Announcement

Collapse
No announcement yet.

Retro Gaming Today

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Loggo
    replied
    Το είχα απωθημένο και το επιχείρησα.

Όντας ο μοναδικός τίτλος της σειράς που δεν έχω τελειώσει, είπα να κάνω το μεγάλο βήμα. Παίζω λοιπόν το πρώτο Phantasy Star για Master System. Η υπερβολική ρετρίλα έχει κάνει τα νεύρα μου κουρέλια, απλά όμως. Grinding λογική μέχρι αηδίας, αλλά τι να γίνει.

Μιλάμε για επικές καταστάσεις τύπου, αρχίζεις το παιχνίδι σε level 1, αλλά για να συνεχίσεις το story, πρέπει να χάσεις πολύτιμες ώρες από τη ζωή σου μέχρι να πας level 6-7. Θέλει ώρες, ώρες της γνωστής κι αγαπημένης retro jrpg λογικής του τύπου:

Step 1: Βγαίνω από την πόλη και κάνω κύκλους στα χωράφια λίγα μέτρα έξω από αυτή (μη φάμε και κανα teh).

Step 2: Το level μου, μου επιτρέπει να κάνω, με το ζόρι, μέχρι μια μάχη. Η αγαπητή μύγα που καλούμαι να αντιμετωπίσω, αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Step 3: Ετοιμοθάνατος καθώς είμαι από τη σκληρή μάχη με το θανατηφόρο έντομο, τρέχω αγχωμένος μέχρι να φτάσω στη πόλη πριν κληθώ να αντιμετωπίσω δεύτερη μύγα στη σειρά, σε ένα από τα άπειρα random encounters. Δυο μύγες δε χωράνε στην ίδια μασχάλη.:phil:

Step 4: Πάω στη πόλη, όπου κατοικώ, αλλά δε πάω να αναπληρώσω τα αμέτρητα HP μου αράζοντας στο, φτωχικό πλην τίμιο, σπίτι μου, καθώς όπως γρήγορα ανακαλύπτω, αυτό δεν είναι εφικτό. Πανδοχείο στην πόλη δεν υπάρχει και κάθε ελπίδα για επιβίωση έχει σχεδόν χαθεί.

Step 5: Όμως να! Η ευγενική γυναίκα από το απέναντι πορτοκαλί (?!) σπίτι με φιλοξενεί, αφιλοκερδώς, όποτε θέλω. Εκμεταλλεύομαι την καλοσύνη της και ετοιμάζομαι για την επόμενη μύγα.

Όλα τα steps επί όσες ώρες χρειαστεί μέχρις ότου να φτάσω στο πολυπόθητο level 6. Εκεί όπου η μάχη με τη μύγα δεν θα είναι πια πρόβλημα, εκεί όπου η μόνη μου σκέψη θα είναι πια οι επικές μάχες με τα πολύχρωμα ζελέ που χοροπηδάνε.

Ε ναι λοιπόν, ναι.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Τερμάτισα στις διακοπές Diablo 1 και Symphony of the Night στο PSP.

Το Diablo πολύ καλό και εθιστικό. Μου φάνηκε ότι κρύβει πολύ καλά την ηλικία του.
    Το παιχνίδι έπαιζε λες και ήταν φτιαγμένο για φορητό.
    Πραγματικά απορώ γιατί δεν υπάρχουν άλλα παιχνίδια του είδους στο PSP και στο DS.

Το SOTN πάρα πολύ καλό. Άξιζε τις βαθμολογίες του.
    Έχει στοιχεία από Metroid αλλά δικό του χαρακτήρα. Μου φάνηκε αρκετά εύκολο ειδικά προς το τέλος και ειδικά αν έχεις βρει κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα που ρίχνουν κάποιοι εχθροί.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Πωπω για να κατάφερες να γράψεις ένα σχετικά μεγάλο post (4 σειρές με τουλάχιστον 5 προτάσεις) με αυτό το πρόβλημα σημαίνει ότι είχες πολλή θέληση και κουράγιο. Achievement Unlocked λοιπόν (50g) και όταν γίνεις καλά έμπα msn να τα πούμε για FFT (που με περίμενες τόσο καιρό).

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Αρχισα το Majora's Mask χαρη στην καλη προθεση καποιων που με βαλαν στο κλιμα και εκανα την αρχη, αφου επιασα ενα 4ωρο μεσα σε 2 μερες.
    Πολυ θετικες εντυπωσεις και δε νομιζω να το αφησω.. Το θεμα ειναι πως με εχει πιασει απο το σ/κ και μετα μιας μορφης τενοντιτιδα και δε μπορω καλα καλα να κανω type (κουραζομαι μετα απο 2'), αλλα ουτε και να πιασω pad.
    Κοινως λιγοτερα games και posts μεχρι να αναρρωσω, cu around και απλα θα κανω browse το forum για λιγες ημερες .

