Announcement

Collapse
No announcement yet.

Στρατός!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Vaynard View Post
    καμια αντιρρηση, οπως ειπα δεν προκειται να ερθω σε αντιπαραθεση κατανοω πληρως την οποιαδηποτε αποψη καποιου που περασε το λουκι και ειδικα χωρις βυσμα, απο εκει και περα καλο ειναι να γνωριζει ο κοσμος και αυτοι που πηγαν και οσοι ΔΕΝ εχουνε παει οτι ειναι πολυ ευκολο και χωρις καραγκιοζιλικια να παρει καποιος απαλλαγη για I5,

το γιατι δεν το κανουνε ολοι ειναι ειτε γιατι φοβουνται τις επιπτωσεις του I5, πχ αν θελουνε να μπουνε στο δημοσιο ειτε γιατι εχουνε προβληματα με τους δικους τους φανταζομαι, ειτε γιατι δεν το εχουνε ψαξει, ειτε γιατι για χ λογους θελουνε να υπηρετησουνε
    Δεν εχει να κανει τουλαχιστον σε εμενα αν περασα το λουκι η οχι, πραγματικα δεν το βλεπω ετσι. Απλα σκεφτομαι οτι και ευκολο να ειναι εχει διαφορες προεκτασεις που νομιζω για 9 μηνες δεν θα ηθελα να το ρισκαρω, εναλλακτικα θα μπορουσες να βγεις Ι4 να μην κανεις τιποτα και απλα να περιμενεις 9 μηνες να ξεμπερδεψεις.

Οι προεκτασεις που εννοω ειναι και κοινωνικες ειναι και επαγγελματικες. Αν οι γονεις σου εχουν πολλα λεφτα η κατι τετοιο και εισαι εξασφαλισμενος να το καταλαβω αν ομως περιμενεις να βγεις στην κοινωνια με στοχο να βρεις μια καλη δουλεια και να πετυχεις πρεπει να ξεκινας με οσα περισσοτερα advantages μπορεις οχι αμεσως αμεσως με ενα disadvantage.

Εγω πραγματικα αν μπορουσα δεν θα πηγαινα στρατο γιατι στα 25 μου στην δυσκολη αναζητηση εργασιας με αγχος για το μελλον σε μια χωρα που μονο πισω παει μονο πολυτιμο χρονο θεωρω οτι εχασα με αυτη την ιστορια. Επρεπε ομως να γινει για να μην εχω κανενα εμποδιο απο εκει. Αν πιστευεις οτι δεν θα εππηρεασει ποτε τη ζωη σου(οχι μονο τωρα που μπορει να εισαι σε "αναρχια" φαση") καντο αλλα για μενα πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα και ιδιαιτερα για το μελλον.

Οι περισσοτεροι πιστευω δεν το κανουν για τις επιπτωσεις δεν νομιζω να θελει κανεις να παει. Απλα κανεις δεν νομιζω οτι θελει να το ρισκαρει για 9 μηνες, αν ηταν 18 η 24 οπως ηταν παλια τοτε παιζει να το σκεφτομουν παρα πολυ σοβαρα αλλα τωρα και με τις αδειες και με ολα ειναι λιγοτερο απο 8 μηνες.Μακαρι να καταργηθει η υποχρεωτικη στρατευση παντως και να μην εχει κανεις να περασει το "αγκαθι" του στρατου..

Comment

• Συμφωνω 100% με τον UEG (εγω ετσι θα σε φωναζω )
      Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Originally posted by Azrael View Post
        Συμφωνω 100% με τον UEG (εγω ετσι θα σε φωναζω )
        Καλα κανεις.. Που εχεις χαθει εσυ?? Ποτε με το καλο θα φορεσεις τα χακί??

Comment

• Originally posted by Altair View Post
          What????
          Πεζικό είναι καλύτερα νομίζεις;Σε όποιο σώμα και να μπεις,το θέμα είναι που θα πέσεις.
          Ε εντάξει δεν είναι το ίδιο.

Στα τρία όπλα (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό) τα πράγματα είναι πιο τέντα, ειδικά στο πεζικό. Αν πέσεις Εφοδιασμού Μεταφορών, Διαβιβάσεις, Υλικού Πολέμου, Τεχνικό κλπ εκεί είναι πολύ πιο χαλαρά (εκεί κάνεις πιο χαλαρό στρατό, άλλα έχει πιο πολύ δουλειά). Γενικά κάθε σώμα έχει διαφορετική νοοτροπία, ο λοχαγός ΠΖ θα σε αντιμετωπίσει διαφορετικά απ' ότι ο λοχαγός ΥΠ.
          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Egw tha phgaina strato mono kai mono gia na exw na lew istories sta paidia mou.
            Epishs mou aresei pou pleon mporw na symetexw stis istories pou lene oi theioi mou, o pateras mou kai oi papoudes mou.

