Announcement

Collapse
No announcement yet.

Συζήτηση για τη 32 bit era

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vaynard
    replied
    καλα standar την εχουμε ξανακανει την κουβεντα για ρετρο fightings σε αλλα thread και εχουνε ξανα αναφερθει ολα αυτα , και το tobal no.1 στο psx μου αρεσε κριμα που δεν αρεσε καθολου στους φιλους μου τοτε

και στο τελειως ασχετο χωρις λογο μετα το post του deus εφαγα φλασια για το septerra core στο PC το εχει παιξει κανεις?

εκεινη την εποχη δεν περιμενα να δω τετοιου ειδους rpg στο pc

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Ξέχωρα από τα fightings, αν θα μπορούσα να συνοψίσω για μένα την 32-bit era σε ένα παιχνίδι, αυτό θα ήταν το Sega Rally. Kαι δεν είμαι καν φαν των racings, ούτε κατάφερα ποτέ να γίνω. Το παιχνίδι ήταν πιο εθιστικό κι απ'τη φούντα του Tanno. Tη σήμερον ημέρα δεν θα καθόμουν ποτέ να μάθω την κάθε στροφή της κάθε διαδρομής, που πρέπει και πότε να πατάω γκάζι, φρένο, χειρόφρενο, που πρέπει να πέρνω κλειστές και που ανοιχτές τις στροφές. Κι όσο θυμάμαι μετά εκείνη τη μαλακία το Touring με κάτι βάρκες που δε στρίβανε, απαπα, εμετός.

Άλλο αγαπημένο σε Saturn το Guardian Heroes που ακόμα αν κοιτάξω πίσω, τα βάλω κάτω, παραμένει μέχρι σήμερα ο αγαπημένος μου beat'em up τίτλος. Το ευχαριστιόμουν πολύ και σε μονό αυτό το παιχνίδι παρ'όλο που ξενέρωνα να παίζω beat'em ups μόνος μου.

Άλλο έτσι πλην των πολύ γνωστών σαν το Panzer Dragoon ας πούμε, ήταν το Enemy Zero. Κλασομπανιέρες και άγχη με αυτό το κωλοπαίχνιδο γαμώ τους εξωγήινους και το Alien. Εκεί που το adventure της υπόθεσης πήγαινε πιο αργά κι από χελώνα και σε έχει σε αφασία ξαφνικά έσκαγε μύτη ο αόρατος και γινόταν κόλαση. Έχω την αίσθηση ότι τέτοιες ταχυπαλμίες δεν τις είχα δει ούτε στα κυνηγητά με τον Nemesis.

Ένα άλλο, μιας και τότε δεν ήμουν πολύ παιδί της καρέκλας και του pc, ήταν το Exhumed. Οι αναμνήσεις που έχω από αυτό είναι η γαμάτη μυστηριοαιγυπτιακή ατμόσφαιρά του και ο παραλογισμός της δυσκολίας του. Πρέπει να ήταν το πρώτο και μοναδικό fps που με κόλλησε. Μετά δεν ξανασχολήθηκα για πολύ καιρό με το είδος, μέχρι στην ουσία να πάρω pc της προκοπής.

Κι άλλα πολλά σε Saturn. Κι ακόμα περισσότερα σε Playstation. Το Blood Omen ας πούμε... Τι παιχνιδάρα ήταν ρε γαμώτο.... Θα πέσω σε retro-κατάθλιψη και θα αρχίσω να παίζω παλιά games πάλι μου φαίνεται... Πω θα το ψηνα άσχημα για Blood Omen!

