Announcement

Collapse
No announcement yet.

Το G-O αποχαιρετά το Steve Jobs

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• AkiraGr
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Είσαι σατανικός, έχεις σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα;
    Όχι αλλά έχω πέσει σε πολλές παγίδες, οπότε δεν είμαι σατανικός αλλά θύμα με πείρα.

Originally posted by i Have no Equal View Post
    Και τι να πουν οι νεοι δηλαδη "fuck it δεν προκειτε να πετυχω τιποτα στη ζωη μου ας παω να τα σπασω στο συνταγμα να ξεσπασω.." ?? Παντα υπαρχουν ευκαιριες και παντα θα υπαρχουν success stories from 0 to hero. Απλα ειναι πολυ πιο δυσκολο και σπανιο πλεον αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να εχουμε τετοια προτυπα. Εγω προσωπικα fan της apple δεν ειμαι(εχω iphone μεχρι εκει) αλλα στεναχωριεμαι σιγουρα οταν φευγει ενας εξυπνος και επιτυχημενος ανθρωπος γιατι σκεφτομαι οτι απλα ειχε πολλα να δωσει ακομα. Οσο για τους καλλιτεχνες ειναι αλλη ιστορια και δεν πρεπει να γινεται συγκριση..
    WAT. Τι δουλειά έχει το Συντάγμα με αυτά που συζητάμε. Προσωπικά δεν γράφω για ευκαιρίες που πρέπει να έχει ο καθένας να ικανοποιήσει τα όνειρα του, μιλάω για ευκαιρίες που θα πλουτίσει ο καθένας πραγματοποιώντας τα όνειρα του. Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα που ο καθένας να πραγματοποιεί τα όνειρα του με βάση το κοινωνικό συμφέρον. Όχι με σκοπό τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Originally posted by Spahar View Post
    Μόνο και μόνο παρακολουθώντας την ομιλία του, που έχω ποστάρει πιο πάνω, έλαβα το μήνυμα ότι πρέπει να δραστηριοποιείσαι, να ασχολείσαι με πράγματα, ακόμα και αν πιστεύεις ότι δε θα σου χρειαστούν ποτέ, και κάποτε ίσως να ανακαλύψεις την χρησιμότητα τους. Και αυτό έτυχε να το δω σε μια περίοδο που λιώνω και αράζω, λόγω καταλήψεων, και μένω στάσιμος, ενώ πχ θα μπορούσα να ασχοληθώ με 1002 που κατά καιρούς έχω σκεφτεί, αλλά πάντα τα βάζω στην άκρη γιατί προέχουν άλλα, πιο "σημαντικά".

Γενικά ότι πρέπει και οφείλεις στον εαυτό σου να κυνηγήσεις αυτό που σε ευχαριστεί και όχι να ακολουθήσεις τον δρόμο που προστάζουν άλλοι (είτε είναι η οικογένεια, η κοινωνία κτλ). Γιατί τότε θα ασχοληθεί με κάτι που σε εκφράζει και τότε είναι πιο πιθανό να πετύχεις (δεν αναφέρομαι σε πλούτη) και να νιώσεις ικανοποίηση.

Προφανώς αυτά δεν είναι πράγματα που πρέπει να τα ακούσεις από τον Jobs και τον οποιονδήποτε Jobs, αλλά όταν βλέπεις ανθρώπους που η πορεία τους στηρίχτηκε σε αυτές τις πεποιθήσεις στα υπενθυμίζουν.
    Σου υπενθύμισε τα αυτονόητα λοιπόν. Ωραίες εποχές θεωρούμε σοφά και χρήσιμα μηνύματα αυτά που έπρεπε να τα θεωρούμε δεδομένα.

Δεν προσπαθώ να ικανοποιήσω τίποτα απλή κουβέντα κάνουμε, απλά αμα θες να πάρεις έμπνευση για τους στόχους που είχε ο άνθρωπος τον 19 αιώνα και να κάνεις μια σύγκριση με τον άνθρωπο του 21 αιώνα, διάβασε κανένα βιβλίο του Ιούλιου Βερν, πιο καύλα και από το Xenoblade σου λέω.

