Announcement

Collapse
No announcement yet.

Το G-O αποχαιρετά το Steve Jobs

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by Altair View Post
    Οκ αν εσύ επηρέαζεσαι από προσωπικότητες που δημιούργησαν κάτι,καλώς.Εγώ με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορώ να ταυτιστώ.Πιο πολύ θλίβομαι όταν φεύγει από τη ζωή ένας καλλιτέχνης του οποίου το έργο με έχει αγγίξει και συγκινήσει άπειρες φορές,παρά όταν φεύγει ένας τύπος που έβαλε κάποιες βίδες σε σειρά και έφτιαξε ένα αξιόπιστο και λειτουργικό μηχάνημα.
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις που έγκειται η διαφωνία μου.;)
    Καλά κάνεις και θεωρείς σημαντικότερους τους ανθρώπους του "πνεύματος" κτλ, σε αυτό δεν μπορώ να πω κάτι, ασχέτως αν δεν συμφωνώ. Αλλά όταν μιλάς για βίδες το ξεφτυλίζεις. Θα ήμασταν πανευτυχείς και εγώ, και εσύ, και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα πιστεύω, αν στα 56 μας χρόνια είχαμε "βάλει" το 1/10 από τις βίδες που "έβαλε" ο Jobs.

    Comment


    • #32
      Ενα ωραιο quote για ολους τους haters του Steve :
      ''Ελλάδα είναι να αμφισβητείς τον δημιουργό μιας εταιρείας που μπορεί να κοστίζει περισσότερο από τη χώρα σου.''
      Rip και απο εμενα. Αυτο το οποιο εμενα με αγγιξε σε αυτον τον ανθρωπο δεν ηταν ουτε το ποσο γαματα πραγματα δημιουργησε η εταιρια του , ουτε τιποτα τετοιο . Ηταν το γεγονος οτι ολος ο κοσμος δεν εχει να πει μια κακια κουβεντα για αυτον , ακομα και οι ανταγωνιστες του λεγανε τα καλυτερα...
      Ηταν Ανθρωπος...

      Comment


      • #33
        Βασικά ναι,το θέμα με τις βίδες ήταν λίγο ακραίο,αλλά κατέστησε σαφές το point μου.Φυσικά και δεν θεωρώ ασήμαντη την προσφορά του.Το αντίθετο μάλιστα.Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το έργο του,τον σέβομαι για όσα έχει προσφέρει,θλίβομαι που έφυγε νέος άνθρωπος,οικογενειάρχης,αλλά ως εκεί.
        Xeno καμία σύγκριση,όσον αφορά το έργο του καθενός.Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και εντελώς άτοπη η όποια σύγκριση.Απλά μου κάνει εντύπωση το ότι κάποιος μπορεί όντως να νιώσει θλίψη για κάποιον που ΙΜΟ δεν του προσέφερε κάτι ουσιαστικό όπως συναίσθημα,χρώμα κλπ,αλλά μόνο μια στεγνή κατασκευή.
        Αυτή είναι και η μοναδική μου ένσταση.Ίσως είμαι εγώ σκληρόπετσος,λάθος μου.
        Carpe diem

        Comment


        • #34
          Προσωπικά δεν έχω αγοράσει κανένα προϊόν της Apple, τους macintosh τους θεωρώ χούντα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ούτε ποτέ ασχολήθικα με τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Τζομπς. Απλώς βλέποντας τον σε διάφορα βίντεος τον έχω συμπαθήσει. Βασικά ο Τζομπς απ'ότι έχω καταλάβει αντιπροσωπεύει την θέληση για δημιουργικότητα και καινοτομία.
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

          Comment


          • #35
            To να μιλαμε για βιδες σε forum με video games το βρισκω το λιγοτερο οξυμορο. Απο εκει και περα νομιζω οτι κρινουμε καποια πραγματα με βαση τα τωρινα δεδομενα. Καποτε ειχε ειπωθει οτι 5 υπολογιστες σε ολο τον κοσμο θα ηταν αρκετοι. Αυτο που τωρα ειναι αυτονοητο καποτε αποτελουσε επιστημονικη φαντασια. Και φυσικα θεωρω αυτονοητο πως αυτη η εξελιξη στον τομεα της τεχνολογιας δεν εχει απλα ευκολυνει την ζωη μας, την εχει καλυτερευσει σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαθμο.

