Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sonic vs Mario (μεχρι 16 Bit)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Τάσσομαι μαζί με τον Ryu Gr υπέρ της μουσικής του πρώτου SA. Ειδικά η εισαγωγή- ναι είναι cheesy όπως και το κομμάτι αλλά παρόλαυτά τα σπάει- είναι άψογη και ακόμη και τώρα μου προκαλεί έντονα συναισθήματα. Βέβαια το επόμενο είναι αξεπέραστο

Imo Shenmue είναι ιδανικό για Σεπτέμβρη η γενικά φθινόπωρο και πρωτοβρόχια( πω θυμήθηκα δημοτικό και εκθέσεις σεπτεμβρίου τώρα) Το είχα ξεκινήσει πριν 2-3 χρόνια( ήταν και η πρώτη αγορά από ebay σνιφ) και είχα κολλήσει μέχρι που ήρθαν οι κλινικές και με γείωσαν- no time for gaming. Ε κάτι και το rf unit που έχει ακόμη το DC μου δε μου κάνει καρδιά να το συνδέσω στην SD TV( yup rf unit sucks biiiig time)... θα προβώ σε αγορά καλύτερου εξοπλισμού άμεσα.( ρίξτε καμμιά πρόταση για DC γιατί δεν κατέχω πολλά από τα τεχνικά )
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Κομματάρα!

Το Dreamcast είναι SD κονσόλα άρα κατά τη γνώμη μου σε SDTV με RGB Scart cable (όχι απλό scart cable) είναι μια χαρούλα. Αν πάλι θες να το συνδέσεις σε monitor ή στην LCD HDTV σου τότε είσαι cooL με VGA cable. Αλήθεια Loggo σε LCD HDTV πως δείχνει το DC με VGA;
      The illusion of free will is an illusion.

Comment

Ανοίγω ένα θέμα για Dreamcast- μιας και δεν έχουμε ακόμη στο retro και σε όλο το forum i think- οπότε να η ευκαιρία. Έχουμε και γενέθλια αύριο ;)
        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Είμαι ο μόνος που βρίσκει τόσο εκνευριστικό το τσιπ ήχου του MegaDrive??? Μόλις άκουσα το κομμάτι που έβαλε ο Μπουράης με έπιασε πονοκέφαλος... Ομολογώ πως σαν σύνθεση δεν είναι άσχημο αλλά προτιμώ να ακούω gameboy midi παρά αυτό.
          Originally posted by Squall Leonhart
          I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
          Originally posted by 丹野
          Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
          Originally posted by Ryu_gr
          υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Ε ναι το τσιπ ήχου του Mega Drive έδινε ρεσιτάλ, σε μερικά παιχνίδια πραγματικά σου ερχόταν να χαμηλώσεις τον ήχο. Αυτές οι φωνές στο Street Fighter ήταν άπειρο epic.

Originally posted by Ryu_gr View Post
            Έχω τερματίσει μόνο 2 φορές το κάθε ένα και ενδέχεται να τα ξανατερματίσω άλλη μια φορά όταν βγει το III.
            Ψήσου να το αρχίσουμε πάλι, έχω βάλει στόχο στο επόμενο playthrough να μη χάσω ούτε μια σημείωση στο notebook.:whip:

Originally posted by Burai_Fighter View Post
            Imo Shenmue είναι ιδανικό για Σεπτέμβρη η γενικά φθινόπωρο
            Ναι, ναι , ναι.
            Το πρώτο μέρος του Shenmue είναι ο ορισμός του φθινοπωρινοχειμωνιάτικου τίτλου.

/thread
            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Ρε γαμώτο το chip ήχου του Mega Drive χρησιμοποιούταν και σε άλλα συστήματα αλλά κάναν κάποιες προσαρμογές, για λόγους οικονομίας, ποιός ξέρει, και βγάζει λίγο παραμορφωμένο ήχο. Η ειρωνία είναι ότι μόνο το Mega Drive ΙI έχει το πρόβλημα.

Πάντα μπροστά το Wikipedia, έχει συγκριτικό test:
              The illusion of free will is an illusion.

