Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Συνεχιζεις τα παραλληρηματα σου, για μια ακομη φορα σου λεω πως ναι ειμαι υπερ της στρατιωτικης θητειας, ειναι ενα αναγκαιο κακο μιας και καθε χωρα πρεπει να ναι παντα ετοιμοπολεμη, οσον αφορα εμενα, δεν ειπα οτι δεν θα παω, θα το κανω με τη πρωτη ευκαιρια προς το παρον ειναι αδυνατον για μενα, και επεισης δεν ειμαι καθολου βολεμενος, οταν μαλλον εσυ εκανες διακοπουλες τη μεγαλη βδομαδα εγω δουλευα απο το πρωι ως το βραδυ συνεχες, απλα δε μου αρεσει να κλαιγομαι οπως τα κουμουνια που θελουν μια ζωη για να τεμπελιαζουν και διχως αναπτυξη κλπ κλπ, θεωρω οτι πρεπει να εργαζομαστε να πηγαινουμε μπροστα να κανουμε τη ζωη μας ακομα καλυτερη, ευτηχως που ειστε μειονοτητα :icon_twisted:

    Comment


    • πρωτα απ'ολα δεν ανηκω καπου για να μου λες οτι ειμαι με τη μειονοτητα. και δεν εισαι ο μονος που δουλευεις ξερεις, ελλαδα ζω κι εγω δυστηχως. αναρωτιεμαι παντως πως αφου σκοτωνεσαι τοσο στη δουλεια ποσταρεις καθε τρεις και λιγο στο φορουμ. anyways, και δευτερον, οκ ναι εγω μπορει να παραλληρω κατα τη αποψη σου, αλλα εσυ εισαι αυτος που αλλα λεει κι αλλα κανει τελικα. πισω απο ενα pc ειναι ευκολο να το παιξεις πατριωτακος και φασιστακος και "σωστος" για τα ματια των αλλων, οταν εκει εξω ομως ζεις οπως αυτοι που κραζεις και βουτηγμενος στα σκατα και δε προσφερεις ουτε εσυ κατι ουσιαστικο σ'αυτο το τοπο τοτε ολαυτα που υποστηριζεις πανε ακυρα. τεσπα ας σταματησουμε εδω και αλλη φορα αν γινεται να εξηγεις καλυτερα αυτα που γραφεις να μη μενουν αποριες σ'αυτους που σε διαβαζουν. τελος.

      Comment


      • για να καταλαβεις καλυτερα πρεπει να σου παραθεσω τα προσωπικα μου, το οποιο απλα δεν προκειτε να γινει. Παντως εισαι λαθος αυτα.

        Comment


        • Σαν ρύθμιση με βρίσκει αντίθετο για δυο λόγους:

          1) Προέχει μακράν να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού στρατού και δεν εννοώ από άποψη εξοπλισμού, αλλά από άποψη εκπαίδευσης όσων εκπληρώνουν την θητεία τους (να γίνει ουσιαστική, χωρίς, παράλληλα, να οδηγούμαστε σε ακρότητες), συνθηκών στα στρατόπεδα (θα έπρεπε να είναι πολύ πιο καθαρά, φιλόξενα και εκμοντερνισμένα, εφ' όσον οι περισσότεροι πάνε εκεί παρά την θέλησή τους) και σωστής λειτουργίας του γενικότερα (να πάψουν οι στρατιώτες να καθαρίζουν πατάτες, να γίνονται θύματα του κόμπλεξ του κάθε αξιωματικού κ.λ.π.).

          Πρέπει, επίσης, κατά την γνώμη μου, να εισαχθεί υποχρεωτική θητεία και για τις γυναίκες, αν όχι στα όπλα, τουλάχιστον στην φροντίδα των χώρων στους οποίους ζουν όσοι τα κρατούν.

          2) Η ενηλικίωση ναι μεν συντελείται στα 18, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα σε αυτήν την ηλικία την ωριμότητα να ανταπεξέλθουν στις ευθύνες που τους επιβάλλονται μέσω της στρατιωτικής θητείας. Θα δώσεις τουφέκι σε 18χρονο; Ή θα του εμπιστευτείς την καλή λειτουργία του στρατοπέδου; Μήπως να τον βάλεις και να πολεμήσει απέναντι σε 25χρονους και 30χρονους επαγγελματίες;

          Να θυμίσω, επιπλέον, πως την ακριβώς προηγούμενη χρονιά οι "υπερασπιστές της πατρίδος" θα τρώνε ένα από τα μεγαλύτερα ζόρια της ζωής τους στην τρίτη λυκείου. Θα είμαστε διπλωμένοι πάνω από ένα βιβλίο επί 11 μήνες και μετά από ένα καλοκαίρι θα είμαστε ξαφνικά έτοιμοι (και σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά) να κάνουμε τούμπες και να ρίχνουμε ξύλο.
          [/b]
          Eπίσης είναι που είναι λίγοι οι έφεδροι αξιωματικοί που είναι πολύ σημαντικοί για το στρατό, με αυτή τη ρύθμιση δεν θα υπάρχουν καν!

