Ενδιαφερον ακουγεται αλλα μονο σε emulator αν παιζει καλα. Δοκιμασα οσο ημουν στις γιορτες στο χωριο να παιξω N64 και τα περισσοτερα games κολλαγανε μετα απο λιγη ωρα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Retro Gaming Today
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Λοιπόν ουρανοκατέβατο, αλλά η έλλειψη ποιοτικών 3D platforms σε αυτή τη γενιά καταντά αβάσταχτη. Έτσι λοιπόν, είπα να ξαναρίξω μια ματιά στο Rocket: Robot on Wheels του Nintendo 64. Τον πρώτο τίτλο που ανέπτυξε ποτέ η Sucker Punch πριν στραφεί στα, συμπαθέστατα, Sly του PlayStation 2. Η αλήθεια είναι ότι το είχα δοκιμάσει και παλιότερα, αλλά κάτι το γεγονός ότι ξενερώνω να παίζω σε emulators, κάτι το σχετικά μέτριο πρώτο επίπεδο του παιχνιδιού, κάτι το PlayStation 2, με έκαναν να το αφήσω. Στη αυγή της νέας δεκαετίας λοιπόν, είπα να επιμείνω, και έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, αν δεν αλλάξει κάτι, νομίζω ότι έκανα το σωστό.
+1! Ήταν η μόνη κατηγορία στη λίστα που δεν πολυσκέφτηκα τι να διαλέξω. Το Sly Cooper μου ήρθε εντελώς αυθόρμητα γιατί θυμάμαι μου άρεσε το στύλ των γραφικών του και η αρκετά ισσοροπημένη αύξηση δυσκολίας ανά επίπεδο.
Εξού και το μετανοιώνω, που βασικά πρωτίστως στόχευε στο Galaxy, πρέπει να έχω χάσει τεράστιο παιχνίδι.
sigpic
Comment
-
Ας βγει ενα Jak & Daxter σα το πρωτο στο PS3... παραλληλα θα συνεχιζω τις προσευχες μου για το πραγματικο διαδοχο του Uri... ε του Banjo Tooie εννοω. Φυσικα υπαρχει και το Galaxy 2 στον οριζοντα αλλα μου λειπει η αφθονια που υπηρχε παλια, καθε εταιρια εβγαζε και ενα 3D platform.
Comment
-
Δυστυχώς έτσι είναι, τα platforms πλέον αποτελούν niche προτάσεις με developers και publishers να μην έχουν καμία όρεξη να ασχοληθούν με το είδος. Το genre χρησιμοποιείται σήμερα, σχεδόν αποκλειστικά, σαν καταφύγιο για τη δημιουργία πρόχειρων τίτλων βασισμένων κυρίως σε cartoons. Ακόμα και η Sony που στήριξε, όσο κανείς άλλος, το είδος στη προηγούμενη γενιά μέσω του τρίπτυχου Naughty Dog – Insomniac – Sucker Punch, έχει δώσει γραμμή στα studio να επικεντρωθούν σε άλλου είδους δημιουργίες.
Tα Sly, όντως, είχαν πολύ όμορφο art direction.
Για την ιστορία πάντως, θεωρώ ότι όλα τα «πρωτοκλασάτα» platforms της περασμένης γενιάς, ποιοτικά, βράζουν στο ίδιο καζάνι. Super Mario Sunshine, Jak 1 +2, Ratchet, Psychonauts, το καθένα με το ύφος του, είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Πάντως, αν μετρά για τίτλος της προηγούμενης γενιάς, με δεδομένο δηλαδή ότι έχει κυκλοφορήσει σε Dreamcast και PlayStation 2, τότε το καλύτερο platform είναι το Rayman 2. Επειδή το έπαιξα στο Dreamcast δηλαδή (η καλύτερη version btw), μου έχει μείνει σαν τίτλος της προηγούμενης γενιάς.
Καλό το Galaxy, αλλά κάποια στιγμή ο γορίλας πρέπει να έρθει στο λαό του, ο σκαντζόχοιρος να κόψει τις παπαριές, η Naughty Dog, μιας και είναι στα πάνω της, να βγάλει ένα έπος Jak & Daxter 4, να δούμε Ristar 3D και, φυσικά, να βγει Croc 3 ακόμα κι αν δεν είναι απ’ τη μακαρίτισσα την Argonaut.
