Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σουβλάκι Vs Γύρος (The Ultimate Battle)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sOLiD SNAKE
    replied
    Δηλαδη Ramp συμφωνεις με Ground. Παρεμπιπτοντως χρονια πολλα

ξύλινο λεπτό στέλεχος, μέσα από το οποίο περνιούνται μικρά κομμάτια κρέας για να ψηθούν (σουβλάκι)
    (κατ' επέκταση) το σουβλάκι που αποτελείται μόνο από κομμάτια κρέατος ψημένου ένα καλαμάκι με ψωμίμία πίτα καλαμάκι και μία με γύρο χωρίς τζατζίκι
    Ετσι μπραβο καλαμακι ειναι μονο το ξυλακι και οταν εχει και κρεας πανω λεγεται σουβλακι

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Δεν ειπα οτι το πιστευω, ειπα οτι ετσι ειναι.
    E vevaia ean to site to kanei edit o kathenas etsi tha einai....

Kai gia tou logou to alhthes:
    http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9#. 7B.7B.CE.BF.CF.85.CF.83.CE.B9.CE.B1.CF.83.CF.84.CE .B9.CE.BA.CF.8C.7Cel.7D.7D

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    SPM gia to pou pisteveis oti xrhsimopoieitai, einai lathos, get over it.
    Δεν ειπα οτι το πιστευω, ειπα οτι ετσι ειναι.

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    Originally posted by Aion View Post

Εδώ στην Κύπρο στα σουβλατζίδικα (έτσι τα λέμε) δεν έχουμε σχεδόν ποτε καλαμάκια, επίσης η πίτα μας είναι διαφορετική απότι η Ελληνική, και βάζουμε και σιεφταλιες μέσα (χτες μπήκαμε στο guinness record για την μεγαλύτερη σιεφταλιά του κόσμου).

Και το μεγαλυτερο σπασιμο ειναι οτι τα λεγομενα καλαμακια υπαρχουνε κανονικα στους περισσοτερους τιμοκαταλογους , τουλαχιστον στο "το σπιτι του εθνοφρουρου " " τριγυρο " και οπου αλλου εβρισκα σουβλατζιδικο στην λευκωσια τελος παντων, btw το πιτα παν που απεχει λιγη αποσταση απο το gloria και το costa coffee ευτυχως εχει απολα, αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση ητανε ενα μικροσκοπικο μαγαζακι διπλα απτο τριγυρο, το ειχε ενας λιβανος και ειχε μονο αρνι ( με το ξυγκι να ΣΤΑΖΕΙ !!! :p ) και κοτοπουλο απο γυρους, η πιτα του εκανε καπου 3 ευρω τοτε το 2008 αλλα ητανε μακρουλη τραγανη δροσιστικη ( ειχε κατι ωραια dressing με γιαουρτι και αγκουρι/ανιθο ) και χορταστικη.

Η εικονα που ανεβασες με ταξιδευει παει 2μιση χρονια πισω. αχχχχχ <3 :p

Οσο για το poll ψηφισα σουβλακι, η μεριδα γυρος δεν με πολυτρελαινει ανεξαρτητα την ποιοτητα του κρεατος και του ψησιματος.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Συμφωνω με Ground . τελος.

Αυτό λέω κι εγώ και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το ανέφερα. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νότιοι
    Κατσε ρε γιατι νοτιοι ; κανουν λαθος οι αθηναιοι και μας παιρνει και μας τους υπολοιπους νοτιους οι μπαλα ;

Εμεις οι καταυλακιωτες μια χαρα σωστοι ειμαστε.

Oλο αυτο μου θυμιζει ενα πειστατικο (κλασικο αστειο) στο χωριο μου με ενα αθηναιο ξαδερφο μου καλοκαιρακι να κανει την παραγγελια του στο γυραδικο του χωριου. Ηθελε μια μπυρα και δυο σουβλακια (Αθηναϊκα καλαμακι) και κατεληξε με μια μπυρα με δυο καλαμακια μεσα

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Δεν έχω ανάγκη να μάθω κάτι από εσένα.
    Too late.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Ean den katsw na se diorthwsw mpas kai matheis tipote,

Βαριέμαι να σχολιάσω τα υπόλοιπα. Άλλωστε τσάμπα σάλιο. Θα σταθώ εδώ ομως.
    Δεν έχω ανάγκη να μάθω κάτι από εσένα.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Giati poios eipe pws lathi kanoun mono oi notioi?
    Σίγουρα όχι εσύ (και γενικά δεν ειπώθηκε σε αυτό το θέμα), απλώς το αναφέρω.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Αυτό λέω κι εγώ και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το ανέφερα. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νότιοι.
    Giati poios eipe pws lathi kanoun mono oi notioi?