Leave a comment:

• enwsiths
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Katevasa to FF7 apo to playstation network kai.... to arxisa
    Arrwstia...
    katevasa to ff7 apo teh paradox kai to arxisa alla meta tis 15 prwtes wres apofasisa na to katevasw kai egw apo psn.elpizw na einai eukolo gt pote den exw synde8ei sto nte me ps3.as einai kala enas geitonas pou exei 3ekleidwto to wi-fi edw kai 2-3 meres....

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Μπα οχι αυτο θα παραπηγαινε. Ενα απλο playthrough ηθελα, οχι πως εχω κανει ποτε 100%, ουτε καν κοντα βασικα.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Originally posted by Xeno View Post
    Tελος το DKC2, το ρολοι εγραψε 3 και κατι απολαυστικες ωρες που στην ουσια θα ηταν κανα 4ωρο αν συνυπολογισουμε game overs κτλ.
    Καιρο ειχα να το παιξω και διαπιστωσα πως η δυσκολια ειναι αρκετα σωστη αν μπορω να το πω, αφου ειναι challenging χωρις να σπαει νευρα.
    Καθε φορα εν τω μεταξυ απολαμβανω απιστευτα το staff roll οπου παρουσιαζεται πρωτα ολο το cast του παιχνιδιου.
    Οι ονομασιες των εχθρων τα σπανε .
    Το τερμάτισες με όλα τα μυστικά σε 4 ώρες;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Katevasa to FF7 apo to playstation network kai.... to arxisa
    Arrwstia...

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Λιγο πολυ οχι απο το 99,9% του πληθυσμου της γης .

Leave a comment:

• Doppelganger
    replied
    Κατεβασα χτες το pacman στο κινητο κι αποφασισα σε μια στιγμη ηλιθιοτητας να το τερματισω. Τερματιζεται;

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Πες τα ρε Ryu, η νοσταλγια ειναι ενα πολυ ομορφο συναισθημα και μερικες φορες δε χωρανε λεξεις για να περιγραψουν καποιες καταστασεις.
    Να δω τι αλλο θα βρω σε αυτο το υφος για να συνεχισω αναλογα μερες που ειναι τωρα..

Εσυ παντως θα βρεις την υγεια σου με αυτη τη συλλογη, αρχισε το ebay sniping κτλ, με λιγη τυχη θα γινει η δουλεια με κανα 20αρικο, αν και πιστευω πως πιο γρηγορα θα πεσει κι αλλο η τιμη του σε καποιο web store.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Nice Xeno! Εμπροοοοοος..... πίσω λοιπόν! Το ίδιο ισχύει και για μένα, καθώς όταν κατέβασα Sonic 3 trial με έπιασε μεγάλη επιθυμία να το παίξω! Μάλλον θα πάρω το Ultimate Collection κάποια στιγμή!

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Tελος το DKC2, το ρολοι εγραψε 3 και κατι απολαυστικες ωρες που στην ουσια θα ηταν κανα 4ωρο αν συνυπολογισουμε game overs κτλ.
    Καιρο ειχα να το παιξω και διαπιστωσα πως η δυσκολια ειναι αρκετα σωστη αν μπορω να το πω, αφου ειναι challenging χωρις να σπαει νευρα.
    Καθε φορα εν τω μεταξυ απολαμβανω απιστευτα το staff roll οπου παρουσιαζεται πρωτα ολο το cast του παιχνιδιου.
    Οι ονομασιες των εχθρων τα σπανε .

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Δε μου ξεφυγαν, απλα καθε φορα που δοκιμαζω δε βρισκω καποιο νοημα σε αυτα τα παιχνιδια.
    Μαλλον ειναι πολυ αργα για να αλλαξω γνωμη πλεον..

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Σε παρόμοια περίοδο εγώ έβαλα Super Metroid και δε με χάλασε καθόλου. Σίγουρα δεν είναι παιχνίδι για ολιγόλεπτα sessions αλλά ένα replay πιστεύω ότι μετράει άπειρα.

Wii rox για τέτοιες καταστάσεις, αρχίζεις να το εκτιμάς εκεί που δεν το περιμένεις. Σκέψου και ένα replay το SMG, ποτέ δε σε χαλάει. Θα σου έλεγα να κάνεις την υπέρβαση και να δοκιμάσεις και κανα 2D Sonic, δεν μπορώ να καταλάβω πώς σου ξέφυγαν τόσα χρόνια.

Leave a comment:

Working...
X