Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Εγώ πάντως στο στρατό ανακάλυψα πως μου αρέσει η σκοποβολή;)
Επίσης δεν ειναι και λίγο να πυροβολήσεις με κάτι που σκοτώνει άνθρωπο. Αυτό και μόνο για μένα ήταν εμπειρία.
Επίσης γενικά απο το στρατό τις μεγαλύτερες εμπειρίες (και τα περισσότερα να λέω) έχω εκει που πέρασα δυσκολότερα, δηλαδή στον Έβρο. Έκει σίγουρα έμαθα και είδα κάποια πράματα.
Οι περισσότεροι που ξέρω και πήγαν στρατό, είναι συνήθως άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που μπήκαν λεπτοί και βγήκαν γορίλες (καψιμί ολε, delivery ολε, και έχει ο θεός), άρχισαν το κάπνισμα, etc etc... Γενικά έγιναν χειρότεροι σαν άνθρωποι,
εγώ πάντως στη σχόλη (όταν ήμουν φοιτητής) ήξερα αρκετούς απο Κύπρο που μόνο χαμηλή νοημοσύνη δεν είχαν (είχαν πριν πάει στρατό). Επίσης εγώ απο τον στρατό ούτε κάπνισμα άρχισα ούτε έγινα χειρότερος χαρακτήρας, μάλιστα μπορώ να πω πως έμαθα πως είναι να αντέχεις σε δύσκολες συνθήκες κτλ Επίσης γνώρισα αρκετά αξιόλογα παιδιά και απο αυτά με δύο κάνουμε παρέα και τώρα.
Επίσης μια που είσαι απο Κύπρο, η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που εδάφη της κατέχει ξένο κράτος και δεν έχει αναπτύξει αντάρτικο.
Εγώ το είχα κάνει αυτό, δηλαδή να πάρω αναβολή αφού μου ήρθε το χαρτί και μάλλον έκανα μεγάλη μαλακια. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα γιατί έτσι και αλλιώς Αργώ για να μπω, αλλα απο 2-3 πλευρές έχω ακούσει διάφορα περίεργα, όπως ότι κέντρο κανείς σίγουρα Κόρινθο και γενικά δεν αντιμετωπίζεις και την καλύτερη κατάσταση.
Απ'ότι καταλαβαίνω, εφόσον έχεις ακόμη για να μπεις, είχες πάρει άλλη είδους αναβολή(σπουδών?) και όχι κοινωνικών λόγων που ουσιαστικά είναι one-time αναβολή για επόμενη εσσο. Τα άλλα περί "κακομεταχείρισης" που ακούς ότι σε περιμένει περίεργα μου φαίνονται, ράδιο αρβύλα κατά πάσα πιθανότητα.
Όπως και να'χει θα περάσω από στρατολογία κάποια από αυτές τις μέρες να μάθω από πρώτο χέρι, το πιθανότερο πάντως είναι πως δε θα μπορώ να την κάνω τώρα, αλλά πρέπει να περιμένω το χαρτί κατάταξης.
imrahil εφοσον φευγεις για αγγλια αραξε εκει, τι να κατσεις να κανεις εδω να βρεις δουλεια?? lol???
ανυποτακτο εξωτερικου θα σε βγαλουνε και κατι θα τρεξει στα γυφτικα, στα 35 σου γυρνας πισω αμα θες τοσο πολυ να ξαναδεις την ελλαδιτσα και πληρωνεις τη θητεια μαζι με τους extra μηνες που θα σου επιβαλουνε λογο της ανυποταξιας, για να μη σου πω οτι οποτε γινονται εκλογες θα θυμουνται οτι εισαι ελληνας πολιτης και θα σου προσφερουνε δωρεαν μηνα διακοπων πισω στη πατριδα για να τους σταυρωσεις
Κοίτα, είναι μια πιθανότητα, αλλά πέρα απ'τα λόγια δεν είναι τόσο εύκολο, δε γίνεται, ούτε θέλω να ξεγράψω την Ελλάδα 100%, να μη μπορώ να μπω στη χώρα, να μετράω τις μέρες που μπορώ να κάτσω ή να με κρατάνε στα σύνορα. Πέρα από αυτό, δεν είναι καλό να έχεις λερωμένο ποινικό μητρώο για οποιοδήποτε λόγο(ακόμη και γι'αυτό που χέστηκαν όλοι) αν προτίθεσαι να ασκήσεις δικηγορία σε οποιοδήποτε μέλος της ΕΕ. Για Ελλάδα δεν το συζητάμε καν, ακόμη και πρακτικώς δημιουργείται κώλυμα στο δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος με τους συλλόγους.
