Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Πολύ ωραίο θέμα.
Τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι τα όνειρά μου και τους εφιάλτες μου όταν ξυπνώ, διότι, κοιμάμαι και ελάχιστα, λόγω αυπνίας.
Eξαιτίας τρομακτικής ταινίας,καταντώ στο να μην κοιμάμαι καθόλου, εκτός κι αν η ταινία μου άρεσε, πχ Halloween και ονειρευόμουν κολοκυθόπιτα.
Περι gaming... Δεν έχω παίξει κάποιο τρομακτικό παιχνίδι ως τώρα ώστε να με κάνει να βλέπω εφιάλτες, και δεν έχει βγει ακόμα το game που να με κάνει να το παίρνω στα σοβαρά.
Μια ημέρα είδα όνειρο για το νέο zelda wii, πριν μερικά χρόνια, που δεν είχαμε ιδέα. Δυστυχώς το μόνο που θυμάμαι είναι μία λίμνη ή παραλία, με φοίνικες γύρω γύρω καιήταν απόγευμα με ξύλινα σπίτια και WTF.
Θα αναφέρω τους εφιάλτες μου που είχαν σαφή επιρροή από τα βιντεοπαιχνίδια και τις ταινίες τρόμου(και το καταευχαριστήθηκα)...
1) Ο πρώτος μου εφιάλτης ήταν σ' ένα θεοσκότεινο σπήλαιο. Περπατούσα πολύ σιγά και ακουμπούσα όπου έβρισκα. Ένοιωσα τα βράχια να με χαϊδεύουν, όσο περπατούσα πολύ αργά σαν χελώνα. Δεν έβλεπα την μύτη μου μπροστά. Σιγά σιγά αντίκρισα πορφυρές ακτίνες να απλώνονται πάνω στα βράχια, στα οποία κείτονται ζωντανά πτώματα και σκελετοί και να τα περιβάλλουν πολύ μακριές αλυσίδες σαν από μαρτύριο. Σκέφτηκα φοβούμενος, λες και ήμουν στην Κόλαση. Προχώρησα παραπέρα και είδα κι άλλα παρόμοια αλυσοδεμένα πτώματα στο βάθος, και όταν είδα σε μία στροφή τον φακό αναμένο, τον πήρα και προχώρησα λίγο γρήγορα φωτίζοντας το δρόμο μπροστά μου. Μετά απ' αυτό ξύπνησα.
2) Ο δεύτερος μου εφιάλτης ήταν στην ίδια την πολυκατοικία, όπου και διαμένω. Ήθελα να ανεβώ πάνω στον 4ο όροφο με το ασανσέρ, αλλά αντί να ανεβεί το ασανσέρ πάνω, πήγε βαθιά στα έγκατα της Γης, όπου και προσγειώθηκε απότομα. Η απότομη προσγείωση μ' έκανε να φοβηθώ και να αναρωτιέμαι τι συμβαίνει, ενώ άρχισα να πατάω το κουμπί για τον 4ο όροφο ή το κουμπί κινδύνου. Όταν έφτασα στην βάση, άνοιξα την πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισα ένα υπόγειο πέρασμα. Το υπόγειο πέρασμα ήταν απίστευτα μακρύ. Έφτασα στην διασταύρωση Τ(στην βάση του Τ ήταν το ασανσέρ, όπου και βγήκα και στην κορυφή του ήταν το υπόγειο πέρασμα) και αντίκρισα 2 μεριές του περάσματος. Στα αριστερά είδα ότι ήταν αδιέξοδο και έτσι έστριψα δεξιά. Καθώς ανέβαινα το πέρασμα, στην μέση ήταν 2 πόρτες. Η μία πόρτα ήταν κλειστή στα δεξιά και η άλλη στα αριστερά λίγο πιο πέρα ήταν ανοιχτή με δαιμονισμένους ταμίες να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα. Δεν τους έδωσα σημασία και έτσι πήγα στην πόρτα από πίσω τους, όπου και υπήρχε η υπόγεια ανενεργή γεννήτρια ρεύματος. Στο βάθος στην άλλη μεριά είδα σκαλοπάτια. Σκέφτηκα να τα διαβώ με την ελπίδα να ανεβώ στο σπίτι μου. Ξάφνου είδα zombies να μ' επιτίθενται και εισάκουσα ανατριχιαστικές φωνές πτωμάτων, που έκανε το αίμα μου να παγώνει από το φόβο και την τρίχα να σηκώνεται όρθια ! Από τον φόβο μου ανέβηκα τα άπειρα σκαλοπάτια χωρίς κορυφή. