Announcement
Collapse
No announcement yet.
Σουβλάκι Vs Γύρος (The Ultimate Battle)
Collapse
X
-
Μπουγάτσα με μουσακά δεν έχει? Η μπουγάτσα με δυο ζευγάρια χαστούκια ακούγεται ωραία. Την έχουνε ξεφτιλίσει.
Leave a comment:
-
Όχι σαντιγύ άχνη ζάχαρη τα μπερδεύεις.
Και επίσης έχουμε και άλλες εκτός από αυτές με κρέμα και τυρί.Υπάρχει η μπουγάτσα με κιμά, η μπουγάτσα με σπανάκι ή μπουγάτσα με κάποιο άλλο λαχανικό όπως πράσο.Πρόσφατα μάλιστα παρατήρησα και μια παράξενη ποικιλία μπουγάτσας την μπουγάτσα με σοκολάτα!!!Ναι υπάρχει ανάμεσά μας!!!!
Leave a comment:
-
Άντε πάλι με τις μπουγάτσες ! Με κάνατε να πάω να παραγγείλω μία!
Οι μπουγάτσες έχουν διαφορά, αρκεί να ζητάς "γλυκιά μπουγάτσα" ή "μπουγάτσα με τυρί". Γλυκία την λέμε αυτή με κρέμα και σαντιγύ και κανέλλα.
Leave a comment:
-
Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας είναι στο δίπλωμα του φύλλου κατά την παρασκευή της και στον τρόπο σερβιρίσματος. Στην Β. Ελλάδα πουλιέται με το κιλό ενώ στην Ν. Ελλάδα με το κομμάτι. Αυτό συμβαίνει επειδή στην Ν. Ελλάδα το κλείσιμο της γέμισης στο φύλλο γίνεται σε μορφή φακέλου και κόβεται στη μέση κατα το σερβίρισμα, ενώ στη Βόρεια το φύλλο είναι μεγαλύτερου μεγέθους καθώς και η γέμιση, οπότε πουλιέται με το κιλό κατά το σερβίρισμα.
Βόρεια Ελλάδα
Στη Βόρεια Ελλάδα παραγγέλνεται συνήθως απλά σαν «μια με τυρί» ή «μια με κρέμα», μιαs και αποτελεί δημοφιλή πρόχειρη τροφή, και σερβίρεται κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (και, η γλυκιά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή/και κανέλλα). Αν και οι κάτοικοι της νοτιότερης Ελλάδας μπερδεύουν συνήθως την μπουγάτσα με τυρί με την τυρόπιτα, πρόκειται για διαφορετική συνταγή μιας και διαφέρουν στο φύλλο που χρησιμοποιείται. Στην νότια Ελλάδα δεν συναντάται με την ποικιλία που υπάρχει στην βόρεια.
Νότια Ελλάδα
Στη Νότια Ελλάδα, παραγγέλνεται σαν «τυρόπιτα ταψιού» (μπουγάτσα με τυρί) ή «μπουγάτσα» (μπουγάτσα με κρέμα) και σερβίρεται ολόκληρη. Λανθασμένα στην Νότια Ελλάδα θεωρούν ότι μπουγάτσα πρέπει να θεωρείτε μόνο με "γέμιση" κρέμας διότι μπουγάτσα είναι το φύλλο. Πολλές φορές συγχέουν την μπουγάτσα με τυρί και την τυρόπιτα που ουσιαστικά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Leave a comment:
-
Btw, δεν είμαι Αθηναίος, κεφαλονίτης στο Λονδίνο είμαι
έχω φάει μπουγάτσα (με κρέμα) στη Θεσσαλονίκη και όντως ήταν πολύ καλύτερη από αυτήν που έχω φάει Κεφαλονιά ή Αθήνα. Έφαγα όμως και μπουγάτσα με τυρί και, αν και ήταν διαφορετική από την κοινή τυρόπιτα, δεν κατάλαβα γιατί είχε την ονομασία μπουγάτσα. Η γιαγιά μου θα την είχε ονομάσει τυρομπούρεκο (ηπειρώτισα γιαγιά
). Για εμένα, μπουγάτσα είναι ολόκληρο το παρασκέυασμα, όχι το φύλο.
Τέλος άντων, ξεφεύγουμε από το θέμα πολύ...
Leave a comment:
-
Μια φορά ελάτε Θεσσαλονίκη και πάρτε μία τυρόπιτα και μια μπουγάτσα με τυρί και δείτε την διαφορά
.
Άλλιως είναι φτιαγμένο το ένα και αλλιώς το άλλο.
Όπως δεν θα πεις την κυπριακή πίτα ψωμί έτσι δεν θα πεις και την μπουγάτσα με τυρί τυρόπιτα.
Τώρα γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτα οι Αθηναίοι(όπως και εμείς στα τυρία
) είναι μάλλον ένα από τα περιεργα της φύσης.Ή ίσως οι ΕΛ κρύβονται πίσω από όλα 
EDITl:WTF πέρασε το σουβλάκι μπροστά?Μάλλον κάτι λάθος γίνεται...
Leave a comment:
-
Καμια σχεση δεν εχουν οντως, μη μου πεις πως η τυροπιτα που τρως συνηθως (σφολιατα/κουρου) εχει σχεση με μπουγατσα.
Αν δεν καταλαβαινεις τη διαφορα μαλλον δεν εχεις φαει ποτε κανονικη μπουγατσα (που ναι και στην Αθηνα μπορεις να βρεις, αλλα σε πολυ περιορισμενα μερη δυστυχως).
Leave a comment:
-
Care to explain? Δεν βλέπω την διαφορά, μάλλον επειδή δεν είμαι ειδικός στα φύλαOriginally posted by Ground_zero View PostTo fyllo ths mpougatsas den exei kamia sxesh me to fyllo ths tyropitas gia aftous pou ta mperdevoun.
Leave a comment:
-
Afto eksigeitai poly apla, mpougatsa legetai to fyllo kai vazeis oti thes mesa gia gemish.
Opws sto krouasan kai thn krepa h thn pita vlepe tyropita, spanakopita, kreatopita ktl.
To fyllo ths mpougatsas den exei kamia sxesh me to fyllo ths tyropitas gia aftous pou ta mperdevoun.
Allh aporia?
Leave a comment:
-
Να την πω; Να μην την πω; Θα την πω!
Πέρα από τα σουβλακοκαλαμακοπιτόγυρα, εσείς οι βόρειοι έχετε και το κόλημα με τις μπουγάτσες. Είναι κάτι σαν θρησκεία, έχει άπειρες εκφάνσεις και μπορεί να περιέχει τα πάντα.
Leave a comment:
-
Giati profanws otan theloume na fame souvlaki den theloume na fame gyro poly apla.
Egw otan paragelnw psaronefri den perimenw na dw kamia pestrofa sto piato mou pantws...
Leave a comment:
-
Μαγκες εγω ζηταω καλαμακι στον Σουβλατζη και παιρνω αυτο που θελω και ειμαστε ολοι χαρουμενοι. Δε καθησα ποτε να σκεφτω πως το ζητατε εσεις στη Θεσσαλονικη και τι σας δινουν, δε με απασχολει. Γιατι μια ζωη τρωγεστε με το θεμα;
ΥΓ: Ευχαριστω Solid, κερναω σουβλακι απ'ολα.
Leave a comment:
.
Leave a comment: