Announcement

Collapse
No announcement yet.

Στρατός!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by TheCursed View Post
    Ε, εντάξει, εδώ καλώς ή κακώς η γνώμη μου κυμαίνεται στο εντελώς άλλο άκρο. Το γιατί να μην αρχίσω να το αναλύω, τους λόγους και τις απόψεις μου τους γνωρίζεις, όπως επίσης σίγουρα γνωρίζεις και τα αρνητικά ρεκόρ της πόλης, τα οποία προφανώς θεωρείς ότι δεν είναι σημαντικά.

Μετρό, ναι, κατασκευάζεται. Νωρίς - νωρίς, εγκαίρως, πολύ καλά μελετημένο και πολύ χρήσιμο (για αρχή τουλάχιστον - αν και όταν με το καλό επεκταθεί αλλάζει το πράγμα) μπορώ να προσθέσω...
    Και επίσης θα είναι και η Παγκόσμια συγκοινωνία, η οποία θα μας πάει από ξένη πόλη σε πόλη, σαν το Galaxy Express ένα πράγμα. Όχι νωρίς-νωρίς... ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ! Αν οι μαλάκες πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ είχαν στο μυαλό την Θεσσαλονίκη, αντί για τα λεφτά, θα ήμασταν κατευτυχυσμένοι και θα πηγαίναμε και με την ησυχία μας σχολές οι οποίες είναι μεν μακριά, δε μεγάλες... Επειδή προηγουμένως νίκησε η ΝΔ, ο Καραμανλής μας σκέφτηκε πριν και είχε κανονίσει για την δημιουργία του ΜΕΤΡΟ, πράγμα που δεν έκανε ΠΟΤΕ ο βρωμόγερος ο Σημίτης.

Έλα μία βόλτα στην Θεσσαλονίκη να κάτσεις μήνες εδώ χωρίς αμάξι και να περιμένεις σαν τον μαλάκα το λεωφορείο που κάνει κάθε 20 λεπτά διαλλειμα ο μαλάκας οδηγός στις αφετήριες + στα τέρματα.

Και δυστυχώς αυτό θα γίνει μετά από 10 χρόνια(πράγμα που κάποια στιγμή εγώ θα είμαι παντρεμένος τότε και με παιδιά) και οι μεγαλύτεροι όσοι ήθελαν να δουν ηλεκτρική συγκοινωνία εκεί, θα πεθάνουν νωρίς...
    sigpic

Comment

• Το πολιτικό μανιφέστο δεν θέλω να το σχολιάσω...

Αλλά!

Originally posted by Tannosuke View Post
      Έλα μία βόλτα στην Θεσσαλονίκη να κάτσεις μήνες εδώ χωρίς αμάξι και να περιμένεις σαν τον μαλάκα το λεωφορείο που κάνει κάθε 20 λεπτά διαλλειμα ο μαλάκας οδηγός στις αφετήριες + στα τέρματα.
      Από Θεσσαλονίκη είμαι αδερφέ και εντάξει, τουλάχιστον σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας αυτήν την στιγμή (γιατί παλαιότερα τα πράγματα ήταν τραγικά) η Θεσσαλονίκη είναι σε σχετικά καλή μοίρα. Έχουμε και την ανακοίνωση των στάσεων και τις φωτεινές ενδείξεις στις στάσεις. Δηλαδή, εντάξει, δε μπορείς να μην αναγνωρίσεις ότι για τον έναν ή τον άλλον λόγο έχει γίνει μια καλή προσπάθεια, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Εγώ από τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, όπως είναι αυτή τη στιγμή, είμαι ικανοποιημένος. Δεν ήταν πάντα έτσι και αυτό δε μας τιμά, αλλά τώρα είναι μια χαρά. Ειδικά, επαναλαμβάνω, αν συγκρίνεις με άλλες πόλεις.

