Announcement

Collapse
No announcement yet.

The health thread

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Μπα, μάλλον προς το παρόν απλώς κόβω junk food εντελώς και τρώω υγιεινό φαγητό.

Αλλά οκ, δεν είμαι και σε τόσο χάλια κατάσταση! προς Θεου!
    Θέλω να χάσω 5-10 κιλά πόσο περίπου θα μου πάρει; 1 μήνα;
    Δε με νοιάζει εγώ θέλω να χάσω κιλά, με το ότι άντεξα μέρες χωρίς φαγητό με κάνει σίγουρο ότι θα έκανα τα πάντα για να χάσω τα παραπανίσια κιλά δεν έχω πρόβλημα να ακολουθήσω και την πιο αυστηρη δίαιτα.

Συνεχίσω και γυμναστική,(αλλά εκεί είναι το πρόβλημα με τη μέση) τέλος πάντων.

Comment

Originally posted by Linkmastersword View Post
      Μπα, μάλλον προς το παρόν απλώς κόβω junk food εντελώς και τρώω υγιεινό φαγητό.
      Η καλύτερη πρώτη κίνηση.

Αλλά οκ, δεν είμαι και σε τόσο χάλια κατάσταση! προς Θεου!
      Στο είπα, αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Τα κιλά τα χάνει κανείς όχι γιατί είναι χάλια, αλλά γιατί θέλει να είναι πιο αδύνατος, για τον οποιονδήποτε λόγο. Το ζήτημα είναι ότι αν ήσουν 200 κιλά και ήθελες να πας 190, θα ήταν παιχνιδάκι σε σχέση με το να πας τώρα από τα 95 στα 85, γι' αυτό, όπως είπα και πριν, είναι δίκοπο μαχαίρι. Ναι μεν ξεκινάς από καλύτερη βάση, αλλά φτάνεις πιο δύσκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, σε όρους εμφανούς διαφοράς και απόλυτου αριθμού κιλών.

Θέλω να χάσω 5-10 κιλά πόσο περίπου θα μου πάρει; 1 μήνα;
      Λάθος ερώτηση. Εδώ κανείς δε μπορεί να απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα και εξαρτάται και απ' το πόσο σκληρή και αποτελεσματική δίαιτα θα ακολουθήσεις. Πέντε κιλά σε ένα μήνα είναι 100% εφικτό, αλλά ίσως όχι και για όλους.

Συνεχίσω και γυμναστική,(αλλά εκεί είναι το πρόβλημα με τη μέση) τέλος πάντων.
      Το jogging δε σου είναι εύκολο; Το λέω γιατί θεωρητικά κάνει καλό και στη μέση, εφ' όσον βέβαια δεν έχεις κάτι σοβαρό. Είναι και η καλύτερη άσκηση για απώλεια βάρους.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Signed stin teleytaia paragrafo, tha deite diafora mono me jogging kai kommena ta sapia fagita (xoris na steritheite tpt)
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Thanks πολύ για τις απαντήσεις!
          Jogging μπορώ να κάνω.

Comment

Originally posted by TheCursed View Post
            Συνήθως, βέβαια, το αποτελεσματικότερο είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, δηλαδή το τι τρως. Περισσότερα λαχανικά και γεύματα μόνο με σαλάτες κάνουν θαύματα και το λευκό κρέας παχαίνει ασύγκριτα λιγότερο σε σχέση με το κόκκινο.
            Στο παραπάνω θα προσθέσω τα φρούτα, στα οποία ΔΕΝ περιλαμβάνονται χυμοί και αναψυκτικά, και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το φρέσκο ψάρι. Το πρώτο βήμα για μια ισορροπημένη διατροφή είναι οι σαλάτες και τα χορταρικά στη μερίδα φαγητού, όχι μόνο στο τραπέζι.

Originally posted by TheCursed View Post
            Το jogging δε σου είναι εύκολο; Το λέω γιατί θεωρητικά κάνει καλό και στη μέση, εφ' όσον βέβαια δεν έχεις κάτι σοβαρό. Είναι και η καλύτερη άσκηση για απώλεια βάρους.
            Το jogging στην πραγματικότητα επιβαρύνει τα γόνατα και τη μέση, λόγω κραδασμών.