            Ενδεχομενως ο Jobs να εχει μικροτερο μεριδιο σε ολη αυτη την αναπτυξη απο οσο του αποδιδεται αλλα το γεγονος οτι το 1976 εφτιαχνε υπολογιστες στο γκαραζ του σπιτιου λεει πολλα. Δεν ξερω ποιες ηταν οι προθεσεις του συγκεκριμενου, παντως να ειστε σιγουροι οτι εκει εξω υπαρχουν πολλοι που περα απο τα λεφτα, εχουν πανω απο ολα παθος για την τεχνολογια. Ο Jobs και καποιοι αλλοι εκαναν ενα βημα παραπερα εκεινη την εποχη.

            Εντελώς τυχαίο παράδειγμα, τον περασμένο Δεκέμβρη πέθανε ο Don Van Vliet, απείρως σπουδαιότερη φυσιογνωμία καθότι εξαίσιος καλλιτέχνης, αλλά δεν είδα κανέναν να ασχολείται. Μάλλον κάποιοι είναι πολύ ερωτευμένοι με τα iPods τους.
            Καταρχην το να μενεις στο ipod ειναι λαθος. Σε καθε χωρο υπαρχουν οι αξιολογοι και αυτοι που αλλαζουν το χωρο. Η apple ηταν πρωτοπορα και οχι απλα μια εταιρια τεχνολογιας καθως βοηθησε στην καθιερωση αυτου που εχουμε σημερα στο μυαλο μας ως υπολογιστη.

            Σίγουρα συνέβαλε στην εξέλιξη κάποιων προϊόντων και ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας, ΑΛΛΑ να λέμε ότι άλλαξε τον κόσμο είναι σαν να αναφέρουμε στα βιβλία ιστορίας ότι η goodyear ανακάλυψε τα λάστιχα αυτοκινήτων...
            Σαφως και δεν υπαρχει μεσσιας σε αυτον τον κλαδο. Το ποντικι πχ το "ανακλαυψε" η Zerox και το "πεταξε στα σκουπιδια" απο οπου και το μαζεψε η apple.

            Να μου πεις για τον Μαγγελάνο να το καταλάβω
            O Mαγγελανος για μενα πολυ ευκολα μπορω να σου πω οτι δεν ηταν τιποτα παραπανω απο ενας τυχοδιωκτης... Δεν μπορεις να ξερεις ποιες ηταν οι προθεσεις του. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τελικα αλλαξε τον κοσμο. Αναλογικα κατι παρομοιο εγινε και με την apple.

            Όταν κάποιος έχει σαν πρότυπό τον Bill Gates και τον Steve Jobs κάτι κάνει λάθος ή απλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το χρήμα.
            EPIC FAIL. Το ανεφερα και πριν, εκει εξω υπαρχουν πολλοι που εχουν παθος με την τεχνολογια. Καποιοι απο αυτους θα το αναπτυξουν περισσοτερο δημιουργικα και ωφελιμα και καποιοι αλλοι λιγοτερο. Καποιοι θα βγαλουν και καλα χρηματα απο αυτο, δεν σημαινει οτι τους ενδιαφερει μονο το χρημα. Αν τους ενδιεφερε μονο το χρημα θα ειχαν αλλα προτυπα και οχι τον Gates Και τον Jobs.

            Οι μόνοι που μπορούν να λένε ότι βελτιώθηκε η ζωή τους λόγω των Apple products,είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν,γιατί τους έδωσε ψωμί.
            Eπισης epic fail. Kαι μονο το app store να παρεις εχει δωσει ψωμι σε πολυ περισσοτερους απο αυτους που αναφερεις ως εργαζομενους σε αυτη.

