Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι είναι η νηστεία.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Aion View Post
    Δεν με καταλάβατε... Καταρχήν, εγώ εσάς ρωτάω, όχι το Google.

Η μηλόπιτα για πράδειγμα, είναι νηστίσιμη βάση της νηστείας?

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σου είπα ότι ρωτάς σε λάθος φορουμ,επειδή ρωτάς εμάς.Θα σου πω μόνο ότι εδώ μέσα υπάρχουν αρκετά άτομα τα οποία δεν πιστεύουν καν.(Εννοείται πως δεν το λέω για τους επικρίνω,δικαίωμά τους είναι)

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
    In Matsuno we trust.

Comment

Άλλο το να μην πιστεύουν, άλλο το να έχουν άποψη και να γνωρίζουν τι είναι. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, συζήτηση κάνουμε.

Comment

Originally posted by Deus View Post
        Εμμμ,νομίζω ότι μπήκες σε λάθος φορουμ για να ρωτήσεις κάτι τέτοιο.

Αφενός παίζει να μην υπάρχουν άτομα που να μπορούν να σου δώσουν απάντηση για αυτό που ζητάς,αφού ρωτάς για κάτι καθαρά θεολογικό,αφετέρου δεν πρόκειται να γίνει σοβαρή συζήτηση.Να μου το θυμηθείς,το τοπικ θα γεμίσει από ποστ-εξυπνάδες και ούτω καθεξής.
        Ο Deus τα είπε όλα ++
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Νηστεύω μόνο στο κρέας και το λάδι κι αυτό μόνο για την μεγάλη βδομάδα.Έτσι για το έθιμο.Κι αυτό όχι πάντα.Nothing less,nothing more.
          Carpe diem

Comment

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει ποτέ.

Το να νηστεύεις είναι πολλά πράγματα. Ένα απ' αυτά είναι αυτό που είπε ο Altair, λόγω της μεγάλης βδομάδας. Ο άλλος λόγος είναι ότι κάνεις και διαίτα.
            sigpic

Comment

Το τι είναι η νηστεία σου το απάντησε ο Νάρκισσος. Από εκεί και πέρα, το τι κάνει να τρως και ποιές μέρες είναι άλλο θέμα και καλό είναι να ρωτήσεις κάποιο ιερωμένο. Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους κληρικούς, τους κοσμικούς, τις εγκύους, τους ασθενείς κλπ.

Προσωπικά νηστεύω τη Μ. Βδομάδα αλλά...μπερδεύομαι. Δεν τρώω κρέας και προσπαθώ να μην τρώω τυρί - μετάφραση: να θυμάμαι να μην τρώω τυρί - αλλά μπερδεύομαι διαρκώς με το τι περιέχει το κάθε πράμα παρόλη την καλή μου διάθεση. Τσουρέκια, κουλούρια, βουτήματα κλπ προσπαθώ να μαθαίνω αν έχουν αυγό ή γάλα, μα συνήθως τους ρίχνω μια ευλογιά να σχωρεθεί η αμαρτία μου και τα κατεβάζω. Επίσης δεν έχω ιδέα αν η σοκολάτα είναι νηστίσημη και από τι νηστεύεις κάθε μέρα- συνήθως θυμάμαι πως είναι Μ. Πέμπτη και το πρωί ήπια γάλα από συνήθεια, ή πως είναι Μ. Παρασκευή και έφαγα φασολάκια. Σχώρα με Παναγίαμ...

Από εκεί και πέρα δεν το θεωρώ κακό κάποιος να πάρει την απόφαση να νηστέψει όλη τη Σαρακοστή μόνο με άξονα την υγιεινή διατροφή -στο κάτω κάτω από κάπου πρέπει να αρχίσει ο καθένας. Μου είναι πολύ εύκολο το να μην τρώω κρέας αλλά δε μπορώ με τίποτα να αποφύγω το τυρί. Η ουσία της νηστείας δεν έχει να κάνει τόσο με το φαϊ όσο με τον εξαγνισμό και την αποχή από μια κακή συνήθεια ή τάση. Έχει πιο πολύ νόημα να απέχουμε από μια κακή συνήθεια που μας αγγίζει (πχ κάπνισμα ή...βρίσιμο ξέρω γω) παρά να προσέχουμε τι τρώμε χωρίς να μας προκαλεί ιδιαίτερη στέρηση.

Τέλος όλοι ξέρουμε πως η ορθόδοξη νηστεία είναι εξαιρετική δίαιτα, όταν δε συνοδεύεται από υπερβολές. Τουλάχιστον μας αναγκάζει να βρίσκουμε ποικιλία στα ίδια πράγμαα που τρώμε συνέχεια. Από περιέργεια μια φορά έτρωγα επί μια εβδομάδα κουκιά, για να βρω το νοστιμότερο τρόπο να τα μαγειρέψεις. Δυστυχώς για τη νηστεία ήταν λαδερά στην κατσαρόλα με τυρί ή γιαούρτι.
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Ξέχασα να αναφέρω ότι νηστεύω το τυρί τα τελευταία 25 χρόνια.
                Αλήθεια,όταν νηστεύεις,πρέπει να αποφεύγεις και το σεξ;
                Carpe diem

Comment

Ade kale kovete to Sex?
                  "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                  But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                  Kindred, this blade and I.
                  "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                  Greek Gaming Videos
                  Greek Final Fantasy Forum

Comment

(grabs popcorn)

Tίτε συμφωνώ σε όλα όσα λες.

Απλά βλέπω τον περισσότερο κόσμο να πλακώνεται σε σουπερ ανθιυγιεινές τροφές (πχ τηγανιτές πατάτες με το κιλό,τα παταφριτας κάνουν τρελό τζίρο αυτήν την περίοδο)νομίζοντας οτι καθαρίζουν από διοξίνες κτλ κτλ.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

Άσε τα ποπκορν κάτω,δεν νηστεύεις;
                      Carpe diem

Comment

(πχ τηγανιτές πατάτες με το κιλό,τα παταφριτας κάνουν τρελό τζίρο αυτήν την περίοδο)
                        Τα πατα...τι;
                        Νομίζω ο Νάρκισσος και ο Τίτος τα είπανε όλα. Μπορεί να κλειδωθεί το θέμα (αφού μάθω τι είναι το παταφρίτας).
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Τα παταφρίτας είναι αλυσίδα fast food.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

Originally posted by Deus View Post
                            Εξάλλου τα περισσότερα από αυτά που τρώμε στην περίοδο της νηστείας είναι πολύ πιο ανθυγιεινά από τα μη νηστίσιμα τρόφιμα.
                            Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Θα ήθελες να αναφέρεις ένα παράδειγμα;
                            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Όλα τα θαλασσινά είναι ένα παράδειγμα
                              Originally posted by Raf
                              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Τα θαλασσινά είναι ανθυγιεινά;
                                Originally posted by Squall Leonhart
                                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                                Originally posted by 丹野
                                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                                Originally posted by Ryu_gr
                                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Working...
                                X