Announcement

Collapse
No announcement yet.

Frozen yoghurt και ένοχες απολαύσεις

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Enpsty
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Το θέμα δεν είναι το πως ονομάζεις το μέρος στο οποίο το τρως, αλλά το πως το ζητάς. Αυτό θα έπρεπε με τη δική σου λογική να λέγεται πολύ απλά "πίτα με καλαμάκι" και όχι... "σουβλάκι".
    Μα έτσι λέγεται. Και στον κατάλογο έτσι το γράφει και εσύ έτσι το ζητάς.

Δεν λες θελώ ένα σουβλάκι με πίτα και καλαμάκι, ούτε θέλω ένα σουβλάκι με γύρο-πίτα.

Το σουβλάκι το χρησιμοποιύμε γενικά. Δλδ. αν κάποιος με ρωτήσει τι φάγατε χθες δεν λέω ''εγώ πίτα-γύρο χοιρινό, ο Κώστας πίτα-καλαμάκι κοτόπουλο, ο Τάσος μπιφτέκι κτλ''.
    Λες ''φάγαμε σουβλάκια'' και τέλος.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Το θέμα δεν είναι το πως ονομάζεις το μέρος στο οποίο το τρως, αλλά το πως το ζητάς. Αυτό θα έπρεπε με τη δική σου λογική να λέγεται πολύ απλά "πίτα με καλαμάκι" και όχι... "σουβλάκι".

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by paixtis View Post
    OK.Το άλλο που λέτε εκεί κάτω όμως???Όλα τα πιτόγυρα,πιτοκαλαμάκια,πιτομπιφτέκια κτλ. σουβλάκια???Τι σόι πράμα είναι αυτό?
    Originally posted by TheCursed View Post
    Μωρέ και "καλαμάκι" να λέγεται το ξυλάκι με το κρέας, η Αθήνα και πάλι άδικο έχει γιατί όταν τοποθετεί το κρέας αυτό μέσα σε πίτα το ονομάζει "σουβλάκι". Μιλάμε (στην καλύτερη) για παραλογισμό.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι παρόμοιως με το ''πάω να φάω μια μακαρόναδα'' και τελικά τρως πέννες, ριγκατόνι, λαζάνια κτλ.
    Ή το ''πάμε για πίτσες'' και τρως πεινιρλί. Κοινώς είναι γενίκευση. Ναι άλλο το σουβλάκι-καλαμάκι και άλλο το τυλιχτό με πίτα. Άλλο το μπιφτέκι και άλλο το κεμπάπ.

Αντί να πεις όμως ''πάω στο γυροπιτοσουβλακοκαλαμαομπιφτεκάδικο'' λες πάω σουβλατζίδικο που τα περιλαμβάνει όλα μαζί.
    Δλδ. πως αλλιώς να τα πούμε; Αν τα πεις γυράδικα τότε με αυτή την λογική εξαιρούνται τα σουβλάκα-καλαμάκια.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Η Αθήνα έχει πάντα δίκιο ρε.Τι το συζητάμε ακόμα;Κλείστε το θέμα.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Συμπέρασμα: H Αθήνα έχει δίκιο.
    Μωρέ και "καλαμάκι" να λέγεται το ξυλάκι με το κρέας, η Αθήνα και πάλι άδικο έχει γιατί όταν τοποθετεί το κρέας αυτό μέσα σε πίτα το ονομάζει "σουβλάκι". Μιλάμε (στην καλύτερη) για παραλογισμό.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    OK.Το άλλο που λέτε εκεί κάτω όμως???Όλα τα πιτόγυρα,πιτοκαλαμάκια,πιτομπιφτέκια κτλ. σουβλάκια???Τι σόι πράμα είναι αυτό?

Leave a comment:

• Altair
    replied
    +1 Enspty.
    Τέλος.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Ηρθε λοιπον η μερα που διαβασα τη παραπανω φραση....
    Και όμως υπάρχουν πολλοί έλληνες που μισούνε την φέτα.