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Kai na to lete etsi eseis sthn Thessalonikh, to mono pou tha pw einai pws kai pali prokeitai gia lathos giati poly apla h pita den einai sandwitch.
    Αυτό λέω κι εγώ και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το ανέφερα. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νότιοι.

Originally posted by Laharl View Post
    Sissy...

Γευστικά είναι καλύτερο,όχι σε όλα τα μαγαζιά φυσικά;)

Τώρα διατροφικά χέστηκα,μιά ζωή την έχουμε
    Μια ζωή την έχουμε, ας την μικρύνουμε λίγο...

Leave a comment:

• Laharl
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Ρε αδερφέ... Κιμά απ' έξω; Και δει, κιμά από φθηνό fast foodάδικο; Και δει, χοιρινό κιμά από φθηνό fast foodάδικο; Και λες ότι είναι καλύτερος από το σουβλάκι; You seem eager to die, my friend...
    Sissy...

Γευστικά είναι καλύτερο,όχι σε όλα τα μαγαζιά φυσικά;)

Τώρα διατροφικά χέστηκα,μιά ζωή την έχουμε

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Na sou pw thn alhtheia den me enoxlei katholou pou lene to souvlaki kalamaki, ante me ligo "suspension of disbelief" mporw na to katalavw, afto pou me enoxlei omws einai pou lene souvlaki ton gyro.
    Exw petaksei polla lefta se paromoies tsampa paraggelies...

Leave a comment:

• Aion
    replied
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ μιλάμε έριξα πολύ γέλιο διαβάζοντας όλα αυτά. Η αλήθεια είναι όμως όπως τα λέει ο Ground_zero ο οποιος μετά το τελευταίο post του Τάνο πρέπει να έσπασε το keyboard.

Όπως και αν το λένε κάποιοι, σημασία έχει ότι είναι λάθος βάση κοινής λογικής. Μονο για το καλαμάκι θα πω ότι όντως για κάποιο παράξενο λόγο παρόλο που δεν είναι κούφιο από μέσα το λένε έτσι.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα καθώς εγώ είμαι από Κύπρο και εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αλλα ακόμα και έτσι η άποψης μου είναι ίδιες με του Ground_zero, αφού είναι κινεί λογική. Εξάλλου η ελληνική λέξη του sandwich είναι αμφίψομο, που σημαίνει δυο φέτες ψωμί παράλληλα ενώ έχουν κάτι ενδιάμεσα (κάτι τέτοιο).

Εδώ στην Κύπρο στα σουβλατζίδικα (έτσι τα λέμε) δεν έχουμε σχεδόν ποτε καλαμάκια, επίσης η πίτα μας είναι διαφορετική απότι η Ελληνική, και βάζουμε και σιεφταλιες μέσα (χτες μπήκαμε στο guinness record για την μεγαλύτερη σιεφταλιά του κόσμου).

Ψηφίζω σουβλάκι με την προϋπόθεση ότι είναι πίτα mix, δηλαδή ένα "καλαμάκι" σουβλάκι και δυο σιεφταλιές, με πίκλα (όπως την λέμε εδώ) και ταχίνι αν γίνετε διπλα.:dr00l:

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    Δεν έχει πλέον σημασία, γιατί ότι τυλίγεται τριγύρω θεωρείται σάντουιτς!
    Πας καλη ωρα στο Hondos Center και παιρνεις μια κολωνια για δωρο και ζητας ενα σαντουιτς κολωνια να υποθεσω αντι να πας στο τμημα αμπαλαζ;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Treis kai o koukos...

Leave a comment:

Working...
X