Επίσης, πραγματικά απορώ γιατί στον αιώνα της μόρφωσης και της πληροφόρησης ο κόσμος εξακολουθεί να ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ για να ενημερωθεί για θέματα υγείας και ακολουθεί περιοδικά, φήμες, φίλους και αυτά που γράφουν διάφοροι παλαβοί στο Ίντερνετ. Σε νεαρή ηλικία η κακή διατροφή οδηγεί σε ορμονολογικά προβλήματα, προβλήματα βάρους και αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως πίεση και χοληστερίνη. Επίσης ειδικά με τη μέση ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, οπότε μια επίσκεψη σε έναν ορθοπεδικό και προσήλωση σε αυτό που λέει είναι επιβεβλημένη. Link MasterSword αν έχεις οποιαδήποτε απορία για διατροφικά θέματα πήγαινε σε έναν καλό διατροφολόγο και μετά πήγαινε σε έναν δεύτερο, για να διασταυρώσεις το τι θα σου πει ο πρώτος. Θα διαλέξεις αυτόν που εμπιστεύεσαι περισσότερο.

Βλέπω επίσης πως από θέματα υγείας δεν έχεις ιδέα (αυτό που έκανες για να χάσεις βάρος δεν το κάνουν ούτε βουλιμικά κοριτσάκια) οπότε το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις πέντε πράγματα από αξιόπιστη πηγή, για να μην κάνεις κακό στον εαυτό σου.

Μπορεί να ακούγομαι υποχόνδριος με το θέμα των γιατρών, αλλά ένας καλός γιατρός είναι ο μόνος τρόπος να πληροφορηθείτε αξιόπιστα και υπεύθυνα για θέματα υγείας. Η παραπληροφόρηση και οι διαφορετικές αιτίες των ίδιων φαινομένων είναι τόσες πολλές που κανείς δε μπορεί να ξέρει αν δε ρωτήσει κάποιον ειδικό. Και αυτό προέρχεται από κάποιον που μόνο φιλάσθενος δεν είναι.
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Τίτε έχεις δίκιο.

Και ναι το jogging επιβαρύνει τη μέση, ίσως κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που δεν ξέρω κάνουν.

Comment

+1 σε Τίτο. Δε διάβασα όλα τα posts όμως με μία πρόχειρη ματιά διάβασα μερικές εχμ... όχι και τόσο επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Το μόνο που θα πω είναι πως κατά κύριο λόγο αν κάποιος ακολουθεί μία δίαιτα αλλά δεν τη συνοδεύει με συστηματική άσκηση, δεν πρόκειται να χάσει αποτελεσματικά κιλά στον αιώνα τον άπαντα. Επίσης, όλα τα παραπανίσια κιλά πήραν χρόνια (ή ακόμα και δεκαετίες) για να δημιουργηθούν. Δεν είναι φυσιολογικό να χαθούν εν ριπή οφθαλμού σε μερικές εβδομάδες.

LinkMS, είσαι υπέρβαρος (έχεις Δείκτη Μάζα Σώματος ~28) όμως είσαι και 14 χρονών, επομένως δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα μόνο από αυτό. Αντί να κάθεσαι να διαβάζεις το μακρύ και το κοντό του καθενός στο internet, τράβα δες κανέναν ειδικό. Διάγνωση μέσω διαδικτύου δεν μπορεί κανείς να κάνει, πόσο μάλλον ένα μάτσο μαντραχαλάδες καμμένοι gamers σαν κι εμάς.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

και το ποδήλατο επιβαρύνει τα γόνατα. Άρα, όπως και να το δεις κάτι θα επιβαρύνει πάντα το σώμα μας. Έτσι είναι αυτά. Δε χρειάζεται όμως η καταστραφολογία γιατί δεν καταφέρνεις κάτι έτσι.

Αν τηρείς αυτά που λες, έχεις μπει σε καλό δρόμο. Μη δοκιμάζεις απότομες διατροφικές αλλαγές ούτε να σκεφτείς να κάνεις ακραία πράγματα γιατί κακό στον οργανισμό σου θα κάνεις κι επιπλέον θα ξαναποκτήσεις τα κιλά.

Εγώ σε συμβουλεύω να τρως κανονικά απλά προσπάθησε να αποφύγεις τα αναψυκτικά, πολλά γλυκά και το βραδινό.

Εάν προσθέσεις στην καθημερινότητά σου τις αερόβιες ασκήσεις, θα επιταγχύνεις το αδυνάτισμα.

