Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vagrant Story

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ground_zero
    replied
    Sto prwto mou try eixa teleiwsei olo to paixnidi me Falchion pantws, aplws tou allaza ta atributes.
    Proswpika pistevw oti exei to poio efkolo combo animation, isws vohthisei kai esas.

    Excalibur rulez

    Leave a comment:


  • Phantom Duck
    replied
    Originally posted by Burai_Fighter View Post
    Επιτέλους!!! Νίκησα τόσο το Golem όσο και τον πρώτο δράκο και είδα το φως της Lea Monde. 4μιση ώρες περίπου συβουλεύτηκα ένα guide για να δω τι παίζει με τα abilities και με τα workshops.
    Κι εγώ 4,5 ώρες είχα σε εκείνο το σημείο. Βέβαια βάζω μέσα και όση ώρα με έτρωγε το χέρι μου να πολεμήσω κανέναν αντίπαλο αλλά καθόμουν και διάβαζα υπομονετικά το in-game tutorial.


    Originally posted by Burai_Fighter View Post
    Mόλις κατάφερα μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες( τα πρώτα game over μου)να νικήσω τον Duane και τους άλλους δύο. Με 1HP και poison status αναδείχθηκα νικητής. 17chain έβγαλα με heavy shot και raging ache. Ο άτιμος όλο miss μου έβγαζε όταν του έριχνα στο κεφάλι μπας και βγάλει το σκασμό( aka silence ) και δεν κάνει το καταραμένο το Εxplosion lv1. Πάμε για άλλα, έχω και τα ηρεμιστικά απο δίπλα καλού κακού
    Ναι ο &^#$@$ δεν έπεφτε με τίποτα, τα μαγικά δεν δούλευαν, το Risk είχε πιάσει ύψη με τόσα chains και τα miss δίναν και παίρναν. Εγώ έχασα δύο φορές, αν και για να πω την αλήθεια το ευχαριστήθηκα. Σε άλλα jRPGs δεν έχω δει σχεδόν ποτέ την Game Over οθόνη, εδώ όμως είναι πρόκληση. Πάντως είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο.


    Φοβερό παιχνίδι, πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τελικά έπρεπε να είχα ασχοληθεί μαζί του εδώ και καιρό. Για τα chains το βρίσκω πολύ πιο εύκολο να συγχρονίζομαι ανάλογα με τον ήχο και την κίνηση του χαρακτήρα, παρά με το θαυμαστικό (το οποίο ανάθεμα κι αν το έχω παρατηρήσει παραπάνω από 2-3 φορές). Το μεγαλύτερό μου chain πρέπει να είναι γύρω στα 12-13 με το crossbow. Το Defence skill που με έχει βοηθήσει πολύ είναι το 50% damage reduction και το 40% return damage, ειδικά στον Duane και τους φρουρούς του στους οποίους έσκαγα 1-2 dmg.


    Τα γραφικά εντάξει, καλά είναι αλλά δεν μπορώ να πω πως με ξετρέλαναν κιόλας. Με την καμία δεν θα τα σύγκρινα με αυτά του FF IX, που μάλλον έχει τα καλύτερα γραφικά που μπορεί να επιδείξει η κονσόλα.


    Σημείωση προς επίδοξους μελλοντικούς παίχτες. Το παιχνίδι παίζεται ΒΡΑΔΥ, νύχτα λέμε, με απόλυτη ησυχία στο δωμάτιο. Έτσι, για να μπαίνουμε καλύτερα στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρα των μπουντρουμιών.

