Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ποιος ηταν/ειναι ο αγαπημενος σας ΗΡΩΑΣ ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ο αγαπημένος ήρωας τον παιδικών μου χρόνων, μέχρι και το πέρας της εφηβείας μου, τολμώ να πω ήταν ο Popeye.

Τόσο ο χαρακτήρας του, όσο και κάποιες εμφανείς ομοιότητες με εμένα τον ίδιο (ξανθός, γαλανά μάτια, τεράστιες γάμπες, μεγάλοι πήχεις και ποντίκια -αν και ποτέ τόσο αδύνατος) και τρομερή αδυναμία στο σπανάκι.

Διάβαζα κάθε εβδομάδα τις περιπέτειες του, που όταν ήμουν μικρός εκδίδονταν από τον Δραγούμη, τώρα όμως έχει μάλλον περάσει στα χέρια της Modern Times (αλίμονο...)

Στα 19 μου, υπήρχαν κάποιοι στο γυμναστήριο που με φώναζαν Ποπάυ. ?Ατομα που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν την αδυναμία μου στον χαρακτήρα, έβλεπαν όμως, τις ομοιότητες.

Από πολύ μικρός επίσης (εννοώ, πολύ μικρός, 3 ετών, εν έτει 83 σαν να λέμε) λάτρευα τον Superman. Μεγάλη λατρεία. Η αίσθηση της πτήσης, η παντοδυναμία του, η θέλησή του για καλό!

Πρώτα από τα κινούμενα σχέδια, έπειτα από τις ταινίες και τέλος, από τα comic books. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που έχω κάθε τευχάκι που κυκλοφόρησε από οτ '96 ως τώρα (καθώς και πολλά από το '92 μέχρι το '96 -τα οποία ευελπιστώ κάποια στιγμή να συμπληρώσω ως έτη), από κάθε τίτλο που αφορά τον Kal El από τον Krypton. Και μιλάμε για περισσότερα από 65 τευχάκια τον χρόνο.

Τέλος, μακράν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, είναι ο Ogami Itto, από την σειρά Lone Wolf and Cub, των Kazuo Koike και Koseki Gojima. Εξαιρετικό, ίσως από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί ποτέ, με βαθιά γνώση του πολιτισμού, αλλά και πολύ αξιόλογη λαογραφική μελέτη, ακόμα και για κάποιον που δεν πρόκειται να συγκινηθεί από την ιστορία.

OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

Comment

Respect για τον Popeye.
      όλο το καστ γενικά ήταν φοβεροί χαρακτήρες.
      Βtw δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα αλλά τότε,νόμίζω από εκδόσεις Δραγούμη κυκλοφορούσε κι ένα άλλο κόμικ με τίτλο Κάπτεν Μαρκ αν θυμάμαι καλά...η ιστορία του αφορούσε την Άγρια Δύση και μια παρέα 3 φίλων.
      Ξεχώριζε ένας Μεξικάνος που του άρεσαν οι κεφτέδες

Προσθέτω από ένα παλιό παιδικό, Saber riders & the Star Sheriff

Αγαπημένος χαρακτήρας ο Ιάπωνας οδηγός αγώνων

Oliver Aton από Oliver & Benji

btw για όσους ήταν φαν των power rangers:
      http://cyborgpower.wz.cz/your_soubory/amend.htm
      NDS themes

Comment

Version 2. ή αλλιως ορισμενοι χαρακτηρες που δεν χωραγαν στο αρχικο μου ποστ.

απο videogames:

o Pac Man ειναι ισως η πρωτη μασκωτ / ηρωας αγαπημενου βιντεοπαιχνιδιου. δεν εχει κατι το ιδιαιτερο, υπερβολικα απλος χαρακτηρας, μου αρεσε που τον εξελιξαν και του φτιαξαν μεχρι και οικογενεια στα επομενα παιχνιδια. απλα οποιος θεωρει τον εαυτο του gamer θα πρεπε να τον αναφερει πιστευω. θα πρεπε επισης να συμμετεχει στο νεο Smash Bros

o Conker της Rareware οταν επαιζε στο Diddy Kong Racing, γιατι στο κανονικο του παιχνιδι δεν τον ειδα ποτε. χαρακτηρας με χιουμορ οπως αλλωστε εμαθα οτι ηταν και το παιχνιδι του, απ'την αρχη μου βγαζε κατι ξυπνιο εν αντιθεση με τον Banjo. ειναι αυτο που λεμε σπιρτο, και βλακεια τους που δεν τον εκμεταλλευτηκαν περισσοτερο αφου η Nintendo εχει τα δικαιωματα για τα Donkey Kong

o Riku λογο των ασπρων μαλλιων μου θυμιζε μικρο Sephiroth αλλα και γενικα ισως εχω μια συμπαθεια για οσα ατομα εχουν τετοιο χρωμα μαλλια και τυχαινει να ειναι μακρια, οπως κι ο Dante, βγαινουν γαματοι χαρακτηρες. ο Riku παλι ηταν πιο ωριμος απο τον Sora στο νησι αρχικα, κι ετσι με εκανε να τον συμπαθησω περισσοτερο