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι δεν είχαν τελειωμό τα σκαλοπάτια, τα φώτα ήταν σβηστά και μόνο το φως του ήλιου να φωτίζει τον μισοσκοτεινό διάδρομο της πολυκατοικίας. Αμέσως όταν το αντιλήφθηκα όλο αυτό, μου πετάχτηκαν δαιμονισμένες σκιερές νυχτερίδες απάνω μου. Έτρεξα στα σκαλοπάτια όσο ψηλά γινόταν και έφτασα στην πόρτα δίπλα από το ασανσέρ. Μετά προσπαθούσα να ανοίξω την πόρτα και αντίκρισα τα τέρατα να με κυνηγούν. Έψαξα για κλειδί, γιατί κλειδωμένη που ήταν η πόρτα, έψαχνα ως και τον εαυτό μου. Είδα ότι είχα ένα κλειδί που ταίριαζε στο λουκέτο, σαν το άνοιξα, κάποια zombies με είχαν πιάσει. Πάλεψα εναντίον τους με γροθιές, τα έσπρωχνα, αμέσως μετά βγήκα και την κλείδωσα από πίσω μου. Μετά απ' αυτό ξύπνησα ήσυχος.
3) Ο τρίτος μου εφιάλτης είναι ήταν στο άλλο μου σπίτι στο Ν. Ρύσιο Θεσσαλονίκης, όπου και έμενα παλιά εκεί. Ο τόπος ήταν πίσσα σκοτάδι και είχε ένα φως αναμμένο με πορφυρό φωτιστικό φίλτρο. Ήμουν με το ένα μάτι τυφλός και ξαπλωμένος με την βία(με είχαν αλυσοδέσει, λες και ήμουν σε κάποιο τρελοκομείο). Αυτό με φόβισε περισσότερο ήταν που είδα την Θεσσαλονίκη να... ΜΗΝ υπάρχει και να είναι ο χώρος, όπου κρατήθηκα δεμένος, πολύ παλιός, ερειπωμένος και σκουριασμένος. Μετά απ' αυτό κούνησα το σαγόνι μου με το ζόρι για να μπορέσω να ξυπνήσω. Μετά απ' αυτό παραλίγο να πάθω καρδιακό ξυπνώντας.
4) Ο τέταρτος εφιάλτης μου ήταν που πάλευα μέσα σε μία boss μάχη. Η μάχη αυτή πήρε μέρος μέσα σ' ένα θεοσκότεινο διαμέρισμα. Η μάχη αυτή θύμιζε πολύ το Oblivion, γιατί ήταν FPS. Το boss που αντιμετώπισα ήταν ένας τρικέφαλος δαιμονικός τοίχος(δηλαδή ένας τοίχος με 3 κεφάλια κολλημένα πάνω του). Είχα για όπλο ένα περίεργο δαιμονισμένο, μα και τηλεκατευθυνόμενο, λεπιδοειδές boomerang στο δεξί μου χέρι. Όταν το είδα, το πέταξα στα μούτρα του τοίχου, του οποίου με πλησίαζε αργά με τις φλόγες του να περικλείονται γύρω του, και το boomerang αυτό άρχισε να πετσοκόβει τα κεφάλια του. Είχα κι έναν co-op συμπολεμιστή μου δίπλα που πάλευε με το σπαθί του τον τοίχο. Όταν πετσοκόφτηκαν τα κεφάλια του τοίχου με την σειρά, η φλόγα άρχισε να σβήνει και ο σύντροφος μου να έρχεται γιουχάροντας. Μετά απ' αυτό ξύπνησα.
5) Ο Πέμπτος μου εφιάλτης ήταν σήμερα το πρωί που ξανακοιμήθηκα. Είδα μία πόλη φάντασμα να την απλώνει ολόκληρο σκοτάδι με μοναδικό φως τις ακτίνες του φεγγαριού. Δεν ήξερα τι γινόταν, όσο στεκόμουν. Είδα πίσω μου μία μαύρη ομίχλη να με κυνηγάει, και έτσι από τον φόβο μου μην με πιάσει, έτρεξα ως το φως που ήταν απέναντι μου. Όμως οι δρόμοι ήταν ξεσκισμένοι από το σκοτάδι και πηδούσα σαν τον Jack Altair από το ένα κομμάτι στο άλλο του δρόμου. Όταν έφτασα στο φως εκεί, το φως του φεγγαριού άρχισε να εξαφανίζεται και το φως μπροστά μου να με απλώνει. Μετά απ' αυτό ξύπνησα ήσυχος.
