Announcement

Collapse
No announcement yet.

The health thread

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Somari View Post
    A τότε ίσως να αλλάζει... Ρε μήπως έκανε βλακεία ο χειρούργος σου και σε εγχείρησε με φλεγμονή; Γιατί εμένα αυτό πήγαν να μου κάνουν κάτι νουμπς στον Γεννηματά (που δε μου κάνανε και καθόλου σωστά την παροχέτευση) και όταν πήγα στον γνωστό μου χειρούργο μου είπε πως πρέπει πρώτα να περάσει η φλεγμονή αλλιώς δε γίνεται.

Επίσης μήπως έπρεπε να σου κάνει καλύτερη αναισθησία; (πχ επισκληρίδιο αντί τοπικής; )
    Στο πρώτο ερώτημα δε μπορώ να απαντήσω, δεν είμαι γιατρός.

Στο δεύτερο θα απαντήσω, ορμώμενος εκ του αποτελέσματος, ΝΑΙ, δεδομένου ότι κόντεψα να λιποθυμήσω κατά την διάρκεια της επέμβασης. Ναι, ναι, ήταν τόσο άσχημο. Για να καταλάβεις, τα ράμματα βγήκαν δυόμιση εβδομάδες μετά...
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Μηπως δε σου εκανε καθόλου αναισθησία;

Τα ράμματα τόσο κάνουν περίπου, και μάλιστα αυτό είναι από τα μικρά όρια του διαστήματος...
      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Μηπως δε σου εκανε καθόλου αναισθησία;
        Πλάκα κάνεις, έτσι; Φυσικά και έκανε.

Τα ράμματα τόσο κάνουν περίπου, και μάλιστα αυτό είναι από τα μικρά όρια του διαστήματος...
        Κάτσε ρε, δηλαδή εσάς που απλά σας τσιμπάνε λίγο σας βάζουν και ράμματα; Περίεργο μου ακούγεται.

Comment

Ποιος είπε ρε ότι μας τσιμπάνε λίγο...κανονική τρύπα στον κώλο μας κάνουν! Για αυτό μου φαίνεται περίεργος ο πόνος σου σε τέτοιο βαθμό, και σκέφτομαι μην δεν έπιασε η αναισθησία καλά (και όχι δε κάνω πλάκα, αν έχεις αλλεργίες απλά πάνε κατευθείαν στο νυστέρι, χασάπικα)

Και ένας φίλος μου την έβγαλε που την είχε πάρα πολλά χρόνια, οπότε δε λέει κάτι αυτό.

Όταν λέω με φλεγμονή, εννοώ περίοδο που πονούσε και έχει πύον. Έτσι ήμουν πριν ένα μήνα, τώρα μου κάνανε παροχέτευση, ακα βγάλανε το πύον, ΔΕΝ πονάω, αλλά υπάρχει η κύστη. Και θα πάω να τη βγάλω τώρα, που ΔΕΝ είναι σε κατάσταση πόνου/φλεγμονής. Για αυτό λέω μην έπεσες σε κάγκουρα, και έτσι όπως ήταν πρησμένη και με φλεγμονή, είπε wtf σιγά, βαράτε βιολιτζήδες.

Απλά μας τσιμπάνε λέει λολ.
          Originally posted by Raf

Comment

Ποιος είπε ρε ότι μας τσιμπάνε λίγο...κανονική τρύπα στον κώλο μας κάνουν! Για αυτό μου φαίνεται περίεργος ο πόνος σου σε τέτοιο βαθμό, και σκέφτομαι μην δεν έπιασε η αναισθησία καλά (και όχι δε κάνω πλάκα, αν έχεις αλλεργίες απλά πάνε κατευθείαν στο νυστέρι, χασάπικα)

Και ένας φίλος μου την έβγαλε που την είχε πάρα πολλά χρόνια, οπότε δε λέει κάτι αυτό.

Όταν λέω με φλεγμονή, εννοώ περίοδο που πονούσε και έχει πύον. Έτσι ήμουν πριν ένα μήνα, τώρα μου κάνανε παροχέτευση, ακα βγάλανε το πύον, ΔΕΝ πονάω, αλλά υπάρχει η κύστη. Και θα πάω να τη βγάλω τώρα, που ΔΕΝ είναι σε κατάσταση πόνου/φλεγμονής. Για αυτό λέω μην έπεσες σε κάγκουρα, και έτσι όπως ήταν πρησμένη και με φλεγμονή, είπε wtf σιγά, βαράτε βιολιτζήδες.