Εντελώς off-topic όμως η συγκεκριμένη κουβέντα, οπότε το λήγω εδώ από πλευράς μου.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• Originally posted by TheCursed View Post
        Από Θεσσαλονίκη είμαι αδερφέ και εντάξει, τουλάχιστον σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας αυτήν την στιγμή (γιατί παλαιότερα τα πράγματα ήταν τραγικά) η Θεσσαλονίκη είναι σε σχετικά καλή μοίρα. Έχουμε και την ανακοίνωση των στάσεων και τις φωτεινές ενδείξεις στις στάσεις. Δηλαδή, εντάξει, δε μπορείς να μην αναγνωρίσεις ότι για τον έναν ή τον άλλον λόγο έχει γίνει μια καλή προσπάθεια, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Εγώ από τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, όπως είναι αυτή τη στιγμή, είμαι ικανοποιημένος. Δεν ήταν πάντα έτσι και αυτό δε μας τιμά, αλλά τώρα είναι μια χαρά. Ειδικά, επαναλαμβάνω, αν συγκρίνεις με άλλες πόλεις.

Εντελώς off-topic όμως η συγκεκριμένη κουβέντα, οπότε το λήγω εδώ από πλευράς μου.
        Επειδή έγραψες ότι μένεις τώρα Ιωάννινα, φαντάζομαι είσαι σπουδαστής εκεί. Ας το ελπίσουμε να είναι σε ακόμα πιο καλύτερη μοίρα, γιατί γίνεται χαμός έξω. Παλιά με τα λεωφορεία πήγαινες στην δουλειά/σχολή σου μετά από ένα τέταρτο. Τώρα με τα έργα κάνεις μισή ώρα. Δεν αντιλέγω, αλλά τώρα στην Θεσσαλονίκη παρατήρησα πολλές αλλαγές. Μία στην Καλαμαριά, οι Έλληνες έφεραν ΤΟΥΡΚΙΚΑ φανάρια, τα οποία έχουν χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης των 30". Μία είναι οι αλλαγές στα τραίνα που έθεσες πιο πάνω. Μία είναι οι ριζικές αλλαγές τόσο στους σταθμούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ, όσο και στην Καλαμαριά(επειδή ενημερώθηκα ότι μετακομίζει η Νομαρχία στο Κέντρο της Πόλης, κοντά στο ΧΑΝΘ). Μία για το Μετρό. Και μία για το F1, το οποίο δημιουργείται στον Λαγκαδά έξω από την πόλη μας.

Όντως είμαστε λίγο off-topic, οπότε κάποιος από σας ας ανοίξει θέμα για οτιδήποτε παρελθοντικό και μελλοντικό σε άλλο θέμα...
        sigpic

Comment

• Eiste poly wraioi kai oi 2, oti symferei se esas anaferete.

Eite syntoma eite arga to Metro ftiaxnetai sthn Thessalonikh, den pistevw pws einai dynaton na perimenete na ftiaxtei kati tetoio mesa se mia evdomada... kai h syginwnia ths einai mia xara... ta eishthria einai sthn mish timh apoti sthn Athina.
          O Tannosuke leei pws gia to metro efthynetai h Agia Nea Dhmokratia...
          Den mas les re Tanno? kai sthn Athina to metro h nea Dhmpkratia to eftiakse?

Tannosuke genikotera an thes na milas tha to kaneis xwris na vrizeis, telos, ante giati to parakanes ligo me to malakas o enas kai malakas o allos.

Αυτό δεν θα στο ζητούσα, εγώ θέλω ένα στοιχείο που να δείχνει ότι άλλες χώρες δεν έχουν περισσότερους.
          History books h Wikipedia, pare mia mia tis xwres.

Εγώ δεν πάω να μηδενίσω το επιχείρημά σου, δε σου λέω ότι η ελληνική επικράτεια δεν έχει καμία στρατηγική αξία ή ότι και να έχει αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο. Σου λέω, όμως, ότι ο ρόλος που παίζει αυτός ο παράγοντας σε σχέση με άλλους, τουλάχιστον όπως το βλέπω αυτήν την στιγμή, είναι μικρός.
          Paliotera epaize ton rolo tou perasmatos, twra paizei ton rolo ths kalyterhs theshs gia topothethsh pyravlwn opws ksanaeipa, vriskomaste akrivws sto kentro enos kyklou pou plhtei olh thn Evrwph, thn mish Afrikh kai thn mish Asia.
          Epishs agwgoi petrelaiwn kai aeriou pernoun epishs apo emas.
          Oi prosfyges pernoun apo mas...
          Kai polla alla.