Υπάρχει πάντα ένα στάδιο όπου όσο και να θες να χάσεις κιλά, δυσκολεύεσαι. Εκεί πρέπει να έχεις και ψυχικές δυνάμεις να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια.

Όπως είπα όμως, μη βιάζεσαι και μη βάζεις "μαχαίρι" ξαφνικά σε διατροφικές σου συνήθειες. Δεν είναι μαγεία το όλο θέμα και υπάρχουν γενικά αρκετοί τρόποι για να πετυχεις το στόχο σου.

Υπομονή!
                  " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Btw, ένα μικρό tip: η άσκηση, έστω και μικρή -ας πούμε 15 λεπτά περπάτημα- το πρωί πριν φας ο,τιδήποτε (μην επιτεθείτε με φράσεις του τύπου "τι λες;", "έτσι καταστρέφεις τον οργανισμό σου και την ισορροπία του οικοσυστήματος", "ίσα μωρή πετούγια") εκτοξεύει τον μεταβολισμό και βοηθάει απίστευτα πολύ στο να αδυνατίσεις.
                    "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

• Άσκηση μόλις ξυπνάς / αεροβικού τύπου (περπάτημα τρέξιμο, κλπ)(πριν το πρωινό, ελπίζω να αντέχεις)
                      • Μετά πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες (και φτωχό σε πρωτείνες)
                      • Ισορροπημένο μεσημεριανό (από όλα δλδ)
                      • Βραδυνό λειψό σε υδατάνθρακες και πλούσιο σε πρωτείνες.
                      • Φρούτα στο ενδιάμεσο

0 στέρηση, εγγυημένα αποτελέσματα (σχετικά αργά μεν, ΑΛΛΑ σταθερά και χωρίς ανάκαμψη)

Και μην μου πει κανείς πως το παραπάνω δεν είναι επιστημονική μέθοδος, θα κάτσω να του γράφω αποδείξεις.
                      Originally posted by Raf

Comment

Αν είναι να αδυνατίσεις μέσα σ' ένα μήνα, καλό είναι να κάνεις φυσική γυμναστική(συμπεριλαμβάνει τρέξιμο 5-10 γύρων, κάμψεις, κοιλιακούς κ.α.) και να τρως υγιεινά(χορταρικά κατά προτίμηση) και χυμούς ή νερό, μπορείς και σόδα να πιείς, αλλά όχι απ' αυτή την 7up.
                        sigpic

Comment

Originally posted by Titus
                          Το jogging στην πραγματικότητα επιβαρύνει τα γόνατα και τη μέση, λόγω κραδασμών.
                          Ναι, αλλά τα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από το καθισιό (όπως στην περίπτωσή αυτή διέγνωσε γιατρός και όχι εγώ) λύνονται έστω με περπάτημα, αν όχι jogging. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αρχίσει να κινείται περισσότερο.

Επίσης, πραγματικά απορώ γιατί στον αιώνα της μόρφωσης και της πληροφόρησης ο κόσμος εξακολουθεί να ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ για να ενημερωθεί για θέματα υγείας και ακολουθεί περιοδικά, φήμες, φίλους και αυτά που γράφουν διάφοροι παλαβοί στο Ίντερνετ.

Επίσης ειδικά με τη μέση ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, οπότε μια επίσκεψη σε έναν ορθοπεδικό και προσήλωση σε αυτό που λέει είναι επιβεβλημένη. Link MasterSword αν έχεις οποιαδήποτε απορία για διατροφικά θέματα πήγαινε σε έναν καλό διατροφολόγο και μετά πήγαινε σε έναν δεύτερο, για να διασταυρώσεις το τι θα σου πει ο πρώτος. Θα διαλέξεις αυτόν που εμπιστεύεσαι περισσότερο.
                          Για το θέμα της μέσης πήγε σε γιατρό και μου φαίνεται απίθανο να μην του έδωσε κάποιες συμβουλές. Για την διατροφή δεν έχει προς το παρόν απολύτως κανέναν λόγο να πάει, μη γινόμαστε υπερβολικοί. Ας κάνει, ξαναλέω, τα πρώτα βήματα (που είναι και τα βασικότερα) μόνος του και μετά βλέπουμε. Σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται ο γιατρός δεν πρόκειται να του προτείνει κάποια διατροφική αρχή που δεν ξέρει και προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να μπλέξει απ' τη μια μέρα στην άλλη με πιεστικά προγράμματα διατροφής.

