Announcement

Collapse
No announcement yet.

Στρατός!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by Scatman View Post
    O Ground ήταν δόκιμος αξιωματικός (απ'ότι θυμάμαι δηλαδή) , κάτι δλδ σα στέλεχος και δεν έκανε την κλασσική φανταρική ζωή. Είναι λογικό να νιώθει έτσι, πόσο μάλλον όταν έκανε και καλή ζωή όπως λέει.

Παίδες, η γνώμη μου είναι ότι εφόσον κρίνετε πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, σπάστε την αναβολή να τελειώνετε με αυτή την ιστορία. Αργά ή γρήγορα θα γίνει, ας ολοκληρωθεί τώρα που είστε και σε μία νορμάλ ηλικία.

ΤΙς περισσότερες φορές, στο στρατό παρέχουν πολλών ειδών άδειες όπως πχ φοιτητικές (12 ημέρες) κι εφόσον υπάρχει σοβαρή ανάγκη, μπορείτε να κολλήσετε ή να "κερδίσετε" έξτρα ημέρες.

Πέρα από αυτά, θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή.

Προσπαθήστε να ΜΗΝ μπείτε τεθωρακισμένα εάν θέλετε να κάνετε καλή στρατιωτική ζωή και κυρίως ΜΗΝ μπείτε με την ΕΣΣΟ του Μαϊου.

Για το σώμα που υπηρετώ (τεθωρακισμένα), θα μιλήσω αναλυτικότερα σε 1 μήνα περίπου.

Όσο αφορά την ΕΣΣΟ Μαϊου, μπαίνουν συνήθως λίγα άτομα που σημαίνει ότι προλαβαίνετε τη φυγή μεγάλων σειρών (Νοέμβρη) με αποτέλεσμα να ακολουθήσει εμπλοκή. Εμπλοκή σημαίνει ότι υπάρχει δυσκολία να φέρει η μονάδα σε πέρας τις υπηρεσίες που διαθέτει. Δλδ, έχει λίγα άτομα για πολλά πράγματα. Επίσης, εκείνη την περίοδο "χάνετε" τις άδειες των Χριστουγέννων, Πάσχα και είναι αμαρτία πραγματικά..

Τίποτα δεν είναι απόλυτο βέβαια σε αυτά που αναφέρω και δεν είναι όλα τόσο μαύρα.

Σχετικά με τη δική μου θητεία, θα μιλήσω πιο αναλυτικά σε λίγο καιρό. Βρίσκομαι στα τελειώματα (58 και σήμερα - χωρίς την άδεια, γύρω στις 28 ημέρες). Περιληπτικά θα αναφέρω πως έχω ΠΗΞΕΙ στην εμπλοκή, σε σημείο να με πηγαίνει και 10-15 ημέρες μέσα και κυρίως την αγγαρεία...ειδικά στην Ταξιαρχική...δε θέλω να τα θυμάμαι καν.. αλλά υπάρχουν και οι καλές στιγμές.

Δε θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν. Όλα φαίνονται περίπλοκα-κουραστικά αλλά επίσης όλα συνηθίζονται.
    Δεν ειναι μονο τα τεθωρακισμενα, το πως θα περασεις στον Ελληνικο στρατο ειναι θεμα ..τυχης και μεσου φυσικα. Επισης να μη μπει εκει απο τη στιγμη που σε βαλουν σε αυτο το σωμα ειναι λιγο δυσκολο. Ουτε εγω εκανα την κλασσικη φανταρικη ζωη αλλα καμια φορα ελεγα μακαρι να την εκανα.. Ακομα και στα λεγομενα "βυσματικα" σωματα μπορεις πολυ ευκολα αν εισαι λιγο ατυχος να περασεις παρα πολυ ασχημα..

Οι τελευταιες μερες σε εμενα δεν περναγαν με τιποτα και ημουν και σπιτι μου.. Μετα ουτε που θα τα θυμασαι αυτα..

+1 Για την ΕΣΣΟ Μαιου, πραγματικα δεν υπαρχει κανενας λογος να μπειτε τοτε, χανεις ολο το καλοκαιρι τρως στη μαπα ολη τη ζεστη και εχεις και εμπλοκη σε ολες σχεδον τις μοναδες.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Eπειδη μπηκα Μαιο,θα συμφωνησω με τον scatman.Αν μπορειτε προτιμηστε Νοεμβρη.Οχι οτι θα γλυτωσετε 100% την εμπλοκη,αλλα πιστευω οτι οι πιθανοτητες να ειναι καλυτερα τα πραγματα ειναι πολυ μεγαλυτερες.