Originally posted by Imrahil View Post
    Έτσι, χρειάζονται αυτά τα πρότυπα για να σκέφτεται ο κακομοίρης "Δε φταίει τελικώς το σύστημα που είμαι φτωχός, αλλά εγώ που είμαι χαζός και άχρηστος" και να μην επαναστατεί για να το ξεπατώσει απ'τη ρίζα, ειδικά αν πρόκειται για απολυμένο του 902, που εκδιώχθη για να γίνει, άκουσον άκουσον, βίωσιμη η επιχείρηση, όπως δήθεν ισχυρίζονται τα ανάλγητα, νεοφιλελεύθερα αφεντικά του
    Lol τώρα το είδα αυτό το ανέκδοτο ποιος το κυκλοφόρησε ο Πάγκαλος; Ααα μώρε ξέχασα το λεεί αυτός που υποστηρίζει πως έχουμε Σοβιετικό κράτος στην διαχείρηση για αυτό βιώνουμε τόσο έντονα την κρίση. Δεν ήξερα πως και η Αμερική είχε υιοθετήσει το Σοβιετικό μοντέλο, η Αγγλία, Ισπανία, Ιρλανδια τελικά η Σοβιετική Ένωση είχε μεταμφιεστεί σε Ευρωπαϊκή... Και αυτό σχέδιο του Σταλιν ήταν; Πολύ μπροστά ο σύντροφος Ιωσήφ. Αλλά αυτο που κολλάει με την γενική συζήτηση που έχουμε αν έχει απορίες με τις απολύσεις του 902 πάρε ένα τηλέφωνο στον σταθμό και κάνε διαμαρτυρία που κλείνει ο σταθμός και θα χάσεις το αγαπημένο σου telemargeting, λες η τυποεκδοτική και ο 902 να είναι σοσιαλιστική νησίδα. Επίσης οι κομμουνιστές φίλε μου γίνονται θυσία για να εκπληρώσουν την ιστορική αποστολή της τάξης τους. Έχουν ιστορία που το αποδεικνύει 93 χρόνια τώρα. Δεν δεχόμαστε κριτική από αυτούς που έχουν φέρει όλο τον πλανήτη σε πόλεμο και καταστροφή, πείνα,ανεργία και στον αντίποδα προβάλεις απολύσεις που δεν σκέφτεσαι πως μιλάς για ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους από την κρίση που ο καπιταλισμός δημιούργησε, εκτός αν τρέφεις αυταπάτες ότι στον 902 και στην τυποεκδοτική λειτουργούν με αέρα κοπανιστό.

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Έτσι, χρειάζονται αυτά τα πρότυπα για να σκέφτεται ο κακομοίρης "Δε φταίει τελικώς το σύστημα που είμαι φτωχός, αλλά εγώ που είμαι χαζός και άχρηστος" και να μην επαναστατεί για να το ξεπατώσει απ'τη ρίζα, ειδικά αν πρόκειται για απολυμένο του 902, που εκδιώχθη για να γίνει, άκουσον άκουσον, βίωσιμη η επιχείρηση, όπως δήθεν ισχυρίζονται τα ανάλγητα, νεοφιλελεύθερα αφεντικά του

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Και τι να πουν οι νεοι δηλαδη "fuck it δεν προκειτε να πετυχω τιποτα στη ζωη μου ας παω να τα σπασω στο συνταγμα να ξεσπασω.." ??
    Αχ, η πολιτική προτίμηση δεν κρύβεται...

Με αγάπη, έτσι; Δεν το λέω για να ειρωνευτώ. ;)

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Originally posted by Jack Cayman View Post
    Εσύ ποια μηνύματα κατάλαβες και τι ασπάζεσαι για να βελτιώσεις την ζωή σου;
    Μόνο και μόνο παρακολουθώντας την ομιλία του, που έχω ποστάρει πιο πάνω, έλαβα το μήνυμα ότι πρέπει να δραστηριοποιείσαι, να ασχολείσαι με πράγματα, ακόμα και αν πιστεύεις ότι δε θα σου χρειαστούν ποτέ, και κάποτε ίσως να ανακαλύψεις την χρησιμότητα τους. Και αυτό έτυχε να το δω σε μια περίοδο που λιώνω και αράζω, λόγω καταλήψεων, και μένω στάσιμος, ενώ πχ θα μπορούσα να ασχοληθώ με 1002 που κατά καιρούς έχω σκεφτεί, αλλά πάντα τα βάζω στην άκρη γιατί προέχουν άλλα, πιο "σημαντικά".

