Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι έχετε σπουδάσει;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

BB συμφωνώ ok, για αυτό εξάλλου το πρώτο πράγμα που είπα στον παίχτη ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία.

Somari λογική και αναμενόμενη η παρεξήγηση, ελπίζω να κατάλαβες όμως ότι έκανα μία ομολογουμένως επικίνδυνη γενίκευση για να μη γράφω όλες τις πιθανές περιπτώσεις, μία εκ των οποίων είναι και αυτή που ανέφερες (το προσωπικό παράδειγμα που έθεσες δηλαδή).

Overall πιστεύω ότι η αναφορά στο ΜΟ ως αιτία καθυστέρησης ολοκλήρωσης μίας σχολής είναι απλώς άτοπη, δεδομένου ότι το σύστημα της Ελλάδος είναι τόσο χαλαρό που μπορείς να το εκμεταλλευτείς όπως θέλεις. Κορυφαίοι φοιτητές που καταλήγουν να παίρνουν άριστα στις σχολές μπορεί να έχουν τελειώσει σε παραπάνω από τα προβλεπόμενα έτη, μόνο και μόνο γιατί τους δίνεται αυτό το δικαίωμα. Εξάλλου πολλοί αριστούχοι παίζουν με το σύστημα, βάζοντας ρήτρες και τραβώντας μαθήματα αρκετά εξάμηνα/έτη μόνο και μόνο για το 9αρι. Ο ΜΟ, στην περίπτωση των σχολών, επηρεάζεται από άπειρους παράγοντες, οπότε δεν είναι καθόλου αντικειμενικό κριτήριο.

Άσχετο με όλα αυτά, την Παρασκευή ανεβαίνω York για την ορκωμοσία μου, θα ανεβάσω καμιά φωτογραφία το Σάββατο .

Comment

Δε παρεξήγησα, απλά έθεσα και άλλα παραδείγματα...
      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Θα συμφωνήσω με το Somari και μάλιστα επαυξάνω τα όσα έγραψε: Το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι απωθητικό αντί να είναι ελκυστικό, είναι απ' τους πιο βασικούς λόγους που ωθούν τους φοιτητές στο "ξύσιμο", ίσως ο βασικότερος μαζί με την υπερκαταπίεση που έχουν βιώσει οι ίδιοι προηγουμένως ως μαθητές. Αυθαιρεσία, αναξιοκρατία, σνομπισμός, παπαγαλίες και λίγδα μέχρι το κόκκαλο.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, όποιος μπει σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και δουλέψει σκληρά μπορεί να μάθει πάρα πολλά συνήθως, το θέμα είναι πως το περιβάλλον είναι αντίξοο για σκληρή εργασία και σκοτώνει κάθε προοπτική πολύ υψηλής εκπαίδευσης.

Σε γενικές γραμμές αυτά, τίποτε στον κόσμο δεν είναι απόλυτο.
        "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

παιχτη διαβασα τι εγραψες αλλά αυτο δεν λεει κατι, δηλαδή ξερω γω στο φυσικο θεσσαλονίκης πριν 20 τοσα χρονια οι φοιτητές τελείωναν σε 8 και βαλε χρονια (εκτος λεω και αν αφησαν την σχολή για να κανουν κατι αλλο κτλ); δε νομίζω απλώς σήμερα ο Έλληνας φοιτητής δηλαδή οι περισσότεροι δεν ασχολιούνται με τη σχολή τους και αυτο ειναι ακόμη χειροτερο αν φοιτούνε σε δύσκολη σχολή σαν το φυσικο. Με άλλα λογια εχουμε "κακούς" φοιτητές αυτη είναι η αλήθεια και μετά ψάχνουμε δικαιολογίες. Άλλωστε έτσι είναι και στην πλειοψηφεία της η ελληνική κοινωνία σήμερα. Και γω αν τελείωνα σε 15 χρόνια θα έλεγα οτι ήμουν σε μια απο τις δυσκολότερες σχολές του κόσμου.

Originally posted by TheCursed View Post
          θα συμφωνησω

αυτά απο μένα κουράστηκα:xp:
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

ΟΚ άσε τον μέσο όρο φοίτησης απ' έξω.Όταν σου λέω ότι έχω υπάρξει φοιτητής γεωλογικού για 1 χρόνο και φοιτητής φυσικού Ιωαννίνων για ένα εξάμηνο και κατάσταση σαν το φυσικό Θεσ/νίκης δεν έχω δει, τι συμπέρασμα βγάζεις??Στις άλλες σχολές υπήρχαν και οι συνθήκες και το κλίμα ήταν καλύτερο και θα τελείωνα και γρηγορότερα γιατί δεν θα υπήρχε αυτό το lag των πρώτων χρόνων όπως λέει ο somarι που σε μένα ήταν μεγαλύτερο δυστυχώς...
            Nintendo I.D.: paixtis
            3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