    Leave a comment:


  • bullethell
    replied
    Το Vagrant Story ανήκει στη προσωπική λίστα μου των top-ten videogames. Eίχα ρίξει θυμάμαι 250-300 ώρες και ξεκλειδώσα σχεδόν όλους τους τίτλους και ανέβασα τα όπλα. Η ομορφία του τίτλου είναι στο character design, στο σχεδιασμό των dungeons και φυσικά στο σύστημα αναβάθμισης των όπλων. Όπως σωστά είπατε όρεξη να έχετε να κάνετε upgrade τα όπλα σας, που μέτα απο το όνομα που τους δίνετε κιόλας τα αισθάνεστε πιο δικά σας. Απο ότι θυμάμαι για το εν λόγω τίτλο είχα καταφέρει:

    Max Chains: 35 (στα 30 ξεκλειδώνεις τίτλο)
    Map Coverage: 100%
    Treasure Hunt: 100%
    Puzzle Success: 100% (είχα φάει γερό κόλλημα με τα puzzles!)
    και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι...

    Κάπου έχω την memory card, με όλη αυτή την συζήτηση ψήνομαι να ξεθάψω το ps1.

    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Mε αυτα που ειπε ο Burai, σημερα το ξαναβαλα στο PSP να δω απο περιεργεια το save μου μηπως ριξω 2ο playthrough και το χρονομετρο εγραφε 26 ωρες πριν την τελικη μαχη.
    Μεγαλο δεν το λες με τιποτα, η διαρκεια ειναι σιγουρα ιδανικη.

    Αν δεις το αρχικο ποστ στο ιδιο καζανι βραζουμε, γιατι κι εγω παντα το αφηνα για ανεξηγητο λογο.
    Δυσκολο πλεον δε θα σου φανει.. εχουμε δει τοσα και τοσα που οκ οπως και να χει θα εγκλιματιστεις πιο ευκολα.
    Εχει και ενα mini guide μεσα στο παιχνιδι οποτε θα πιασεις τα βασικα.

    Απο εκει και περα ολη η ουσια ειναι στο να μαθεις να χρησιμοποιεις τα σωστα abilities και απο ενα σημειο και μετα να φας λιγη ωρα παραπανω στο item crafting για να αρχισεις σιγα σιγα να βελτιωνεις τον εξοπλισμο σου.

    Δυσκολο παιχνιδι ΔΕΝ ηταν, απλα ειχε 2-3 μαχες που ανεβαζαν τη δυσκολια αποτομα, αλλα οκ ως εκει.
    Επισης αποκλειεται να χαθεις σε οποιοδηποτε σημειο. Αντε να ζοριστεις σε 1 συγκεκριμενο dungeon, αλλα κατα τ' αλλα ειναι αρκετα straightforward.

    Leave a comment:


  • Phantom Duck
    replied
    Ρε παίδες, τα τελευταία 8-9 χρόνια έχω αποπειραθεί να ξεκινήσω το παιχνίδι 4 φορές, όμως συνεχώς το παρατάω στις πρώτες ώρες. Δεν ξέρω, αλλά κάτι με απωθεί, παρ' όλο που είμαι σίγουρος πως θα μου αρέσει. Όλο λέω ότι θα το τερματίσω, κι όλο το αναβάλλω. Γενικά, δεν μπορώ να πω πως είναι και πολύ κατατοπιστικό ως παιχνίδι, και απ' ό,τι έχω καταλάβει, αν ο παίχτης δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί πολύ μαζί του, δεν πρόκειται να το τερματίσει.

    Τέλος πάντων, με αυτά και με εκείνα διαβάζοντας τα παραπάνω μου ήρθε η όρεξη να ξαναβάλω το (καταραμένο) δισκάκι του Vagrant Story στο PS1, ευχηθείτε μου καλή τύχη


    Υ.Γ.
    Πόση ώρα περίπου παίρνει ένα πλήρες playthrough ? Να ξέρω τι να περιμένω.

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Burai το demons souls θα το τιμήσω σε κάποια φάση όπως του αξίζει αλλά τώρα έχει σειρά το 13 και θα ασχοληθώ με αυτό.Έπειτα ψήνομαι για demons souls.Θα δείξει όμως,αναλόγως την όρεξη.

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    Otan paizeis prwth fora einai pandyskolo, omws meta to trito run o xarakthras sou arxizei kai ginetai oligon ti anikhtos.