Kai kala entaksei kserw pws miseite thn Ellada kai ton Strato genikotera, alla prospathiste na deite ta pragmata apo thn logikh tous plevra ksanalew.
          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
          Kindred, this blade and I.
          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
          Greek Gaming Videos
          Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Originally posted by Ground_zero View Post
            Eite syntoma eite arga to Metro ftiaxnetai sthn Thessalonikh, den pistevw pws einai dynaton na perimenete na ftiaxtei kati tetoio mesa se mia evdomada...
            Κανείς δε ζήτησε να τελειώσει σε μια βδομάδα. Αυτό που λέμε είναι ότι οι εργασίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πριν δέκα χρόνια (υπό την έννοια του ότι χρειάζεται εδώ και πολλά χρόνια και σαν δήθεν ανεπτυγμένο κράτος έπρεπε να είχαμε ήδη δράσει) και ότι τώρα που γίνονται, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης χάος.

Αλλά εδώ ας κλείσω και το θέμα του μετρό από μέρους μου γιατί είναι επίσης υπέρ του δέοντος άσχετο με το θέμα.

Originally posted by Ground_zero View Post
            History books h Wikipedia, pare mia mia tis xwres.
            Θα πάρει καιρό, θα δω αν θα κάτσω να το δοκιμάσω...

Originally posted by Ground_zero View Post
            Kai kala entaksei kserw pws miseite thn Ellada kai ton Strato genikotera, alla prospathiste na deite ta pragmata apo thn logikh tous plevra ksanalew.
            Καλά, κοίτα, με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσα να σε κατηγορήσω ότι είσαι στρατόκαυλος και εθνικιστής. Δεν το κάνω και γιατί δεν πιστεύω ότι είσαι κάτι από τα δυο (ειδικά αφού έχεις δηλώσει το αντίθετο), αλλά πολύ περισσότερο γιατί δε μπορώ να το ξέρω. Η "λογική πλευρά", καλώς ή κακώς, είναι βάση των εμπειριών, των απόψεων και των απαιτήσεων του καθενός και αυτό το έχουμε ξανασυζητήσει και στο IRC αν θυμάσαι. Επειδή βέβαια δεν είναι μόνο υποκειμενικό, να μου επιτρέψεις να πω ότι τα αναντίρρητα γεγονότα (όπως π.χ. το ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πιο μολυσμένη πόλη της Ευρώπης) ευνοούν την πλευρά μου εκτός κι αν εσύ θες να συγκρίνεσαι με όλα τα κράτη του κόσμου, οπότε τότε ναι, είμαστε όλα ωραία και όλα καλά σε σχέση με τον μέσο όρο. Εγώ προτιμώ να λαμβάνω υπ' όψιν το ότι είμαι σε μια χώρα η οποία είναι σχετικά πλούσια και δε μ' αρέσει να συγκρίνω είτε την ίδια την χώρα, είτε τον στρατό της με τα αντίστοιχα υπανάπτυκτων κρατών.

Για να μισώ χώρα και στρατό στην τελική (που δε συμφωνώ βέβαια και ειδικά για τον στρατό δεν πρόκειται ποτέ να δεχτώ ότι ισχύει - άλλο το δεν θέλω να κάνω θητεία και αλλά το "τον μισώ"), σκέψου ότι όλο και κάποια αφορμή θα μου έχουν δώσει να το κάνω. Τώρα αν θες πάλι να με κατηγορήσεις ότι είμαι στην κόντρα και λοιπά και λοιπά, δε μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο.

Μπορώ να σου ζητήσω από την πλευρά μου, επίσης, να παραδεχτείς ότι όσο μαύρα μπορεί να τα παρουσιάζω εγώ ή άλλοι για την χώρα μας (ο στρατός είναι άλλο καπέλο και προσωπικά δε νομίζω ότι τον έχω κρίνει κάπου εκτενώς), άλλο τόσο ρόδινα τα παρουσιάζεις εσύ και άλλοι. Εν τέλει των άκρων είμαστε εδώ μέσα όλοι απ' ότι φαίνεται...

