Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dreamcast

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Loggo
    replied
    Άσε δε γυρνάς πίσω μετά, τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ VGA, όποτε βλέπω το DC με Scart, RGB ή οτιδήποτε άλλο, μου κακοφαίνεται πολύ. Όποιος έχει Dreamcast καλό είναι να ψαχτεί με μια απ’ τις άνωθεν λύσεις imo.

Απλά να υπενθυμίσω, ότι επειδή το VGA mode είναι κλειδωμένο στα 60hz, όσοι τίτλοι δεν υποστηρίζουν 60αρι δεν μπορούν να παιχτούν μέσω VGA. Ανάμεσα τους, δυστυχώς, τίτλοι όπως το Skies of Arcadia και το Cannon Spike (το PAL). Το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως σε PAL εκδόσεις, στα NTSC δύσκολα βρίσκεις μη 60αρι τίτλο.

Οπότε, προτιμάτε NTSC versions (που είναι και φθηνότερες), ή τις χορηγίες του SNESorama.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Πω thanks. Είχα το vga του racketboy απλά σκεφτόμουν το vga box με τα switches αλλά δε βαριέσαι στην HD TV θα το βάζω. Θα το θέσω άμεσα σε εφαρμογή. Εντάξει πλέον η απεικόνιση παίζει μεγάλο ρόλο... Είχα το Mega Drive με RF και μπαίναν παράσιτα, χάλια εικόνα και τα ρέστα. Τσίμπησα ένα rgb από ebay( πολύ καλός ο τυπάς) και είδα το φως το αληθινό... Ούτε που φανταζόμουν τέτοια κρύσταλλινη εικόνα.

Άντε να ψάχνω να βρω και κανά Cannon Spike σιγά σιγά μιας και λύθηκε το βασικό πρόβλημα που είχα. Α ναι και χρόνο για multi.

Πιάστε και αυτό

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Burai (και όσοι ενδιαφέρεστε για σύνδεση του Dreamcast σε monitor ή HDTV), το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα απλό καλώδιο.

Το φθηνότερο που υπάρχει είναι αυτό:
    (το βρίσκεις πιο φθηνά στο ebay, συνήθως σε μπλε χρώμα).

Κάτι VGA box πολυτελείας τώρα που φτάνουν μέχρι και τα 200-300 euro, ή ακόμα και τα κατά ένα euro ακριβότερα καλώδια του παραπάνω, δε νομίζω πως αξίζουν. Οι διαφορές είναι από αμελητέες (εάν υπάρχουν) ως ανύπαρκτες. Πολλοί κλαίνε τα λεφτά τους σε διάφορα boards.

Προσωπικά, εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχω το Dreamcast στην HDTV. Ουσιαστική διαφορά με το monitor δεν υπάρχει, πέραν του ότι…παίζεις στη τηλεόραση. Ό,τι βολεύει καλύτερα τον καθένα λοιπόν. Για Dreamcast και HDTV το μόνο που χρειάζεσαι, εκτός του άνωθεν καλωδίου, είναι μια διπλή αρσενική VGA επέκταση.

Εγώ έχω αυτό και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
    Καλώδιο Επέκτασης Monitor High Quality D15HD Male / D15HD Female. Τύπος Καλωδίου: Θωρακι SKU:PER.751304

Προσωπικά προτείνω HDTV κυρίως γιατί βολεύει περισσότερο, ειδικά σε περιπτώσεις multiplayer. Να παίζεις κάνα 4απλο Bomberman Online, που λέμε κάποια στιγμή να παίξουμε με τον Ryu, και να είναι τέσσερις μαντράχαλοι πάνω από ένα PC monitor, είναι κατευθείαν entry για failblog.

