Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."
O Sonic δεν ήταν καν original χαρακτήρας, φτιάχτηκε με γνώμονα τις «αδυναμίες» του Mario, ώστε να τον εκθρονίσει!
Η ιστορία αποδεικνύει ποιος είναι καλύτερος, επίσης.
Όσο για τη μουσική, και τα δύο franchises έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μουσικές. Αλλά μην πέφτετε στην παγίδα να χαρακτηρίζετε τη μουσική του Sonic ως καλύτερη, επειδή έχει την ταμπέλα του badass.
Καμία ταμπέλα badass δεν έχει η μουσική του Sonic.
Εννοείται ότι μιλάμε για τις μουσικές των κλασικών τίτλων κι όχι για τα cheesy παρελάσεις υποκουλτούρας του σήμερα (αν και στο Unleashed γύρισε λιγάκι το πράμα).
Btw, βλέποντας ξανά πριν από μερικούς μήνες το Blade Runner (η cyberpunk ταινία που απλά δε γερνάει), διαπίστωσα ότι το κομμάτι που παίζει στην Scrap Brain στο Sonic the Hedgehog του Mega Drive, είναι λιγάκι επηρεασμένο από το ending theme της ταινίας.
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Επίσης! Μπορεί ο Sonic να δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί το Mario, αλλά είχε τα δικά του χαρακτηριστικά τα οποία προέρχονταν από τα γούστα των δημιουργών του. Ο ένας ήταν fan του Superman, εξ ου και η μπλε-κόκκινη εμφάνιση και ο άλλος γούσταρε αμαξάρες και γκάζια.
Τώρα περί σοσιαλισμού, πράξεις παιδιά, πράξεις. Όταν βγαίνει ο Ramparter στα παράθυρα και λέει "believe, θα κυκλοφορήσει knuckles expansion για τα XBLA Sonic", μπορεί να μου τη σπάει αλλά έχει δίκιο. Αυτά έπρεπε να είχαν κυκλοφορήσει στη (σχεδόν) απόλυτη συλλογή του Mega Drive.
νταξει σεβαστες οι αποψεις αλλα σε λιγο θα ακουσουμε οτι ειναι και clone του Μαριο.
Το οτι εχει κατορθωσει μετα απο τοσα χρονια (&κακοποιησεις) να υπαρχει δυνατα στη συνειδηση του κοσμου και να χτυπαει πρωτιες σε διαφορα γκαλοπς (βλ. παραπανω για λινκς), νομιζω οτι λεει πολλα.
Οποτε το συμπερασμα ειναι οτι δε μπορεις να τον απαξιωσεις ή περιφρονησεις. Πρεπει να αντιμετωπιζεται σαν ενα gaming φαινομενο που επηρεασε γενιες.
Επισης, περι εξελιξης που αναφερθηκε ουκ ολιγες φορες, ο Μαριο εχει το πλεονεκτημα να "επιβαλεται" μεσα απο συστηματα εξαιρετικων πωλησεων. Επιπλεον, μετα το Μαριο 64...ε μην τρελαθουμε. Δεν εχουμε δει ακομη το super wow Mario παιχνιδι, κοινως απλως, καποια συνταρακτικη εξελιξη.
" You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?
Τα κλασικά Sonic δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα κλασικά Mario, απολύτως καμία. Είναι εκ διαμέτρου διαφορετικοί τίτλοι σε κάθε επίπεδο και οποιαδήποτε άμεση σύγκριση μεταξύ τους είναι εντελώς άτοπη. Εκείνο το αγαπημένο, cult, παράδειγμα που μας έλεγαν στο σχολείο περί σύγκρισης μύλων και πορτοκαλιών, πραγματικά ταιριάζει απόλυτα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακριβώς επειδή το Sonic είναι από τα λίγα παιχνίδια του είδους που δεν ακολουθούν κατά γράμμα την στερεότυπη platform λογική, αρκετός κόσμος δε καταλαβαίνει τη φιλοσοφία της σειράς.
Το μόνο παιχνίδι Sonic που μπορεί, λόγω φιλοσοφίας, να συγκριθεί με τα Mario, είναι το πρώτο Sonic των Master System / Game Gear.
*Scatman διαφωνώ, το Super Mario Galaxy είναι καταπληκτικός τίτλος και καθαρά από άποψη ποιότητας (κι όχι εξέλιξης, επαναστατικότητας ή οποιασδήποτε συμβολής) αντάξιο του Super Mario 64.