Για παραδειγμα(δυσκολο βεβαια να ξαναγινει κατι τετοιο),οταν ειχα μεγαλη εμπλοκη κατα τον Αυγουστο(μιλαμε για 15-20 μεσα,μια εξω) μας ελεγαν οι ΕΠΟΠ οτι αυτοι που μπηκαν Νοεμβρη και ηταν στον ιδιο λοχο,τους πηγαινε 15-20 εξω και μια μεσα(πραγμα που σημαινει..καλος υπνος και ηρεμια).
    Κσμια σχεση δλδ.

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    O ψυχολογος ειναι για μετα

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Azrael View Post
    Θα κοψω το μικρο δαχτυλο στο ποδι και θα παρω γιωτα κατι. Ετσι κι αλλιως το μικρο δαχτυλο δε κανει κατι σοβαρο, το χω ψαξει.
    Κανά γνωστό ψυχολόγο δεν έχεις, να γλιτώσεις όλον τον κόπο;

Leave a comment:

• Azrael
    replied
    Θα κοψω το μικρο δαχτυλο στο ποδι και θα παρω γιωτα κατι. Ετσι κι αλλιως το μικρο δαχτυλο δε κανει κατι σοβαρο, το χω ψαξει.

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    O Ground ήταν δόκιμος αξιωματικός (απ'ότι θυμάμαι δηλαδή) , κάτι δλδ σα στέλεχος και δεν έκανε την κλασσική φανταρική ζωή. Είναι λογικό να νιώθει έτσι, πόσο μάλλον όταν έκανε και καλή ζωή όπως λέει.

Παίδες, η γνώμη μου είναι ότι εφόσον κρίνετε πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, σπάστε την αναβολή να τελειώνετε με αυτή την ιστορία. Αργά ή γρήγορα θα γίνει, ας ολοκληρωθεί τώρα που είστε και σε μία νορμάλ ηλικία.

ΤΙς περισσότερες φορές, στο στρατό παρέχουν πολλών ειδών άδειες όπως πχ φοιτητικές (12 ημέρες) κι εφόσον υπάρχει σοβαρή ανάγκη, μπορείτε να κολλήσετε ή να "κερδίσετε" έξτρα ημέρες.

Πέρα από αυτά, θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή.

Προσπαθήστε να ΜΗΝ μπείτε τεθωρακισμένα εάν θέλετε να κάνετε καλή στρατιωτική ζωή και κυρίως ΜΗΝ μπείτε με την ΕΣΣΟ του Μαϊου.

Για το σώμα που υπηρετώ (τεθωρακισμένα), θα μιλήσω αναλυτικότερα σε 1 μήνα περίπου.

Όσο αφορά την ΕΣΣΟ Μαϊου, μπαίνουν συνήθως λίγα άτομα που σημαίνει ότι προλαβαίνετε τη φυγή μεγάλων σειρών (Νοέμβρη) με αποτέλεσμα να ακολουθήσει εμπλοκή. Εμπλοκή σημαίνει ότι υπάρχει δυσκολία να φέρει η μονάδα σε πέρας τις υπηρεσίες που διαθέτει. Δλδ, έχει λίγα άτομα για πολλά πράγματα. Επίσης, εκείνη την περίοδο "χάνετε" τις άδειες των Χριστουγέννων, Πάσχα και είναι αμαρτία πραγματικά..

Τίποτα δεν είναι απόλυτο βέβαια σε αυτά που αναφέρω και δεν είναι όλα τόσο μαύρα.

Σχετικά με τη δική μου θητεία, θα μιλήσω πιο αναλυτικά αργότερα. Βρίσκομαι στα τελειώματα (58 και σήμερα - χωρίς την άδεια, γύρω στις 28 ημέρες). Περιληπτικά ... έχω ΠΗΞΕΙ στην εμπλοκή, σε σημείο να με πηγαίνει και 10-15 ημέρες μέσα και κυρίως την αγγαρεία...ειδικά στην Ταξιαρχική...δε θέλω να τα θυμάμαι καν.. αλλά υπάρχουν και οι καλές στιγμές.

