Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ενδιαφεροντα (πασης λογης) βιντεο στο internet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Chaoscrow
    replied
    Natural selection...;)

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Δηλαδή θες να μου πεις πως αν είμαι σε καλή διάθεση δε θα κολλήσω AIDS ή πνευμονία; Αν ήταν έτσι δε θα πουλάγαν προφυλακτικά, θα πουλαγαν LSD...

και ναι, υπάρχουν ασθένειες που συσχετίζονται καθαρά με την ψυχολογική σου κατάσταση, οι... ψυχολογικές ασθένειες, που σχετίζονται με ορμόνες και αλληλεπίδραση μεταξύ τους (πχ το άγχος με την αλωπεκία ή το άρθρο που πόσταρες πριν, προφανώς τα γυναικολογικά έχουν να κάνουν με ορμονική ισορροπία), δεν είναι θέμα πνεύματος, μεσημβρινών ή τσι, νερών που τρέχουν κλπ. Για να γίνω πιο ξεκάθαρος κιολας δηλαδή, να πω πως την περίοδο που έτρεχα σε ψυχολόγους λόγω κατάθλιψης, δεν είχα αρρωστήσει καθόλου (χειμώνες και καλοκαίρι). Τώρα είμαι σε αρκετά καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, πάλι δεν έχω αρρωστήσει καθόλου... Άαααρα;

Δηλαδή:
    Είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση; Οποιαδήποτε ασθένεια είναι νευρολογικής ή ορμονικής φύσης, δε θα σε χτυπήσει
    Είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση; Μη περιμένεις ότι δε θα πάθεις κρυολόγημα, πονόλαιμο, παχυσαρκία, αλλεργία, σπάσιμο νυχιών (ΕΛΕΟΣ "Μανα, σημερα δε θα πιω γαλα ρε, δε χρειαζομαι ασβεστιο, ειδα μια κωμωδια και ειμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση!") και όοολα τα άλλα -μη εξαρτώμενα από νευρολογικούς τομείς- που αναφέρει το άρθρο. Έλεος δηλαδή, προσπαθεί να πείσει πως ασθένειες καθαρά προερχόμενες από παθογόνους μικροοργανισμούς μπορούν να αποφευχθούν με καλή ψυχολογία!

Για αυτό πιστεύω ότι τέτοια άρθρα είναι το ίδιο επικίνδυνα με κάτι "δηλητήρια μπλε σκορπιών" που κυκλοφορούν ανά καιρούς.

(χωρίς να θέλω να ανοίξω άλλο μεγάαααααλο θέμα, αυτό που εσύ ονομάζεις "πνεύμα" εγώ απλά ονομάζω "πολύ καλή CPU")

Leave a comment:

• Ramparter
    replied

Ουτε εγω υπερασπιζομαι το προηγουμενο αρθρο - πιστευω δε οτι ο καρκινος εχει διαφορετικη αιτια αναλογα με το οργανο στο οποιο εμφανιζεται - ομως ειμαι 100% της αποψης οτι ο ανθρωπος που ειναι πραγματικα καλα μεσα του σε διαθεση δεν εχει προβληματα υγειας και αντιστροφα αν δειτε ανθρωπο με σοβαρα προβληματα σιγουρα κατι δε παει καλα ψυχολογικα με αυτον ακομη κι αν δε φαινεται (το περιβαλλον να κοιτατε συνηθως πχ μενει/συναναστρεφεται με ανθρωπους που δε θελει ή τον πιεζουν ή του χουν παρει τον αερα ή οτιδηποτε). Δεν ειναι θεμα θεωριων, placebo κλπ. Απλα πραγματα, ενας ανθρωπος εχει σωμα, εχει πνευμα, εχει αισθηματα, κι ολα αυτα μαζι ειναι συνδεδεμενα.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    ....εεε "hipsters" καλύτερα... δε ξερω πως να το πω... ίσως η περιγραφή που έδωσα προηγουμένως ν είναι καλύτερη ("άρθρο" για φωτο στο cover καμμιάς 50άρας στο fb ) ;