o Vincent Valentine επειδη εχει αυτο το σκοτεινο στυλακι που θυμιζει Vampire (αν δεν ειναι δηλαδη) κι επειδη ειναι πιο απομακρυσμενος και σκοτεινος χαρακτηρας απο τους υπολοιπους στο Final Fantasy VII, μοιαζει λιγακι και με τον εαυτο μου

o Akuma στα Street Fighter, βασικα ημουν αναμεσα σε αυτον και τον Evil Ryu, αλλα αμα θυμηθουμε ποιος ειναι ο δασκαλος κλπ τοτε σιγουρα καταληγουμε στον Akuma. εχει ενα διαβολικο Grand Master στυλακι χωρις να τον κανει να δειχνει οτι επειδη ειναι διαβολικος θα χασει κι ολας. δεν καταντα αστειος δηλαδη και τον φοβασαι σιγουρα. δυσκολος αντιπαλος παντα

απο κινουμενα σχεδια:

o Donald Duck / Phantom Duck, νταξει οταν μιλαμε για Disney τα λογια σιγουρα ειναι περιτα! αν και η μαχη με τον επισης αγαπημενο μου Mickey Mouse ηταν πολυ σκληρη, επελεξα τον Donald διοτι εχει αυτο το γκρινιαρικο και γκαντεμικο στυλακι που μου μοιαζει, αν και βεβαια υπαρχει και η αλλη του ταυτοτητα, σαν σκοτεινος σωτηρας της Λιμνουπολης. καποτε μικροτερος ειχα απιστευτα πολλα τευχοι Μικυ Μαους, ακομα και το πρωτο τευχος

o Buzz Lightyear γιατι ηταν πολυ πιο cool απο τον αλλο χαρακτηρα που ξεχναω το ονομα του. και ειχε και σχεδον μια λυση για καθε προβλημα, εκτος απο το γεγονος οτι συμπεριφεροταν παραξενα, σαν να ειναι οντως απο το διαστημα

ο Tazmanian Devil ή αλλιως Διαολος της Ταζμανιας ή σκετος Ταζ, γνωστη πρωτογονη φιγουρα απο τα Looney Tunes, το γεγονος οτι εχει μια μανια να καταστρεφει τα παντα τον κανει φυσικα παρα πολυ συμπαθη, ενω επισης συμπαθητικη ηταν και η οικογενεια του

ο Nightcrawler γιατι αν και ειναι καπως ασχημος και ντροπαλος χαρακτηρας, ειναι πολυ γρηγορος και με δυναμεις πολυ πιο χρησιμες ισως απο των αλλων X-Men. αν και το μπλε χρωμα μου αρεσε, δηλαδη βρισκω και την Mystique αξιολογη

o Chester απο τα γνωστα μας Cheetos! με τοσο promotion που ειχε φαει ο χαρακτηρας ετουτος ηταν αδυνατο να μην σου μεινει και να μην αναζητησεις τις ταπες του κι οτι αλλα ειχε μεσα στα γαριδακια

Comment

Αχεμ! Οχι ακριβώς ήρωες αλλά μακράν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες
          Toni Montana!! (Scarface)
          Don Vito Corleone (Godfather)
          Δυστυχώς δεν κατάφερα να ακολουθήσω τα βηματά τους!!

Aπο games άνετα ο link ;)
          I attack sharks
          when i smell them bleed
          I dont go swimming
          water just wants to be around me.

Comment

Πέρα από τον Freeman που βρίσκεται για μένα μια βαθμίδα πάνω από τους υπόλοιπους, αγαπημένοι ήρωες (όχι μόνο από videogames) είναι και οι παρακάτω.

Hyuuga Neji (Naruto)

Kuchiki Byakuya (Bleach)

Ishida Uryuu (Bleach)

Gogeta (Dragonball)

Ryuk (Death Note)

Comment

Απαπα ξεχασα εναν σημαντικο χαρακτηρα, που αποτελει για μενα προτυπο ως προς μερικα χαρακτηριστικα του

Scrooge McDuck

My blog:Doppel's Den

Comment

Λοιπόν, επειδή έχω πάρα πολλούς στο μυαλό μου θα γράψω όσους θυμηθώ.