Ούτε εγώ έχω υπηρετήσει στρατό. Έχω και χαρτί από ψυχίατρο. Τότε, εκείνη την εποχή, με τίποτα δεν με έβλεπα να κάνω κανονικά την θητεία μου. Μα μιλάμε, με τίποτα ε. Είναι και δυο χρονια κάτι εδώ στην Κύπρο η θητεία.
Οι περισσότεροι που ξέρω και πήγαν στρατό, είναι συνήθως άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που μπήκαν λεπτοί και βγήκαν γορίλες (καψιμί ολε delivery ολε και έχει ο θεός), άρχισαν το κάπνισμα, etc etc... Γενικά έγιναν χειρότεροι σαν άνθρωποι, που απλά κουτσό-έμαθαν κάποια πράγματα, χωρίς όμως να έχουν μια βάση, μια ιδέα, ένα λόγο... Και πιθανόν θα ήταν απλά άχρηστοι σε περίπτωση που τους χρειαζόταν η πατρίδα. Αυτό σημαίνει ότι εκπαίδευση και πειθαρχία υπάρχει, αλλα σε γελοίο βαθμό. Άρα λοιπόν, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχουν θετικά, ποσο μάλλον περισσότερα από τα αρνητικά, στην όλη φάση του στρατού.
Είναι σαν κάτι τυπικό. Κουτσή στραβή στον Άγιο Παντελεήμονα που λέμε. Γάμος, βαρεμάρα, φακελάκι. Το καλημέρα της Δευτέρας στην δουλειά. Το "Χάρηκα" όταν γνωρίζουμε κάποιον που μας είναι εντελώς αδιάφορος.
Δεν υπάρχει κάποια ιδέα δηλαδή, για την πατρίδα, σεβασμός, ιδιαίτερη αντίληψη τον πραγμάτων. Και να υπάρχει όμως, πολλές φορες εξατμίζεται με το που μπαίνει κάποιος και βλέπει τι γίνετε.
Το μονο που μένει είναι ο χαβαλές που οι περισσότεροι λέτε. Οι ιστοριούλες.
Δεν έχει λογική. Κάποιος μπορεί να είναι κατά του πολεμου, τον οπλων, της παραλλαγής... Παρολαυτά θα πρέπει να πάει με το ζόρι ή να δει ψυχίατρο.
Προσωπικά πιστεύω, σε μια χωρα σαν την δικη μου, που είναι μοιρασμένη, ναι πρέπει να υπάρχει στρατός, αλλα όχι έτσι. Δεν ξέρω ακριβώς τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, όμως πρέπει. Και σε καμια περίπτωση τόσο μεγάλο διάστημα, no way.
Ίσος να μετάνιωσα λίγο που δεν πήγα, όμως αυτό οφείλεται σε προσωπικά μου ζητήματα και όχι γενικά.
Καλύτερα που δεν πήγες. Με τις εμπειρίες τους που διαβάζεις, είναι να θέλεις να μην πας στρατό. Κι εγώ έβγαλα χαρτί λόγω της κώφωσης μου και έκτοτε δεν πήγα ποτέ στρατό και ούτε θα πάω.
Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα μέρη σας είναι να γίνουν γενοκτονίες εις βάρος των Τούρκων για να φύγουν απ' εκεί. Προσωπικά θεωρώ την Κύπρο αδελφή χώρα μας και θα χαρώ ιδιαίτερα να την κάνουν α' εκεί οι Τούρκοι, αλλά βέβαια αυτό λίγο δύσκολο με τέτοιους ηγέτες που έχετε. Πρέπει να απαιτήσετε να φύγουν οι Τούρκοι. Παρανόμησαν εις βάρος σας, πρέπει να τα επιστρέψουν και να φύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια τους και με την ουρά στα σκέλια τους. Εδώ και 30 χρόνια αυτό είναι ακόμη θέμα στην Ε.Ε.
Και συμφωνώ που πρέπει να πάνε στρατό ορισμένοι βλάκες που συνυπάρχουν στην ζωή μας που μας τα πρήζουν με τις βλακείες τους. θα χαρώ ιδιαίτερα αν γίνει κάνα αυστηρό πρόγραμμα γι' αυτούς για να σοβαρευτούν έστω.
Ούτε εγώ έχω υπηρετήσει στρατό. Έχω και χαρτί από ψυχίατρο. Τότε, εκείνη την εποχή, με τίποτα δεν με έβλεπα να κάνω κανονικά την θητεία μου. Μα μιλάμε, με τίποτα ε. Είναι και δυο χρονια κάτι εδώ στην Κύπρο η θητεία.