            Comment


            • #36
              To app store οκ έχει δώσει ψωμί σε όσους έχουν συμφέρον από αυτό.Σε σένα ως καταναλωτή τι έχει δώσει;Άλλος failάρει αλλά αδυνατεί να το καταλάβει.Αλλά οκ,δεν έχω τέτοιες προσδοκίες όταν μιλάω με πωρωμένους.Το παράδειγμα με τις βίδες,είπαμε,ακραίο,αλλά το πιάσανε το νόημα όσοι θέλανε να το πιάσουνε.Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν.
              Carpe diem

              Comment


              • #37
                Ενταξει κοψε κατι που δεν εχεις και προσδοκιες απο εμας του πορωμενους. Το οτι εχει δωσει τη δυνατοτητα σε προγραμματιστες και δημιουργους να πουλανε τη δουλεια τους σε μια τετοια βαση χρηστων το θεωρεις λιγο; Το οτι εχεις τη δυνατοτητα να παιξεις ενα παιχνιδι ενος προγραμματιστη και ενος καλλιτεχνη απο την Ινδια που θα σου σηκωσει την τριχα καγκελο οπως λες, που σε διαφορετικη περιπτωση μαλλον δεν θα το εβλεπες ποτε το θεωρεις λιγο; Ναι υπαρχουν και αλλες υπηρεσιες που δινουν αυτη τη δυνατοτητα. Αν θες κιολας υπαρχουν και πιο "ιδεολογικες" επιλογες, οπως τα android που ειναι ανοιχτου κωδικα λειτουργικο σε αντιθεση με το ios. Αυτο δεν αναιρει ομως οτι το app store εχει συμβαλλει σημαντικα σε ολο αυτο. Αν τωρα εσυ δεν θεωρεις σημαντικη αυτη την αλλαγη στον τροπο διαθεσης λογισμικου σοβαρη για αγορα και καταναλωτες δεν μπορω να πω κατι. Αν τωρα θεωρεις οτι το λογισμικο δεν ειναι κατι σημαντικο υποθετω δεν θα ξοδευες τοσα λεφτα για να αγοραζεις video games.

                Για τις βιδες καταλαβα τι θες να πεις. Δεν αλλαζει ομως τα οσα ειπα. Η apple που ουτε και εγω την συμπαθω τοσο σαν εταιρια για διαφορους λογους ειτε μας αρεσει ειτε οχι βοηθησε στο να υπαρχει ο υπολογιστης με την μορφη που ξερουμε σημερα. Ειναι δυνατον να λες οτι δεν καλυτερευσε την ζωη μας ενα εργαλειο μεσα απο το οποιο μορφωνεσαι, επικοινωνεις με ολο τον κοσμο, μαθαινεις καλλιτεχνες που αλλιως δεν θα τους ηξερες ποτε, εχει βοηθησει απιστευτα την επιστημη ως εργαλειο και αλλα τοσα που μπορω να γραφω μεχρι αυριο;

                Λες μετα για τους καλλιτεχνες. Αυτοι που αλλαξαν την μουσικη εμειναν και στην ιστορια. Καποιοι απο αυτους δεν ηταν και τα καλυτερα προτυπα ηθικης. Ο Jobs στην τεχνολογια αλλαξε πραγματα μαζι με καποιους αλλους και για αυτο αναφερονται τωρα ολα αυτα. ΙΣως του αναλογει μικροτερο μεριδιο απο αυτο που τελικα παιρνει αλλα αυτο δεν αλλαζει την ουσια. Γιατι λοιπον σε αυτον να πρεπει να κοιταμε και την ηθικη και τις προθεσεις του;

