5+ ωρες and let there be light!!
Χωρις να ξερω περι τινος προκειται μηχανικα, ομολογω πως δεν περιμενα η Square να εχει βγαλει τετοιο τιτλο. Το παιχνιδι μοιαζει παρα πολυ με τα Soul games (ή μαλλον αυτα του μοιαζουν) σε οτι αφορα την εισαγωγη και το βαθος των μηχανισμων. Μου πηρε πολυ ωρα να προσαρμοστω και να καταλαβω πως λειτουργει το παιχνιδι και ακομα μενει πολυ πραγμα προς εξερευνηση. Btw πολυ μπροστα και στο συστημα μαχης σαν υλοποιηση, ειλικρινα δυσκολευομαι να δεχτω οτι αυτος ο τιτλος κυκλοφορησε στο πρωτο Playstation και πριν 14 χρονια.
Στα υπολοιπα, τα γραφικα και κυριως η αισθητικη ειναι υπεροχα (δεν περιμενα κατι λιγοτερο απο τον Yoshida) ενω φανταστικα μου φαινονται και τα facial expressions στα cut scenes (πολυ ωραια σκηνοθεσια γενικοτερα). Η γραφη κραταει το ενδιαφερον με το pacing να ειναι πολυ καλο και εννοειται οτι περιμενω στην πορεια μεγαλα πραγματα (ενεκα Matsuno).
Πολυ ωραιο, κλειστοφοβικο, δυσκολο και ιδιαιτερο παιχνιδι μεχρι στιγμης ενω παραμενει ολοφρεσκο και στο σημερα. Συνεχιζουμε!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Vagrant Story
Collapse
X
-
For future reference ή για οποιον αλλον θελησει να παιξει σε καποια φαση το VS:
Leave a comment:
-
Ωραια θα εχω υποψην μου τις συμβουλες, thanksOriginally posted by Xeno View PostRorona την ιστορια στην αρχη ισως να τη χανεις λιγο, αλλα στην πορεια ολα θα μπουν σε μια σειρα, μην ανησυχεις.
Σε PSP αν μεγαλωσεις το screen size (ενα βημα πριν το stretch) τοτε ελπιζω να σαι οκ, εγω δεν ειχα κανενα παραπονο.
Για το gameplay δες κανα faq να ξεμπερδευεις. Οταν ερθει η ωρα που δε θα κανεις damage με τιποτα στους εχθρους δοκιμασε τα διαφορα skills περαν των απλων επιθεσεων (raging ache ftw).
Leave a comment:
-
Rorona την ιστορια στην αρχη ισως να τη χανεις λιγο, αλλα στην πορεια ολα θα μπουν σε μια σειρα, μην ανησυχεις.
Σε PSP αν μεγαλωσεις το screen size (ενα βημα πριν το stretch) τοτε ελπιζω να σαι οκ, εγω δεν ειχα κανενα παραπονο.
Για το gameplay δες κανα faq να ξεμπερδευεις. Οταν ερθει η ωρα που δε θα κανεις damage με τιποτα στους εχθρους δοκιμασε τα διαφορα skills περαν των απλων επιθεσεων (raging ache ftw).
Leave a comment:
-
Πω... Κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου, σας έρχονται αναμνήσεις από τέτοια J-RPGs. xD Τώρα παίζω το Chrono Cross για να το τελειώσω και μετά το Vagrant Story. Υπάρχει λόγος που το κάνω, γιατί αν το παίξω το παιχνίδι αυτό, θα με χάσετε απ' αυτόν τον κόσμο.
Leave a comment:
-
Δοκιμασα και εγω να το παιξωστο psp.Μου αρεσει πολυ το συστημα μαχης και παροτι δεν πολυκαταλαβαίνω την ιστορια (επαιξα 2-3 ωρες) μου αρεσει πολυ το συστημα με τα bubbles και τα cutscenes.
Δυστυχώς το εχω παρατησει για την ωρα,το συστημα με τα οπλα και τα menu μου φαίνονται πολυ αφιλοξενα και χαοτικα.Θελει πολυ υπομονη και εκατσα λιγο να ασχοληθω και με κουρασε(και ειμαι και στην αρχη).Πολλα stats στα οπλα,μαλλον θελω οπωσδήποτε guide.Μαλλον εχουμε καλομαθει πια
Εχει και ingame πλεπτομερες guide αλλα ειναι λιγο μεγαλο!
Επισης δεν μου αρεσει και η καμερα αλλα κατηγορώ το psp,εχω βαλει τα κουμπια που την περιστρεφουν στην "βαφλα" και δεν μπορω να την χειριστώ ευκολα και οταν (οκ οχι συχνα) κρυβονται τα mobs rageαρω.Πολυ σπαστικο και οταν σπαμαρεις attacks και αρχεται η σειρα του mob και χανεις το counter γιατι πατησες το attack (βεβαια αυτο μαλλον ειναι δικο μου λαθος γιατι παταω κυκλο σαν μανιακος).