Αν βγει ποιοτικό Jak & Daxter, με έντονο στοιχείο καθαρού platforming, αποτελεί εύκολο system seller για μένα.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Καλό το Galaxy, αλλά κάποια στιγμή ο γορίλας πρέπει να έρθει στο λαό του, ο σκαντζόχοιρος να κόψει τις παπαριές, η Naughty Dog, μιας και είναι στα πάνω της, να βγάλει ένα έπος Jak & Daxter 4, να δούμε Ristar 3D και, φυσικά, να βγει Croc 3 ακόμα κι αν δεν είναι απ’ τη μακαρίτισσα την Argonaut.
Κι εμένα αυτό είναι το αποθημένο μου. Είναι αυτό που λείπει περισσότερο από τα 90s. Πάντως δύσκολο το βλέπω να αναβιώσει το είδος και δεν ξέρω και κατά πόσο θα είχε νόημα πλέον. Η μετάβαση σε 3d τελικά κατα τα φαινόμενα κατέστρεψε το είδος του platform, τώρα όλα είναι γενικά 3d action/adventures. Στο πιο αισιόδοξο θα πρέπει να βγει κάτι πολύ ανατρεπτικό για να δούμε επιστροφή του είδους....Ίσως αν δεν έξυνε η Rare....
sigpic
Comment
-
Ξεκίνησα στο psp το Vagrant Story. Έπαιξα γύρω στη μία ώρα και έχει πλάκα πόσο αυτοματοποιημένα έκανα τα πάντα μιας και είναι από τα παιχνίδια που έχω ξεκινήσει 2-3 φορές και πάντα μετά από 2-3 ώρες τα παρατούσα. Καταραμένη η σχέση μου μαζί του. Ελπίζω αυτή τη φορά να το τελειώσω επιτέλους.
Ειχε κυκλοφορήσει μόλις είχα περάσει στη σχολη μου- πρώτα χριστούγεννα φοιτητής και με το hype που υπήρχε στον ειδικό Τύπο το είχα πάρει με τη μία από τα γνωστά μέρη- ναι αντιγραφήΑκόμη έχω το guide με εξώφυλλο την εξωτική κοπέλα που είχε δώσει το Playstation Power- αν το θυμάστε.
Πάντως στα του παιχνιδιού μέσα στην πρώτη ώρα έχει αυτό το κάτι των παραγωγών υψηλού επιπέδου της Square... τι να λέμε... Πραγματικά στα 6€ είναι πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε την ποιότητα του παιχνιδιού.
Comment
-
Ακόμη έχω το guide με εξώφυλλο την εξωτική κοπέλα που είχε δώσει το Playstation Power- αν το θυμάστε.Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
Μου έκανες spoiler... Παρατάω το game τώρα
Comment
-
Kala ti na leme twra, mexri kai avatar ton exw kanei ton Romeo Guildenstern, enas apo tous poio empnefsmenous xarakthres...
To Blood Sin apo thn allh to exw kai desktop afth th stigmh pou milame."Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I."
"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
Greek Gaming Videos
Greek Final Fantasy Forum
Comment
-
Για έναν παντελώς ανεξήγητο λόγο κατέβασα το Kula World για το PS1. Η μόνη μου επαφή με το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μέσω ενός Demo που μου είχαν δώσει μαζί με το PS1 πριν καμιά 10αριά χρόνια, και μπορώ να πω πως το θεωρούσα και μούφα. Από τότε δεν ξανασχολήθηκα μαζί του ούτε στο ελάχιστο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, όμως χθες έβλεπα όλες τις πίστες του παιχνιδιού στο Youtube, διάβαζα reviews κλπ. Anyways, άβυσσος η ψυχή του παιχνιδιού. Μέχρι στιγμής έχω βγάλει 15 πίστες μαζί με όλες τις Bonus, ευχηθείτε μου καλό κάψιμο.
Damn, ακόμα δεν κατάλαβα για ποιον λόγο κόλλησα έτσι.
Comment
-
Comment
-
GG Shinobi και Sonic. Ownage και στα δυο έφαγα αλλά γουστάρω απίστευτα. Η μουσική και στα δύο είναι Α Ψ Ο Γ Η. Μικρό προβάδισμα έχει το Shinobi ελέω Yuzo KoshiroΤα σπάνε αμφότερα.
Ξεκίνησα και τη Μπατονέτα. Πωωωωωω αν συνεχίζει έτσι όπως ξεκίνησε τι να πω. Ρισπεκτ. Ειδικά οι γαμάτες αναφορές σε παιχνίδια της Clover( God Hand, V Joe) αλλά και της Sega ήτανΗ μουσική του OutRun στο κάμπριο τα έσπασε όλα... Bring it on!!!! Α ρε Kamiya τι θα έφτιαξες πάλι!!!
Comment
Comment