Δε θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν. Όλα φαίνονται περίπλοκα-κουραστικά αλλά επίσης όλα συνηθίζονται.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Εμένα Δεκέμβριο του 2012 τελείωνε η αναβολή,αλλά είπα να μπω να ξεμπερδεύω.Μάλιστα ήταν να μπω Μάιο και τρώω φλασιά.Θα φάω όλο το καλοκαίρι μέσα;Και κάνω ανανέωση της αναβολής και μετά την ξανακόβω καπάκι για να μπω Αύγουστο.
    Imrahil πήγαινε να την ανανεώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται,να να γλιτώσεις χρόνο και κόπο..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Oxi lew an synexiza na kanw thn idia doulia pou ekana.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Egw to exw pei an eimoun opws eimouna to ekana kai gia doulia afto to pragma, den eixa kanena provlhma.
    Έχεις λαπαδιάσει τώρα;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kai egw afthn thn Esso ekana, fate to kalokairi sthn mapa

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    imrahil και μενα η αναβολη τελειωνει δεκεμβριο 2011

συμφωνα με αυτο το αρθρο http://www.ellinikos-stratos.com/str.../anavoli_6.asp

μπαινουμε με τη β' εσσο του μαιου αλλα επειδη στην ελλαδα ειμαστε τιποτα δεν ειναι σιγουρο

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Εμένα πάντως που η αναβολή μου τελείωνε Δεκέμβριο, ενώ περίμενα να με καλέσουν Φλεβάρη, τελικά το χαρτί ήρθε για Μάη. Το πιθανότερο είναι πως και τον Imra τότε θα τον καλέσουν. Το πότε θα πάρεις το χαρτί είναι περίεργη διαδικασία, νομίζω ότι κανονικά έρχεται 2-3 εβδομάδες πριν την ημέρα παρουσιάσεως, εγώ το παρέλαβα μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ σε φίλους μου έχει τύχει να έρθει μόλις 3-4 μέρες πριν παρουσιαστούν.

Καλό πάντως είναι να κάνεις αυτό που σου είπαν οι Ryu και i Have no Equa. Και μόνο που θα γλυτώσεις το ταξίδι και τη διαδικασία της πρώτης μέρας στο στρατόπεδο με τη παραλαβή εξοπλισμού κλπ, είναι μεγάλη υπόθεση.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by Ryu_gr View Post
    Imra εφόσον η αναβολη τελειώνει Δεκ. 11 μπαίνεις Φεβρουάριο 12!
    Don't worry λογικά δε θα χεις πρόβλημα να πάρεις αναβολή! Πήγαινε σε ένα Κ.Ε.Π. μαζί με τα δικαιολογητικά ότι σπουδάζεις και θα πάρεις παράταση. Εναλλακτικά πας και στο ΡΟΥΦ που θα ξέρουν καλύτερα τι παίζει. Απλά μην πας τελευταία στιγμή γιατί τότε θα αναγκαστείς να την πάρεις αφού παρουσιαστείς και θα ταλαιπωρηθείς (θα μείνεις 1-2 μέρες μέσα ώστε να γίνουν τα γραφειοκρατικά. Κοίταξε το ζήτημα ένα μήνα+ πριν την κατάταξη για να μη σου πουν ότι δε γίνεται και αναγκαστείς να περάσεις αυτή τη διαδικασία).
    Αυτο ακριβως.. Δεν υπαρχει λογος να μεινεις ουτε μια ωρα μεσα αφου θελεις να παρεις αναβολη. Για μενα παρε ενα τηλ. στο Ρουφ και εξηγησε ακριβως την κατασταση μην εχεις παρατραγουδα και πρεπει να παρουσιαστεις πρωτα.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Imra εφόσον η αναβολη τελειώνει Δεκ. 11 μπαίνεις Φεβρουάριο 12!
    Don't worry λογικά δε θα χεις πρόβλημα να πάρεις αναβολή! Πήγαινε σε ένα Κ.Ε.Π. μαζί με τα δικαιολογητικά ότι σπουδάζεις και θα πάρεις παράταση. Εναλλακτικά πας και στο ΡΟΥΦ που θα ξέρουν καλύτερα τι παίζει. Απλά μην πας τελευταία στιγμή γιατί τότε θα αναγκαστείς να την πάρεις αφού παρουσιαστείς και θα ταλαιπωρηθείς (θα μείνεις 1-2 μέρες μέσα ώστε να γίνουν τα γραφειοκρατικά. Κοίταξε το ζήτημα ένα μήνα+ πριν την κατάταξη για να μη σου πουν ότι δε γίνεται και αναγκαστείς να περάσεις αυτή τη διαδικασία).

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Mono gia to teleftaio mporw na sou apanthsw, ola einai fhmes, sthn pragmatikothta se vazoun na trexeis enw to Leopard se kinhgaei.

Tanno ean pas sto strato pistepse me mono apo makria tha ta deis ta opla

Leave a comment:

Working...
X