Προφανώς και μπορείς να έχεις την άποψή σου, ο τελευταίος που θα στο απαγόρευε είμαι εγώ, αλλά καλώς ή κακώς μέσα στη απέραντη ιδέα της υποκειμενικότητας (υπερτιμημένη και άκρως διαστρεβλωμένη έννοια) υπάρχουν αντικειμενικές αξίες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες δεν επιβάλλονται από ανθρώπους σε άλλους ανθρώπους, φασισμός δηλαδή, (από εμένα προς εσένα καλή ώρα ή το αντίθετο) αλλά αποτελούν κομμάτι της υπάρχουσας πραγματικότητας.[/b].
Αλλά εν πάση περιπτώσει, αφού η διαφωνία έγκειται σε κάτι το τόσο ριζικό, δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Παρεξήγηση. ;)
Πριν το συνεχίσουμε, θέλω μου εξηγήσεις ακριβώς τι προτείνεις, τις θέσεις μου τις ξέρεις. Απορρίπτεις τη σημερινή παγκοσμιοποίηση, αν ναι για ποιους λόγους, θέλω να δω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου.
[/b]
[/b]
Κάθισα κι έγραψα ένα ολόκληρο κατεβατό, αλλά τελικά το διέγραψα γιατί άκρη δεν έβγαινε. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να αιτιολογήσω την άποψη, γιατί κάθε φορά προκύπτουν νέα ερωτήματα (είναι αυτό που έλεγα περί "δύσκολων" θεμάτων συζήτησης) και τελικά θα χρειαστεί να γράψω κάτι κωμικά μεγάλο, το οποίο δεν διατίθεμαι να κάνω. Άλλωστε, όπως είπε κι ο Shadow, το γυρίσαμε πολύ σε θεωρητική πολιτική και συνεπώς είμαστε εκτός θέματος. Ελπίζω η παραπάνω παράγραφος να σε βοήθησε να καταλάβεις πάνω - κάτω που κινούνται οι απόψεις μου.
Comment