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Το Rival Schools ήταν έπος.Ground δεν τα ανέφερα ως άγvωστα,απλά μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω το Destrega είπα να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    scatman για κοιτα εσυ που ξερεις και ιαπωνικα ποια απο αυτα ειχανε arcade releases θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε

Den thymamai an anaferthikan ta Rival Schools kai Jojo's bizzare adventure!
    τα παραβλεψα ως αυτονοητες επιτυχιες ειδικα το rival schools ειχα αρρωστησει με αυτο!!
    και το 2 ητανε ακομα καλυτερο

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα Cardynal Syn & Evil Zone από σχετικά άγνωστα fighting games.
    Kanena apo ta 2 pantws den einai toso agnwsto oso to Anarchy in the Nippon, seriously exei paixtei kanena apo afta ta games apo kanenan anthrwpo eksw apo iapwnia?
    Psaxnw na vrw vathmologies kai reviews na dw peri tinos prokeitai kai eite n/a vriskw h kati vathmologies tou 1.4 wtf ?

EDIT:
    Den thymamai an anaferthikan ta Rival Schools kai Jojo's bizzare adventure!
    Alles paixnidares apo ekei!

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    Νομίζω πως αυτό δεν έχει σχέση με τα παραπάνω. Το ότι δεν εφαρμόστηκε μία ιδέα είναι κοινό φαινόμενο για τη βιομηχανία που δε σημαίνει απαραίτητα αποτυχία.
    μα τα fighting games ειναι ιδιαιτερη περιπτωση οπως ειπα και ποιο πανω για genre, επειδη περιεχεται ο παραγοντας competition δεν μιλαμε πχ για single player rpgs , αν μια νεα ιδεα η ενας νεος μηχανισμος εχει αποδοχη και ο κοσμος παιζει competitive για αρκετο καιρο θα ξαναχρησιμοποιηθει το concept, εξαλλου κανενα απο αυτα που εβαλες νομιζω πως δεν βγηκαν εκτος ιαπωνιας ουτε ειχαν καμια συνεχεια σε sequel δεδομενα που δηλωνουν πολλα, θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε αν γινεται ποια απο αυτα ειχανε και arcade εκδοση στην ιαπωνια

το οτι υπαρχουνε καποια διαμαντια παιχνιδια (και ειδικα jrpgs οπως σιγουρα ξερεις πολυ καλα) που δεν βγηκανε εκτος ιαπωνιας ποτε ειναι μια εξαιρεση σιγουρα που επιβεβαιωνει τον κανονα

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα Cardynal Syn & Evil Zone από σχετικά άγνωστα fighting games.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    ναι αλλα δεν υιοθετηθηκε αυτη η ιδεα του elan doree παρακατω, αυτοματως σημαινει οτι απετυχε
    Νομίζω πως αυτό δεν έχει σχέση με τα παραπάνω. Το ότι δεν εφαρμόστηκε μία ιδέα είναι κοινό φαινόμενο για τη βιομηχανία που δε σημαίνει απαραίτητα αποτυχία.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Αυτό που είπα είναι ότι το Εhrgeiz δε θα πρέπει να αποτελεί μέτρο σύγκρισης και ποιότητας καθώς πρόκειται για ένα απλό fighter. Δεν είπα ότι τα παραπάνω είναι συνταρακτικά αλλά ενδεικτικά των ικανοτήτων του Saturn.
    Ti enweis htan ena aplo fighter, milame gia to idio paixnidi?
    Anyway apo ta videos pou evgales pantws to ehrgeiz ws paixnidi mou fenetai kalytero.

Kai ksexasa kai ena apo ta poio wraia fighting games to Psychic Force 2!
    Paixnidara!

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    ναι αλλα δεν υιοθετηθηκε αυτη η ιδεα του elan doree παρακατω, αυτοματως σημαινει οτι απετυχε , θα μου πεις ουτε του bushido blade υιοθετηθηκε αν και την ειχα βρει πολυ ενδιαφερον, ειναι πολυ περιεργη η fighting σκηνη δεν δεχεται ευκολα νεα πραγματα και νεα δεδομενα γιατι χρονια τωρα χρησιμοποιουνται συγκεκριμενοι πετυχημενοι μηχανισμοι και συνταγες a.k.a franshizes που βελτιωνονται χωρις να ξεχνανε το παρελθον τους

ασχετο και το destrega ητανε πολυ cool fighter αλλα τελειως broken

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    E twra mou les oti to ehrgeiz tha eprepe na exei kati syntaraktiko enw afta pou evales den tha eprepe epeidh
    Αυτό που είπα είναι ότι το Εhrgeiz δε θα πρέπει να αποτελεί μέτρο σύγκρισης και ποιότητας καθώς πρόκειται για ένα απλό fighter. Δεν είπα ότι τα παραπάνω είναι συνταρακτικά αλλά ενδεικτικά των ικανοτήτων του Saturn.

