάποιος με 3 κατοστάρικα + game pass να παίζει next gen χωρίς πρόβλημα. Χίλια μπράβο, να ταράξουν λίγο τα νερά να δούμε πώς θα κινηθεί και η Sony. Αν θέλει να είναι ανταγωνιστική, θα πρέπει να μην ξεφεύγει πολύ σε τιμή, και η MS έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά (ή βασικά χαμηλά στην προκειμένη ).
Το μόνο που σιχαίνομαι στις νέες κονσόλες είναι το όνομα. Τι Series X / S ρε γκασμάδες; Τα έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας εκεί πέρα και μπερδεύετε τον κόσμο. Ακόμα κι εγώ που ασχολούμαι ολίγον τι με το θέμα, νόμιζα πως το «series» ήταν κωδική ονομασία και θα άλλαζε. Για ακόμα μια φορά η MS δεν σκέφτεται πέρα από το αμερικάνικο κοινό. Άντε να τραβήξει τώρα το πιτσιρίκι και να πει στην μάνα του πως θέλει το «XBOX series S», αυτή να πάει να ζητήσει τη «σειρά S», και ο υπάλληλος να της ζμπρώξει το πιο οικονομικό «XBOX One S» επειδή κι αυτό είναι «XBOX S». Παρ' το αυγό και κούρεφτο.
Τέσπα, γενικά πολύ καλά νέα. Μακάρι να ταράξει λίγο τα νερά επειδή έχουμε μείνει πολύ καιρό στάσιμοι, να δούμε επιτέλους και τα παιχνίδια από όοοοολα αυτά τα στούντιο που λέει η MS ότι έχει εξαγοράσει, να δούμε τίποτα καλό.
Και γω πιστεύω τρομερές τιμές και πολύ καλά τοποθετημένες σε Specs για να σπείρουν. Η διαφορά είναι μόνο στην κάρτα γραφικών οπότε ενώ θα υπάρχει όντως παραπάνω δουλειά αυτή θα είναι χειρότερα/μικρότερης ανάλυσης textures, μειωμένα φίλτρα, RTX off κτλ. που γίνεται ήδη στα Windows και θα γίνεται έτσι και αλλιώς λόγω διαφοράς δυναμικότητας PS5/Series X οπότε ενώ είναι άξιο αναφοράς στην ουσία δεν νομίζω να αλλάζει κάτι. Τα 15 δολλάρια (15 δεν είναι;) που κάνει το Pass με το περιεχόμενο που έχει και την EA να έρχεται τον επόμενο μήνα είναι επίσης πολύ καλό deal και όπως έχω ξαναπει πιστεύω οτί είναι το μέλλον, απλά φοβάμαι μην πάνε τα στούντιο από παραγωγές HBO σε παραγωγές τύπου Netflix από δω και πέρα.
Το σκέφτομαι γενικά. Θα πήγαινα ούτως ή άλλως για One για να έχω πρόσβαση στα Halo, οπότε γιατί κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον να μην πάρω μια και καλή τo XSS; Το συνδρομητικό μοντέλο επίσης μου αρέσει πολύ, και γενικώς επειδή προέρχομαι από τη Νιντέντο, αυτά που προσφέρει η MS μοιάζουν κάτι παραπάνω από παράδεισο.
Και εγω σκεφτομαι να μεταφερω καποια απο τα multiplatform σε ενα SeX αντι για νεα gpu/monitor, δεν ξερω ακομα θα δείξει. Παντως το S ειναι οτι πρέπει για 1080p, δεν ξερω αν θα δωσουν το all access στην Ελλαδα αλλα και retail να το πληρωσεις και να εχεις μονο το gamepass αξιζει για εμενα. Για το σκληρο που λενε αρκετοι οτι ειναι μικρος προσωπικα δεν συμφωνω, εκτος οτι η ms σκέφτηκε καλύτερα το expanded storage από τη sony δεν υπάρχει τρομερή διαφορά μεταξύ των 512gb του S και των 800gb του ακριβού ps5, οκ ρεαλιστικα ειναι 2-3 μεγαλα παιχνιδια παραπανω και αυτό είναι όλο. Η αληθεια ειναι οτι ήθελαν τουλαχιστον 2TB οι νεες κονσόλες, ουτε το 1ΤΒ του SeX δεν θα σε γλυτώσει απο τα uninstalls.
Το πακετο θα το φαει η Sony της οποιας η λυση για expanded storage στο launch δεν υπαρχει και μελλοντικά ειναι να κανει "verify" καποιους SSD του εμποριου τους οποιους θα πρέπει να κανεις swap μονος σου η κατι τετοιο, με external μέσο δεν θα μπορεις να τρεχεις τιποτα, καμια σχεση με το πανευκολο (αλλα limited και ακριβο) expansion card μοντέλο της ms.
Comment