                Comment


                • #38
                  Originally posted by sub_zero View Post
                  A)Ενταξει κοψε κατι που δεν εχεις και προσδοκιες απο εμας του πορωμενους. Το οτι εχει δωσει τη δυνατοτητα σε προγραμματιστες και δημιουργους να πουλανε τη δουλεια τους σε μια τετοια βαση χρηστων το θεωρεις λιγο; Το οτι εχεις τη δυνατοτητα να παιξεις ενα παιχνιδι ενος προγραμματιστη και ενος καλλιτεχνη απο την Ινδια που θα σου σηκωσει την τριχα καγκελο οπως λες, που σε διαφορετικη περιπτωση μαλλον δεν θα το εβλεπες ποτε το θεωρεις λιγο; Ναι υπαρχουν και αλλες υπηρεσιες που δινουν αυτη τη δυνατοτητα. Αν θες κιολας υπαρχουν και πιο "ιδεολογικες" επιλογες, οπως τα android που ειναι ανοιχτου κωδικα λειτουργικο σε αντιθεση με το ios. Αυτο δεν αναιρει ομως οτι το app store εχει συμβαλλει σημαντικα σε ολο αυτο. Αν τωρα εσυ δεν θεωρεις σημαντικη αυτη την αλλαγη στον τροπο διαθεσης λογισμικου σοβαρη για αγορα και καταναλωτες δεν μπορω να πω κατι. Αν τωρα θεωρεις οτι το λογισμικο δεν ειναι κατι σημαντικο υποθετω δεν θα ξοδευες τοσα λεφτα για να αγοραζεις video games.

                  B)Για τις βιδες καταλαβα τι θες να πεις. Δεν αλλαζει ομως τα οσα ειπα. Η apple που ουτε και εγω την συμπαθω τοσο σαν εταιρια για διαφορους λογους ειτε μας αρεσει ειτε οχι βοηθησε στο να υπαρχει ο υπολογιστης με την μορφη που ξερουμε σημερα. Ειναι δυνατον να λες οτι δεν καλυτερευσε την ζωη μας ενα εργαλειο μεσα απο το οποιο μορφωνεσαι, επικοινωνεις με ολο τον κοσμο, μαθαινεις καλλιτεχνες που αλλιως δεν θα τους ηξερες ποτε, εχει βοηθησει απιστευτα την επιστημη ως εργαλειο και αλλα τοσα που μπορω να γραφω μεχρι αυριο;

                  Γ)Λες μετα για τους καλλιτεχνες. Αυτοι που αλλαξαν την μουσικη εμειναν και στην ιστορια. Καποιοι απο αυτους δεν ηταν και τα καλυτερα προτυπα ηθικης. Ο Jobs στην τεχνολογια αλλαξε πραγματα μαζι με καποιους αλλους και για αυτο αναφερονται τωρα ολα αυτα. ΙΣως του αναλογει μικροτερο μεριδιο απο αυτο που τελικα παιρνει αλλα αυτο δεν αλλαζει την ουσια. Γιατι λοιπον σε αυτον να πρεπει να κοιταμε και την ηθικη και τις προθεσεις του;
                  Α)Όχι δεν το θεωρώ λίγο.Αλλά οκ δεν είναι ο μόνος που έχει δώσει τέτοιες δυνατότητες.Κατά τ'άλλα όμως συμφωνώ.

                  Β)Από την Apple μου το πήγες γενικά στους υπολογιστές;Γιατί;Δεν μιλάω για τους υπολογιστές εγώ.Αλλά οκ ας το δεχτώ.Εδώ στηρίζεις το μέσο.Με αυτή τη λογική γιατί δεν στηρίζεις και το cd player,το βίντεο,το πικάπ κλπ;Εκτός κι αν κατάλαβα κάτι λάθος.

                  Γ)Τη σύγκριση με τη μουσική δεν την ξεκίνησα εγώ,αλλά μιας και μου πετάς το μπαλάκι θα σου απαντήσω.Το έργο του,εχει να κάνει με υλικά προϊόντα.Δούλεψε σκληρά για να δώσει το καλύτερο και το κατάφερε.Αλλά δεν το έκανε γιατί τον εξέφραζε,το έκανε καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.Μαγκιά του.Ήταν επιχειρηματίας και καλός μάλιστα.Και πίστεψέ με,ούτε εγώ,ούτε κανείς δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει την ηθική του,ειδικά τώρα που έχει φύγει.Απλά λέω πως το έργο του είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει ποτέ κανέναν να δακρύσει από συγκίνηση,όπως έχει κάνει ένα μουσικό κομμάτι,μια ταινία,ένα βιβλίο.

                  Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

                  edit:OK στο σημείο περί πωρωμένων,ίσως το τράβηξα λίγο,σόρρυ.
                  Carpe diem

                  Comment


                  • #39
                    Συμφωνώ απόλυτα με ότι έχει γράψει ο suz_zero.