Γενικα πολυ ωραια ατμοσφαιρα και συστημα μαχης αλλα το σεναριο μου φαινεται λιγο δυσκολο στην κατανοηση και θελει πολυ υπομονη να μαθεις το παιχνιδι καλα ωστε να το ευχαριστηθείς.
Οταν θα εχω την υπομονη θα το πιασω παλι αλλα ισως οχι στο psp,πρεπει να ειναι πολυ πιο ανετο σε emulator για να διαβαζεις και πιο ανετα τα menus.
Leave a comment:
-
Τα Lea Monde Entites είναι τα μεγάλα Dark Elementals στο FFXII και Lea Monde είναι η πόλη που εξελίσσεται το Vagrant Story.
Κατάλαβα τι ήθελε να πει ο Ματσούνος απλά συνεχίζω να πιστεύω πως δεν έχει καμία σημασία. Η τουλάχιστον έχει τόση σημασία όσο η προσπάθεια να βάλει κάποιος τα Ζέλντα σε χρονική σειρά.
Leave a comment:
-
Δεν θυμάμαι καθόλου την ιστορία του παιχνιδιού (για αυτό και θέλω να το ξαναπαίξω),πόσο μάλλον τι είναι τα lea monde entites.
Αυτό που μάλλον θέλει να πει ο ματσουνο είναι ότι αυτός φανταζόταν το vagrant story να εξελλίσεται σε άλλο κόσμο αλλά λόγω παρέμβασης της square τα 2 παιχνίδια συνδέθηκαν.
Leave a comment:
-
Και τα Lea Monde Entite από που ξεφύτρωσαν;
Τελικά, πόση σημασία έχει μια τέτοια δήλωση;
Leave a comment:
-
Δεν θυμάμαι αν έχει ξανασυζητηθεί,αλλά τώρα το έμαθα εγώ και το παραθέτω.
Το vagrant story ΔΕΝ εξελίσσεται στην ivalice.Σύμφωνα με τον matsuno,η ιστορία των ff tactics και vagrant story εξελίσσεται σε διαφορετικό σύμπαν.Τώρα αν υπάρχουν στο παιχνίδι στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο αυτό συνέβη λόγω πολιτικής της square που ήθελε να συνδέσει τα 2 παιχνίδια.Όμως στο μυαλό του η ιστορία των 2 τίτλων είναι διαφορετική.
For Vagrant Story on the PlayStation, a GameFAQs message board topic titled "BREAKING: Matsuno confirms that FF12 and Vagrant Story are not in the same world".
και το μήνυμά του στο twitter που έκανε την συγκεκριμένη δήλωση(στα γιαπωνέζικα προφανώς,την παραθέτω επειδή υπάτχουν άτομα στο φορουμ που καταλαβαίνουν ιαπωνικά)
Leave a comment:
-
Nice post, αποτελει ενα γερο deja-vu για εμενα αφου ειναι σαν να ξαναδιαβαζω τις σκεψεις μου (see OP) οταν τελειωσα το παιχνιδι πριν 2 καλοκαιρια.
Οπως εχω πει o Matsuno μου χει κανει τεραστια ζημια και γι αυτο πλεν παιζω 1-2 rpgs το χρονο και αυτα με το ζορι.
Oποιος βρει τον πηχη να τον επιστρεψει, ευχαριστω.
Leave a comment:
-
Μόλις είδα τους τίτλους τέλους του Vagrant Story. Με βρήκε, έστω και μια δεκαετία μετά απροετοίμαστο. Μόνο η Square θα μπορούσε να φτιάξει ένα τέτοιο παιχνίδι και φυσικά τώρα αντιλαμβάνομαι στο έπακρο τι εστί Matsuno( όχι το Tactics είναι στην αναμονή, αλλά πλέον δε θα αργήσει η σειρά του)
Κατ'αρχάς υπέροχη αισθητική. Η μεσαιωνική και η γοτθική- χωρίς να γίνεται κιτς- ατμόσφαιρα από τη μουσική μέχρι την απεικόνιση( με ολίγες oriental επιρροές κυρίως στο intro με τη Mullenkamp) είναι το κάτι άλλο. Η πλοκή ξετυλίγεται μέσω cut scenes με την in game μηχανή και speech bubbles κάτι το οποίο λάτρεψα. Επίσης οι χαρακτήρες είναι ένας κι ένας.
