Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
100%. Άμα δεις στο post και την περίοδο κατανάλωση που αναγράφεται στον λογαριασμό (τετράμηνο κι όχι δίμηνο), θα βεβαιωθείς. Τον λογαριασμό τον έχω ακόμα μπροστά μου.
45€ εμένα μου ήρθε ο νέος έναντι, με περίοδο κατανάλωσης 23/06 - 22/08, χρονικό διάστημα κατά το οποίο έλειπα από το σπίτι, πλην ελαχίστων ημερών.
Στα ξένα έρχεται κατά Μ.Ο. 160λίρες το τρίμηνο, για 2 άτομα, μόνο για ρεύμα. Το ρεύμα στην Ελλάδα ήταν/είναι φτηνό σχετικά, τα σοβιετικά περιφερειακά του είναι το πρόβλημα.
Σχετικά με άλλες χώρες, ναι. Σχετικά με τους εδώ μισθούς, όχι. Ακόμα και αναλογικά να το πάρεις (έξοδα για ρεύμα προς μέσος ή βασικός μισθός στην Ελλάδα σε σχέση με τον ίδιο λόγο σε πολλές άλλες χώρες) πολύ ακριβά το πληρώνουμε.
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι εδώ μας κοστίζει και φθηνά η παραγωγή του ρεύματος, καθότι βασίζεται σε καύση λιγνίτη. Είναι από τους φθηνότερους τρόπους παραγωγής ενέργειας (για να σας προλάβω, η wiki, επειδή έχει κάπως αντικρουόμενες πληροφορίες, γράφει διάφορα επί του θέματος, αλλά εν τέλει εκεί κλίνει, όπως άλλωστε και άλλες πηγές που έχω δει κατά καιρούς). Δηλαδή την πληρώνουμε και με καρκίνους την ΔΕΗ, όχι μόνο σε ευρώ.
Η ασφάλεια του πατέρα μου θέλει 1000 ευρώ τον χρόνο για κάθε χρόνο που δούλευε σαν δάσκαλος... για να αναγνωρίσει οτι δούλευε σαν δάσκαλος!
Beat that.
Μισό λίγο... Του ζητάνε αναδρομικά 1.000€ ανά έτος για να γίνει τι; Για να αναγνωριστεί ότι εργαζόταν και να ισχύσει η ασφάλειά του; Μιλάμε για ιδιωτική ασφάλεια πάντα, έτσι; Κι αυτό ενώ πλήρωνε κανονικά τα ασφάλιστρα;
Βρήκα ακόμα μία συνέντευξη του κυρίου Καζάκη, τον οικονομολόγο που έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς σε αυτό το thread, και τον οποίο προσωπικά εκτιμώ απεριόριστα. Είναι ήρεμος, συγκροτημένος, μιλάει έξω από τα δόντια και με τρόπο ώστε να τον καταλαβαίνουν όλοι. Προβλήθηκε στην τηλεόραση στα μέσα Ιουλίου. Δείτε την όλη όποτε βρείτε χρόνο, αξίζει. Και ύστερα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Comment