Τέλος πάντων, τεράστια κουβέντα αυτή και ξέρουμε και οι δυο ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε άποψη ή να καταλήξουμε κάπου. Συνέχεια έδωσα απλώς γιατί με κατηγορείς για πράγματα που δεν ισχύουν και αν και δεν ενοχλούμαι προσωπικά, άλλος στη θέση μου μπορεί να ένιωθε ότι τον βρίζεις. Καλά κάνεις και πιστεύεις αυτό που πιστεύεις, αλλά πίστεψέ με κι εμένα όταν σου λέω ότι δεν έχω κάποιο κόμπλεξ ή κόλλημα εις βάρος της χώρας ή του στρατού αυτής, απλώς η εμπειρία μου (πλούσια ή φτωχή δεν έχει σημασία, με βάση αυτήν κρίνουμε όλοι) με οδήγησε σε μια άσχημη γνώμη και για τα δυο.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Comment

O Tannosuke leei pws gia to metro efthynetai h Agia Nea Dhmokratia...
              Den mas les re Tanno? kai sthn Athina to metro h nea Dhmpkratia to eftiakse?
              Για το μετρό της Θεσσαλονίκης ναι όντως ευθύνεται η Ν.Δ., για της Αθήνας μόνο το ΠΑΣΟΚ το έκανε... Εσύ τι λες που το ΠΑΣΟΚ μας κυριαρχούσε 20 χρόνια σερί και μας πηδούσε τόσο στα οικονομικά, όσο και στα πολιτικά θέματα...

Παραγίναμε off-topic...
              sigpic

Comment

• The cursed, den vlepw rodina ta pragmata oute sxetika me to kratos, oute me ton strato tou, egw lew pws den einai toso asxhma oso lene oi perissoteroi.
                Egw pistevw pws eimaste kapou sthn mesh, eksalou mia psyxh pou einai na vgei as vgei, den yparxei logos na kanoume ta pragmata xeirotera apoti einai.

Tannosuke exeis ksefygei
                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                Kindred, this blade and I.
                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                Greek Gaming Videos
                Greek Final Fantasy Forum

Comment

Tannosuke exeis ksefygei
                  Κι εσείς το ίδιο... Οπότε ας παραμείνουμε στα στρατιωτικά...
                  sigpic

Comment

• Tα διαβασα λιγο γρηγορα για την ωρα αυτα που λετε,να ρωτησω κατι,TheCursed εσυ θα πας στρατο ή θα προσπαθησεις να το αποφυγεις;

Και κατι αλλο ποιες χωρες εχουν υποχρεωτικη στρατευση σαν εμας ξερει καποιος;

Εγω παλια ειχα την αποψη στρατος=θα υπηρετω την κυβερνηση και τον καθε στρατοκαβλο.Μετα ομως καταλαβα πως η χωρα δεν ειναι τσιφλικι κανενος,δε θα υπηρετησω αυτους αλλα το γαμημενο το χωμα.Και γω μισω πολλα γυρω μου και No1 την πολιτικη αλλα εχω καταλαβει πως δεν εχει σχεση να αγαπας τη χωρα σου,την ιστορια της και το χωμα αυτο με τους πολιτικους.

Ενας φιλος μου μπηκε προχτες (στην ιδια μοναδα με τον Burai)και μου ειπε "καθυστερησε το οσο μπορεις βαριεμαι τη ζωη μου,δεν εχει νοημα".Ελπιζω μεχρι τοτε να εχουν μειωσει τη θητεια ή να εχω κοψει το μικρο δαχτυλακι απο το ποδι(ετσι κι αλλιως δε κανει τπτ)και να τη γλυτωσω.
                    Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Τώρα με αυτά που διάβασα, έχω να ενημερώσω ότι ο μπαμπάς μου θα πάει Αθήνα την Πέμπτη να πάρει από Παρασκευή τον αδερφό μου, γιατί αυτός ορκίζεται στην Αθήνα...

Θα του δώσουν λίγες μέρες άδεια και μετά θα γυρίσει πίσω στα στρατόσκατά...
                      sigpic

Comment

• Originally posted by Azrael View Post
                        Tα διαβασα λιγο γρηγορα για την ωρα αυτα που λετε,να ρωτησω κατι,TheCursed εσυ θα πας στρατο ή θα προσπαθησεις να το αποφυγεις;
                        Επειδή τα σχέδια μου περιλαμβάνουν σπουδές και δουλειά στο εξωτερικό, θα προσπαθήσω να το χρησιμοποιήσω αυτό για να γλιτώσω και τον στρατό. Οπότε (επειδή εκεί καταλαβαίνω ότι αποσκοπεί η ερώτηση) δεν είναι ότι θέλω να αποφύγω τον στρατό σαν τρελός, αλλά δεν θα μου ήταν και ό,τι πιο ευχάριστο να πάω και αφού θα έχω την δυνατότητα να τον αποφύγω θα την εκμεταλλευτώ.