Γενικά ότι πρέπει και οφείλεις στον εαυτό σου να κυνηγήσεις αυτό που σε ευχαριστεί και όχι να ακολουθήσεις τον δρόμο που προστάζουν άλλοι (είτε είναι η οικογένεια, η κοινωνία κτλ). Γιατί τότε θα ασχοληθεί με κάτι που σε εκφράζει και τότε είναι πιο πιθανό να πετύχεις (δεν αναφέρομαι σε πλούτη) και να νιώσεις ικανοποίηση.

Προφανώς αυτά δεν είναι πράγματα που πρέπει να τα ακούσεις από τον Jobs και τον οποιονδήποτε Jobs, αλλά όταν βλέπεις ανθρώπους που η πορεία τους στηρίχτηκε σε αυτές τις πεποιθήσεις στα υπενθυμίζουν.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Όσο για την προβολή του Steve Jobs είναι το καλύτερο παράδειγμα την εποχή που ζούμε να παρουσιάζουν success stories(from zero to hero) για να τσιμπάνε οι νέοι στις αυταπάτες του καπιταλισμού. Πριν 40 χρόνια μπορεί να υπήρχαν οι λίγες ευκαιρίες που αν βρισκόσουν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή να σου "κάτσει" η "καλή". Σήμερα το πολύ,πολύ να σου κάτσει καμία χοντρή.
    Και τι να πουν οι νεοι δηλαδη "fuck it δεν προκειτε να πετυχω τιποτα στη ζωη μου ας παω να τα σπασω στο συνταγμα να ξεσπασω.." ?? Παντα υπαρχουν ευκαιριες και παντα θα υπαρχουν success stories from 0 to hero. Απλα ειναι πολυ πιο δυσκολο και σπανιο πλεον αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να εχουμε τετοια προτυπα. Εγω προσωπικα fan της apple δεν ειμαι(εχω iphone μεχρι εκει) αλλα στεναχωριεμαι σιγουρα οταν φευγει ενας εξυπνος και επιτυχημενος ανθρωπος γιατι σκεφτομαι οτι απλα ειχε πολλα να δωσει ακομα. Οσο για τους καλλιτεχνες ειναι αλλη ιστορια και δεν πρεπει να γινεται συγκριση..

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Η παγίδα πάντα πρέπει να είναι ελκυστική στο υποψήφιο θύμα.
    Είσαι σατανικός, έχεις σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα;

Leave a comment:

• AkiraGr
    replied
    Υπάρχουν πολλοί χειρότεροι τρόποι για να μαστουρώσεις το λαό, αυτό σας πείραξε; Τουλάχιστον από αυτό προβάλλονται και κάποια ωραία μηνύματα, που στην τελική κάποιος που τα δεχτεί και τα ασπαστεί μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του.
    Εσύ ποια μηνύματα κατάλαβες και τι ασπάζεσαι για να βελτιώσεις την ζωή σου;

Καλά, δε διαφωνώ. Τουναντίον, για 'μένα άλλο είναι το όπιο του λαού και δεν εννοώ τη μπάλα, εκατό φορές τα έχω γράψει.

Αλλά αυτά που υποστηρίζεις δεν αναιρούν την θέση, απλώς την μετριάζουν. Εσύ δηλαδή μου λες ότι είναι "λιγότερο" όπιο κι ότι έχει και θετική πλευρά. Και ναι, συμφωνώ - άλλωστε δεν εστίασα εκεί.
    Η παγίδα πάντα πρέπει να είναι ελκυστική στο υποψήφιο θύμα.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Υπάρχουν πολλοί χειρότεροι τρόποι για να μαστουρώσεις το λαό, αυτό σας πείραξε; Τουλάχιστον από αυτό προβάλλονται και κάποια ωραία μηνύματα, που στην τελική κάποιος που τα δεχτεί και τα ασπαστεί μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του.
    Καλά, δε διαφωνώ. Τουναντίον, για 'μένα άλλο είναι το όπιο του λαού και δεν εννοώ τη μπάλα, εκατό φορές τα έχω γράψει.