Από comics:

WOLVERINE
                Spawn
                Batman
                Spider-Man
                Moon Knight
                Venom
                Carnage
                Green Lantern
                Joker
                Captain America (όσοι έχουν διαβάσει κόμικς και δη Civil War καταλαβαίνουν)

Από videogames:

Alucard
                Kain
                Amaterasu
                Leon S. Kennedy
                Dante
                Virgil
                Nevan
                Samanosuke Akechi
                Jill Kelly...erm...Valentine I meant
                Sora
                Riku
                Ryudo
                Mareg
                Solid Snake
                Big Boss
                Grey Fox/Cyborg Ninja
                Fortune
                The Boss
                The Sorrow
                Ryu Hayabusa
                King
                Heihachi Mishima
                Dragunov
                The Wanderer
                Ico
                Sub-Zero
                Scorpion
                Stranger/Steef
                Master Chief

Από cartoon,anime etc:

Green/White Ranger
                Skeleton Warriors
                Scrooge McDuck
                Simba
                Aladdin

Από ταινίες:
                DARTH VADER
                Darth Sidius
                Darth Maul
                Toni Montana
                William Wallace
                Carpe diem

Comment

Με διαφορά ο Donald έκανε ότι ακριβώς θα ήθελα να είμαι....περίπου
                  Ο Σκρουτζ επίσης απλά και μόνο για τις αντιδράσεις του απέναντι στον Donald.

Από Saber Rider υποστηρίζουμε τον Cowboy και όχι τον κάθε ξανθόψειρα

Τον Voltron όπως και τον "Εντάξει Απρίλια,τώρα αναλαμβάνω εγώ" Ramrod εννοείται!!!

Εντυπωσιαστικα από τον D, του Vampire Hunter --Huntard -- μιας και το ύφος του, το ήρεμο και η φωνή του με ενθουσίασαν.

Για τώρα αυτά.....
                  "...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

Comment

ο donald duck επειδη αντιπροσωπευει τον χαρακτηρα μου και γενικα την ζωη μου λολ.

μετα ειναι ο Scrooge McDuck που ειδικα στο βιος και πολιτεια εχω δεθει παρα πολυ μαζι του. αριστουργηματα απο τα λιγα.

απο ταινια ξεχωριζω τον απαιχτο montana στο scarface

απο video games η λιστα ειναι τεραστια και βαριμεια να γραψω

Comment

Colt και Kεραυνός από Saber Rider.O Ramrod καλός ήταν αλλα υπάρχουν καλύτερα mecha εκεί έξω

Tekkaman Blade aka Τεκνομαν.

Γκέτα Ρομπότ και ειδικά ο Ryoma με το Getter One αν και κρυφά γούσταρα Χαγιάτε για την τέλεια μηχανή αλλά ήταν λίγο σπαστικός.

Καμπαμαρού γιατί πρέπει.

Ντόναλντ >>>>όλων βέβαια λόγω lifestyle.

Δούκας Φλιντ φυσικά με τον τέλειο Grendizer.To πρωτο jap παιδικό που είχα δει.

Ακολουθεί ο He man και οι MotU αλλά από Filmation προτιμώ το western feel του BraveStarr με το τέλειο άλογο του.

Και φυσικά ο θεός Palladin Optimus Prime.

Αυτά για τώρα.Έχει κι άλλα φυσικά αλλά αργότερα.Είμαι πολύ των ηρώων ρε παιδί μου.
                      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Scrooge McDuck είναι ο κορυφαίος όλων για εμένα...Πραγματικά ότι περιπέτεια με χαμένους θησαυρούς έχει γραφεί με τον Σκρούτζ(δηλαδή ιστορίες του Ρόσα κυρίως) είναι way over the top...!!!Ειδικά ο Βίος Και η Πολιτεία...

Μετά φυσικά έρχεται Donald διότι είναι απίστευτος χαρακτήρες και η ζωή του είναι άστα να πάνε

Γιατί ΟΛΟΙ ξεχάσατε τον Αστερίξ???Τρομερό το δίδυμο Αστερίξ Οβελίξ για εμένα.

Από games τώρα είναι αρκετοί οπότε ας το αφήσουμε

Comment

Να συλληφθω και να βασανιστώ πάραυτα...ΙΙΙπχοοοο αλα Καραβανέας.

Όντως Αsterix και Obelix θεοί όπως και ο απίστευτος Iznogoud!

Αλλά στην κορυφή των all time losers και υπεραγαπημένος ο ΘΕΟΣ
                          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

AFTOS:
                            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                            Kindred, this blade and I.
                            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                            Greek Gaming Videos
                            Greek Final Fantasy Forum

Comment

Καλά το κομιξιστικό δίδυμο Donald - Scrooge είναι πολύ μπροστά, αλλά πια μου αρέσει μόνο κατα Don Rosa, Carl Barks και Marko Rota και αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησα να αγοράζω το Κόμιξ (έπεσε πολύ το επίπεδο μου φαίνεται). ο Βίος και η Πολιτεία πάλι ήταν έποςςςςςςςςςςςςςς.

Μαρέσει και ο Spiderman γιατί είναι ο πιο ανθρώπινος υπερήρωας και έχω μια τάση στην ρεαλιστικότητα στους ήρωες.

Comment

Aπο καρτουν ένας είναι ο ήρωας!!!

Ιt is love at first sight.... is it not?? no!!!
                                I attack sharks
                                when i smell them bleed
                                I dont go swimming
                                water just wants to be around me.

Comment

Working...
                                X