Απλά μας τσιμπάνε λέει λολ.
            Τι να πω, εγώ από άλλους που έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι γενικά την περνάνε όπως εγώ, με εξαίρεση όσους επενέβησαν γρήγορα. Μάλλον η κάθε περίπτωση θα είναι αλλιώς.

Αλλεργίες κ.λ.π. που λες δεν έχω, αναισθησία κανονικότατη είχα κάνει και αυτό που με εξουθένωσε ήταν η πίεση που μου ασκούνταν επί μισή ώρα και όχι τόσο ο πόνος. Όταν έκανα την επέμβαση βρισκόμουν σε περίοδο που έτρεχε πολύ αίμα (και μόνο) από την κύστη, ενώ πόνο είχα μόνο αν ακουμπούσε κάπου έντονα. Δεν πρέπει να είχα φλεγμονή, είχα καμιά πέντε συρίγγια στην περιοχή και πρέπει να είχε φύγει όλο.

Αυτό που δεν βγάζει κανένα νόημα στην όλη φάση είναι ότι εγώ συνέχισα, πραγματικά, να βασανίζομαι επί τρεις βδομάδες, το οποίο είναι εντελώς άσχετο από το αν με έπιασε η αναισθησία ή όχι κι έχει να κάνει αποκλειστικά με το μέγεθος της πληγής. Ο γιατρός (τον οποίο μόνο κάγκουρα δεν τον λες και είναι και γνωστός) μου έλεγε καθ' όλη την διάρκεια της επούλωσης ότι πάει περίφημα. Έχοντας ζήσει λοιπόν αυτό, δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μου λες για άτομα που απλά είχαν μικροενοχλήσεις μετά από την επέμβαση. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι αυτοί δεν κόπηκαν τόσο βαθιά όσο εγώ κατά την διάρκεια της επέμβασης (για Χ, Υ λόγους - ο πιο απλός εκ των οποίων είναι ότι δεν είχε αναπτυχθεί σε σοβαρό βαθμό η κύστη) κι αν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο μπορεί να παίζει, πολύ ευχαρίστως να το ακούσω.

Comment

Ίσως να φταίει που την άφησες τόσο καιρό. Όταν λες την είχες 1 χρόνο, εννοείς επί ένα χρόνο ενοχλήσεις πύον αίματα κλπ; Γιατί μια κύστη μπορεί να την έχεις 100 χρόνια και απλά να μην έχει αξυνθεί ποτέ και να το καταλάβεις τον 101ο χρόνο... Επίσης ίσως να έχει να κάνει και με το μέγεθος.

Όταν λες η πίεση, εννοείς που σου ζουλάγαν πράγματα που σπρώχνανε το κόκκαλο; Διότι τέτοια πίεση και εμένα με έσκισε όταν ζουλάγανε το πύον να βγει...
              Originally posted by Raf

Comment

Ίσως να φταίει που την άφησες τόσο καιρό. Όταν λες την είχες 1 χρόνο, εννοείς επί ένα χρόνο ενοχλήσεις πύον αίματα κλπ; Γιατί μια κύστη μπορεί να την έχεις 100 χρόνια και απλά να μην έχει αξυνθεί ποτέ και να το καταλάβεις τον 101ο χρόνο... Επίσης ίσως να έχει να κάνει και με το μέγεθος.
                Dunno, prolly.

Όταν λες η πίεση, εννοείς που σου ζουλάγαν πράγματα που σπρώχνανε το κόκκαλο; Διότι τέτοια πίεση και εμένα με έσκισε όταν ζουλάγανε το πύον να βγει...
                Γενικά, όχι μόνο αυτό. Επίσης ήταν ψυχολογικό, καθότι ένιωθα ότι μου έσκιζαν το δέρμα κι ας μην πονούσα...

Comment

Πονάω στη μέση όταν κάθομαι, πήγα σε ένα γιατρό και μου είπε ότι φταίει η στάση στο pc και ότι έχει αρχήσει να δημιουργήται σχολίωση και κάτι τέτοια.
                  Είναι πολύ ενοχλητικό, ειδικά στο σχολείο. Νοιώθω ένα "μούδιασμα".