Genika afou to teleiwseis exei thn fash tou to thema.
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Originally posted by Vaynard View Post
              μα δεν χρειαζεται ουτε θεατρο να παιξεις ουτε καραγκιοζηλικια να κανεις ουτε τιποτα, αν πας για καταθλιψη δηλαδη οπως παει πλεον το 99% οσων περνουνε επιτηδες Ι5
              Ενταξει μπορει να ειναι ευκολο οπως σου ειπα και πριν,δεν ξερω.Στο κεντρο παντως 2 παιδια πηραν αναβολη απο τον λοχο μου και οχι αμεσως,δλδ υπηρχε μια διαδικασια(εμειναν καποιες μερες στο στρατοπαιδο).
              Οχι λογο ψυχολογικου προβληματος βεβαια.

Μου εκανε εντυπωση παντως που ενας το επαιζε(?) ή ηταν τρελος ,ως επικινδυνος θα ελεγα(ειχε τσακωθει ασχημα με λοχαγους,φανταρους κτλ) και δεν πηγε πουθενα τελικα(Ι4 μονο).
              Θελω να πω ,ασε στην ακρη του μυαλου σου το ενδεχομενο να μην πετυχει ολο αυτο,γιατι αν εγω ας πουμε παλευα στην αρχη να συνειδητοποιησω οτι εχω τοσους μηνες μπροστα μου ''φυλακης'' παρ'ολο που ηξερα οτι δεν γινεται διαφορετικα,φανταζομαι οτι θα ειναι πολυ πιο δυσκολο για σενα αν αποτυχει κατι τετοιο.

Θελω να πω,μην το δενεις,περιμενε τα χειροτερα και οταν ερθουν τα καλυτερα θα το χαρεις οσο θελεις
              Egw tha phgaina strato mono kai mono gia na exw na lew istories sta paidia mou.
              Epishs mou aresei pou pleon mporw na symetexw stis istories pou lene oi theioi mou, o pateras mou kai oi papoudes mou.

Genika afou to teleiwseis exei thn fash tou to thema.
              Aν μου ελεγε καποιος να ξαναπερασω τα ιδια.Δεν θα εμπαινα με τπτ.Ανετα θα ακολουθουσα τον δρομο του Vaynard.
              Το μονο που κραταω ειναι καποιες φιλιες και καποια ωραια σκηνικα.Αλλα δεν ξαναμπαινα εκει μεσα

Comment

• Καθ'όσον ξέρω οι του Δεκεμβρίου(31 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα) πάνε για Μάιο κατά κανόνα.

Originally posted by Altair View Post
                Εμένα Δεκέμβριο του 2012 τελείωνε η αναβολή,αλλά είπα να μπω να ξεμπερδεύω.Μάλιστα ήταν να μπω Μάιο και τρώω φλασιά.Θα φάω όλο το καλοκαίρι μέσα;Και κάνω ανανέωση της αναβολής και μετά την ξανακόβω καπάκι για να μπω Αύγουστο.
                Imrahil πήγαινε να την ανανεώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται,να να γλιτώσεις χρόνο και κόπο..
                Altair, εσύ μιλάς για ανανέωση και επαναδιακοπή, καθώς η δικιά σου τελείωνε το 2012, εμένα εξαντλείται φέτος(θα είμαι 27 του χρόνου) οπότε δεν τίθεται θέμα ανανέωσης αναβολής σπουδών(μόνο με διδακτορικό). Η κοινωνικών λόγων είναι τριμηναία(ουσιαστικά πας για την άλλη εσσο) και δίδεται μόνο μια φορά. Το θέμα είναι πως μάλλον δε μπορώ να τη ζητήσω τώρα, αλλά πρέπει να περιμένω πρώτα να μου έρθει το χαρτί κατάταξης, το οποίο όμως αν αργήσει, όπως στην περίπτωση του Loggo, θα μου δημιούργησει πρόβλημα, καθώς εκείνη την περίοδο θα είμαι ούτως ή άλλως εκτός Ελλάδος.