Originally posted by Azrael View Post
                        Και κατι αλλο ποιες χωρες εχουν υποχρεωτικη στρατευση σαν εμας ξερει καποιος;

Οι χώρες με κόκκινο χρώμα είναι αυτές οι οποίες έχουν, οι άλλες με πράσινο είτε είχαν, είτε έχουν αλλά δεν την εφαρμόζουν, είτε κάτι τέτοιο τέλος πάντων, διάβασε το κουτί στα δεξιά.

Comment

• Τι να γλιτωσετε ρε μπεμπηδες, 9 μηνες ειναι ελεος, μακαρι να ειχα κανει κι εγω 9 μηνες, αν θελετε τοσο πολυ να κανετε κατι το ουσιαστικο στους 9 μηνες και να μην αισθανεστε βαρεμαρα πηγαιντε ειδικες δυναμεις.

Δεν προκειται να βαρεθειτε ουτε μια ωρα κατα την διαρκεια της θητεια σας, το εγγυωμαι προσωπικα, τελος μην δινετε σημασια τι λεει ο καθενας για το ταδε μερος που υπηρετησε και πως περασε/πως περναει, αυτα ειναι τελειως υποκειμενικα, εκει που ειμουνα εγω πχ περασα γαματα ενω αλλοι τοσοι απ'την σειρα μου δεν θελουν να ξαναδουν το στρατοπεδο ουτε ζωγραφιστο, ο καθενας εχει της δικιες του αντοχες ανατροφη ορια και αναγκες.

Btw αποσο ξερω η τουρκια εχει 14 μηνες υποχρεωτικη στατευση, η γερμανια 9 και η κυπρος 26 ( ! ) δεν ειμαι της αποψης πως πρεπει ολοι ντε και καλα να πανε στρατο γιατι ξερω πολυ καλα οτι μερικοι δεν γουσταρουν καθολου την ιδεολογια του, αλλα εφοσον δεν εχει την δυνατοτητα η ελλαδα να εχει εναν στρατο 100% επαγγελματικο ( που ετσι θα επρεπε ) τουλαχιστον να μπει κανας νομος να μπαινουν ολοι στα 18 κατευθειαν ετσι ωστε να υπολειτουργουν λιγοτερες μοναδες λογω ελλειψης προσωπικου και να παιρνουν ολοι στα στρατοπεδα τις αδειες και τις εξοδους που προβλεπονται, εγω ακομα μετανιωνω που μπηκα στα 19 και οχι 1μιση χρονο πριν.

Και μην ακουσω δικαιολογιες του τυπου " μετα τον στρατο ποιος εχει ορεξη να σπουδασει " δηλαδη αλλοι που οταν απολυονται ψαχνουνε στο καπακι για γυμναστηριο / δουλεια / διπλωμα οδηγησης ειναι σε καλυτερη θεση ?

Comment

• Τι να γλιτωσετε ρε μπεμπηδες, 9 μηνες ειναι ελεος
                            Καποιοι εχουμε σοβαροτερες δουλειες να κανουμε απο το να παμε στρατο

Comment

• Αμα μπεις απτα 17-18 τι σοβαροτερη δουλεια εχεις να κανεις ? ΔΠΠ ? γι αυτο λεω να μπει καποιος νομος οπως γινεται και σε αλλες χωρες ετσι ωστε να μην κλαιγεται ο καθε 25αρης οτι θα εχει αφησει πισω την γκομενα-την σχολη που χρωσταει 12 μαθηματα ( fail ) - το μεταπτυχιακο - την οικογενειακη επιχειρηση κ.α

Οχι πως εχω τπτ με αυτους που παρουσιαζονται απο καποια ηλικια και μετα, ισα ισα συνηθως προτιμουνται ατομα 25 χρονων και πανω (εφοσον ειναι σπουδαγμενοι ) για δεκανεις (απο ΕΛΔΥΚ παιζει να απολυθεις και τιμητικα ως λοχιας ) - γραδειαδες -εποπτες εστιατοριων και τα ρεστα, ειλικρινα αμα γεμισει ο στρατος 18χρονα δεν ξερω τι θα γινει με αυτες τις θεσεις.