          Τα έντονα γράμματα δεν είναι πρόβλημα, οι Ισραηλινοί μια χαρά υπηρετούν (και σημαδεύουν με m-16) 5 χρόνια από τα 18 έως τα 23 σε πολύ πιο επικύνδινες από εμάς συνθήκες.

          Aυτά που λέτε Shadow και Doppel με συγχωρείτε αλλά δεν πολυσυμφωνώ.

          Προσωπικά πιστεύω καλό θα ήταν να καθοριστεί ένα ανώτατο όριο ηλικίας μέχρι το οποίο θα έπρεπε κάποιος να πάει στρατό πχ τα 25 ώστε να υπάρχουν και Ε.Α.

          Από την άλλη εάν η υποχρεωτική σ.θ. στα 18 οριστικοποιηθεί τότε σαφώς θα υπάρχουν πολύ περισσότερες έτοιμες και εκπαιδευμένεςΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

          Comment


          • ΦΥΓΕ114 o Τσίπρας είπε πως θα πρέπει να καταργηθεί τελείως ο Ε.Σ., τι έχεις να πεις;
            [/b]
            Oλες τις δηλωσεις του Τσιπρα τις εχω σε μια στηλη στο site μου που την εχω ονομασει καραγκιοζηδες...

            Comment


            • για να καταλαβεις καλυτερα πρεπει να σου παραθεσω τα προσωπικα μου, το οποιο απλα δεν προκειτε να γινει. Παντως εισαι λαθος αυτα.
              [/b]
              οκ εγω απλα μια παρατηρηση εκανα γιατι ειδα κατι που μου φανηκε σαν να αυτοακυρωνεσε μονος σου, και στα εδειξα και στη πισω σελιδα με quote. δε γινεται απο τη μια να θελεις να υπαρχει υποχρεωτικη θητεια στα 18 και γενικοτερα, κι απ'την αλλη εσυ να εισαι απο τους πρωτους που παραμενουν εξω με αναβολη και να μην θελεις να πας την στιγμη που σε καλεσε η πατριδα. σκεψου λιγακι και τους υπολοιπους περα απο τον εαυτο σου, δε μπορουν ολοι να κανουν κομπινες ή οτι αλλο για να μην πηγαινουν, ποσο μαλιστα αν στα 18 μετα το λυκειο αναγκαζονται να τρεχουν, τοτε ΟΥΤΕ αναβολη οπως εχεις εσυ τωρα θα υπαρχει...


              τελος να ξαναναφερω κατι που ηδη υποθηκε...
              Η ενηλικίωση ναι μεν συντελείται στα 18, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα σε αυτήν την ηλικία την ωριμότητα να ανταπεξέλθουν στις ευθύνες που τους επιβάλλονται μέσω της στρατιωτικής θητείας. Θα δώσεις τουφέκι σε 18χρονο; Ή θα του εμπιστευτείς την καλή λειτουργία του στρατοπέδου; Μήπως να τον βάλεις και να πολεμήσει απέναντι σε 25χρονους και 30χρονους επαγγελματίες;

              Να θυμίσω, επιπλέον, πως την ακριβώς προηγούμενη χρονιά οι "υπερασπιστές της πατρίδος" θα τρώνε ένα από τα μεγαλύτερα ζόρια της ζωής τους στην τρίτη λυκείου. Θα είμαστε διπλωμένοι πάνω από ένα βιβλίο επί 11 μήνες και μετά από ένα καλοκαίρι θα είμαστε ξαφνικά έτοιμοι (και σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά) να κάνουμε τούμπες και να ρίχνουμε ξύλο.
              [/b]
              πιστευετε οτι ενας 18χρονος ειναι ικανος να φυλαξει τα συνορα και γενικα να κρατησει οπλο στα χερια του, ειδικα απο τη στιγμη που παει με το ζορι και πιεζεται για να το κανει ?

              Comment


              • Nαι ακόμη και αν ουσιαστικά είσαι ακόμη "παιδί" στα 18 σου χρόνια μπορείς άνετα να μάθεις να χρησιμοπιείς οπλο, δεν είναι και καμιά επιστήμη, όπως στα 18 θεωρείσαι "ώριμος" να πιάσεις τιμόνι στα χέρια σου. Κατα τ' άλλα κι εγώ που υποστηρίζω ότι ο στρατός έχει έναν σημαντικό ρόλο να υπηρετήσει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με εξωτερικούς εχθρούς, δεν θα πάω με μεγάλη χαρά, γιατί από αυτά που έχω ακούσει δεν μαθαίνεις εκεί και κάτι σημαντικό, η εκπαίδευση πάσχει, αυτό θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα του αρμόδιου υπουργείου, δεν νοείτε πχ να στοχεύεις σταθερούς στόχους, λες και ο Tουρκαλάς θα κάθεται ακίνητος σαν την κότα σαν να είναι bot του Counter Strike με χαμηλό Α.Ι.

