Announcement

Collapse
No announcement yet.

Το G-O αποχαιρετά το Steve Jobs

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Somari
    replied

The logo of Apple computer is often erroneously referred to as a tribute to Alan Turing, with the bite mark a reference to his method of suicide.[70] Both the designer of the logo[71] and the company deny that there is any homage to Turing in the design of the logo
    http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing

γιατί οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν ένα δαγκωμένο μήλο για σήμα της εταιρείας τους.
    Iσως, λέω ίσως επειδή η εταιρεία λέγεται APPLE?

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Το... δαγκωμένο μήλο της Apple έχει τις ρίζες του σε μια θλιβερή ιστορία του Β' Π.Π.

Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα πολλές ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν πώς και γιατί οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν ένα δαγκωμένο μήλο για σήμα της εταιρείας τους. Η επικρατέστερη όμως έχει τις ρίζες της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σύμβολο του μήλου στο πίσω μέρος του iPhone, προέρχεται από την θλιβερή ιστορία του Αlan Turing, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή, διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π.

Ο Τuring αυτοκτόνησε το 1954, παραγνωρισμένος σε σχέση με την τεράστια επαγγελματική προσφορά του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με φυλάκιση εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Τερμάτισε τη ζωή του κάνοντας ένεση δηλητηρίου σε ένα μήλο και τρώγοντάς το.
    Το σήμα της Apple αποδόθηκε λοιπόν ως φόρος τιμής σε αυτόν τον επιστήμονα.

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Δεν αποκάλυψα κάποιο στοιχείο, η ταύτιση κατεδείκνυε πως το περιεχόμενο του άρθρου ταίριαζε με την ιδιοσυγκρασία και την ιδιότητα του quoted, αλίμονο αν ξέρω ποιος και γιατί έγραψε κάτι στα ιντερνετς, ιδεά δεν έχω. Μάλλον παρεξήγησες, οπότε δεν πειράζει.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Originally posted by Imrahil View Post
    Πλάκα έχεις ρε sub, τη μια μέρα με τρολάρεις ξανά και ξανά από το πουθενά (και κοινότυπα, τουλάχιστον γράψε κάτι αστείο) πετώντας στο τέλος, σαν σωστός admin, trollface γιατί successfull troll is successfull,
    Δεν ισχυριστηκα οτι μπορω και ουτε ηταν και και ο σκοπος μου να γραψω κατι αστειο. Παντως για να μπεις στη διαδικασια να απαντας κατεβατα τον πετυχαν τον στοχο τους και ας μην ηταν αστεια.
    Τωρα με πιο σκεπτικο ειναι οκ πχ το video με τα καροτα που ποσταρες εσυ (ασχετα αν στην ειχα πει τοτε για αλλους λογους τους οποιους σου ειχα εξηγησει κιολας) και ειναι προκλητικο το σποτακι του περιφερειακου δεν μπορω να καταλαβω. Τεσπα, αν οντως θιγεσαι τοσο πολυ πες μου να μην σου ξαναμιλησω περι ομαδων...

ενώ την επόμενη σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου και σβήνεις κάτι που δεν είναι ούτε κατά διάνοια προσβλητικό. Για καλό τρολάρισμα+moderating, ξεκίνα να αυτολογοκρίνεσαι πρώτα και μετά πέρνα και στους υπόλοιπους, you're doing it wrong.
    To να αποκαλυπτεις τα στοιχεια καποιου αλλου που γραφει με nickname εδω δεν ειναι προσβλητικο, δεν ειναι και σωστο ομως. Δεν ξερω αν o αλλος ειχε προβλημα με αυτο αλλα δεν μπορουσα να το μαθω κιολας, οποτε εσβησα αυτο που εγραψες.

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Πλάκα έχεις ρε sub, τη μια μέρα με τρολάρεις ξανά και ξανά από το πουθενά (και κοινότυπα, τουλάχιστον γράψε κάτι αστείο) πετώντας στο τέλος, σαν σωστός admin, trollface γιατί successfull troll is successfull, ενώ την επόμενη σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου και σβήνεις κάτι που δεν είναι ούτε κατά διάνοια προσβλητικό. Για καλό τρολάρισμα+moderating, ξεκίνα να αυτολογοκρίνεσαι πρώτα και μετά πέρνα και στους υπόλοιπους, you're doing it wrong.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Ο Jobs ήταν απλώς συνιδρυτής της Pixar. Λεφτά μόνο έβαλε, όλα ο Lasseter τα έκανε.
    Επίσης δεν πιστεύω ότι στην Apple αυτός έβαζε τις ιδέες. 'Ηταν ο Θεός του μάρκετινγκ, αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τα προϊόντα της. Πιο λογικό είναι να καθόταν στο γραφείο του και να του δείχναν τις ιδέες τους τα πραγματικά μυαλά της εταιρείας, όπως συμβαίνει δλδ. σε κάθε εταιρεία.