                    Altair ένα πράγμα να προσθέσω, προσωπικά δεν στεναχωρήθηκα επειδή έφυγε ο άνθρωπος που η εταιρεία του δημιούργησε τις 5-10 αγαπημένες μου συσκευές (έτσι και αλλιώς από apple προϊόντα έχω μόνο ένα macbook, ούτε ipod έχω, ούτε iphone, ούτε ipad, ούτε κτλ κτλ), αλλά στεναχωρήθηκα που έφυγε νωρίς ένας άνθρωπος που θεωρώ ότι είναι αξιόλογος και η πορεία του είναι αξιοθαύμαστη, ανεξαρτήτως αν τα παράγωγα της δουλειάς του τα χαίρομαι ή όχι (που στην ουσία άμεσα δεν τα χαίρομαι, αφού δεν κατέχω την πλειοψηφία τους).

                    Κολλάς στο γεγονός ότι θα έπρεπε να στεναχωρηθείς για έναν άνθρωπο που με κάποιον τρόπο απόλαυσες τα δημιουργήματα του. Αυτό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, μπορείς να στεναχωρηθείς και για άλλους λόγους.

                    Comment


                    • #40
                      Originally posted by Altair View Post
                      Αλλά δεν το έκανε γιατί τον εξέφραζε,το έκανε καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.Μαγκιά του.
                      Ρε Altair ο άνθρωπος παράτησε το πανεπιστήμιο και κλείστηκε με έναν άλλο geek σε ένα γκαράζ για βιοποριστικούς λόγους;;; Ειλικρινά αντιλαμβάνεσαι αυτό που λες; Πιστεύεις στα αλήθεια ότι όλα αυτά τα ξεκίνησαν με στόχο τα πλούτη; Όχι, το έκαναν γιατί γούσταραν, γιατί αυτό αγαπούσαν, αυτό τους εξέφραζε.

                      Θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα, αν εγώ με άλλους 5 από εδώ μέσα κλειστούμε ένα καλοκαίρι σε ένα σπίτι και όλη τη μέρα προγραμματίζουμε και σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι πιστεύεις ότι το κίνητρο θα είναι λεφτά ή η κάβλα να φτιάξουμε ένα παιχνίδι, κάτι που το γουστάρουμε και μας εκφράζει;

                      Για τα άλλα που λες πιστεύω ότι σου απάντησα στο προηγούμενο ποστ;

                      Comment


                      • #41
                        Για ποιο λόγο;Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε μέρα,από πείνα,αρρώστιες κλπ.Αλλά δεν βλέπω κανέναν να θλίβεται.
                        Λέω πως είναι όντως κρίμα που έφυγε,αλλά ως εκεί,δε θα τα βάψω και μαύρα.;)

                        Μου μιλάς για πράγματα που έκανε όταν ήταν νέος,πάνω στην καύλα του;Εγώ συνηθίζω να βγάζω συμπεράσματα από το σύνολο της ζωής ενός ανθρώπου,όχι από 1-2 μεμονωμένες πράξεις.
                        Τεσπά.Άκρη δε βγάζουμε.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • #42
                          Originally posted by Altair View Post
                          Αλλά οκ,δεν έχω τέτοιες προσδοκίες όταν μιλάω με πωρωμένους.
                          Δεν περίμενα ποτέ ότι εριστικό σχόλιο του Altair θα με εκφράζει...

                          Η λέξη "πωρωμένοι" είναι μάλλον λάθος, αλλά όντως με εκπλήσσει πόσο μονόπλευρα το βλέπετε κάποιοι το θέμα. Θα φτάσουμε στο τέλος να συζητάμε αυτονόητα πράγματα, όπως το αν ο υλικός και πνευματικός πολιτισμός πάνε χέρι - χέρι, αν έχουν την ίδια αξία κ.λ.π.