Originally posted by straier View Post
    Το κεφαλοτύρι είναι λευκό τυρί;
    Δεν είναι; Μπορεί και όχι, εγώ το θεωρώ λευκό. Κοινώς γραβιέρα, μυζήθρα, αυτά που τα τρίβουν στο τυρί και βρωμάει όλο το σπίτι κτλ. δεν τα μπορώ με τίποτα.
    Αντιθέτως παρμεζάνα, ένταμ, ρεγκάτο, κασέρι, τσένταρ κτλ είναι τέλεια.

Και λοιπόν μιας και η συζήτηση πήγε στο περιβόητο σουβλάκι ή καλαμάκι ήρθε η ώρα να σας διαφωτήσω μιας και το'χω ψάξει το θέμα.

Παλιότερα σουβλάκι θεωρούνταν η μικρή σούβλα. Κοινώς η μεταλλική σούβλα των 20 με 30 εκατοστών. Σούβλα μερίδας κοινώς. Όταν άρχιζαν να ανοίγουν τα σουβλατζίδικα άρχιζαν να πουλάνε μικρότερες μερίδες γαι πολλούς λόγους (κυρίως λόγω ταχύτητας ψησίματος, δυνατότητα να χώσεις πιο πολύ λίπος και οικονομικά ήταν πιο συμφέροντα μιας και κάποιος θέλει 3-5 να χορτάσει και η τιμή έβγαινε μεγαλύτερη).
    Αυτά τα μικρότερα σουβλάκια τα τρυπάγανε με ξύλινα (για οικονομικούς λόγους) και ονομάστηκαν καλαμάκια (απ΄το καλάμι και όχι αυτό που ρουφάς ).
    Οπότε άλλο το σουβλάκι και άλλο το καλαμάκι. Βέβαια σήμερα υπάρχουν μόνο καλαμάκια οπότε και σουβλάκια να τα πεις είναι πλέον το ίδιο.

Συμπέρασμα: H Αθήνα έχει δίκιο.

Παρακαλώ να διαβαστεί από όλους και να pinαριστεί.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Το σάντουιτς φτιάχνεται με 2 φέτες ψωμί,το σουβλάκι με πίτα.Άσχετε Παίχτη.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Asxeto to pws to leei kapoios epeidh varietai.
    To thema einai oti kanei lathos, giati to swsto einai oti to kaseri einai ena eidos kitrinou tyriou.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Στο "σουβλάκι - καλαμάκι" και στο "μπουγάτσα τυρί" είναι σωστότεροι οι βόρειοι και στα άλλα δυο ("τυρί - κασέρι" και "σάντουις - τοστ") οι νότιοι, απλά τα πράγματα.

Ο καθένας μπορεί να δεχτεί αυτό το οποίο έχει επικρατήσει και είναι μαγκιά του, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι οι ονομασίες μια φορά κι έναν καιρό ήταν συγκεκριμένες.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Και το ροκφόρ ροκφόρ!
    αφού δεν το λέτε μπουγάτσα με μούχλα πάλι καλά :troll:

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Το σάντουίτς σου θες να πεις!
    Ground λέω πώς το αντιλαμβάνονται μερικοί ή οι περισσότεροι Βορειοελαδίτες.Συνήθως πράγματι οτιδήποτε κίτρινο τυρί το λένε κασέρι.Και τη φέτα ναι τη λένε τυρί.Έτσι έχει επικρατήσει εδώ.Το κεφαλοτύρι το λέμε απλά κεφαλοτύρι.Και το ροκφόρ ροκφόρ!

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Εγώ επειδή ξέρω από τα νησιά κυρίως ότι δεν την παλεύουνε και υπάρχουνε διαφορές,έχω πάντα συγκεκριμένο τρόπο παραγγελίας.
    Μία πίτα γύρο κοτόπουλο....και σιγά μη σας πω πως ακριβώς τρώω το σουβλάκι μου.Ουστ ρε.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Πώς γινεται σε θεμα για froyo να γραφετε για σουβλακια και καλαμακια και φετες... τελοσπαντων, σηκωνω λευκη σημαια και αποχωρω.

Παντως εφαγα σημερα froyo στα μερη μου, ηταν παρα πολυ καλο (μου αρεσε πιο πολυ απο παγωτο), αλλα επισης πανακριβο οποτε οκ, τον αλλο μηνα παλι αν ειναι καθε φορα να δινουμε 4-5ε στο νερο.

Leave a comment:

Working...
X