Τώρα δεν κάθομαι έτσι είμαι συνήθως ξαπλωμένος.

~~~~~~~~~~

Ένας τρόπος να χάσω γρήγορα κιλά;
                  Δοκίμασα να μην τρώω τίποτα για μερικές ημέρες αλλά δεν είχε μεγάλο αποτέλεσμα...

Comment

Δοκίμασα να μην τρώω τίποτα για μερικές ημέρες αλλά δεν είχε μεγάλο αποτέλεσμα...
                    Nai kane malakies na katastrafei h ygeia sou. Ektos ton allwn na xaseis grigora kila = na ta ksanapareis akoma pio grigora
                    Originally posted by Raf

Comment

Originally posted by Linkmastersword View Post
                      Ένας τρόπος να χάσω γρήγορα κιλά;
                      Total fail. Μόνο μια περίπτωση που κάποιος τα κατάφερε με αυτόν τον τρόπο ξέρω.

Για να χάσεις κιλά, απλά πίεσε τον εαυτό σου να τρως λιγότερο. Σημαντικό είναι να είναι το βραδινό σου σχετικά ελαφρύ και να είσαι δραστήριος όλη μέρα, για να μη σου έρχεται η πείνα στο μυαλό. Πίνε τσάι, κάνει καλό στον μεταβολισμό και στο πεπτικό (ευκαιρία εγώ να το εκθειάσω πάλι ) και συμπλήρωνε τα γεύματά σου με νερό για να χορταίνεις πιο γρήγορα - αν και αυτό το τελευταίο, φθηνό τρικ ίσως και να μην είναι ό,τι καλύτερο για το στομάχι.

Συνήθως, βέβαια, το αποτελεσματικότερο είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, δηλαδή το τι τρως. Περισσότερα λαχανικά και γεύματα μόνο με σαλάτες κάνουν θαύματα και το λευκό κρέας παχαίνει ασύγκριτα λιγότερο σε σχέση με το κόκκινο.

Comment

Βασικά το αποτελεσματικότερο (και ταχύτερο) είναι να πας σε έναν καλό διατροφολόγο, αυτός σίγουρα ξέρει καλύτερα.
                        "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Thanks
                          Δεν τρώω πολύ. Και δεν είναι ότι δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω ίσα-ίσα τώρα τρώω πολύ λίγο, και άμα τύχει να πεινάσω πείνω ένα καφέ (χωρίς ζάχαρη) και μου φεύγει η όρεξη(παράξενο ναι, αλλά δουλεύει)
                          Έκοψα τελείως γλυκά και τέτοια, απλώς πρέπει να ξαναξεκινήσω προπόνηση πιστεύω.

Αλλού βλέπω πρέπει να τρώμε 5 γεύματα αλλού 7 αλλού 2 ξέρω γω, έκανα τη -δίαιτα- και πήγα από 97 κιλά 93 σε λίγες ημέρες δεν θυμάμαι, πρέπει να έτρωγα κάτι λίγο κάθε 2 μέρες. Και μετά τα πήρα όλα πίσω.

Αν μου πει κάποιος πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω κάθε μέρα;
                          95 kg
                          183 cm
                          14 age

Πρωινό δεν παίρνω ποτε. Ούτε έχω όρεξη για πρωινό ούτε νιώθω ότι το χρειάζομαι.
                          Πάλι, δεν μπορώ να μην τρώω τίποτα και να κάνω άθληση, γιατί φοβάμαι μην πάθω τίποτα.

Μήπος αν τρώω μόνο μεσημεριανό, από λίγο;Αυτό μπορώ να το ακολουθήσω εύκολα μάλιστα.
                          Και ναι όπως είπες το νερό και το τσαι βοηθούν. Και ο καφές.

Comment

Originally posted by _Lloyd View Post
                            Βασικά το αποτελεσματικότερο (και ταχύτερο) είναι να πας σε έναν καλό διατροφολόγο, αυτός σίγουρα ξέρει καλύτερα.
                            Ο μέσος διατροφολόγος ξέρει πολύ λιγότερα για το αντικείμενο του από τον μέσο οικονομολόγο. Γιατί τον προτείνεις, λοιπόν;