Αλλά αυτά που υποστηρίζεις δεν αναιρούν την θέση, απλώς την μετριάζουν. Εσύ δηλαδή μου λες ότι είναι "λιγότερο" όπιο κι ότι έχει και θετική πλευρά. Και ναι, συμφωνώ - άλλωστε δεν εστίασα εκεί.

Random alert!!!

WTF?

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Είναι όπιο για τον λαό.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Random alert!!!

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Έχεις δίκιο ούτε η CIA δεν είχε σκεφτεί να φτιάξει σελίδα οικειοθελούς ηλεκτρονικού φακελώματος. Βλέπεις έρχεσαι στα λόγια μου, πολύ Social Network βλέπεις.
    Και όμως δεν το έχω δει.

Το θέμα είναι αν το είχε σκεφτεί κανείς άλλος πριν, ή αν είναι "καλό"/"κακό"; Εγώ νόμιζα ότι απάνταγα στο αν σήμερα υπάρχουν ευκαιρίες για να γίνει κάποιος από το τίποτα -> κάτι (πλούσιος, γνωστός κτλ). Μην κολλάς στο facebook, πάρε το youtube ή 1002 άλλες "απλές", ανούσιες ιδέες που χάρισαν πλούτη σε αυτούς που τις σκέφτηκαν.

Υ.Γ. Ούτε facebook έχω για να προλάβω άλλο ειρωνικό σχόλιο.

Leave a comment:

• AkiraGr
    replied
    Είναι όπιο για τον λαό.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Edit: δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το zero-to-hero πρότυπο το θεωρείτε κακό.
    Είναι όπιο για τον λαό.

Βέβαια, τίποτα απ' όσα έχω γράψει ως τώρα δεν βασίζεται σε αυτήν την παραδοχή και η προβολή του θανάτου του Jobs δε με πειράζει γι' αυτόν τον λόγο, αλλά γιατί θεωρώ ότι προβάλλεται χίλιες φορές παραπάνω απ' ότι άλλοι που το αξίζουν εξίσου. Ας μην ήταν τα iPod μόδα και η Apple κολοσσός, ας πέθαινε (όχι ότι το εύχομαι, υποθετικά το λέω) φερειπείν πριν δέκα χρόνια και θα βλέπαμε τότε - κι αυτό ενώ, αν κατάλαβα καλά, οι ίδιοι λέτε ότι το σημαντικότερο μέρος της δουλειάς του είχε γίνει νωρίτερα.

Έχεις δίκιο ούτε η CIA δεν είχε σκεφτεί να φτιάξει σελίδα οικειοθελούς ηλεκτρονικού φακελώματος. Βλέπεις έρχεσαι στα λόγια μου, πολύ Social Network βλέπεις.
    Φορμαρισμένο σε βλέπω σήμερα, πολύ καλός!

Leave a comment:

• AkiraGr
    replied
    Καλά πήγαινε πες το αυτό στον Zuckerberg. Πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες, πάντα θα υπάρχει αυτό που δεν έχει σκεφτεί κανείς ή που δεν το έχει κάνει σωστά. Όταν γίνεται μία τεχνολογική εξέλιξη γεννάει εκείνη τη στιγμή ευκαιρίες για νέα πράγματα.

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Όσο για την προβολή του Steve Jobs είναι το καλύτερο παράδειγμα την εποχή που ζούμε να παρουσιάζουν success stories(from zero to hero) για να τσιμπάνε οι νέοι στις αυταπάτες του καπιταλισμού. Πριν 40 χρόνια μπορεί να υπήρχαν οι λίγες ευκαιρίες που αν βρισκόσουν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή να σου "κάτσει" η "καλή". Σήμερα το πολύ,πολύ να σου κάτσει καμία χοντρή.
    Καλά πήγαινε πες το αυτό στον Zuckerberg. Πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες, πάντα θα υπάρχει αυτό που δεν έχει σκεφτεί κανείς ή που δεν το έχει κάνει σωστά. Όταν γίνεται μία τεχνολογική εξέλιξη γεννάει εκείνη τη στιγμή ευκαιρίες για νέα πράγματα.

Leave a comment:

Working...
X