και ναι, σίγουρα ακολουθώ τεχνοκρατική θεώρηση, αφού είμαι του μοτο "υπόθεση, πείραμα, συμπέρασμα, επαλήθευση". Δεν είμαι λειψός συναισθημάτων, αλλά πιστεύω πως επιστήμη και συναίσθημα δε πρέπει να συγχέονται, ειδικότερα όταν υπάρχουν σημεία που δε συνδέονται αποδεδειγμένα μεταξύ τους -και ακόμα χειρότερα όταν μπορεί κάποια τέτοια ματζουνοφιλοσοφία να καταλήξει και επικίνδυνη (Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς !!! )-

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Έχεις μια καθαρά τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων αλλά δε μπορώ να πω πως δε καταλαβαίνω τη λογική σου. Απλά πιστεύω πως οδηγεί σε παγίδες γιατί όντως το σύμπαν είναι κάτι παραπάνω απο το άθροισμα των μέρων του.

Edit: Όσο για το placebo, αν κάποιος ισχυριστεί πως η πίστη στον εαυτό και στην οικογένεια και σε όλα αυτά μπορεί να οδηγήσει στην ίαση και αν στην επιστήμη μας αυτό απλά έχει αναγνωριστεί ως το "φαινόμενο placebo", αυτόματα ακυρώνει ή ισοπεδώνει την αξία του;
    Στ' αλήθεια προσπαθώ αλλά δε μπορώ να δω τη σύνδεση των hipsters με όλα αυτά, μάλλον εδώ υπήρξες υπερ του δέοντος κυνικός. Οι ανοησίες περι πίστης υπήρξαν όχι πριν τους hipsters αλλά πριν τη δυτική ιατρική.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Πιστεύω πως στη σημερινή εποχή ακόμα και για τον πιο άγνωστο επιστήμονα το google θα σου εμφανίσει 3-4 αποτελέσματα τουλάχιστον.
    px

(με λίγα λόγια όπως έβγαλε για τον Ιωάννου 5-6-10 sites έρευνας, του ΕΚΠΑ, του δημοκριτου, κλπ , θα έπρεπε να συμβεί με τον τορρες, αν υπήρχε, που απο το "αρθρο" φαινεται και για πιο "μουρη" απο τον δικο μου)
    Αν υπήρχε άρθρο θα έβαζα του snopes, αλλά λογικά ακόμα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό (παίζει να είναι και αλληνική πατέντα; ισως, μιας και τα περισσότερα αποτελέσματα αν βάλω σκέτο το όνομα έρχονται από Ελλάδα )
    Κατα τ'αλλα της wikipedia το άρθρο το έβαλα για να δείξω απλά ότι οτιδήποτε περιγράφει για πίστη, διαλογισμό, εγώ, εσύ, αγάπη, οικογένεια είναι απλά ο ορισμός του placebo με μια πιο χιπστερική χροιά...

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Δεν υπερασπίζομαι το άρθρο (ούτε καν το αντιμετωπίζω συγκαταβατικά) όμως η επιχειρηματολογία μέσω wikipedia και google (πράγμα που συνηθίζεις) εμπεριέχει μεγάλες παγίδες, ακόμα και για ευφυή άτομα όπως είσαι εσύ. Εν προκειμένω πιστεύω πως δίκιο έχεις, όμως το άρθρο του placebo και το οτι ο κος Torres δεν υπάρχει στα αποτελέσματα του Google δεν έχει καμία σχέση.

Leave a comment:

• Somari
    replied

aaand

...ωραίο "άρθρο" για φωτο στο cover καμμιάς 50άρας στο fb μια χαρά είναι

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Εδω που το ποσταρες σωθηκες...

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Ασθένειες και δρόμος προς την ευτυχία από την ψυχιατρική πλευρά

http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-154602366.html

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    [YOUTUBEHD]WI_oQ-nb2E4[/YOUTUBEHD]

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Εξαιρετικό, μόλις το είδα!

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    [YOUTUBEHD]_EKnwjCUMN8[/YOUTUBEHD]

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κρισναμούρτι. Συζητώνται ερωτήματα όπως:
    Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς συγκρούσεις; Είναι η εκπλήρωση των αναγκών του 'εγώ' η αρχή των συγκρούσεων; Υπάρχει 'απόλυτη' ασφάλεια, ανώτερη από αυτές των συγκεκριμένων θρησκειών, κοινωνιών κτλ οι οποίες μας περιορίζουν;

Leave a comment:

• Kostakis420
    replied

right in the childhood

Leave a comment:

Working...
X