Gameplay wise ευτυχώς δεν ήταν καθόλου walk in the park αν και αρκετές μάχες αν παίξεις σωστά με τα "affinities" γίνονται σημαντικά πιο εύκολες αλλά σίγουρα η επιτυχία είναι και ως ένα βαθμό ανάλογη της κατανόησης του συστήματος, ειδικά των chains. Προσωπικα δεν ασχολήθηκα με weapon και armor forging παρά σε δύο σημεία, ένα σχετικά νωρίς και ένα ακόμη στα μισά του παιχνιδιού. Για το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποίησα το Soul Kiss, Fandango, Final Grief( aka kora+power palm
) και Khukuri. Κάποια boss fights ήταν απαιτητικα και πρέπει να είδα την οθόνη του game over γύρω στις 7-8 φορές καθόλη τη διάρκεια. Φυσικά ένα ωραιότατο gameover έφαγα στον Guildenstern από το Bloody Sin
Τη δεύτερη φορά όμως βγήκε αρκετά άνετα. Συνολικά μου πήρε 29 ώρες.
Σεναριακά θεωρώ πως είναι από τα πιο ώριμα games που έχω παίξει. Στο τέλος πιστεύω πως ο Sydney επισκέπτεται τον πατέρα του τον Duke, απλά παίρνει τη μορφή του Riot για να περασει από τους φρουρούς. Τελικά ο Sydney πεθαίνει όπως και ο Δούκας και δίνεται τέλος στην cursed bloodline. Από την άλλη ελπίζουν πως επιτέλους ο Riot ίσως είναι αυτός που δε θα κάνει κατάχρηση του Darkness. Ο Ashley- μιας και αυτόν φαινομενικά είδαν οι φρουροί να μπαίνει στο υπνοδωματιο του Δούκα- είναι ο κύριος ύποπτος για το φόνο, γι΄αυτό παίρνει τη μορφή της Merlose. Το θέμα είναι πως στο τέλος του game, πριν τo staff roll( τέλειο κομμάτι btw) λέει The Story of the wanderer( vagrant). Πού είναι το sequel οεο!?
Τέλος πάντων μακάρι να υπάρξει remake, ή εστω να επισκεφτούν πάλι τον συγκεκριμένο τίτλο, έστω με ένα παιχνιδι με άλλο τίτλο σαν spiritual successor. Το θεωρώ από τις κορυφαίες στιγμές της Square και σίγουρα και των 32bit. ΑΑΑ τίτλος με μικρά παράπονα, που δε χρειάζεται καν να αναφέρω, μιας και τα περισσότερα πηγάζουν περισσότερο από την ηλικία του( τα containers και ο περιορισμένος χώρος φερ΄ειπείν)
Πάμε γι' άλλα!!!
EDIT:
Α μωρή Square, μόνο εσύ λέμε!!
Leave a comment:
-
19 ώρες πλέον. Κανονικά βέβαια είναι 20, αλλα ας όψονται δύο πανέμορφα gameovers που είχα. Το παιχνίδι είναι τελικά το αδερφάκι του Demon's Souls στο πιο εύκολο ίσως, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.
Τα saves είναι κάπως ανόμοια κατανεμημένα τουλάχιστον στο σημείο που μόλις πέρασα με Harpy, Lich και Nightstalker( όπου περνάς ένα mini boss και δύο bosses- αρκετά εύκολα είναι η αλήθεια- χωρίς saves, αλλά οι κανονικοί εχθροί αν δεν προσέξεις μπορούν να σε σκοτώσουν) Η πλάκα είναι πως τα πέρασα όλα με την πρώτη αλλά την πάτησα και τις δύο φορές από απλούς εχθρους. Την πρώτη, από δυο quicksilvers που σου κάνουν silence( είχα ξεχάσει να κάνω magic ward) με αποτέλεσμα να πεθάνω από ένα radial surge που έκανε cast ένας Lich... Τη δεύτερη από μια harpy η οποία μου έκανε banish( aka instant death) και πρώτη φορά έπιασε( πάλι είχα ξεχάσει να κάνω magic ward... arghhhh) Τέλος πάντων βρήκα και ένα κόλπό για τον Nightstalker, πέραν του ότι τον χτυπούσα στο abdomen τον άφηνα να μου κάνει 100- 200 dmg και χρησιμοποιούσα το reflect physical για να του επιστρέφω το 40% οπότε έπεσε πολύ εύκολα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά από τα αμυντικά abilities με βολεύει μόνο το συγκεκριμένο, με την άμυνα στα spells έχω πρόβλημα μιας και δεν ξέρω πότε να πατήσω το κουμπί...
Ξεκλείδωσα και το phantom pain, έφτιαξα και μερικά οπλάκια και armour και συνεχίζω οπλισμένος με υπομονή. Α μωρή Square τι έχεις φτιάξει
Leave a comment:
Leave a comment: