Announcement

Collapse
No announcement yet.

Frozen yoghurt και ένοχες απολαύσεις

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Den thn syzhtw kan thn xazomara me to souvlaki kai to kalamaki, osoi to lene kalamaki exoun adiko kai telos, eixame faei para polles hmeres na ekshgoume to giati sthn athina to kanoun lathos se paliotero topic kai den exw skopo na to epanalavw.
    Aplws denxteite to.
    Allo to kalami, allo h souvla kai allo h mikrh souvla.

Teleftaio post apo mena panw sto thema.
    Εγώ σου έκανα ιστορικό μάθημα τι μου τσαμπουνάς;

Είπαμε άλλο το καλαμάκι, άλλο το σουβλάκι. Το σουβλάκι είναι μερίδα και είναι μεταλλικό.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Den thn syzhtw kan thn xazomara me to souvlaki kai to kalamaki, osoi to lene kalamaki exoun to adiko.
    Eixame faei para polles hmeres na ekshgoume to giati sthn athina to kanoun lathos se paliotero topic kai den exw skopo na to epanalavw.
    Allo to kalami, allo h souvla kai allo h mikrh souvla.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Από Σαλονίκη μεριά ήταν η κοπελιά.
    Ρε πείνασα με την κουβέντα.Και το μόνο που έχω φάει είναι ένα μίνι κρουασανάκι από αυτά που δίνουμε στους πελάτες.Ψήνω επιδρομή στην κουζίνα,αλλά βαριέμαι να ξεκλειδώνω.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Μπορεί να το ζητήσει σουβλάκι απλά και να θέλει πίτα γύρο.Απλώς έτσι το λέει.Κοινώς σουβλάκι~πίτα γύρος.

Originally posted by Raf View Post
    Κρέπα με σοκολάτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάστε την.
    Δοκιμάστε μπουγάτσα με σοκολάτα λέμε!

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Κρέπα με σοκολάτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάστε την.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by paixtis View Post
    Ξέρω Αθηναίο που λέει αυτό το πράγμα!!!!
    Θα το εννοεί γενικά. Του στυλ ''ωραία σουβλάκια φτιάχνει αυτός''. Σουβλάκια γενικά. Αλλά φαντάζομαι έχει επίγνωση ότι αυτό που τρώει είναι γύρος και όχι σουβλάκι.
    Πάντως εγώ δεν γνωρίζω κάποιον να ζητάει πίτα-σουβλάκι. ή πίτα-γύρο λες ή πίτα-καλαμάκι. Βέβαια αν πεις πίτα-σουβλάκι ο σουβλατζής θα σου βάλει καλαμάκι, αλλά γενικότερα δεν το λέμε.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Α ρε ίντερνετ μας έχεις κάψει.
    Oh, YES!

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Αν κρατάω στο χέρι μου μία πίτα-γύρο δεν λέω ωραίο σουβλάκι.
    Ξέρω Αθηναίο που λέει αυτό το πράγμα!!!!

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Αν είναι έτσι έχει καλώς, αλλά έχω διαφορετική εντύπωση. Για την ακρίβεια ξέρω άτομα τα οποία χρησιμοποιούν εκφράσεις του στυλ "σουβλάκι με γύρο". Ελπίζω να είναι οι εξαιρέσεις. ;)
    Στόκοι. Έτσι απλά.

BTW ΕΠΙΚΗ συζήτηση τρεις και μισή το βράδυ για σουβλάκια, σε θέμα για frozen yogurt και...ένοχες απολαύσεις.

Α ρε ίντερνετ μας έχεις κάψει.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Περάστε δυο καλοκαίρια σερί αγγλια, μακρια απο ψαροταβέρνες, χωριατικες, ντομάτες, ελληνικο λάδι, φέτα και ρίγανη και μετα ελάτε να μου πείτε...

Τις προάλλες εκανα μια προσομοίωση χωριατικης και με το ζορι δε δακρυσα .

Μεχρι και τη λαδοριγανη σε φέτα τη θεωρώ πλεον ενα απο τα καλυτερα φαγητά του κοσμου lol.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Κοινώς με τον όρο σουβλάκι στην Αθήνα δεν εννοούμε το αντικείμενο ( το ίδιο το σουβλάκι), αλλά όλα τα προϊόντα μαζί.
    Αν είναι έτσι έχει καλώς, αλλά έχω διαφορετική εντύπωση. Για την ακρίβεια ξέρω άτομα τα οποία χρησιμοποιούν εκφράσεις του στυλ "σουβλάκι με γύρο". Ελπίζω να είναι οι εξαιρέσεις. ;)

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Το σωστό είναι η λέξη "σουβλάκι" να μην αναφέρεται πουθενά: Να ζητάς "μια πίτα με καλαμάκι" και "μια πίτα με γύρο".
    Μα δεν αναφέρεται κάπου αυτό σου λέω. Και ναι έτσι το ζητάς. Μια πίτα καλαμάκι και μια πίτα γύρο.

Την λέξη σουβλάκι την χρησιμοποιύμε μόνο ως γενίκευση. Αν κρατάω στο χέρι μου μία πίτα-γύρο δεν λέω ωραίο σουβλάκι. Λέω ωραία πίτα ή ωραίος γύρος. Επειδή όμως τα σουβλατζίδικα φτιάχνουν και πίτες και γύρους και καλαμάκια-σουβλάκια, μπιφτέκια, κεμπάπ κλτ αν με ρωτήσει κάποιος θα πω φτιάχνει ωραία σουβλάκια. Αν υπήρχε άλλη λέξη για όλα αυτά θα την έλεγα.

Κοινώς με τον όρο σουβλάκι στην Αθήνα δεν εννοούμε το αντικείμενο ( το ίδιο το σουβλάκι), αλλά όλα τα προϊόντα μαζί.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Από που ήταν αυτή;

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Θυμήθηκα σκηνικό.Προχτές είχα παραγγείλει σουβλάκια.Με ρωτάει την επομένη μια κοπέλα από δω,τι λέει,καλό το σάντουιτς;Ποιο σάντουιτς της λέω;Σουβλάκια πήρα.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Μα έτσι λέγεται.
    Φυσικά - αλλά είναι λάθος.

Και στον κατάλογο έτσι το γράφει και εσύ έτσι το ζητάς.
    Στους καταλόγους στη Θεσσαλονίκη η φέτα αναγράφεται ως "τυρί" σε αντιπαράθεση με το "gouda" για παράδειγμα, αυτό το κάνει σωστό;

Δεν λες θελώ ένα σουβλάκι με πίτα και καλαμάκι, ούτε θέλω ένα σουβλάκι με γύρο-πίτα.
    Το σωστό είναι η λέξη "σουβλάκι" να μην αναφέρεται πουθενά: Να ζητάς "μια πίτα με καλαμάκι" και "μια πίτα με γύρο".

Το σουβλάκι το χρησιμοποιύμε γενικά.
    Κακώς.

Δλδ. αν κάποιος με ρωτήσει τι φάγατε χθες δεν λέω ''εγώ πίτα-γύρο χοιρινό, ο Κώστας πίτα-καλαμάκι κοτόπουλο, ο Τάσος μπιφτέκι κτλ''.
    Λες ''φάγαμε σουβλάκια'' και τέλος.
    Αυτό πάλι είναι κάτι άλλο. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα πολλοί θα έλεγαν "σάντουιτς", εγώ θα έλεγα "πιτόγυρα". Αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία στη συζήτηση γιατί είναι περιγραφικά και χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις στις οποίες δε μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα ακριβείς.

Leave a comment:

Working...
X