Ζούμε σε μια χώρα που ακόμη και οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν ταγκιές σε τοίχους.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by BigBOSS View PostBανδαλισμοί σε μεγάλο ή μικρό βαθμό παντού γίνονται δεν ειναι αποκλειστικότητα ελληνική και δυστηχώς δεν γινεται ο καθένας να έχει από πίσω έναν αστυνομικό ή κάποιον που θα τον παρεμποδίσει τρεις η ώρα τα το πρωί, μόνο η παιδεία είναι αποτρεπτικός παράγοντας προς αποφυγή τέτοιων ενεργειών.
Στην Θεσσαλονίκη πάντως βανδαλισμοί γίνονται σε καθημερινό επίπεδο πλέον. Το άγαλμα του Αριστοτέλη και του Βενιζέλου σπάνια τα βρίσκεις καθαρά, συνέχεια τα βάφουν και σπρέι και όταν καθαριστούν απλά τα ξαναβάφουν.
Εγώ πάντως αν δω κάποιον να τα βάφει θα καλέσω την αστυνομία. Είναι cool το να ρίχνουμε συνέχεια το φταίξιμο στο κράτος αλλά αν δεν ενδιαφερθούν και οι πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Comment
-
Originally posted by Deus View PostΣτην Θεσσαλονίκη πάντως βανδαλισμοί γίνονται σε καθημερινό επίπεδο πλέον. Το άγαλμα του Αριστοτέλη και του Βενιζέλου σπάνια τα βρίσκεις καθαρά, συνέχεια τα βάφουν και σπρέι και όταν καθαριστούν απλά τα ξαναβάφουν.
.
Comment
-
Για ακόμη μια φορά ο [MENTION=8]Ramparter[/MENTION] δικαιώνεται.
Τέτοια είδηση ούτε το Κουλούρι δεν θα τολμούσε να βγάλει:
Βραβεύεται για την πρωθυπουργία 2009-2011 ο Γιώργος Παπανδρέου
The illusion of free will is an illusion.
Comment
-
-
Είναι ο Κυριάκος ο «εν αναμονή πρωθυπουργός»;
Είναι γνωστό πως από πολύ νωρίς στην τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία και σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της ΝΔ, το σύνολο των δημοσκοπήσεων, για όποιο μέσο κι αν διεξάγονται, δίνει ξεκάθαρο και μεγάλο προβάδισμα στην κεντροδεξιά παράταξη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, για πρώτη φορά, όσο θυμάμαι και ξέρω, στην καρτέλα "καταλληλότερος για πρωθυπουργός", προηγείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι ο τωρινός πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας. Παρ'όλο που και τους δυο τους νικάει ο "κανένας", η σιγουριά των νεοδημοκρατών για την κατατρόπωση της "χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης" εν τέλει στηρίζεται σε νούμερα.
Βρισκόμαστε το αργότερο ένα χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές και πιθανότατα αρκετά πιο κοντά: τα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο ή και νωρίτερα συνεχώς φουντώνουν. Παράλληλα, το Σκοπιανό αποδεικνύεται όλο και πιο καθοριστικός παράγοντας για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Δεν είναι της παρούσης, αλλά οπωσδήποτε αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία και την κύρωσή της στη Βουλή. Πιθανότατα θα βρεθούν οι 151 που θέλει ο Τσίπρας, μα ο κυβερνητικός εταίρος, ο Πάνος Καμμένος, σκίζει τα ρούχα του πως δεν θα βρίσκεται αυτός και η κοινοβουλευτική του ομάδα μέσα σε αυτούς. Σενάρια υπάρχουν πολλά: για πρόωρες εκλογές, για κυβέρνηση μειοψηφίας, ακόμα και για ανοχή σκόρπιων βουλευτών σε έναν ΣΥΡΙΖΑ μόνο του πια.
Τα πράγματα δείχνουν πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να αναχαιτίσει την ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων. Αυτό κατά τη γνώμη μου προσφέρει ελπίδες στον ΣΥΡΙΖΑ πως τουλάχιστον θα μπορέσει να γλιτώσει έναν εκλογικό καταποντισμό· είναι πολύ πιθανό μάλιστα να καρπωθεί και εκλογικά ωφέλη απ' την τροπή αυτή, παρουσιάζοντάς την ως απτή απόδειξη πως η χώρα έχει πλέον το δικαίωμα να σχηματίσει ελεύθερα τη δημοσιονομική της πολιτική. Δεν μπορώ παρά να συμπεράνω ότι, συνδυαστικά με το πλέον ετήσιο χριστουγεννιάτικο επίδομα αλλά και με μέρος των αντιμέτρων που έχουν ψηφιστεί για εφαρμογή μέσα στο 2019, η κυβέρνηση θα μπορέσει να στοιχειοθετήσει ένα ικανοποιητικό πακέτο παροχών που θα ενισχύσει το αφήγημά της περί εξόδου από τα μνημόνια και συνεπώς να προσελκύσει ψηφοφόρους στο πλευρό της.
Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται μάλλον ανθεκτικός. Έπειτα από την καταστροφή στο Μάτι και τους αδέξιους κυβερνητικούς χειρισμούς της τραγωδίας, που προκάλεσαν και το μένος των ΜΜΕ, μπόρεσε ωστόσο να μειώσει τη διαφορά σχεδόν 2,5 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, προς έκπληξη πολλών δημοσιογράφων και πολιτικών σχολιαστών.
Το βέβαιο είναι πως μέχρι την ώρα της κάλπης η πόλωση θα αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα και θα εκφραστεί τουλάχιστον με σκληρή σκανδαλολογία και απειλές ποινικών διώξεων. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το, προβληματικό δημοκρατικά, σενάριο για τριπλές εκλογές τον Μάιο - καθώς λέγεται πως σε οποιαδήποτε περίπτωση μια ήττα στις ευρωεκλογές πριν τις εθνικές θα καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ - ο πολιτικός χρόνος αναμένεται να συμπυκνωθεί σε τρομακτικό βαθμό και να δρομολογηθούν απροσδόκητες εξελίξεις που θα καταστήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια πρόβλεψης μάταια.
Προς το παρόν, αμφότεροι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν επανειλημμένα εκφράσει βεβαιότητα για τη νίκη τους. Αυτό, από την πλευρά του Τσίπρα, γίνεται κατανοητό ως ρητορική αναγκαιότητα κομματικής αυτοπεποίθησης. Ο Μητσοτάκης όμως έχει ως πειστήριο ένα σταθερό και ευρύ δημοσκοπικό προβάδισμα, σε σημείο που συχνά αναφέρεται από δημοσιογράφους ως ο "εν αναμονή πρωθυπουργός". Δεν ξέρω κατά πόσο το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων προκαλεί προβληματισμό στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, ειδικά και εφ'όσον η συσπείρωση της ΝΔ έχει πιάσει ταβάνι, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο του '15 απαντούν, σε ένα αξιόλογο ποσοστό, πως δεν είναι βέβαιοι για το ποιον θα ψηφίσουν. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η αδυναμία των δημοσκοπήσεων να προβλέψουν με επιτυχία ένα εκλογικό αποτέλεσμα έχει αναδειχθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και σε πολλά μέρη του κόσμου.
Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να αντιστραφεί το πολιτικό σκηνικό; Στη ρεαλιστικότερη περίπτωση που καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον να παραμείνει δυνατός πόλος, σημειώνοντας μια αξιοπρεπή ήττα και μειώνοντας δραστικά τη διαφορά, θα μπορέσει ο Μητσοτάκης να απορροφήσει τους αναπόφευκτους εσωκομματικούς κραδασμούς από μια τέτοια διάψευση των προσδοκιών;
Comment
Comment