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Όντως, προσωπικά δεν του βρήκα κάποιο αρνητικό, πέραν του ότι δεν είχε ένα hub τόσο μεγάλο και τέλειο όσο του SM64. Κατά τα άλλα, εύκολα τα θεωρώ δύο ισάξια παιχνίδια.
Πάλι σωστός ο Loggαρος! Όμως και τα Sonic Adventure 1 & 2 είχαν μουσικάρες που κατά τη γνώμη μου ταίριαζαν στο καινούργιο για τότε στυλ Sonic. Live & learn, Open your heart, city escape, metal harbor και το κομμάτι στην πρώτη πίστα του SA1 έρχονται σχεδόν αμέσως στο μυαλό μου!
Πάλι σωστός ο Loggαρος! Όμως και τα Sonic Adventure 1 & 2 είχαν μουσικάρες που κατά τη γνώμη μου ταίριαζαν στο καινούργιο για τότε στυλ Sonic. Live & learn, Open your heart, city escape, metal harbor και το κομμάτι στην πρώτη πίστα του SA1 έρχονται σχεδόν αμέσως στο μυαλό μου!
Αχ θα διαφωνήσουμε, αλλά εντάξει η μουσική είναι και τελείως υποκειμενική υπόθεση.
Προσωπικά δε μου αρέσουν καθόλου τα ost των μοντέρνων Sonic (με εξαίρεση μέρος των ost από Sonic Adventure και Sonic Unleashed). Πάντως το πρώτο Sonic Adventure, όντως, είχε μερικά πολύ συμπαθητικά κομμάτια. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα ost των κλασικών imo, αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα 3D Sonic μου αρέσει περισσότερο. Το ost του SA2 πάλι, το θεωρώ ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της σειράς. Από την άλλη όμως, ναι, συμφωνώ ότι ταιριάζει απόλυτα στο γενικότερο ύφος του παιχνιδιού.
Αυτό παίζει να είναι ό,τι πιο κοντά έχει εμφανιστεί σε 3D Sonic, που να αγγίζει το μουσικό ύφος των κλασικών τίτλων
Γενικά όσο λιγότερο ηλεκτρική κιθάρα γίνεται, γιατί ό,τι έχει κιθάρα στο παιχνίδι είναι υπερβολικά cheesy.
Τέλος, θα ξαναμπεί το DC στο monitor! Όποιος έχει το Sonic Adventure 2 παρακαλώ να μου το πουλήσει!
Αυτό δε το περίμενα από εσένα.
Το Dreamcast είναι πάντα συνδεδεμένο με Shenmue, Jet Set Radio, Rez, ή Ferrari 355 μέσα. Πάντα.
Kαποια στιγμή πρέπει κι εγώ να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ εκτενέστερα με το Dreamcast. Είναι τελείως έξω από τα γούστα μου βέβαια, αλλά κάποια παιχνίδια απλά πρέπει να τα παίξω (ή να τα ξαναπαίξω). Jet Set Radio, Shenmue 1 & 2, Sonic Adventure 2 μάλλον είναι must, όπως must είναι και ένα replay του Sonic Adventure.
Evans οι λέξεις "Shenmue" και "μάλλον" δεν πάνε ποτέ μαζί. Είναι συντακτικό λάθος! Όταν πάρεις απόφαση κάποια στιγμή να το παίξεις ετοιμάσου για να μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Loggo όσον αφορά το Shenmue θα σου πω το εξής και ελπίζω να μην με περάσεις για τρελό: Έχω τερματίσει μόνο 2 φορές το κάθε ένα και ενδέχεται να τα ξανατερματίσω άλλη μια φορά όταν βγει το III. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να "ξεθωριάσουν" τα συναισθήματα που ένιωθα όταν το έπαιζα, γιατί η αλήθεια είναι ότι παίζοντας συνέχεια ένα παιχνίδι αναπόφευκτο είναι να το βαρεθείς κάποια στιγμή, ή να μη νιώθεις τον ίδιο ενθουσιασμό. Επίσης, κάποια σκηνικά στο παιχνίδι τα θεωρώ τόσο τέλεια που δεν θέλω να τα ξαναδώ! Ο Loggo θα πει το Shenmue δεν ξεθωριάζει ποτέ, κάποιος άλλος θα πει χαλάρωσε ένα παιχνίδι είναι μόνο. Σεβαστές οι απόψεις παιδιά, αλλά τι να κάνουμε έτσι νιώθω!
Όσο για τη μουσική οκ, at least we agree to disagree Το δεύτερο κομματάκι δεν μου είχε μείνει αλλά μου άρεσε τώρα που το ξανάκουσα και όντως τα 2 αυτά μου θύμισαν τις 16-bit ένδοξες εποχές Sonic!
Comment