RIP βέβαια

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Ευτυχώς ξεφυγατε πολύ και με κάνατε να βαρεθω τόσο ώστε να κοιμηθώ όμορφα.

Rip Steve, ήταν ότι ήταν, στεναχωρεθηκα όπως κάθε απλός άνθρωπος. Ναι έκανε την Apple από σάκο του μποξ εταιρία με αρχιδια. Ναι,αν δεν ήταν αυτός δε θα είχαν συμβεί πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα το τι προσπαθεί να αποδείξει ο καθένας εδώ μέσα είναι πιο πολύ δικό του πρόβλημα παρά του Steve ο οποίος για να δώσει τέτοιο ερέθισμα στον κόσμο για τέτοιες κουβέντες ήταν μάλλον λίγο πιο ίσος από τους ίσους.

Υ.γ. viva las Windows!

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Παρακολουθούσα την συζήτηση με ενδιαφέρων και είπα να γράψω και εγω την γνώμη μου .
    Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Jobs έκανε όλη του την πορεία αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος, θεωρώ ότι εκτός του κέρδους εκπλήρωσε και το όνειρο του. Και θεωρώ ότι είναι άξιος θαυμασμού για αυτό.

Από εκεί και πέρα σαν πελάτη δεν με είχε ποτέ και τα προϊόντα του με άφηναν ψιλοαδιάφορο, και σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι έκανε και καμιά μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα. Και στην τελική η επιτυχία του ήταν στο marketing τι προσφορά να έκανε :xp:

Τέλος για κάτι υπερβολές του στιλ ο πιο σημαντικός ανθρώπους στην τεχνολογία, τότε με την ίδια λογική και ο George Lucas είναι ο σημαντικότερος σκηνοθέτης των τελευταίων 50 χρόνων.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Titus View Post
    Όπως σωστά παρατήρησε ο Xeno, χρειάζεται ένα νέο thread.

Akira να σου θυμίσω ότι έχεις γίνει ban. Πάνω από μία φορές. Μάλλον επιδιώκεις από γραφικός να γίνεις θλιβερός και το πετυχαίνεις.

Για το θάνατο του Jobs δεν έγραψα κάτι γιατί με αφήνει αδιάφορο. Ήταν όντως καινοτόμος και προσέφερε πολλά στη βιομηχανία και το επιχειρίν, αλλά όσα ξέρω για τον άνθρωπο Jobs δεν είναι θετικά. Δηλαδή όταν πεθάνει ο Richard Branson, ένας κατά γενική ομολογία ωραίος τύπος και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, τι πρέπει να γίνει, να αγιοποιηθεί? Σε προωσπικό επίπεδο περισσότερο στενοχωρήθηκα με το θάνατο του Dio και του Παπάζογλου γιατί ταυτίζομαι περισσότερο με το έργο τους - ένας εφευρέτης ή επιχειρηματίας θα είναι πάντα πιο απόμακρος σαν εικόνα.

Επίσης δεν είμαι πελάτης του και δε συμφωνώ καθόλου με το επιχειρηματικό μοντέλο πίσω από το iTunes. Δε δέχομαι να είμαι μέλος ενός cloud network που δε μου επιτρέπει να διαχειρίζομαι με όποιο τρόπο θέλω τα δεδομένα που εγώ θέλω, είναι περιοριστικό και με δεσμεύει σε ένα σωρό πράγματα. Χίλιες φορές ένα καλό MP3 player.

Αυτά, η μπάλα σε σας για το επόμενο ημίχρονο.
    Μα πόσο συμφωνώ.Ακριβώς ότι είχα μέσα στο μυαλό μου και δεν διατύπωνα ορθά.
    BTW γιατί ban o Akira;Μια χαρά μιλάει και φέρεται και δεν ενοχλεί κανέναν.Κάνει γαμώ τις κουβέντες όταν θέλει.