Εξαίρεση το All Japan που πρόκειται για ένα άριστο arcade wrestling game.

Ti idees eiseigage to Elan Doree?
    Εναλλακτική φόρμουλα Μάχης (πάνω σε δράκους που συμμετέχουν). Ξεφεύγει λίγο απ'τα καθιερωμένα.

το fighters megamix ειχε χαραχτηρες και απο το vf και το vipers αλλα διαφορε δεν ειχανε ουτε στο gameplay ουτε στη φιλοσοφια τους ας μη κοροιδευομαστε
    To αναφέρω και πιο πάνω. Είναι update version των 2 παιχνιδιών. Αν και δε τρέχει στη hires του VF2

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ypopshn oti egw den eipa pws to Ehrgeiz kai to Bushido Blade htan oi paixnidares twn paixnidarwn, afto pou eipa htan to ekshs:

kai giati oxi Ehrgeiz kai Bushido Blade.
    Pou shmainei oti xwris na einai koryfh htan poly kala paixnidia, idietaira men alla kala.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    lscatman καλη φαση τα fighters που εβαλες

το savaki το ειχα δοκιμασει, οντως ειχε καλα 3d γραφικα για τη εποχη του απο gameplay δεν ελεγε τιποτα ομως, to D-xird πρωτη φορα το βλεπω αλλα φαινεται χειροτερο και απο το last bronx

το anarche για καποιο λογο φαινεται ιδια κοψια με το virtua fighter και το elan doree που επισης το ειχα δοκιμασει μου ειχε φανει πολυυυ περιεργο και ανορθοδοξο με κακο τροπο

η συγκριση ομως των παραπανω με το ergheiz η με το bushido blade η με το bloody roar πχ μαλλον ειναι ασχημη

παντως οι δυνανατοτητες του saturn ηταν γνωστες ασχετα αν δεν χρησιμοποιηθηκαν οπως θα επρεπε σε καποια genres δεν λεει κατι αυτο,

το fighters megamix ειχε χαραχτηρες και απο το vf και το vipers αλλα διαφορε δεν ειχανε ουτε στο gameplay ουτε στη φιλοσοφια τους ας μη κοροιδευομαστε

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    E twra mou les oti to ehrgeiz tha eprepe na exei kati syntaraktiko enw afta pou evales den tha eprepe epeidh???

To Ehrgeiz eixe fovero gameplay poly apla, sxedon alathito, kalo balance stous xarakthres, kai genika sovara twra exete paiksei to paixnidi na deite peri tinos prokeitai?
    To paixnidi einai practicaly Tekken 4, wall hits, multithrows, poly kalo gia thn epoxh pou vghke.
    Wraioi xarakthres, kai wraia mini games, paixnidara htan.

Ti idees eiseigage to Elan Doree?

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    Είναι καλά παιχνίδια. Γιατί θα πρέπει να έχουν κάτι το συνταρακτικό. Μάλιστα κάποια από αυτά εισάγουν και νέες ιδέες όπως το Elan Doree.

To Ehrgeiz τι το ιδιαίτερο έχει δηλαδή? Γιατί ακόμη και με τους χαρακτήρες του που ήταν απ'τα δυνατά ατού του, δεν έτυχε θερμής υποδοχής εκείνη την περίοδο.

Fighting Vipers και Megamix δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αφενός, το δεύτερο περιέχει περισσότερες κινήσεις κι αφετέρου αρκετά καλύτερα γραφικά.

Leave a comment:

Working...
X