δεν τη λέω σε κανέναν απλώς δεν στέκει για μένα ως δικαιολογία έκανα 10 χρονια να τελειώσω επειδή είμαι σε δύσκολη σχολή, με βαρύ προγραμμα, και ηλίθιους καθηγητες. Δηλαδή όλοι φταίνε εκτος απο εμένα που δεν διάβαζα και δεν πατούσα σχολη. Τι να πει δηλαδή και ο γιατρος με σχολή 6 χρονια Εκτος και αν κάποιος αργει να τελειώσει μια σχολή επειδή ασχοληθικε με κάτι άλλο.
              Είναι απόλυτα λογικό αυτό που γίνεται και το παράδειγμα περί ιατρικής είναι τελείως άκυρο. Στην ιατρική για να μπεις ήθελες στη χρονιά μου κοντά στα 19000 μόρια, οπότε εκεί έτσι κι αλλιώς μπαίνουν ορισμένοι από τους καλύτερους και μιλάμε και για μία σχολή η οποία πέρα από το πολύ διάβασμα δεν έχει άλλου είδους απαιτήσεις ουσιαστικά. Στα φυσικομαθηματικά από την άλλη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα παιδιά που είναι εκεί ούτε να κρίνω τα λεγόμενα τους, το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι εκεί που θα έπρεπε να ήταν μέσα στις τοπ 5-10 σχολές και η βάση τους να προσέγγιζε τουλάχιστον το 18,5 στην Ελλάδα τις έχουμε καταντήσει να έχουν στην Αθήνα βάση 16 (στη χρονιά μου αυτό αλλά φαντάζομαι δεν θα έχει αλλάξει δραματικά μέχρι σήμερα). Αμέσως αμέσως ένα σημαντικό ποσοστό των φοιτητών έχει ένα χάσμα αφού ξαφνικά βρίσκεται στο τοπ επίπεδο δυσκολίας +με όλες τις παθογένειες που περιέγραψε παραπάνω ο Somari και μεταφράζονται στο ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει πράγματα να σου δώσει αλλά πρέπει να ξέρεις να τα πάρεις μόνος σου.

Να 'ναι καλά ο Αρσένης γενικά....:troll:

Comment

Originally posted by TheCursed View Post
                Θα συμφωνήσω με το Somari και μάλιστα επαυξάνω τα όσα έγραψε: Το ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι απωθητικό αντί να είναι ελκυστικό, είναι απ' τους πιο βασικούς λόγους που ωθούν τους φοιτητές στο "ξύσιμο", ίσως ο βασικότερος μαζί με την υπερκαταπίεση που έχουν βιώσει οι ίδιοι προηγουμένως ως μαθητές. Αυθαιρεσία, αναξιοκρατία, σνομπισμός, παπαγαλίες και λίγδα μέχρι το κόκκαλο.

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, όποιος μπει σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και δουλέψει σκληρά μπορεί να μάθει πάρα πολλά συνήθως, το θέμα είναι πως το περιβάλλον είναι αντίξοο για σκληρή εργασία και σκοτώνει κάθε προοπτική πολύ υψηλής εκπαίδευσης.

Πέραν όλων αυτών, στην Ελλάδα καλλιεργείται η αντίληψη ότι αυτός που θέλει να γίνει σωστός επαγγελματίας θα βρει το δρόμο του, οπότε δημιουργείται η αίσθηση σε αρκετούς φοιτητές ότι "οι καλοί ήταν και θα είναι πάντα καλοί, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι εκ των πραγμάτων σε μία χαμηλότερη θέση." Δε δίνονται κίνητρα στους μέτριους ή τέλος πάντων σε αυτούς που δεν τα πιάνουν εύκολα να ανέβουν και να αρχίσουν να κάνουν κτήμα τους έννοιες και κανόνες που σχετίζονται με το αντικείμενό τους και, εν τέλει, να φτάσουν ένα ανεκτό επίπεδο για την (lol εδώ) αγορά εργασίας.

Στο εξωτερικό συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, τα προγράμματα σπουδών κατά κύριο λόγο καλύπτουν τη βάση του αντικειμένου. Οι καλοί θα ψαχτούν παραπάνω από μόνοι τους, είτε σε μεταπτυχιακό/διδακτορικό επίπεδο, είτε μέσω της συνεργασίας με καθηγητές. Οι μέτριοι από την άλλη θα αποκτήσουν τα προσόντα που χρειάζονται για να απορροφηθούν από μία αγορά που τους χρειάζεται. Οι κακοί απλά θα απορριφθούν από το πανεπιστήμιο και θα κοιτάξουν να κάνουν κάτι άλλο με τη ζωή τους, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό φυσικά.

Προφανώς και οι ισορροπίες δεν είναι τόσο ιδανικές ακόμα και στο εξωτερικό, just saying...