Εγώ δεν το συνιστώ αυτό, πεταμένα λεφτά στο 50% των περιπτώσεων (εμπειρική διαπίστωση), χωρίς κανένα αποτέλεσμα και με τσάμπα πίεση και πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου. Η δίαιτα είναι προσωπικό θέμα με διαφορετικά αποτελέσματα στον καθένα και οι μόνοι που κανόνες που δουλεύουν σίγουρα είναι οι καθολικοί και πολύ γενικοί. Ξεκίνα με αυτά που σου είπα (που ούτως ή άλλως είναι βασικά διατροφικά tips που πιάνουν πάντα και τα ξέρουν και οι πέτρες) και -για όνομα του Θεού- άρχισε να τρως πρωινό. Θα με θυμηθείς. Αν δε δεις ικανοποιητικά αποτελέσματα, δοκίμασε και τον διατροφολόγο, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα να ξεκινήσεις από εκεί, ειδικά όταν έχεις αρκετούτσικα κιλά για το ύψος σου, το οποίο σημαίνει ότι σε πρώτη φάση κάποια από αυτά μπορείς να τα χάσεις εύκολα.

Comment

Βασικά το παραπάνω δεν το είπα για πλάκα. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, διαφορετικά κιλά, διαφορετικό μεταβολισμό κλπ. Ένας διατροφολόγος (καλός) με βάση απαντήσεις που εσύ θα του δώσεις θα φτιάξει μία δίαιτα ( ή διατροφή, αν θες) που θα είναι πιο κοντά στα "μέτρα σου". Προφανώς από την μεριά σου θα χρειαστεί τεράστια πειθαρχία των πρώτο καιρό (π.χ. αν σου λέει να τρως 5 αμύγδαλα θα πρέπει να τρως ακριβώς 5 ούτε 1 περισσότερο ή λιγότερο) και μετά θα σου γίνει μια ευχάριστη συνήθεια.

Καλή διατροφή σημαίνει ευεξία και θα δεις ότι αργότερα εκτός από αποτελέσματα στο σώμα σου θα έχει και στη διάθεσή σου. Επίσης αν ο διατροφολόγος είναι καλός και εσύ λίγο εγκρατής τα κιλά που θα χάσεις δεν θα τα ξαναπάρεις τόσο εύκολα.

Το ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται τετριμμένα και ηλίθια, όμως μιλάω από προσωπική εμπειρία (ο Κερστ που με κράζει αυτή τη στιγμή μπορεί να το επιβεβαιώσει - όχι, δεν φταίει το σεξ μαζί σου που αδυνάτισα). Ξανατονίζω επίσης ότι ο διατροφολόγος πρέπει να είναι καλός, ρώτα τριγύρω και βρες κάποιον που να έχει επισκεφθεί επιτυχώς κάποιος γνωστός σου.

Υ.Γ: Α, και το σημαντικότερο είναι ότι όταν θες να χάσεις κιλά πρέπει πρώτα να το έχεις πάρει εσύ ο ίδιος απόφαση.
                              "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

Originally posted by _Lloyd
                                όχι, δεν φταίει το σεξ μαζί σου που αδυνάτισα
                                I see what you did there. Εγώ πάντως ξέρω και άτομα που πάλευαν με διατροφολόγους χρόνια και δεν κατάφεραν τίποτα. Και ναι, τηρούσαν όλα όσα τους έλεγα οι διατροφολόγοι, δεν είναι εκεί το θέμα. Απ' την άλλη, ξέρω κι εμένα που κάθε φορά που ήθελα να χάσω κάποια Χ κιλά (ποτέ πολλά, αλλά είχα πάντοτε το πρόβλημα του ότι δεν ήμουν πολύ παχύς, κατάσταση στην οποία η απώλεια ενός και μόνο κιλού μπορεί να είναι παίδεμα) τα έχανα για την πλάκα μου, με στοιχειώδη διατροφική πειθαρχία επί δυο εβδομάδες π.χ. Και όχι, δεν τα ξαναέβαζα αμέσως, ίσως τα έβαζα μήνες μετά αν ξανάρχιζα την σαβουροφαγία, αλλά εκεί είναι θέμα προσωπικής επιλογής, ότι δηλαδή γουστάρω να υποκύπτω στα feeding frenzies μου που και που.

Δεν προσπαθώ να παραλληλίσω καμία κατάσταση με καμία άλλη, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η δίαιτα είναι χαοτικό πράγμα και το να αρχίζεις να δίνεις λεφτά και να πιέζεσαι χωρίς να ξέρεις αν αυτό χρειάζεται ή θα έχει αποτέλεσμα, είναι λάθος. Ξεκινάμε από τα βασικά και αν αυτά δεν δουλεύουν ή δε μας αρκούν (το οποίο στην πραγματικότητα σπάνια συμβαίνει), τότε πάμε στο κάτι παραπάνω - το οποίο βέβαια έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες να μη δουλέψει, βάσει της φτωχής εμπειρίας μου, αλλά ΟΚ, τότε θα αξίζει τον κόπο μια δοκιμή.

Comment

Working...
                                X