                Oλες τις δηλωσεις του Τσιπρα τις εχω σε μια στηλη στο site μου που την εχω ονομασει καραγκιοζηδες...
                [/b]
                Η απόλυτη ownage απάντηση
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                Comment


                • Όχι,απλά όχι.Ενας 18χρονος (ή και 17 χρονος αν έχει κερδίσει χρονιά) και έχει βγάλει αιμορροίδες από το διάβασμα την προηγούμενη χρονιά για να περάσει στην οποιαδήποτε σχολή 15000+ μορίων,δεν υπάρχει περίπτωση να ανταπεξέλθει στα του στρατού.Η θα πάθει υπερκόπωση,ή θα τα ξύνει όλη μέρα.Όσο για τους Κύπριους που έχουν ήδη υποχρεωτική θητεία στα 18,έχουν πολύ πιο "ξυστικές" Πανκύπριες (πανελλήνιες )
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                  Comment


                  • Ενας 18χρονος (ή και 17 χρονος αν έχει κερδίσει χρονιά)
                    [/b]
                    Κανένας γεννηθείς από το 1992 και μετά δεν έχει κερδίσει χρονιά, επομένως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
                    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                    Comment


                    • Kαλά,οκ,Γιάννης Γιαννάκης,τέλος πάντων (αν και παιδιά που είναι τώρα στα θρανία νομίζω είναι η γενιά 1990 οπότε παίζει).
                      Originally posted by Raf
                      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                      Comment


                      • Ela re treli genia tou 1990!!!
                        Pantos simfono oti ipoxreotiki thitia sta 18 einai aparadekti..gia enan kai mono logo to exete anaferei kai poio pano..
                        Pes kathese diavazeis mia olikliri xronia giati thes na peraseis kapou pou exei 18k moria.. Pas ston strato.. Pernaei enas xronos girnas piso.. Ti thimase?
                        Tipota,to apolito keno pas stin sxoli sou kai tora eisai ipoxreomenos na fortsareis akoma perrisotero an den thes na kopeis se ola ta mathimata..
                        Opote ksanampeneis sto louki tis 3hs likiou..Kai pes perases se ayto pou onirevosoun kai itheles.. Meta apo ayto to louki pou tha peraseis poses dinamis tha sou apominoun sto telos gia na epivioseis stin kathimerinotita...Theoritika an telioseis sta 4 xronia tin sxoli sou, eisai epi 6 sinexomena xronia xoris zoi gia na pareis ena koloxarto pou theoritika tha sou kaliterepsei tin zoi..(1 xronos panelinies, 1 xronos stratos,4 xronia sxoli) kai meta doulia mexri ta 70 ospou na vgeis stin sintaksi... An einai na zo mia zoi pou den einai diki mou poios einai o logos gia na zo?

                        Comment


                        • An einai na zo mia zoi pou den einai diki mou poios einai o logos gia na zo?
                          [/b]
                          Θα ζεις για να δουλεύεις.
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                          Comment


                          • Μπουρδες. Ο τροπος αμα θες να μεγαλωσεις, ειναι να πας φοιτητης στην επαρχια. Οχι να σε στελνουν στρατο στα 18 επειδη και καλα θα στρωσεις. Τραβα 3 χρονια επαρχια να μαθεις να κουμανταρεις τα λεφτα σου να κανεις τις δουλειες του σπιτιου κτλ αντι να εχεις την μανουλα να στα κανει ολα και θα δεις.
                            Αλλιως μειωσε την θητεια. Μιλαμε για ενα χρονο ο οποιος ειναι χαμενος στην κυριολεξια. Μακαρι να χε νοημα η στρατευση ετσι οπως την εχουν κανει (ξυσιμο και αγγαρειες αντι για ασκησεις της προκοπης).

                            Καλα τους εκανε ο Φουσεκης που εκανε φαρσες στα υποβρυχια και τρεχανε να βρουνε 2πρ σε τριγωνικο ρανταρ...
                            https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

                            H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

                            Comment


                            • πολυ μαμοθρευτα δε μου ειστε? στα 18 σου θεωρησαι αντρας, δεν εγινε και τιποτα να πας να φυλαξεις και τα συνορα λιγο.

                              Comment


                              • fi,fi pws leme faka....fisalida...
                                mia paratirisi omws.oxi fousekis, o nikos koukos tin ekane.o fousekis einai me tis pizzes
                                se kati posts pou diabasa parapano kapoios eipe ton fyge fasista.pisteyw pws den einai fasistas alla ethnikistis!

                                Comment

                                Working...
                                X