Comment

Μιας και πιάσαμε το θέμα της μουσικής, ας παραθέσω κι εγώ ένα soundtrack, από το καλύτερο zone κατ' εμέ του Sonic 2 - Master System. Άσε που έχει και ένα από τα πιο απολαυστικά bosses που έχω παίξει σε Sonic, τον Metal Sonic.

Pointless trivia: O τύπος δεν μάζεψε όλα τα Chaos Emeralds και δεν ξεκλείδωσε το Bonus Stage Crystal Egg Zone.

Για να δούμε τι θα δούμε τώρα και με την ανακοίνωση του νέου Sonic. Μακάρι να βγει κάτι καλό.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Πω πω τι μου θύμισες τώρα.
                  Θυμάμαι την πρώτη φορά είχα χάσει το μπούσουλα στην Scrambled Egg. Πρέπει να είχα ξοδέψει πάνω από μισή ώρα για να περάσω τα δυο πρώτα zones. Όλα τα 8bit Sonic είναι εξαιρετικοί τίτλοι, αλλά δυστυχώς σήμερα δεν παίζονται το ίδιο καλά. Όχι γιατί δεν παραμένουν ποιοτικοί τίτλοι, αλλά γιατί τα physics τους παραείναι ξεπερασμένα και δυσλειτουργικά. Τα physics είναι η μίση υπόθεση σε ένα παιχνίδι Sonic, αν δεν έχει πολύ καλά physics, όσο καλοσχεδιασμένο και να είναι θα υπάρχει πρόβλημα.

Τα τέσσερα 8bit Sonic πρέπει είτε να γίνουν remake, είτε, τουλάχιστον, να φτιάξουν τα physics στο στυλ των τίτλων του Mega Drive.
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                  Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Πάντως από τα posts που έγιναν ως τώρα ένα μόνο συμπέρασμα βγαίνει: οι sonic fans έχουν ψυχή και αγαπάνε πραγματικά τα παιχνίδια που υποστηρίζουν! Κοιτάξτε πόσες σελίδες αφιερώθηκαν στον Sonic, πόσα videos και πόση συζήτηση έγινε. Οι Mario fans ξενέρωτοι, κάθονται στη γωνία τους και απλώς λένε ότι ο Mario είναι ανώτερος. Pity to you all .

Comment

Οταν εισαι αναμφισβητητα πρωτος ποτε δε μπαινεις στον κοπο να αποδειξεις την υπεροχη σου.
                      Τα αλλα που λες ... been there, seen that, inferiority complex, yadda yadda, the usual drill.

Comment

Δεν υπαρχουν Mario fans, απλως καποιοι εκτιμουμε τα ποιοτικα games. ;)
                        Do a barrel roll!

Comment

Sonic apla
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

No flame intended αλλα θεωρειται αυτο υποδειγματικο playthrough ενος sonic ή εστω μια πολυ καλη πιστα;
                            Η κινηση ειναι πολυ σπασμωδικη, πολυ floaty jumps (ενω η υπολοιπη κινηση ειναι αρκετα γρηγορη) και κατα τα αλλα ειναι λες και εχει λοξυγγα, αφενος γιατι ειναι σε stop and go φαση ωρες ωρες και αφετερου γιατι το level design ειναι τετοιο που ολο παει αριστερα δεξια.

Ανακατωσουρα, παω να φαω κατι.

Υ.Γ.
                            Μιας και ειδα και το boss, καλα bossfights δε θυμαμαι σε καμια απο τις 2 σειρες.
                            Το DKC ειναι βασιλιας εκει.

Comment

Μιας και ειδα και το boss, καλα bossfights δε θυμαμαι σε καμια απο τις 2 σειρες.
                              Το DKC ειναι βασιλιας εκει.
                              Eιρωνικά το λες; Γιατί εγώ θυμάμαι κάτι ανύπαρκτα boss... Βέβαια έχουν περάσει 10+ χρόνια από όταν το είχα παίξει.

Comment

Στο 2 και ιδιως στο 3 ειχα δει πολυ καλα bosses, το 1 παραηταν basic.
                                Οπως και να χει οι αλλες 2 σειρες νομιζω πως παρεμειναν basic σε αυτον τον τομεα σε ολη την 2d era.

Comment

Working...
                                X