Announcement

Collapse
No announcement yet.

Επιστήμη

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• i Have no Equal
    replied
    Δεν ειμαι σχετικος αλλα διαβασα αυτο πριν απο λιγο

Οποτε εχουμε πιθανοτητες για time-travel ετσι??

Leave a comment:

• straier
    replied
    Online gamers crack AIDS enzyme puzzle

Για όποιον ενδιαφέρεται ορίστε και το άρθρο.

Leave a comment:

• Chaoscrow
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    Αυτό ήδη έχει γίνει είδηση παντού. Αν σκοπεύουν να κάνουν εξερεύνηση με διαστημόπλοια, θα μου θυμίσει μετά το Albion(PC Cyberpunk RPG game).
    Wat? Am I too late? Have they already left without me?

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Ρε Tanno μολις ειδα να εχεις ποσταρει σε αυτο το topic μου ηρθε στο μυαλο η μπλουζα που ειχαμε βγαλει για την εκδρομη στο λυκειο που ηταν ο Αϊνσταιν με ενα μπαφο στο στομα

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Αυτό ήδη έχει γίνει είδηση παντού. Αν σκοπεύουν να κάνουν εξερεύνηση με διαστημόπλοια, θα μου θυμίσει μετά το Albion(PC Cyberpunk RPG game).

Leave a comment:

• Chaoscrow
    replied
    Fifty New Planets Found—Largest Haul Yet

Discoveries include 16 Earthlike planets, astronomers say.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Γνώρισα τον Carl Sagan μέσα από τις εκτεταμένες αναφορές του Richard Dawkins στο βιβλίο του "The God Delusion". Εξαιρετική διάνοια!

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Φοβερός τύπος, φυσικός και όχι μόνο, είναι και ο Carl Sagan. Είχε βγάλει το 1980 την τηλεοπτική σειρά Cosmos που μιλάει για το σύμπαν. Πριν μερικά χρόνια την έδινε και το περιοδικό Hi-tech μαζί με το τεύχος, 7 dvd είναι. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να καλέσει στα γραφεία, μπορεί να έχουν μείνει κάποια.

Σκηνή από το πρώτο Zeitgeist που την έχει δανειστεί και μοντάρει από τη σειρά Cosmos:

The old appeals to racial, sexual and religious chauvinism and to rabid nationalism are beginning not to work. A new consciousness is developing which sees the earth as a single organism and recognizes that an organism at war with itself is doomed.

Απίστευτος τύπος, και μόνο από τον τρόπο που μιλάει!

Leave a comment:

• Loggo
    replied

Υπήρχαν σημεία που έχασα το τόπι, αλλά γενικά τα εξηγεί με ωραίο τρόπο και έχει πολύ ενδιαφέρον.

Originally posted by deus_d0pe View Post
    έχω από τις 9 που ανοίγω links στο youtube με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του Milky Way, για pulsar και μαύρες τρύπες και ούτε κατάλαβα πως σκατά πέρασαν δύο ώρες.
    Το έχω πάθει κι εγώ αυτό.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Αλήθεια αν ο ανεμιστήρας είναι στο πάτωμα (ρεαλιστικό σενάριο και ασφαλές) ή στο πλάι τι γίνεται;
    τι;

Όσο για το κύτταρο που αναφέρεις (θερμά-ψυχρά) νομίζω πως ήδη το λαμβάνει υπ'όψιν ο προσομοιωτής. Θα το τσεκάρω πάντως!

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αναφερόμουν στην πυκνότητα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας που ακουμπάει την πόρτα θα βαραίνει και θα κινείται προς τα κάτω δημιουργώντας κάποιου είδους ρεύμα. Φαντάζομαι πως θα παίρνει αρκετά περισσότερη ώρα απλά το θέμα είναι πόση περισσότερη. Αλήθεια αν ο ανεμιστήρας είναι στο πάτωμα (ρεαλιστικό σενάριο και ασφαλές) ή στο πλάι τι γίνεται;

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Noμίζω πως και στο simulation αν το τρέξω πάλι θα ζητήσει χρόνο τουλάχιστον 4-5ώρες για να καταλήξει σε θερμική ισορροπία. Οι πυκνότητες δεν νομίζω να έχουν μεγάλη διαφορά στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο...

Leave a comment:

• straier
    replied
    H αλλαγή στην πυκνότητα του αέρα δε λαμβάνεται υπόψιν;
    (αυτό είναι checked in real life )
    Αν δε βγαίνει στην εξομοίωση δε μετράει.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Πόση θερμοχωρητικότητα νομίζεις ότι έχει ο ατμοσφαιρικός αέρας; Η ανταλλαγή είναι πολύ αργή χωρίς ανάδευση, χρειάζεται όλο το βράδυ (αυτό είναι checked in real life )

Leave a comment:

• straier
    replied
    Xωρίς ανεμιστήρα (δες λεζάντα 1ης φωτό) θεωρώ ότι το δωμάτιο έχει Τ=30βαθμοί. Βασικά το έκανα το μοντέλο για να δω σε πόση ώρα (ιδανικά) μπορώ να θεωρήσω πως θα έχει γίνει τόσο καλή ανάμειξη ώστε να φτάσω στο όριο των 20 βαθμών (πρακτικά ποτέ, ασυμπτωτικά θα πάει), όταν έχω μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα της οποίας η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 20 (εξωτερική θερμοκρασία).

Δες το σαν ένα πείραμα "με συμφέρει στο σπίτι μου που καίγεται το καλοκαιρινό βράδυ επειδή έχει αποθηκεύσει θερμότητα, να βάλω ανεμιστήρα ώστε να αναμείξω την βραδυνή θερμοκρασία με την θερμοκρασία του δωματίου;"
    30 βαθμοί μες στο δωμάτιο είναι η αρχική συνθήκη. Και χωρίς ανεμιστήρα θα υπάρχει ανταλλαγή θερμότητας μέσω της πόρτας και του αέρα (εκτός και είναι σε κενό οπότε και ο ανεμιστήρας δε βοηθάει, όχι ότι έχει και νόημα η θερμοκρασία του κενού). Νομίζω ότι απαιτείται simulation χωρίς ανεμιστήρα για control.

Leave a comment:

Working...
X