    Apo ekei kai ystera mporeis na kaneis 1 run kathe 5-6 wres efoson ta panta einai 1 hit sto game.

    To poio shmantiko einai na exeis Arturos gems pou perneis apo to Iron Maiden.

    Gia na maxareis ta panta sto paixnidi xreiazesai gyrw sta 10-11 runs ean ksereis ti kaneis.

    San story einai apolafsh klassika, mporeis na to parakolouthiseis olo eniaio efoson den spatalas katholou xrono gia maxes.

    Leave a comment:


  • Sinclair
    replied
    Τώρα είμαι σε άδεια. Από αύριο που συνεχίζει η θητεία να δω τι θα κάνω. Θα το παλέψω μέχρι τέλους μιας και εχω φάει κόλλημα με παιχνίδι του είδους μετά από πολύ καιρό- οκ δεν μετρώ το Demon's Souls. Deus εφόσον υπάρχει στο σπίτι το εν λόγω παιχνίδι και είσαι και fan του Vagrant οφείλεις στον εαυτό σου να ασχοληθείς. Για εμένα GotY για το 2009 στο χαλαρό κιας μου τα χάλασε η θητεία.

    Με έχει πιάσει μια γλυκιά νοσταλγία για ps1 jrpgs οπότε σκέφτομαι αμέσως μετά να πιάσω FF8() και FF7(αυτό πάει αυτόματα πλέον ) Tι να κάνουμε, πρέπει κάπως να περάσει και ο καιρός...

    Leave a comment:


  • Deus
    replied
    Burai τρελό respect που παίζεις vagrant story μέσα στον στρατό και το έχεις προχωρήσει τόσο,εγώ δεν παίζει να τα κατάφερνα.Το final fantasy tactics το ξεκίνησα ως φαντάρος και μου πήρε 5 μήνες να το τελειώσω.:xp:Όπως καταλαβαίνεις έπαιζα με ολίγον τι αργούς ρυθμούς.

    Στο θέμα μας τώρα,το vagrant story είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια.Σύστημα μάχης,γραφικά,μουσική,ατμόσφαιρα...Το καθλενα από αυτά αποτελεί και έναν λόγο για να ασχοληθεί κανείς μαζί του ακόμη και σήμερα 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.Δύσκολο αλλά η πρόκλησή του δεν αποθαρρύνει αλλά σε παροτρύνει να προσπαθήσεις να μάθεις το σύστημα μάχης και να πειραματιστείς.

    Θυμάμαι ότι το τελείωσα 2-3 φορές και είχα βρει αρκετά μεγάλο αριθμό μυστικών...Όσο τουλάχιστον μπορούσε να ανακαλύψει τότε ένα παιδί που δεν είχε πρόσβαση στο ιντερνετ,πόσο μάλλον στα gamefaqs για να βοηθηθεί.Είχα ανοίξει πάνω από το 90% του χάρτη και είχα βρει το μεγαλύτερο μέρος των chests θυμάμαι αλλά δεν την πάλευα με την καμία στο τελευταίο επίπεδο του iron maiden.Είχε πολύ ισχυρά τέρατα και σαν να μην έφτανε αυτό δεν είχες πρόσβαση σε χάρτη...

    Ένα από αυτά που μου έμεινε από αυτό το παιχνίδι ήταν η τελική μάχη.Θυμάμαι ότι είχα χάσει πολλές φορές μέχρι να καταφέρω να τον βγάλω.

    Η πλάκα είναι ότι δεν θυμάμαι και πολλά από τον τίτλο.Θα τον ξαναπαίξω σίγουρα στο μέλλον όμως.Ground εσύ που το έχεις ψάξει πιο πολύ,πόσες ώρες θέλει για να φτιάξει έναν καλό χαρακτήρα στο vagrant με καλά όπλα κτλ και πόσο εύκολο/δύσκολο είναι;Ακολουθεί την παράδοση των υπόλοιπων παιχνιδιών του matsuno;


    Yasumi Matsuno rules.