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Edit by sub: Δεν χρειαζοταν αυτο.
    Πέρα από την πλάκα, γράφει αρκετές αλήθειες το άρθρο, αλλά χάνει σε αξιοπιστία λόγω πώρωσης/παρωπίδας. Επίσης, αν ο Jack of all names θέλει να γράφει μέσα σε θεμιτά όρια υπερβολής, δε χρειάζεται να βγάλουμε και τα κονίσματα για να τον ξορκίσουμε, όλοι αξίζουν μια τέταρτη ευκαιρία.

Leave a comment:

• Pritt@r@s
    replied
    Να πω κι εγω την μαλακ...εεε,την αποψη μου!Οταν ακουσα για τον θανατο του Jobs,λυπηθηκα για τον ανθρωπο που εφυγε νεος αλλα μεχρι εκει.Eχω κουραστει ομως με την αγιοποιηση του απο ολους,ειδικα απο ατομα που δεν διαθετουν προιον της apple,να λενε ποσο μας αλλαξε την ζωη κλπ κλπ.Και με αποκορυφωμα σε site οπως το 9gag,να βλεπω τετοιες βλακειες:

Παρτε και ενα αρθρο,πολυ τραβηγμενο ομως.Στην αρχη νομιζα οτι θα με εβρισκε συμφωνο με αυτα που φαινοταν οτι θα κατεληγε αλλα το ξεφτιλισε.Παιζει να ειναι μελος σε κανενα ΠΑΜΕ αυτος.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Originally posted by Imrahil View Post
    Ο Jobs είχε χειρουργήσιμο καρκίνο (1 στις 5 πιθανότητες, στις άλλες 4 είναι άμεσα θανάσιμοι, γι'αυτό και η αρχική πρόβλεψη), δεν έκλεψε το πάγκρεας κανενός, αργότερα έκανε μεταμόσχευση στο συκώτι, όπου πιθανότατα είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος, η οποία έγινε νομότυπα. Τελικά ο καρκίνος έκανε μετάσταση και λόγω του ότι το ανοσοποιητικό του ήταν έκτοτε σε καταστολή για να μην απορρίψει το μόσχευμα, τον σκότωσε σχετικά γρήγορα. Αυτά για να μην στιγματίζεται ο άνθρωπος και ως μαυραγορίτης έμπορος οργάνων πέρα από άπληστος, φιλάργυρος, τυχοδιώκτης, καπιταλιστική ψευδαίσθηση, όπιο, εργαλείο του συστήματος, κοινός φορέας αναπόφευκτης εξέλιξης και Oompa-Loompa of science
    Βασικά άλλο ήταν το point μου, αλλά έτσι όπως εκφράστηκα λογικό είναι να πέρασε κάτι διαφορετικό.

Leave a comment:

• AkiraGr
    replied
    Originally posted by sub_zero View Post
    Αυτα ειχες γραψει στο πρωτο σου ποστ Με αυτο το account. To οτι συνεχιζεις να γραφεις μετα απο 2 ban και δηλωσεις αποχωρησης κατα καιρους δεν ξερω για ποιο λογο το κανεις. Ενταξει ενδιαφερουσα η κουβεντα, δεν ειπε κανεις οτι προκαλεσες τωρα αλλα και στο δευτερο account σου καλα ειχες ξεκινησει αλλα παλι στην πορεια καπου το εχασες.
    Όταν γίνεται μια καλή κουβέντα συμμετέχω, αλλά είπαμε δεν ενοχλώ όταν δεν με ενοχλούν. Μην το πατσαβουριάσουμε το thread. Δεν θα ενοχλήσω άλλο απλώς η κουβέντα ήταν ωραία και είπα να ποστάρω δεν νομίζω 3 ποστ το χρόνο είναι συμμετοχή, δεν θα ξαναεπαναληφθει.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    To account σβήστε, απενεργοποιήστε το ούτε σι άλλος δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω.
    Αυτα ειχες γραψει στο πρωτο σου ποστ Με αυτο το account. To οτι συνεχιζεις να γραφεις μετα απο 2 ban και δηλωσεις αποχωρησης κατα καιρους δεν ξερω για ποιο λογο το κανεις. Ενταξει ενδιαφερουσα η κουβεντα, δεν ειπε κανεις οτι προκαλεσες τωρα αλλα και στο δευτερο account σου καλα ειχες ξεκινησει αλλα παλι στην πορεια καπου το εχασες.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw apla tha pw pws den symfwnw me ton the Cursed se tipote aposa eipe kai symfwnw me ton Christop, afta.

Leave a comment:

Working...
X