                          Το ζήτημα για εμένα, τέλος πάντων, λήγει στην διαφορά μεταξύ Επιστήμης και Τέχνης: Η Επιστήμη βραχυχρόνια (και ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες) δίνει καθορισμένα αποτελέσματα. Κοινώς, για τα μισά τουλάχιστον από αυτά που έκανε η Apple, αν δεν ήταν ο Jobs θα ήταν άλλος. Στην Τέχνη αυτό δεν ισχύει και δεν πρόκειται ποτέ να ισχύσει, γιατί η έμπνευση (το χαοτικότερο κομμάτι της ανθρώπινης προσωπικότητας και διανόησης) είναι το μοναδικό στοιχείο που την παράγει κι όχι απλώς ένα από τα βασικά της συστατικά, όπως στην Επιστήμη.

                          Συνδυάζοντας αυτό με όλα όσα έγραψα στα προηγούμενα post (σκόρπιες σκέψεις ) καταλήγω στο ότι, τουλάχιστον στην σύγχρονη εποχή που η επιστήμη καλπάζει από πολλά μέτωπα, ο μεγάλος καλλιτέχνης είναι μακράν σπουδαιότερος του μεγάλου επιστήμονα, χωρίς αυτό αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Τέχνη είναι σπουδαιότερη από την Επιστήμη. Απλώς ο πραγματικά μεγάλος καλλιτέχνης είναι ένας, κάνει ότι κάνει και δεν αυτό εκ των πραγμάτων, δε μπορεί να επαναληφθεί. Ο μεγάλος επιστήμονας στην χειρότερη δημιουργεί ένα εναλλακτικό προϊόν σε αισθητική ή χρήσεις (όχι όμως και χρησιμότητα), ενώ στην καλύτερη επισπεύδει μια ανακάλυψη ή εφεύρεση, δίνει στον κόσμο μια διευκόλυνση στην καθημερινή ζωή ή μια σημαντική γνώση λίγο νωρίτερα.

                          Γι' αυτό, λοιπόν, ειδικά έναν άνθρωπο όπως ο Jobs που δεν έκανε κάποια ριζοσπαστική ανακάλυψη ανεξάρτητα από τις τάσεις της εποχής του, δε μπορώ να τον θεωρήσω τρομερά σημαντική προσωπικότητα κι ας είναι όντως το σημαντικότερο πρόσωπο στον (ούτως ή άλλως ζωντανό και ανεξάρτητα ενεργό) τομέα της Τεχνολογίας από τότε που ανακαλύφθηκε το ίντερνετ μέχρι σήμερα.
                          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                          Comment


                          • #43
                            Originally posted by Altair View Post
                            Για ποιο λόγο;Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε μέρα,από πείνα,αρρώστιες κλπ.Αλλά δεν βλέπω κανέναν να θλίβεται.
                            Λέω πως είναι όντως κρίμα που έφυγε,αλλά ως εκεί,δε θα τα βάψω και μαύρα.;)
                            Δε νομίζω ότι απαντάς σε κάτι με τα παραπάνω με αυτό.

                            Δε σου ζητάω να τα βάψεις μαύρα. Μαγκιά σου να μην εκτιμάς τον Steve Jobs και τον οποιδήποτε Steve Jobs. Αυτό όμως διαφέρει από την άποψη "του δεν καταλαβαίνω γιατί στεναχωρηθήκατε για κάποιον που έβαζε βίδες και πούλαγε ακριβά προϊόντα".

                            Επίσης η σύγκριση μεταξύ νεκρών προσωπικοτήτων (επώνυμων και ανώνυμων) και απόψεις του στυλ "δε σας βλέπω να στεναχωριέστε για αυτόν", όπως έχει ειπωθεί ξανά, είναι απλά ανούσια, και δείχνει αδυναμία συνέχισης συζήτησης με επιχειρήματα. Με αυτή την λογική να μην στεναχωρηθεί ποτέ κανείς με κανέναν, γιατί όλο και κάποιος θα πεθάνει που δεν θα μας στεναχωρήσει ο θάνατος του.

                            Comment


                            • #44
                              Α)Όχι δεν το θεωρώ λίγο.Αλλά οκ δεν είναι ο μόνος που έχει δώσει τέτοιες δυνατότητες.Κατά τ'άλλα όμως συμφωνώ.
                              Δεν ειπα οτι ειναι ο μονος αλλα εχει σημαντικο μεριδιο.