    Leave a comment:


  • Ground_zero
    replied
    To vagrant story einai sta limits tou PS1 logiko einai na exei ta kalytera grafika.

    Leave a comment:


  • Sinclair
    replied
    Βασικά προβλέπεται μια μοναχική εβδομάδα από πολλές απόψεις στο στρατόπεδο και εκτός οπότε μάλλον θα είναι και η μόνη διέξοδος το Vagrant Story σε ιατρείο και σε εξόδους:kill:
    Βασικά αργά αλλά σταθερά θα το παλέψω το battle system του. Απλά μου κάνει φοεβερή εντύπωση πως ένα τόσο καλό παιχνίδι πέρασε σχετικά στο ντούκου- είχε τσιμπήσει και 40άρι από το Famitsu αν δεν απατώμαι. Μου θυμίζει αρκετά ένα πρώιμο Demon's Souls με πιο πολύπλοκο σενάριο.

    Για την αισθητική του τίτλου έχω να πω απλά wow... Υπέροχος τεχνικός τομέας ίσως το πιο όμορφο παιχνίδι του πρώτου PS μαζί με το FF 9. Είδα σχόλια σε neogaf etc για blocky χαρακτήρες κτλ αλλά πραγματικά δε μου φαίνεται καθόλου άσχημο. Eιδικά τα in game cut scenes με τα speech bubbles είναι υπέροχα όπως εντύπωση μου κάνουν οι πολύ καλογραμμένοι διάλογοι.

    Την έκπληξη σε μια φάση που δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ σχεδόν με τπτ από gaming την έφερε ένα παιχνίδι του 2001. Μακάρι να συνεχίσω με την ίδια όρεξη γιατί στην παρούσα φάση ένα τέτοιο game με ψυχαγωγεί σε μεγάλο βαθμό.
    Το θέμα είναι πως σε κάποια φάση αλλάζει το timing γι'αυτό και μπερδεύεσαι.
    Βασικά γι'αυτό το λόγο προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο μπορώ ακουστικά hints γιατί με το θαυμαστικό πρεπει να πατήσεις το κουμπί ένα δευτερόλεπτο μετά σύμφωνα με guides κάτι που δε με βόλευε ποτέ. Οπότε κάπου το μαθαίνω σαν τo timing των combos στο SF, με πολύ practice.

    Xeno είδα και κάτι για phantom pain πως είναι χρήσιμο στα bosses. Προσωπικά με βοήθησε αρκετά το defence abilty που κάνει reflect το 40% από το dmg που δέχεσαι. Ας πούμε το τελευταίο χτύπημα στο Dragon Boss ήταν με reflect dmg από την tail attack του( του έκανα γύρω στο 42 dmg ευτυχώς από τις λίγες φορές που έβγαλα σωστά defence ability )

    EDIT
    Mόλις κατάφερα μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες( τα πρώτα game over μου)να νικήσω τον Duane και τους άλλους δύο. Με 1HP και poison status αναδείχθηκα νικητής. 17chain έβγαλα με heavy shot και raging ache. Ο άτιμος όλο miss μου έβγαζε όταν του έριχνα στο κεφάλι μπας και βγάλει το σκασμό( aka silence ) και δεν κάνει το καταραμένο το Εxplosion lv1. Πάμε για άλλα, έχω και τα ηρεμιστικά απο δίπλα καλού κακού

    Leave a comment:


  • Xeno
    replied
    Μακαρι να το παρουν ετσι ζεστα οσοι ασχολουνται με αυτο το παιχνιδι. Τετοιες εμπειριες ζεις μια φορα στα τοσα χρονια.

    Κωστα ελπιζω να το τελειωσεις σχετικα συντομα, απλα επειδη αν το παιξεις σε φασεις πχ λιγο τωρα και λιγο τον επομενο μηνα κ.ο.κ, τοτε σιγουρα θα ξεχασεις πολλες λεπτομερειες οσον αφορα το σεναριο και ειναι κριμα γιατι παροτι διακριτικο, ειναι πραγματικα υπεροχο.

