Announcement

Collapse
No announcement yet.

Στρατός!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Ισχύει τελικά.Μπαίνει ένας φίλος Νοέμβριο και προετοιμάζεται για 12μηνο μου είπε,οπότε μάλλον είναι επιβεβαιωμένο και από αλλού.
    12μηνο το λιγότερο επίσης κάτι διάβασα και για υποχρεωτική στράτευση σε ηλικία 18 ή 19 ετών.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ισχύει τελικά.Μπαίνει ένας φίλος Νοέμβριο και προετοιμάζεται για 12μηνο μου είπε,οπότε μάλλον είναι επιβεβαιωμένο και από αλλού.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Ποιος παπάρας έγραψε το άρθρο;

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Και νομιζω δεν προλαβαινει πια να κοψει αναβολη οποιος θελει για Νοεμβριο!

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Οριστικό: 12-15 μήνες η θητεία - Σαφές μήνυμα προς "κάθε ενδιαφερόμενο"...

Kατ'ελάχιστον τρεις μήνες, με μέγιστο τους έξι μήνες θα είναι το χρονικό διάστημα που θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και αυτό είναι οριστική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Μπεγλίτη να δείχνει εντυπωσιακή υπευθυνότηα και πάνω απ'όλα αποφασιστικότητα στο κρίσιμο αυτό θέμα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν οσονούπω και ούτε και οι επερχόμενες εκλογές (αν τελικά γίνουν) θα εμποδίσουν να αποκατασταθεί το ιστορικό λάθος των Γ.Παπαντωνίου και Ε.Μεϊμαράκη που προχώρησαν σε αφαίρεση σημαντικού αποθέματος ασφάλειας από την χώρα, μειώνοντας την θητεία από τους 15 στους 12 και μετά στους 9 μήνες στον Στρατό Ξηράς, χωρίς καμία προετοιμασία.

Η Ν.Δ. συμφωνεί απόλυτα και στηρίζει τον υπουργό και αν γίνουν εκλογές και κερδίσει η νυν αξιωματική αντιπολίτευση και πάλι θα αυξήσει την θητεία. Το θέμα είναι καθαρά εθνικής ασφάλειας.
    Εκτός αυτού είναι και το ψυχολογικό μέρος: Η αύξηση της θητείας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό προς πάσα κατεύθυνση: Μπορεί να χρεοκοπήσαμε οικονομικά, αλλά γεωστρατηγικά ούτε παραδιδόμαστε, ούτε θα μας πάρουν κάτι χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν. Αυτό είναι και το σημαντικότερο εκτιμούμε: Το μήνυμα ισχυρής βούλησης να υπερασπιστούμε κεκτημένα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι 12 μήνες θητεία μόλις και αρκούν για να καλύψουν τις ... υπηρεσίες (!) στα στρατόπεδα οι στρατεύσιμοι, αλλά από εκπαίδευση ούτε λόγος. Άρα πάμε σε θητεία 14 ή 15 μηνών για να υπάρχει μία επίφαση εκπαίδευσης, μάλλον από την σειρά του Νοεμβρίου
    Βέβαια, κάπου στην κυβέρνηση, στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και την μείωση της ανεργίας που θα προέλθει από την αύξηση της θητείας, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Η απόδοση των κλάσεων έχει πέσει σε δραματικά επίπεδα, αλλά πάνω απ'όλα οι στρατεύσιμοι δεν παίρνουν "ούτε ανάσα" από τις υπηρεσίες.
    Λεφτά για ΕΠΟΠ δεν υπάρχουν (άλλο αν οι ΕΠΟΠ δεν κάνουν υπηρεσίες υποτίθεται) και γενικά η αύξηση της θητείας είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει λύση στο ακανθώδες πρόβλημα.
    Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι ο Π.Μπεγλίτης δείχνει το θάρρος που δεν είχαν άλλοι "πρωτοκλασσάτοι" υπουργοί Άμυνας και γνωρίζει τι λέει και τι θέλει. Μάλιστα μιλώντας στη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο υπουργός απαντώντας στην ερώτηση "Γιατί θα προχωρήσει στην αύξηση της θητείας ενώ όλες οι χώρες του κόσμου τη μειώνουν ή τη καταργούν" απαντά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα:

“Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι έρχονται δύσκολες ημέρες που κρύβουν άμεσους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι παραμονές του Β'Π.Π. όλα τα εμπλεκόμενα κράτη είτε αύξησαν την θητεία είτε την θέσπισαν, όπου δεν υπήρχε, όπως η Βρετανία. Δυστυχώς η χώρα έχει αιμορραγήσει δραματικά από τον Δεκέμβριο του 2008 και η περιοχή έχει τραβήξει "καρχαρίες" και "πιράνχας"...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw perasa stratighkh epithewrhsh kai den peira tpt ti mou lete twra?