Μπορεί να ακούγομαι υποχόνδριος με το θέμα των γιατρών, αλλά ένας καλός γιατρός είναι ο μόνος τρόπος να πληροφορηθείτε αξιόπιστα και υπεύθυνα για θέματα υγείας. Η παραπληροφόρηση και οι διαφορετικές αιτίες των ίδιων φαινομένων είναι τόσες πολλές που κανείς δε μπορεί να ξέρει αν δε ρωτήσει κάποιον ειδικό. Και αυτό προέρχεται από κάποιον που μόνο φιλάσθενος δεν είναι.
                          Αλήθεια ρε παιδιά, χωρίς κανέναν σκοπό να ειρωνευτώ, την παραπληροφόρηση σε θέματα διατροφής που την είδατε; Είναι από τα λίγα θέματα στα οποία αυτά που ακούει κανείς στην τηλεόραση για παράδειγμα, ταυτίζονται με αυτά που θα σου πει υψηλότατου επιπέδου ακαδημαϊκός. Δεν έχω δει ποτέ αντικρουόμενες απόψεις σε διατροφικά θέματα, όλοι συμφωνούν απόλυτα, τουλάχιστον στα βασικά, με εξαίρεση συγκεκριμένους διαιτολόγους που προτείνουν κάποια πολύ ιδιαίτερα προγράμματα.

Originally posted by Phantom Duck View Post
                          Το μόνο που θα πω είναι πως κατά κύριο λόγο αν κάποιος ακολουθεί μία δίαιτα αλλά δεν τη συνοδεύει με συστηματική άσκηση, δεν πρόκειται να χάσει αποτελεσματικά κιλά στον αιώνα τον άπαντα.
                          Εγώ συμφωνώ με τον συνδυασμό άσκηση και σωστή διατροφή, αλλά νομίζω πως υπερβάλλεις. Και ξαναλέω, αυτό μπορώ να το διαψεύσω ακόμα και με γνώμονα μόνο τον εαυτό μου. Εκτός κι αν μιλάς για απώλεια πολλών κιλών, άνω των δέκα για παράδειγμα, όπου εκεί ΟΚ, ίσως να αλλάζει το πράγμα. Αλλά πραγματικά, κιλά κάτω από δεκά είναι εφικτό να χαθούν με ελάχιστη προσπάθεια, αρκεί να είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Αντί να κάθεσαι να διαβάζεις το μακρύ και το κοντό του καθενός στο internet, τράβα δες κανέναν ειδικό.
                          Αν θέλει, θα προσθέσω εγώ, μην πάμε να τον παρουσιάσουμε και άρρωστο. Εμένα πολύ περισσότερο, βάση του τι έχει γράψει, με προβληματίζει το τι καταναλώνει (ειδικά λόγω της ηλικίας του), παρά τα κιλά του.

Διάγνωση μέσω διαδικτύου δεν μπορεί κανείς να κάνει
                          Αυτό είναι δεδομένο, αλλά επίσης με βγάζει σωστό σε αυτό που είπα πριν: Εσύ μέσω διαδικτύου πως κατάλαβες ότι είναι τόσο σοβαρά ώστε να πρέπει να δει ειδικό; Ο δείκτης μάζας σώματος, ας πούμε, είναι σχετικά αναξιόπιστος ακόμα και σε ενήλικες και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί ούτε καν υποψία επιχειρήματος, εφόσον δεν παίρνει και πολύ ακραία τιμή.

πόσο μάλλον ένα μάτσο μαντραχαλάδες καμμένοι gamers σαν κι εμάς.
                          Speak for yourself.
                          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Είμαι σταθερά 90. Θέλω να δω κατω απο 90 στην ζυγαρια και ΔΕΝ ΠΑΕΙ.
                            Οτι και να κανω το 90 δεν κατεβαινει ρε γαμωτο.

Κανω καθημερινη άσκηση, αρκετή, δεν έχω πρόβλημα με τη μέση πια,(υποτίθετε ότι εφταιγε η στάση στο pc...) παίρνω σχεδόν 1300 θερμίδες την ημέρα, δεν έχω κοψει εντελως το junk food.

Comment

It's over nine THOUSAAAAAND (*10^-2).

Comment

hahahahahhaha
                                Originally posted by Raf

Comment

Working...
                                X