                              Β)Από την Apple μου το πήγες γενικά στους υπολογιστές;Γιατί;Δεν μιλάω για τους υπολογιστές εγώ.Αλλά οκ ας το δεχτώ.Εδώ στηρίζεις το μέσο.Με αυτή τη λογική γιατί δεν στηρίζεις και το cd player,το βίντεο,το πικάπ κλπ;Εκτός κι αν κατάλαβα κάτι λάθος.
                              Μαλλον καταλαβες λαθος. Αυτο που λεω ειναι οτι η apple επαιξε σημαντικο ρολο στο να εχουν οι υπολογιστες του τη σημερινη μορφη. ΚΑι εδω δεν ειναι η μοναδικη που επαιξε ρολο βεβαια.
                              Σε σχεση με τις αλλες συσκευες που αναφερεις θεωρω οτι σπουδαιοτητα του υπολογιστη σε φαση ενας υπολογιστης σε καθε σπιτι και οχι 10 υπερυπολογιστες σε ολο τον κοσμο, ειναι απλα μη συγκρισιμα μεγεθη για λογους που ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ.

                              Γ)Τη σύγκριση με τη μουσική δεν την ξεκίνησα εγώ,αλλά μιας και μου πετάς το μπαλάκι θα σου απαντήσω.Το έργο του,εχει να κάνει με υλικά προϊόντα.Δούλεψε σκληρά για να δώσει το καλύτερο και το κατάφερε.Αλλά δεν το έκανε γιατί τον εξέφραζε,το έκανε καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.Μαγκιά του.Ήταν επιχειρηματίας και καλός μάλιστα.Και πίστεψέ με,ούτε εγώ,ούτε κανείς δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει την ηθική του,ειδικά τώρα που έχει φύγει
                              Καλα αυτο το εκανε γιατι τον εξεφραζε τα ακουω βερεσε. To βιοποριστικο ειναι αυτονοητο για ενα ποσοστο τουλαχιστον 90% σε ολους τους κλαδους. Δεν ξερω τι κριτηρια ειχε ο Jobs παντως οπως ειπα και πριν μπορω να σε διαβεβαιωσω γνωριζοντας απο πρωτο χερι οτι εκει εξω υπαρχουν ατομα παθιασμενα με την τεχνολογια τα οποια θελουν να δημιουργησουν μην εχοντας ως μοναδικο κινητρο το χρημα.

                              .Απλά λέω πως το έργο του είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει ποτέ κανέναν να δακρύσει από συγκίνηση,όπως έχει κάνει ένα μουσικό κομμάτι,μια ταινία,ένα βιβλίο.
                              Προφανως εχουμε διαφορετικα κριτηρια. Εγω θεωρω τουλαχιστον ιση τη σημαντικοτητα του υπολογιστη με αυτα που αναφερεις, ακομα και αν δεν προκαλει δακρυα.

                              Comment


                              • #45
                                Ναι τώρα δεν έχω επιχειρήματα.Πιο πάνω είπες κάτι.Μπορείς να στεναχωρηθείς και για άλλους λόγους.Πες μου έναν άλλο λόγο.Ακόαμ περιμένω απάντηση,αλλά μόνο αοριστολογίες βλέπω.
                                Επίσης δεν είπα ότι δεν τον εκτιμάω τον άνθρωπο.Απλά ότι όλο αυτό που γίνεται είναι υπερβολικό.

                                TheCursed συμφωνώ 100%.Eξέφρασες όλα όσα έχω μέσα στο μυαλό μου.

                                edit:Sub απαντάω μόνο στο τελευταίο κομμάτι γιατί κατά τ'άλλα τα είπε ο Cursed καλύτερα από μένα.
                                Δεν αντιλέγω ότι ο υπολογιστής είναι σημαντικός,απλά δεν μου προκαλεί συναισθήματα,πως να στο πω.Είναι ένα μέσο.Δεν είναι το μήνυμα.Είναι καθαρά για λειτουργικούς λόγους.
                                Carpe diem

                                Comment

                                Working...
                                X