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by Scatman View Post
    Τέλος κι επισήμως (απ'τις 17).

Η δική μου θητεία είχε απ'όλα. Προσωπικά κρατώ περισσότερο τις θετικές στιγμές. Απ'την άλλη όμως δε γίνεται να ξεχάσω και τις αρνητικές...σε αυτό συνέβαλε και η Ταξιαρχική επιθεώρηση όπου για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα σα σκλάβος, αβοήθητος που πρέπει να κάνει αγγαρεία ανεξάρτητα απ'το εάν αντέχει ή όχι...
    Αποκορύφωμα..στο τέλος της Ταξιαρχικής, όσοι συμμετείχαμε πήραμε 1 ημέρα τιμητική (lol?)για 1 μήνα δουλειάς κι αυτοί που ήταν εκτός στρατοπέδου, στο φυλάκιο και φυσικά συμμετείχαν στον "αγώνα", δεν πήραν ΤΠΤ απολύτως... Ο διοικητής που λέγαμε...
    Συφμωνώ λίγο πολύ σε όλα.Αλλά διαβάζοντας το παραπάνω θυμήθηκα το εξής σκηνικό.
    Στο φυλάκιο περιμέναμε επιθεώρηση από ΓΕΕΘΑ.Όλοι οι φαντάροι γαμηθήκαμε να το βάφουμε,να το φτιάχνουμε κλπ.Τιμητική πήραν μόνο όσοι ήταν εκείνη τη βδομάδα στο φυλάκιο και πήραν 5 μέρες.Το αστείο ποιο είναι;Ότι αυτοί,πέραν του ότι έκαναν 3η βδομάδα εκεί (όχι σερί,βδομάδα παρά βδομάδα),επειδή και καλά ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να ασχολούνται με το φυλάκιο όταν ανακοινώθηκε η επιθεώρηση,ζήτησαν να πάνε πάλι αυτοί γιατί και καλά ήταν άδικο που γαμήθηκαν 7 μέρες.Εμείς που γαμίομασταν τις 7 αυτές μέρες στο Τάγμα,να!Στα τέτοια τους.Και το αστείο είναι ότι ο Διοικητής τους έδωσε και δίκιο.Και εννοείται ότι το γαμήσι δεν ήταν μόνο τις 7 εκείνες μέρες,για ένα μήνα κράτησε το σκηνικό μέχρι να έρθουν.30 μέρες γαμήσι στο Τάγμα,και όταν τελείωσε η δουλειά,με στείλανε στο φυλάκιο.Για δουλειά,όχι για να μείνω.
    Μαλάκες.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    ώρες - ώρες αναρωτιώμουν πως κάποιοι άνθρωποι έγιναν μέρος αυτού του συστήματος και πληρώνονται 1000κάτι ευρά. Ποια ήταν άραγε τα κριτήρια?
    4 xronia sxolh Evelpidwn opou perasan thn idia kolash se megalytero vathmo aposo exei perasei opoiosdhpote fantaros.
    Afto eite tous kanei na vgainoun teleiws kompleksikoi wste na theloun na kanoun tous allous na perasoun toso asxhma oso aftoi, eite gamatous pou den theloun se kamia periptwsh oi alloi na perasoun ta idia.
    Mono afto ftanei gia na ta katalaveis ola.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    Τέλος κι επισήμως (απ'τις 17).

Είχα πει ότι θα μιλούσα αναλυτικά για τα τεθωρακισμένα αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διάθεση να το κάνω. Θα αρκεστώ σε μερικές γενικές διαπιστώσεις μου.

Καταρχάς, τα τεθωρακισμένα είναι μία περίεργη ιστορία. Δεν υπάρχουν πολλά καλά στρατόπεδα και η εμπειρία που προσφέρουν στο στρατιώτη, ναι μεν είναι ελκυστική με δεδομένα ότι ασχολείσαι με άρματα αλλά απ'την άλλη έχει και δυσκολίες αφού πρέπει να ασχολείσαι μαζί τους.