Burai μη ψαρώνεις, άσε τα αμερικανάκια να γιορτάζουν όποτε θέλουν. Εμείς γιορτάζουμε την επέτειο στις 14 του Οκτώβρη.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Είχα αργήσει λίγο να την αγοράσω μιας και στην κυκλοφορία των DC, PS2 πήγαινα Β και Γ λυκείου αντίστοιχα. Με το που περασα στη σχολή επιλογής παρότι είχα κάποια χρήματα από κεράσματα κτλ προτίμησα το Σεπτέμβρη του 2001( τώρα που το σκέφτομαι έχω και προσωπική επέτειο με το DC μου) να επενδύσω στην πιο φτηνή λύση για τα 128 bit. Σε αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο πέρα από την τιμή και η πλειάδα από καλά games που έβλεπα γι'αυτό- κατόπιν αγοράς ένημερώθηκα περί Utopia

Πρώτο game που είχα αγοράσει ήταν το MDK 2 μιας και τα χρήματα μου έφταναν μόνο για το DC και το Chuchu rocket. Φυσικά δεν ήθελα ένα game σαν αυτό για μια καινούρια κονσόλα( ήθελα να δω τεχνικές δυνατότητες;)) και με άφησε να διαλέξω ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Καλλιθέα( έμενα στο Sith ενώ έψαχνα για σπίτι Αθήνα με τον πατέρα) ένα game μεταξύ Soul Fighter και Mdk 2 αντί για το ChuChu. Ευτυχώς επέλεξα το δεύτερο. Περιττό να πω πως μαγεύτηκα από τα γραφικά, το gameplay( αν και θα προτιμούσα καλύτερο χειρισμό αλλά οκ μπρος στη θέληση μου δε στεκόταν τπτ) Κατόπιν έπαιξα τα Soul Calibur και Sonic Adventure, SF 3 τα οποία έσπευσα να πάρω και αυθεντικά εκτός του SF3. Τα υπόλοιπα ήρθαν ως φυσική εξέλιξη: Crazy Taxi, Dynamite Cop, Marvel Vs Capcom, Power Stone etc etc. Ενώ το 2001 σήμανε και την αρχή του τέλους για το DC βρίσκαμε πολύ εύκολα καλά games σε άψογες τιμές. Aκόμη έχω να θυμάμαι αθάνατα 2πλά στο Virtua Striker καθώς και στο Sega Rally με συμφοιτητές καθώς και χαμό στα Power Stone και Soul Calibur.

Από τα αρνητικά το RF Unit με την κονσόλα- ε δε λεει όπως και να το δούμε- καθώς και ένα πρόβλημα που ανάγκαζε κάποια units να κάνουν reset( εδώ ήταν και το δικό μου) Ευτυχώς είχε βάλει στο παλιό forum ο Getta Robo μια λύση γι'αυτό το θέμα και από τότε πάει σφαίρα. Από τις λύσεις που έψαξα μετράνε ένα καλό rgb cable από ebay είτε vga box( τα έχει όλα και συμφέρει) Μάλλον κλίνω προς τη δεύτερη επιλογή.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Ωραιο thread Burai.
    Αγαπημενη κονσολα το dreamcast(για μενα μετα το saturn) και συμφωνω στο οτι προκειται για την αρτιοτερη προταση της SEGA,δυστυχως και την τελευταια...
    Ειναι η μοναδικη κονσολα που αγορασα απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας της και δεν το μετανιωνω.Βεβαια εκανα το λαθος να την πουλησω μερικα χρονια μετα,αλλα θα επανορθωσω καποια στιγμη.

To Sonic Adventure ηταν το πρωτο παιχνιδι που αγορασα,το οποιο ηταν και το τελευταιο sonic που αρεσε.Ακολουθησαν τα εκπληκτικα shenmue,τα εξαιρετικα soul calibur,metropοlis street racer,virtua tennis,grandia 2,ecco the Dolphin,jet set Radio,Crazy Taxi,Resident Evil: Code Veronica κτλ.

Leave a comment:

• Getta Robo
    replied
    Βιντεακι με οδηγιες για επισκευη εδω: http://youtube.com/watch?v=HTMSRfEqWAU
    Περι του μηχανισμου για τα γραναζια και την συντηρηση, χρειαζεται λιπαντικο για μεταλικα μερη, καλης ποιοτητας. Δεν εχω κανει ερευνα αγορας για να δω ποιο ειναι το καλυτερο, αλλα θα αρχισω να το ψαχνω λιαν συντομος.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Getta Robbo και 'γω ευχαριστώ φίλε. Τα links είναι όλα τα λεφτά!