Ο πρώτος μου είναι επιρροή από το Hellraiser. O 2ος και 3ος μου από το Silent Hill. Ο 4ος από το Oblivion. Ο 5ος από το Silent Hill: Shattered Memories.
Λόγω των εφιαλτών αυτών, κατάντησα σαν τον Lovecraft, και έτσι σκέφτηκα να γράψω ένα βιβλίο τρόμου βάσει των εφιαλτών μου.
Sas epireazoun ta horror games kai vlepete efialtes?
Ground_Zero:
Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).
Sas epireazoun ta horror games kai vlepete efialtes?
Στην αρχή όχι, αλλά μετά από λίγο καιρό ναι. Εμένα δεν μ' ενοχλούν οι εφιάλτες. Αυτό είναι η αληθινή εμπειρία που θέλω στα videogames. Μάλιστα ενεργοποιούνται μόνο όταν κάνει πουτάνα ζέστη.
Εγώ μια νύχτα μετά από πολύ street fighter EX (ναι έπαιζα SF EX και μου άρεσε!) έβλεπα φαντάσματα ryu, zangief κλπ να περπατάνε στο δωμάτιο και είχα σηκωθεί να τους χτυπήσω για να φύγουν xD Μετά από λίγο συνειδητοποίησα τι έκανα και έπεσα για ύπνο.
Εγώ μια νύχτα μετά από πολύ street fighter EX (ναι έπαιζα SF EX και μου άρεσε!) έβλεπα φαντάσματα ryu, zangief κλπ να περπατάνε στο δωμάτιο και είχα σηκωθεί να τους χτυπήσω για να φύγουν xD Μετά από λίγο συνειδητοποίησα τι έκανα και έπεσα για ύπνο.
Originally posted by Raf
Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Den einai oneiro alla mia fora palia epaiza mgs1 kai eixa liwsei. Meta piga sthn kouzina kai perpatousa perierga gia na mi patisw tis claymore. Stamataw gia ligo kai lew ''ti skata kanw? ".
Ground_Zero:
Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).
Den einai oneiro alla mia fora palia epaiza mgs1 kai eixa liwsei. Meta piga sthn kouzina kai perpatousa perierga gia na mi patisw tis claymore. Stamataw gia ligo kai lew ''ti skata kanw? ".
Έπαθες τέτοιο πράγμα ε; Εγώ όταν έπαιζα Ikaruga έβλεπα περίεργα πράγματα στον ύπνο μου. Ξαπλώνω στο κρεβάτι και με το που κλείνω τα μάτια μου αρχίζουν να πετάγονται από παντού σφαίρες και προσπαθούσα να τις αποφύγω με το αεροπλάνο, αλλά πάντα έχασα. Αστα .
Ξύπνησα,σηκώθηκα από το κρεβάτι μου,ήταν νύχτα ακόμα,πάω προς το σαλόνι και βλέπω την πόρτα ανοιχτή.Οι γονείς μου μέσα κοιμόντουσαν.Κιε γώ βγήκα έξω να δω γιατί είναι ανοιχτή η πόρτα.Έφτασα στη μέση του δρόμου και τότε συνειδητοποίησα ότι ήμουν ολόγυμνος.Ναι Azrael.Με το λιλί έξω.
Όνειρο Νο 2
Έβλεπα πως και καλά είχα την αθλητικότητα του Ezio,είχα μια βίλα σε ένα γκρεμό στην Κρήτη και από κάτω η θάλασσα.Βουτάω λοιπόν και μέσα από υποβρύχιες διαδρομές έφτασα στο υπόγειο της βίλας όπου μέσα είχα κόσμο και τους βασάνιζα.Μετά ξύπνησα.
Όνειρο Νο 3
Πρέπει να ήταν τρίτη ή τέταρτη μέρα που είχα ξεκινήσει διατροφή.Είδα στον ύπνο μου ότι έσπασα την διατροφή και έφαγα μια σοκολάτα.Ξύπνησα τρομαγμένος.Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι απλώς ένας εφιάλτης,ξανακοιμήθηκα ανακουφισμένος.
Έχω δει κι άλλα που όμως τώρα δεν μου'ρχονται στο νου.
Comment