Έπειτα, το είπαμε σε προηγούμενα ποστς, το ξαναλέω και τώρα. Δεν υπάρχει καλή ή κακή μονάδα. Η ποιότητα της θα εξαρτιέται ΠΑΝΤΑ απ'τον διοικητή . Η ζωάρα μπορεί να γίνει εύκολα κόλαση..

Η δική μου θητεία είχε απ'όλα. Προσωπικά κρατώ περισσότερο τις θετικές στιγμές. Απ'την άλλη όμως δε γίνεται να ξεχάσω και τις αρνητικές...σε αυτό συνέβαλε και η Ταξιαρχική επιθεώρηση όπου για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα σα σκλάβος, αβοήθητος που πρέπει να κάνει αγγαρεία ανεξάρτητα απ'το εάν αντέχει ή όχι...

Αποκορύφωμα..στο τέλος της Ταξιαρχικής, όσοι συμμετείχαμε πήραμε 1 ημέρα τιμητική (lol?)για 1 μήνα δουλειάς κι αυτοί που ήταν εκτός στρατοπέδου, στο φυλάκιο και φυσικά συμμετείχαν στον "αγώνα", δεν πήραν ΤΠΤ απολύτως... Ο διοικητής που λέγαμε...

Αλλά και οι δυσκολίες φέρνουν ΠΑΝΤΑ θετικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα τα παιδιά γίναμε ομάδα και ήρθαμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο.

Σαν εμπειρία ο στρατός μπορεί να σου προσφέρει πολλά, εξαρτάται πάντα από που προέρχεσαι και τι εμπειρίες έχεις μέχρι να μπεις.

Εμένα με βοήθησε σε τεράστιο βαθμό στο να διεκδικώ μέχρι τέλους αυτά που δικαιούμαι ~πήρα μέχρι και την τελευταία ημέρα άδειας μου~ , να συνεργάζομαι για την επίτευξη κάποιου στόχου κάτω από σκληρότατες συνθήκες, να ταξιδεύω και άλλα πολλά.

Σα λειτουργία, το στρατιωτικό σύστημα μου έδωσε την εντύπωση πως είναι κοινώς... μπουρδέλο. Εϊναι απίστευτο το πόσο αλόγιστη σπατάλη γίνεται σε καύσιμα, νερό, λάδια...Επίσης, τα στελέχη...τι μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό... ώρες - ώρες αναρωτιώμουν πως κάποιοι άνθρωποι έγιναν μέρος αυτού του συστήματος και πληρώνονται 1000κάτι ευρά. Ποια ήταν άραγε τα κριτήρια?

Τέσπα,

τελείωσε κι αυτό. Οι τελευταίες ημέρες ήταν φοβερές και ιδιαίτερα συγκινητικές. Δεν είναι και λίγο να "σπάει" το team Που τόσο καιρό ήταν μαζί αλλά όλες οι εμπειρίες με ημερομηνία λήξης, κάποια στιγμή περατώνονται.

Καλή υπομονή σε αυτούς που θα ενταχθούν στις επόμενες ΕΣΣΟ ή κάνουν τη θητεία τους τώρα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    OK.

Leave a comment:

• Pritt@r@s
    replied
    Μπαινω κανονικα ρεσυ,αν οχι καθημερινα,μερα παρα μερα.Ασχετα απο το αν δεν γραφω.Μια φορα που αξιωθηκα και εγραψα,μου την ειπες οτι ημουν οφ τοπικ.Ε,να μην στην πω κι εγω για τον ιδιο λογο;Μην στραβωνεις παντως.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Απέχεις τόσο καιρό από το φόρουμ για να γράψεις μια κοτσάνα;Congrats.

Leave a comment:

• Pritt@r@s
    replied
    Originally posted by Altair
    Μέχρι τότε θα έχει καταστραφεί ο κόσμος,οπότε δεν θα το μάθουμε ποτέ.
    Ενω αυτα που λες εσυ τωρα εχουν μεγαλη σχεση με το θεμα.Sorry,1-1.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Exw teleiwsei ton strato...

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Egw an eimoun stratokavlos as poume pws tha mporouse na me endiaferei h parapanw eidhsh?
    Μήπως επειδή στο μέλλον θα συμφέρει στο να ενημερώνεσαι από την στρατονομία για την ιστοσελίδα και την μέρα και τον τόπο κατάταξης?

Leave a comment:

Working...
X