    Για τις μαχες κοιτα να χεις παντα στην ακρη τουλαχιστον 2 τυπους οπλων (piercing και edged). Δεν ασχοληθηκα πολυ με το ολο θεμα μεχρι που εφτασα σε καποιον δρακο ο οποιος δε χαμπαριαζε τιποτα και τοτε αρχισα να ψαχνομαι. Μετα που θα βρεις και τα πρωτα workshops θα αποκτησει πολυ ενδιαφερον το item crafting.

    Κατα τ' αλλα οπως εχω γραψει και στο ΟΡ, Raging Ache ftw. When all else fails raging ache saves the day .
    Για τα chains μην ανησυχεις, στην αρχη μου φαινοντουσαν δυσκολα, αλλα στην πορεια εκανα ανετα 10-15 chains σε καθε επιθεση.. Σε καθε τυπο οπλου υπαρχουν συγκεκριμενα animations (2-3) που κανει o Ashley καθε φορα που βαραει.
    Εγω επαιξα σχεδον ολο το παιχνιδι με dagger και εχοντας μαθει ολα τα πιθανα animations μου φανηκε αρκετα απλο το να συγχρονιζω τις επιθεσεις μου απο ενα σημειο και μετα.

    Καλο κουραγιο και στους υπολοιπους τολμηρους (Azrael - wtf ).

    Leave a comment:


  • straier
    replied
    To χω και γω αυτο απο προχτες απο το psn. 95mb lol.Θα το βαλω αργοτερα να δω αν και με rpg δεν..
    Ένας από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού κάνει κάτι που αν το έβλεπε ο Κράτος θα χεζόταν πάνω του.
    Ακόμη και τώρα το θαυμαστικό με μπερδεύει αρκετά. Προσπαθώ να πατάω το επόμενο κουμπί ανάλογα με τον ήχο που ακούω από το χτύπημα του όπλου- με το Spear έκανα 9-10 chains σε κάποια στιγμή αλλά αποσυντονίζομαι γρήγορα.
    Το θέμα είναι πως σε κάποια φάση αλλάζει το timing γι'αυτό και μπερδεύεσαι. Πάρ'το σιγά σιγά για να χωνέψεις όλα τα στοιχεία του. Τα γραφικά του δεν είναι απίστευτα;

    Leave a comment:


  • Azrael
    replied
    To χω και γω αυτο απο προχτες απο το psn. 95mb lol.Θα το βαλω αργοτερα να δω αν και με rpg δεν..

    Leave a comment:


  • Sinclair
    replied
    Επιτέλους!!! Νίκησα τόσο το Golem όσο και τον πρώτο δράκο και είδα το φως της Lea Monde. 4μιση ώρες περίπου συβουλεύτηκα ένα guide για να δω τι παίζει με τα abilities και με τα workshops. Υπέροχο παιχνίδι... Κρίμα που άργησα κοντά δέκα χρόνια να το εκτιμήσω. Ειδικά το σενάριο φαίνεται πολλά υποσχόμενο και είναι γεγονός πως ακόμη και στα 18 μου που το είχα πρωτοξεκινήσει δεν είχα καταλάβει πολλά και το είχα παρατήσει κοντά στο Golem μιας και το chaining με είχε κουράσει. Ακόμη και τώρα το θαυμαστικό με μπερδεύει αρκετά. Προσπαθώ να πατάω το επόμενο κουμπί ανάλογα με τον ήχο που ακούω από το χτύπημα του όπλου- με το Spear έκανα 9-10 chains σε κάποια στιγμή αλλά αποσυντονίζομαι γρήγορα.

    Τέλος πάντων μακάρι να με κρατήσει μέχρι τέλους με αμείωτο το ενδιαφέρον

    Leave a comment:

Working...
X