Comment

Originally posted by Evans View Post
                  εν τέλει, να φτάσουν ένα ανεκτό επίπεδο για την (lol εδώ) αγορά εργασίας.
                  πράγματι αυτο εδώ στην Ελλάδα σαν ανέκδοτο ακουγεται πλέον

και μιας που ειπες αγορά εργασίας ρώτησα εναν γνωστό μου που πριν κάποια χρονια ήταν απλός εργάτης στο δήμο και μου ειπε πως το 2003 έπαιρνε 1000-1100 ευρώ το μήνα!! με ωράριο 07:00-14:00 και τώρα τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ κτλ τους δίνουνε 700-600 ευρώ (εάν βέβαια βρούνε εργασία). Επισης σε περιπτωση που εργάζονταν σάββατο έπαιρνε +25% μεροκάματο ενώ κυριακή +75%.
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Εσείς που περάσατε σε Φυσικό/Μαθηματικό/Πολυτεχνείο ήσασταν υποψιασμένοι οτι θα φάτε καλά τουλάχιστον.
                    Εγώ που πέρασα Πληροφορική και το 1ο έτος έδινα 14 μαθήματα απο τα οποία τα 8 Ανάλυση 1 Ανάλυση 2 Γραμμική Άλγεβρα Στοχαστικές Ανελίξεις Διακριτά Μαθηματικά Πιθανότητες Στατιστική και Μαθηματική Λογική τι να πω. Ένιωθα λες και μπήκα στο Μαθηματικό.

Και η σχολή μου όταν πέρασα είχε 16 οπότε όσο να ναι αυτοί που πέρασαν δεν είχαν και πολύ σχέση με τα παλικάρια του Μαθηματικού/Φυσικού που είχαν περάσει με 18 όταν έδινα εγώ. Στην σχολή μου φανταστείτε λίγο τι LAG έπεσε. ;)

EDIT: Άμα το Φυσικό όπως και η σχολή μου είχε υποχρεωτικό 7ωρο θα βλέπατε πώς θα την βγάζαμε σε 4-5 χρόνια την σχολή.

Comment

Δεν έχω σπουδάσει τίποτα, είμαι απόφοιτος λυκείου. Παίζει να είμαι ο πιο undereducated εδω μέσα.

Comment

Originally posted by Raf View Post
                        Παίζει να είμαι ο πιο undereducated εδω μέσα.
                        You wish.

Comment

Α είναι και ο wesker που δεν έχει γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο της γνώσης.

Comment

Originally posted by Aion View Post
                            You wish.
                            Γυμνάσιο;
                            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Spoudazw akoma stnv akadnmia twv Jedi, alla dev exw apofasisei ti 8a kavw sto mellov(light-dark side).:star wars:

Comment

το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι εκεί που θα έπρεπε να ήταν μέσα στις τοπ 5-10 σχολές και η βάση τους να προσέγγιζε τουλάχιστον το 18,5 στην Ελλάδα τις έχουμε καταντήσει να έχουν στην Αθήνα βάση 16
                                Ναι αλλά οι βάσεις δεν βγαίνουν ανάλογα με την δυσκολίας της κάθε σχολής, αλλά με το τι δηλώνουν στο μηχανογραφικό οι μαθητές. Περισσότερο θέμα δημοφιλίας είναι, και έχει άμεση σχέση με τον βαθμό που έχουν αυτοί που δηλώνουν την κάθε σχολή, παρά θέμα ποιότητας σπουδών, οπότε δεν υπάρχει κάτι λάθος στο επίπεδο τον βάσεων.

Από εκεί και πέρα για τις μακροχρόνιες σπουδές, ναι φταίνε και οι περίεργοι καθηγητές και το πολλές φορές δύσκολο πρόγραμμα σπουδών αλλά οκ φταίμε και εμείς που αντι να παρακολουθούμε κάθε παράδοση μαθήματος περιμένουμε την εξεταστική για να μαζέψουμε σημειώσεις και να διαβάσουμε ολόκληρη την ύλη, για να μην πω ότι μπορεί να μην κατέβουμε και σε 1-2 εξεταστικές και μετά τρέχα μάζεψε τα ασυμμάζευτα .

Ευτυχώς δεν είχα τέτοια προβλήματα εγώ στην σχολή μου, αλλά έχω αρκετούς φίλους που είχαν δώσει περισσότερη βάση στα Raid του WoW (ένα μόνο παράδειγμα φέρνω) παρά στις σπουδές.

Και όταν πχ είσαι ΗΛ.Μηχ. 6-7 έτος και χρωστάς 40 από τα 70 μαθήματα (δεν βάζω και τα εργαστήρια μέσα) και αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι έπρεπε να είχες περάσει παιδαγωγικό τότε δεν φταίει μόνο το σύστημα αλλά και η μαλακιά που μας δέρνει σαν λαό .

Comment

Working...
                                X