Comment

• Originally posted by Imrahil View Post
                  Καθ'όσον ξέρω οι του Δεκεμβρίου(31 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα) πάνε για Μάιο κατά κανόνα.

Altair, εσύ μιλάς για ανανέωση και επαναδιακοπή, καθώς η δικιά σου τελείωνε το 2012, εμένα εξαντλείται φέτος(θα είμαι 27 του χρόνου) οπότε δεν τίθεται θέμα ανανέωσης αναβολής σπουδών(μόνο με διδακτορικό). Η κοινωνικών λόγων είναι τριμηναία(ουσιαστικά πας για την άλλη εσσο) και δίδεται μόνο μια φορά. Το θέμα είναι πως μάλλον δε μπορώ να τη ζητήσω τώρα, αλλά πρέπει να περιμένω πρώτα να μου έρθει το χαρτί κατάταξης, το οποίο όμως αν αργήσει, όπως στην περίπτωση του Loggo, θα μου δημιούργησει πρόβλημα, καθώς εκείνη την περίοδο θα είμαι ούτως ή άλλως εκτός Ελλάδος.
                  Νομιζω μπορεις να πας με το χαρτι στο τοπικο φρουραρχειο και να ζητησεις απο εκει αναβολη χωρις να χρειαστει να παρουσιαστεις.. Δεν ειμαι σιγουρος ομως αν ειναι μονο για λογους υγειας. Χτυπα ενα τηλ. στο ρουφ να σου πουν για σιγουρια..

Καμια φορα επισης αργει να σε ειδοποιησει η αστυνομια ενω το χαρτι σου ειναι ηδη εκει, για αυτο σε αλλους αργει και σε αλλους οχι.

Comment

• προφανως καθε μοναδα εχει το χαρακτηρα του διοικητη της, ωστοσο αυτο που κανει τα τεθωρακισμενα δυσκολοτερο για τον στρατιωτη σωμα απτο πχ πεζικο ειναι η ενασχοληση με τα αρματα. θα πρεπει σε κααθημερινη βαση να κανεις διαφορα οπως πχ να βοηθας τα στελεχη στο γρασαρισμα, μεταφορα οπλισμου, συντηρηση κτλ που οσο να ναι κανουν την ολη εμπειρια επιπονη και κουραστικη. οχι πως δεν υπαρχουν μερες που κοινως ψολαρουμε.

για το πεζικο οπως σωστα αναφερθηκε υπαρχει δυσκολια αναλογα με το σωμα..αλλα καθαρα σε θεματα τεντας κ καμια φορα εκπαιδευσης. υπαρχουν και οι σωματαρες τυπου πχ υγειονομικου ,μηχανικου, λεσχεων, ταξιαρχιων κτλ που η λεξη ζωαρα ειναι φτωχη να τις περιγραψει.....ε, αυτα δε τα συναντας στους μαυρους που πανω κατω σε ολη την Ελλαδα ειναι ζητημα να υπαρχουν 3 με 4 πραγματικα καλες μοναδες.

ειναι δλδ πιο ευκολο να πεσεις σε ενα καλο σωμα πεζικου παρα τεθωρακισμενων.

van-man ειναι δικαιωμα σου να πραξεις οπως κρινεις εσυ. ο στρατος ειναι οντως χασιμο χρονου για καποιον ανω των 23 με 25 αλλα ακομη κι ετσι προσφερει καποια ελαχιστα πραγματα.

το δικο μου κινητρο παντα ηταν "αφου τα καταφεραν, αντεξαν τοσοι αλλοι, μπορω κι εγω". θελει υπομονη κι ολα τα αλλα ειναι θεμα συνηθειας.

κλεινοντας,

ναυτικο κι αεροπορια = ΖΩΑΡΑ στο 90% . το 10 % το περνανε οι γκαντεμηδες :-P

ΥΣ - σορυ για τα εντιτς αλλα το κινητο μου δημοσιευει οτι θελει...
                    " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• Originally posted by Imrahil View Post
                      Καθ'όσον ξέρω οι του Δεκεμβρίου(31 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα) πάνε για Μάιο κατά κανόνα.

Εγώ το είχα κάνει αυτό, δηλαδή να πάρω αναβολή αφού μου ήρθε το χαρτί και μάλλον έκανα μεγάλη μαλακια. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα γιατί έτσι και αλλιώς Αργώ για να μπω, αλλα απο 2-3 πλευρές έχω ακούσει διάφορα περίεργα, όπως ότι κέντρο κανείς σίγουρα Κόρινθο και γενικά δεν αντιμετωπίζεις και την καλύτερη κατάσταση.

