Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σουβλάκι Vs Γύρος (The Ultimate Battle)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 丹野
    replied
    Ότι να ναι. Εγώ ψήφισα σουβλάκι.

Δεν ξέρω πως το λέτε εσείς οι Αθηναίοι, αλλά εμείς στην Θεσσαλονίκη το λέμε σάντουιτς, είτε είναι πίτα είτε ψωμί. Δεν έχει πλέον σημασία, γιατί ότι τυλίγεται τριγύρω θεωρείται σάντουιτς!

Ακόμα και μαγαζιά που τα παρασκευάζουν, τα λένε σαντουιτσάδικα!

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    ΣΠΜ απο που βγαινει η λεξη καλαμακι, πλεον χρησιμοποιειται και για το σουβλακι, get over it.
    SPM gia to pou pisteveis oti xrhsimopoieitai, einai lathos, get over it.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    ΣΠΜ απο που βγαινει η λεξη καλαμακι, πλεον χρησιμοποιειται και για το σουβλακι, get over it.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    αλλά ούτε και το ότι στην Θεσσαλονίκη την λέμε σάντουιτς (μην το αρνείσαι Ground, έχω ακούσει πάρα πολλούς να το λένε έτσι και μια περίοδο το έλεγα κι εγώ
    Kai na to lete etsi eseis sthn Thessalonikh, to mono pou tha pw einai pws kai pali prokeitai gia lathos giati poly apla h pita den einai sandwitch.

Αφου δεν εχεις καποια πιστοποιηση και αφου η κοινη λογικη 5-6 εκατομμυριων ανθρωπων τα ονομαζει λαθος μηπως να ξεκολλησουμε λιγο απο την ονομασια και να επιστρεψουμε στο θεμα?
    Λεω εγω τωρα.....
    To na epimeneis sto sxolio me thn pistopoihsh einai xazo, aftoi oi 5-6 ekatommyria anthrwpoi pou kanoun to lathos exoun kapoia pistopoihsh gia to antitheto?
    Edw den exoun thn koinh logikh na to poune swsta h estw na anoiksoun ena leksiko na doune ti shmainoun oi lekseis pou xrhsimopoioun.
    Epeidh loipon 5-6 ekatommyria anthrwpoi to lene lathos afto oute swsto to kanei, oute shmainei pws egw den exw to dikaiwma na tous diorthwnw opote kai opws egw thelw.
    Ean den katsw na se diorthwsw mpas kai matheis tipote, thn epomenh fora tha mpeis edw mesa kai tha arxiseis na mou les ta delfinia kai tis falaines psaria

Apo ekei kai ystera to thema htane anousio apo thn arxh, posws noiazei ton opoiondhpote edw mesa ean aresei se kapoion allo to souvlaki h to mpifteki.
    On topic h off topic se spam threads den exei kai poly megalh shmasia.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Βρώμικο με κεμπάπ μέσα και έχεις χορτάσει για μέρες.Κιμάς απέξω ftw.Στον The Cursed Πάει αυτό.
    Kατά τ'άλλα,μου ανοίξατε την όρεξη.Καθίκια.Που αν τρέχω τέτοια ώρα για σάντουιτς.
    Και btw συμφωνώ με τους υπόλοιπους Αθηναίους.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Nαι ρε παιδια, το πρωι το θεμα ηταν μιση σελιδα και δεν ειχα ορεξη να απαντησω, μπαινω παλι τωρα και βλεπω πως εφτασε 3 σελιδες... Ε λεω οκ στανταρ καποιος θα αρχισε τη γνωριμη ιστορια για ξυλακια, καλαμακια, σουβλακια και μαλακιες.

Οχι αλλο καρβουνο ρεεεε, φτανει.

Ελπιζω να επιστρεψουμε τα πιο ουσιαστικα του θεματος, οσοι θελετε αναλωθειτε με τις ονομασιες για πολλοστη φορα, το e-penis θα γινει e-kalamaki ή e-souvlaki, αναλογα τον τοπο διαμονης του καθενος .

Καλα τα λεει ο Cursed, μεσα στα τοσα κι εγω στο γεμιστο μπιφτεκι σκαλωσα, τι σας μαθαινουν εκει πανω ρεεε .

Συμφωνω με οσους ειπαν πως ο καλος γυρος πλεον εχει γινει ειδος πολυτελειας και πολυ δυσκολα θα πετυχεις καλο γυρο τωρα πια, αλλα οκ στα καλα μερη παντα αξιζει.
    Τα σουβλακια ειναι σταθερη αξια σιγουρα, αλλα κακα τα ψεματα ειμαστε και αχορταγοι και ωρες ωρες το μυαλο σκαλωνει και θελει γυρο, θελει ΠΟΣΟΤΗΤΑ .

Περα απο γυρο (χοιρινο παντα), εγκρινω και τα καλα σουβλακια απο κοτοπουλο. Οσοι δεν ξερουν τα κανουν στεγνα και ειναι τελειως fail, αλλα το ζουμερο σουβλακι κοτοπουλο που το χουν ψησει οσο πρεπει ειναι παντα τελειο .