Leave a comment:

• Getta Robo
    replied
    Τπτ τζαμπα ειναι. Σε επομενο ποστ μου, θα πω ποιες παστες / αλοιφες ειναι καλες για τα γραναζια σε κονσολες που εχουν cd / dvd drives.
    Δυστηχως αυτες που βαζουν στα εργοστασια ειναι πολυ αδυναμες, και μετα απο λιγο καιρο φευγουν.
    Ως αποτελεσμα, δημιουργειται μεγαλυτερη τριβη, αρα φθορα, οποτε μειωνεται και ο χρονος καλης λειτουργιας της εκαστοτε κονσολας.

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Ευχαριστώ πολύ Getta!

Leave a comment:

• Getta Robo
    replied
    Εχω εναν οδηγο, δυστηχως οχι με εικονες. Επισης, ειναι πολυ καλυτερο να προσπαθησω να ζωγραφισω την ολη διαδικασια, παρα να την φωτογραφησω με το πλεον αθλιο κινητο μου
    http://www.ilovetheinternets.com/2004/04/2...ibration-trick/
    Εδω εχει εικονες
    http://www.2shared.com/file/3002918/a8186f...alibration.html
    Και εδω ανεβασα εναν οδηγο βημα βημα, χωρις τις εικονες.
    Γενικοτερα ειναι αρκετα απλη διαδικασια, φυσικα εφοσων αν υπαρχει προσοχη. Καλο θα ειναι, μιας και ανοιχτη το dreamcast, να καθαριστουν τα pins της τροφοδοσιας ωστε να σταματησουν και τα random resets.

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Πρεπει να βιδωσεις το laser λιγααακι (1/4 της στροφης) ωστε να κανει καλυτερη επαφη. Με τον καιρο και το πολυ swaping (ο κυριος λογος που δεν ειναι καλο το swaping), ξεβιδωνεται, δεν κανει καλη επαφη, και σε καποια στιγμη χαλαρωνει τοσο πολυ ωστε να μην λειτουργει καθολου.
    [/b]

Σου είναι έυκολο να μας δώσεις αυτή την τακτική με εικόνες; Το Dreamcast μου το προσέχω πολύ και επειδή κάνω swap για να παίξω γιαπωνέζικα παιχνίδια, θα ήθελα να δώ ακριβώς τι να κάνω σε περίπτωση ( μακριά από εμάς ) που λασκάρει όπως λές το laser. Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε προσπάθεια.

Leave a comment:

• Getta Robo
    replied
    Πρεπει να βιδωσεις το laser λιγααακι (1/4 της στροφης) ωστε να κανει καλυτερη επαφη. Με τον καιρο και το πολυ swaping (ο κυριος λογος που δεν ειναι καλο το swaping), ξεβιδωνεται, δεν κανει καλη επαφη, και σε καποια στιγμη χαλαρωνει τοσο πολυ ωστε να μην λειτουργει καθολου.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Το κάναμε κι αυτό. Το ανοίξαμε και το καθαρίσαμε κιόλας (κλασσική μπακάλικη λύση) αλλά όπως το περιμέναμε, δεν έγινε τίποτα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Dreamcast

δοκίμασε να βάλεις γνήσιο δισκάκι

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Dreamcast

Έχω ένα DC ενός φίλου στο οποίο ΔΕΝ γυρίζει το δισκάκι. Το laser λειτουργεί κανονικά πάντως. Πιο συγκεκριμένα όταν ανοίγω το DC και έχει δισκάκι μέσα, συμβαίνει το εξής:
    Ενεργοποιείται το laser και προσπαθεί να διαβάσει το δισκάκι, ανεπιτυχώς βέβαια γιατί αυτό ΔΕΝ γυρίζει! Το αποτέλεσμα είναι η κονσόλα να κολλάει στο λογότυπο του DC γιατί φυσικά προσπαθεί συνεχώς το laser να διαβάσει τα σωστά δεδομένα. Αν φυσικά πατήσω open, το DC θα πάει κανονικά στο μενού του.

Πείτε τη γνώμη σας, ή προτείνετε αν ξέρετε κάποιο κατάστημα που ίσως να μπορεί να κάνει κάτι. Δυστυχώς το Console Club στο Ν. Ηράκλειο δεν μπορεί να κάνει κάτι όσον αφορά το DC.

Leave a comment:

Working...
X