Αν και τωρα που το ξανασκεφτομαι δεν ειναι απαραιτητο καποιος να ειναι σπουδαγμενος και καποιας ηλικιας για να ειναι ενταξει σε καποιο απτα παραπανω ποστα, ξερω πτυχιουχους απο ΑΕΙ που ητανε τελειως ακαταλληλοι για αυτες τις δουλειες ενω αλλοι που ητανε απο χωριο, 18 χρονων και με ενα απολυτηριο λυκειου τα καταφερνανε πολυ καλυτερα, η ηλικια και τα bachelor δεν ισουνται με την ωριμοτητα και το αισθημα ευθυνης

Comment

• [QUOTE=TheCursed;54991]Επειδή τα σχέδια μου περιλαμβάνουν σπουδές και δουλειά στο εξωτερικό, θα προσπαθήσω να το χρησιμοποιήσω αυτό για να γλιτώσω και τον στρατό. Οπότε (επειδή εκεί καταλαβαίνω ότι αποσκοπεί η ερώτηση) δεν είναι ότι θέλω να αποφύγω τον στρατό σαν τρελός, αλλά δεν θα μου ήταν και ό,τι πιο ευχάριστο να πάω και αφού θα έχω την δυνατότητα να τον αποφύγω θα την εκμεταλλευτώ.

Δεν μπορείς να γλιτώσεις τον στρατό ότι και να κάνεις.Ο μόνος τρόπος για να τον αποφύγεις είναι να μείνεις μόνιμα στο εξωτερικό.Διαφορετικά αν την κάνεις εξωτερικό και λήξει η αναβολή σου με το που θα γυρίσεις θα πας γραμμή στρατοδικείο και θα χρεώσεις τον πατέρα σου κάμποσες χιλιάδες ευρώ λόγω του προστίμου που θα αναγκαστείς να πληρώσεις.Για εμένα το καλύτερο θα είναι να πας μια και καλή για να τελειώνεις.Ότι και να κάνεις δεν μπορείς να το αποφύγεις με καμία κυβέρνηση.

Όσον αφορά την προηγούμενη συζήτηση και εσύ και ο ground έχετε δίκιο σε όσα λέτε,με την διαφορά όμως ότι εσύ είσαι κομματάκι ισοπεδωτικός.Σύμφωνοι,υπάρχουν άπειρα προβλήματα,αλλά ρε να πάρει δεν ζούμε και σε περίοδο πολέμου,έλεος,μην ξεχνάτε ότι οι παλιότερες γενιές πέρασαν πολύ χειρότερα από όσα περνάμε εμείς τώρα:Εμείς και να φάμε έχουμε και είμαστε σε θέση να μην ασχολούμαστε μόνο για την επιβίωσή μας αλλά και με χόμπι.Π.χ ξοδεύουμε ένα κ'αρο λεφτά σε videogames,μουσικά σιντι κτλ κτλ.

Τέλος,ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας;Το ότι είμαστε μια νεολαία που κοιμάται όρθια.Ναι,σωστά διαβάσατε.Αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής μας σε αυτήν την χώρα που γεννηθήκαμε,το μόνο που κάνουμε είναι να κράζουμε από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα για αυτό εκτός από το να ψάχνουμε για βύσμα για να μας βολέψει κάπου.

Τέλος,ο στρατός δεν είναι τόσο άχρηστος όσο νομίζουν οι περισσότεροι.Πρώτα πρώτα,θα μάθεις 5 βασικά πράγματα γύρω από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις,θα μάθεις να χειρίζεσαι το βασικό τυφέκιο και ίσως κάποιο άλλο βαρύ όπλο,θα μάθεις κάποια πράγματα για την επιβίωση στην ύπαιθρο και θα σκληραγωγηθείς.

Εγώ προσωπικά πέρασα πολύ καλά στον στρατό και έμαθα πολλά πράγματα.Εντάξει,δεν ήταν και το καλύτερό μου,αλλά νιώθω ότι κέρδισα πολλά από αυτήν την εμπειρία.Το καλύτερο μέρος της θητείας μου ήταν οι τελευταίοι πέντε μήνες.Τότε ήμουν ο βασικός ξεναγός στο οχυρό Ρουπελ(εκεί που γινόταν η αντίσταση κατά τον Γερμανών το 1941).Εντάξει,το ξέρω,ήμουν τυχερός.

Αυτά...

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                                In Matsuno we trust.

Comment

Working...
                                X