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Den hksera oti xreiazontai pistopoihtika gia na anaferesai se 2 diaforetika pragmata me 2 diaforetikes lekseis kai oxi me mia.
    Onomazetai koinh logikh...
    Αφου δεν εχεις καποια πιστοποιηση και αφου η κοινη λογικη 5-6 εκατομμυριων ανθρωπων τα ονομαζει λαθος μηπως να ξεκολλησουμε λιγο απο την ονομασια και να επιστρεψουμε στο θεμα?
    Λεω εγω τωρα.....

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Κάθεστε και αναλώνεστε σε πράγματα ανούσια, όταν το υπέρτατο fail σ' αυτό το thread δεν είναι το ότι στην Αθήνα λένε σουβλάκι την πίτα που περιέχει γύρο, αλλά ούτε και το ότι στην Θεσσαλονίκη την λέμε σάντουιτς (μην το αρνείσαι Ground, έχω ακούσει πάρα πολλούς να το λένε έτσι και μια περίοδο το έλεγα κι εγώ). Μην αρχίσουμε να ανοίγουμε και συζητήσεις για λεμονίτες και κασέρια, γιατί τελειωμό δεν θα έχουμε.

Το απόλυτο fail, άξιο σχολιασμού, είναι εδώ:

Originally posted by Laharl View Post
    Αν και όπως προείπατε υπάρχουν κάτι σαπίλες γύροι(most of them θα έλεγα) που χαλάνε την πιάτσα.Σε τέτοια περίπτωση πηγαίνουμε στο μπιφτέκι γεμιστό που συνήθως είναι καλύτερο από το σουβλάκι.
    Ρε αδερφέ... Κιμά απ' έξω; Και δει, κιμά από φθηνό fast foodάδικο; Και δει, χοιρινό κιμά από φθηνό fast foodάδικο; Και λες ότι είναι καλύτερος από το σουβλάκι; You seem eager to die, my friend...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    ΥΓ: Όπως ξαναείπα είμαστε πιο πολλοί οπότε κερδίζουμε.
    Mporei na eiste poloi alla:

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Ρε bro, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ξεκόλλα.
    Απλά τα λέμε αλλιώς, Sue us!

ΥΓ: Όπως ξαναείπα είμαστε πιο πολλοί οπότε κερδίζουμε.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    To συγκεκριμένο το λέμε απλά τοστ.Και για να σε προλάβω και την κρέπα την λέμε κρέπα ή το κρουασάν κρουασάν.Σάντουιτς είναι μόνο όσα είπα.

Εdit:Συμφωνώ με το ground zero.Το sandwich είναι μια γενική έννοια και σαφώς εμπεριέχει πολλά πράγματα.Αλλά για το τοστ ή την κρέπα ή το κρουασάν δεν αναφερόμαστε σε αυτά ποτέ με αυτήν την έννοια.Σε όσα είπα όμως έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές με αυτό τον όρο.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ground Zero έχεις κάποια επίσημα πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν ότι η σωστή ονομασία είναι αυτή που αναφέρεις;

Από κανά TUV, κανέναν ΕΛΟΤ; Κάτι τελος πάντων;
    Den hksera oti xreiazontai pistopoihtika gia na anaferesai se 2 diaforetika pragmata me 2 diaforetikes lekseis kai oxi me mia.
    Onomazetai koinh logikh...

EDIT:

Τελευταία απορία, το παρακάτω το αποκαλείτε κι αυτό σάντουιτς, ή είναι τοστ ? Ή και τα δύο ? Ή δεν έχει σημασία ?
    Einai sandwitch.
    Sthn prokeimenh periptwsh exeis ena sandwitch ftiagmeno apo 2 toasts.
    Toast onomazetai h pshmenh feta pswmi.
    To apokaloume toast epeidh h onomasia sandwitch einai poly genikh kai an sto zhthsw etsi den tha katalaveis ti enow.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    G_0, μη χαλιέσαι, θέμα συνήθειας είναι όλα, και η κάθε περιοχή χρησιμοποιεί διαφορετικές ορολογίες για διάφορους λόγους. Τώρα αν πέφτεις σε ζώα καταστηματάρχες / σουβλατζίδες / whatever που ξέρουν τι εννοείς και σε σνομπάρουν, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, πέρα από το να μην ξαναγοράσεις τίποτα από αυτούς .

Τελευταία απορία, μιας και αναφέρθηκε το σάντουιτς και το είχα πάντα απορία. Sorry για το offtopic του thread, όμως δεν νομίζω να βρίσκεται κάποιο καταλληλότερο. Το παρακάτω το αποκαλείτε κι αυτό σάντουιτς, ή είναι τοστ ? Ή και τα δύο ? Ή δεν έχει σημασία ?

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Ground Zero έχεις κάποια επίσημα πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν ότι η σωστή ονομασία είναι αυτή που αναφέρεις;

Από κανά TUV, κανέναν ΕΛΟΤ; Κάτι τελος πάντων;

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Μα αυτό λέω και γω και το τονίζω ποια πίτα εννοώ για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Leave a comment:

Working...
X