Comment

• Originally posted by i Have no Equal View Post
                        Καλα κανεις.. Που εχεις χαθει εσυ?? Ποτε με το καλο θα φορεσεις τα χακί??
                        Ελπιζω οχι συντομα Θα σου στειλω πμ, μη κανουμε οφ τοπικ.

Ερωτηση:

Αν εισαι συνορα, φυλας και μπουκαρει λαθρομεταναστης, εχεις δικαιωμα να ριξεις;
                        Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Ό,τι σας πει ο αξιωματικός υπηρεσίας πριν αναλάβετε τις υπηρεσίες της ημέρας. Συνήθως λέει επιτρέπεται να ρίξεις μόνο αν σου δωθεί εντολή ή αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου.
                          The illusion of free will is an illusion.

Comment

• Εγώ τώρα έχω την άλλη απορία. Έστω ότι κάποιος έχει κατάθλιψη (όντως), και δεν μπαίνει για να μην τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Μετά το χαρτί του θα λέει Ι5 ψυχολογικό απαγορεύοντας του να κάνει χαρτιά στο δημόσιο. Γιατί; Δεν είναι τρελός, επικίνδυνος δηλαδή για τους γύρω του, το πολύ πολύ να κόψει τις φλέβες του κανα βράδυ στην μπανιέρα του...ασχέτως όμως...
                            Originally posted by Raf
                            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Ελα μου ντε...

Επισης πολλοι που εχουν καταθλιψη, δε το εχουν συνειδητοποιησει και τους βγαινει σε κατι τετοιες στιγμες. Αλλα αν θες να αυτοκτονησεις γιατι ειναι πιο ευκολο στο στρατο; Επειδη εισαι πιεσμενος ή επειδη κρατας οπλο και παρασυρεσαι ευκολα αν εχεις τη προδιαθεση;

Και κατι αλλο:

Ισχυει πως με 500ε/μηνα μπορεις να εξαγορασεις τη θητεια σου; 'Η αυτο ειναι για ορισμενους που τηρουν καποιες προυποθεσεις;

Ryu thanks, μην ερθει κανεις σε τετοια θεση ομως
                              Ground_Zero:

Comment

• Originally posted by Somari View Post
                                Εγώ τώρα έχω την άλλη απορία. Έστω ότι κάποιος έχει κατάθλιψη (όντως), και δεν μπαίνει για να μην τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Μετά το χαρτί του θα λέει Ι5 ψυχολογικό απαγορεύοντας του να κάνει χαρτιά στο δημόσιο. Γιατί; Δεν είναι τρελός, επικίνδυνος δηλαδή για τους γύρω του, το πολύ πολύ να κόψει τις φλέβες του κανα βράδυ στην μπανιέρα του...ασχέτως όμως...
                                Αν εχεις πραγματικα καταθλιψη(οχι στυλακι emo life suckzz) ειναι σοβαρο και χρειαζεται να παιρνεις και καποια φαρμακα.. Στο δημοσιο και δυστυχως η ευτυχως παντου προτιμουν ατομα με καλη υγεια(ιδιαιτερα ψυχικη), μη νομιζεις οτι και στον ιδιωτικο τομεα οπου και να δουλευεις το αφεντικο σου θα χαρει πολυ αν μαθει οτι δεν πηγες στρατο λογο ψυχολογικων προβληματων.. Για αυτο και οι υγιεις "normal" ανθρωποι κανουν υπομονη και πανε, ελαχιστοι ειναι αυτοι που γουσταρουν(εγω προσωπικα δεν γνωρισα κανεναν και ημουν και σε "στρατοκαυλο" σωμα..)

Originally posted by Azrael View Post

Ισχυει πως με 500ε/μηνα μπορεις να εξαγορασεις τη θητεια σου; 'Η αυτο ειναι για ορισμενους που τηρουν καποιες προυποθεσεις
                                Ισχυει νομιζω κατι τετοιο για ανω των 34, απ'οσο ξερω ομως μπορεις να παρεις παρα πολλες αναρωτικες και να πληρωσεις μετα τις επιπλεον μερες(μονο οι φυλακες δεν εξαγοραζονται) προφανως δεν ειναι το ιδιο αλλα οκ..

Comment

Working...
                                X