Οι περισσότεροι που ξέρω και πήγαν στρατό, είναι συνήθως άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που μπήκαν λεπτοί και βγήκαν γορίλες (καψιμί ολε, delivery ολε, και έχει ο θεός), άρχισαν το κάπνισμα, etc etc... Γενικά έγιναν χειρότεροι σαν άνθρωποι, που απλά κουτσό-έμαθαν κάποια πράγματα, χωρίς όμως να έχουν μια βάση, μια ιδέα, ένα λόγο... Και πιθανόν θα ήταν απλά άχρηστοι σε περίπτωση που τους χρειαζόταν η πατρίδα. Αυτό σημαίνει ότι εκπαίδευση και πειθαρχία υπάρχει, αλλα σε γελοίο βαθμό. Άρα λοιπόν, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχουν θετικά, ποσο μάλλον περισσότερα από τα αρνητικά, στην όλη φάση του στρατού.
Είναι σαν κάτι τυπικό. Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα που λέμε. Γάμος, βαρεμάρα, φακελάκι. Το καλημέρα της Δευτέρας στην δουλειά. Το "Χάρηκα" όταν γνωρίζουμε κάποιον που μας είναι εντελώς αδιάφορος.
Δεν υπάρχει κάποια ιδέα δηλαδή, για την πατρίδα, σεβασμός, ιδιαίτερη αντίληψη τον πραγμάτων. Και να υπάρχει όμως, πολλές φορες εξατμίζεται με το που μπαίνει κάποιος και βλέπει τι γίνετε.
Το μονο που μένει είναι ο χαβαλές που οι περισσότεροι λέτε. Οι ιστοριούλες.
Δεν έχει λογική. Κάποιος μπορεί να είναι κατά του πολεμου, τον οπλων, της παραλλαγής... Παρολαυτά θα πρέπει να πάει με το ζόρι ή να δει ψυχίατρο.
Προσωπικά πιστεύω, σε μια χωρα σαν την δικη μου, που είναι μοιρασμένη, ναι πρέπει να υπάρχει στρατός, αλλα όχι έτσι. Δεν ξέρω ακριβώς τι αλλαγές πρέπει να γίνουν, όμως πρέπει. Και σε καμια περίπτωση τόσο μεγάλο διάστημα, no way.
Ίσος να μετάνιωσα λίγο που δεν πήγα, όμως αυτό οφείλεται σε προσωπικά μου ζητήματα και όχι γενικά.
Εγω θα το παω αλλου το θεμα .
Ο στρατος σαν ιδεα δεν μου αρεσει, μακαρι να υπηρχε και μια πιο ανθρωπινη εναλακτικη θητεια για οσους εχουν σοβαρο ιδεολογικο θεμα, και γενικα δεν τασσομαι υπερ της υποχρεωτικης θητειας. Αλλωστε στην ουσια ο φανταρος ειναι περισσοτερο αγγαριομαχος και συντηρητης των εγκαταστασεων και του λοιπου στρατιωτικου εξοπλισμου παρα στρατιωτης .
Αλλα ρε φιλε απο την στιγμη που ειναι υποχρεωτικως και εγω και καθε μαλακας ελληνας υποχρεωνεται να υποστει , δεν γουσταρω οταν καποιος (πολιτικος,εφοπλιστης,σελεμπριτι,απλος πολιτης) βγαζει τον εαυτο του στην απεξω , και αν το κανει (ιδιαιτερως σε περιπτωση πολιτικων βεβαια) δεν καταλαβαινω γιατι να μην υπαρχουν συνεπειες ;
Βεβαια απο οσο ξερω υπαρχει μεγαλο προβλημα με το δημοσιο (αν υπαρχει ομως βυσμα ολα ξεπερνιουνται :xp.
Εγω πιστευω οτι εκτος των θεματων υγειας και αλλων πολυ ακραιων περιπτωσεων δεν υπαρχει λογος να αγχωνεται κανεις τοσο στην ιδεα του στρατου. Πιστεψτεμε δεν ημασταν λιγοτερο φλωροι και (ενοπλα και αοπλα) γιοτομπαλα απο σας
Τελικά, όσοι βρίσκετε θετικά στο να εκπληρώσει κανείς τη θητεία του, τα βρίσκετε στα επακόλουθα αυτού στη ζωή του ατόμου, ή στην καθαυτή εμπειρία; Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω.
Και στα 2. Σίγουρα μαθαίνεις 2-3 πράγματα. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο διάστημα περιλαμβάνει τις γνωστές "δραστηριότητες" για αυτό και πολλοί λέμε "ε, ντάξει πλάκα είχε, καλά ήταν, αλλά δε θα το ξανάκανα!"
Leave a comment: