Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Somari View Post
    Ok,ενας μαλακας δημοσιογραφος --> όλοι οι γερμανοί μαλάκες...
    Τι να πούμε για μας, δηλαδή, που έχουμε πολλούς μαλάκες δημοσιογράφους; :xp:
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

    Comment


    • 1) Δεν καταλαβαίνω γιατί ο TheCursed, ενώ δεν πιστεύει στην έννοια του έθνους, και πολύ καλά κάνει, συμμετέχει στη συζήτηση χρησιμοποιώντας κατ'εξοχήν και επανειλημμένα εθνικούς χαρακτηρισμούς. Αυτοαναιρείται. Ή θα έπρεπε να αδιαφορήσει ή να αντικαταστήσει τα "έλληνες, ισπανούς, γερμανούς" κλπ. με "αυτοί που σήμερα ζούνε στη γεωγραφική περιοχή που (αυτο)αποκαλείται Ελλάδα, Ισπανία" κ.ο.κ.

      2) Αυτοί που σήμερα ζουν στη γεωγραφική περιοχή που αυτοαποκαλείται Ελλάδα, έχουν σχέση με αυτούς που ζούσαν στην ίδια γεωγραφική περιοχή το 500 π.χ., τόση όση έχει ο σημερινός κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών με τους Ινδιάνους.
      Στην περίπτωση μας, ως Ιππικό λειτούργησε ο χρόνος, οι πόλεμοι, η λαομοιξεία, οι 17 περίπου φυλές που πέρασαν από εδώ και πάνω από όλα η μοναδικότητα του κάθε άνθρώπου, που είναι ικανός για το καλύτερο ή το χειρότερο βάσει ιδεών και πράξεων και όχι βάσει της ενσωμάτωσής του σε ένα ευλογημένο ή μη έθνος.

      3) Το ότι ορισμένες ιδέες και μία ιστορία χρησιμοποιήθηκαν, καλώς ή κακώς, για την ίδρυση του σύγχρονου κράτους στο οποίο κατοικούμε, δεν μας καθιστά, και ούτε πρόκειται να μας καταστήσει, και άλλα 200 χρόνια αν περάσουν, αποκλειστικούς κοινωνούς και συνεχιστές αυτής της ιστορίας.

      4) Βάσει του παραπάνω όποιος εμφανίζεται ως αποκλειστικός θεματοφύλακας του πολιτισμού μιας τέτοιας εποχής, πλανάται πλάνην οικτρά.
      Θεματοφύλακάς των ανθρώπινων επιτευγμάτων, από όποιο σημείο του κόσμου και αν προέρχονται, είναι ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος που τα συμμερίζεται.

      5) Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο "εμάς". Η βλακεία δε γνωρίζει σύνορα.
      Ανά τον κόσμο οι άνθρωποι μην έχοντας κάτι άλλο να πιαστούν, διαλέγουν ή συνήθως καθοδηγούνται στο να αρπάζονται από πολλών ειδών ψευδαισθήσεις.
      Ως άνθρωπος που τυγχάνει κάτοικος της Ελλάδας, είμαι εξ ίσου θεματοφύλακας του Αριστοτέλη και του Καζαντζάκη, όσο και του Κουμφούκιου και του Μποντλέρ. Ο σημερινός κάτοικος της Κίνας και της Γαλλίας που διεκδικεί την αποκλειστικότητα των προηγουμένων, είναι εξ ίσου ηλίθιος με τον κάτοικο της Ελλάδας που πράττει τα παρόμοια για του "δικούς του" νεκρούς.

      6) Ωστόσο η βλακεία του άλλου, δημοσιογράφου ή μη, δε νομιμοποιεί τη δικιά μας. Δε νομιμοποιεί να βγάζουμε ξαφνικά σκελετούς από τη ντουλάπα, γιατί έτσι επιτάσσει η θιγμένη υπερηφάνεια και να ζητάμε, ως κράτος, επιπλέον προς σπατάλη χρήματα, από τον κύριο τις τελευταίες δεκαετίες άμεσο και έμμεσο χρηματοδότη μας.

      7) Αυτό βέβαια είναι δύσκολο σε αυτή την περιοχή του κόσμου, που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αρνούνται να γίνουν ουσιαστικοί θεματοφύλακες των επιτευγμάτων ανθρώπων που έζησαν εδώ τα προηγούμενα χρόνια. Αρνούνται να αγαπήσουν τη δικαιοσύνη και την ευθύνη, να εμπνευστούν τουλάχιστον από ορισμένα μνημεία που ακόμη στέκονται και των οποίων η καθημερινή θέαση είναι το μόνο που τους διαχωρίζει ως προς τη δικαιοδοσία τους επί της ιστορίας αυτών των μνημείων, από τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη.
      Αντ'αυτού επιλέγουν την κατ'όνομα υπεράσπιση αυτών των ιδανικών, την κατά βούληση αυθαίρετη ερμηνεία τους και την βασισμένη σε αυτά πίστη τους πως είναι έστω και στο ελάχιστο ξεχωριστοί από άλλους ανθρώπους.
      Ξεχωριστός γίνεσαι, δε γεννιέσαι.

      8) Το παραπάνω, και πάλι, δεν ισχύει μόνο για "εμάς".
      Ούτε οι "εδώ" είναι καλύτεροι από τους "ξένους", ούτε οι "ξένοι" καλύτεροι από τους "εδώ", εξ ορισμού και εκ φύσεως.
      Η ξενολατρεία είναι ένας μπασταρδεμένος εθνικισμός, εξ ίσου ανόητος, επικίνδυνος και άχρηστος με τον παραδοσιακό.

      9) Η ευθύνη είναι ατομική και η επιτυχία κάποιου στη διαφύλαξη και διαίωνιση αξιόλογων ιδανικών κρίνεται από τη ζωή του, και όχι από το αναμάσημά αυτών των ιδανικών.

      10) Εξ αυτού, θα ήταν καλύτερο κάποιος να εφαρμόσει αυτή την οποία επαγγέλεται ως κληρονομιά του, αντί μόνο να τη διαφημίζει, δίνοντάς της επιτέλους νόημα. Να αποδεχθεί την ευθύνη ως πολίτης ακολουθώντας το παράδειγμα του Περικλή. Να ζήσει λέγοντας πως για όλες τις αποτυχίες του φταίει μόνο αυτός ο ίδιος.
      Έτσι μόνο θα τιμήσουμε τους προηγούμενους, από όπου και αν προέρχονται. Τους προηγούμενους ανθρώπους, όχι τους προηγούμενους έλληνες, γερμανούς, ιταλούς, ιάπωνες.
      Και έτσι μόνο, θα κατορθώσουμε να γίνουμε, ει δυνατόν, καλύτεροι.
      Όχι απλώνοντας το χέρι σαν οργισμένοι επαίτες, για να ζητήσουμε από τον τρίτο, ασχέτως αν δικαιούμαστε να ζητάμε ή όχι.
      Όχι μυξοκλαίγοντας επειδή κάποιος μας κακοχαρακτηρίζει, ψάχνοντας στη φαρέτρα της ιστορίας αντίστοιχες προσβολές σαν θυμωμένοι έφηβοι.
      Αν δεν το κάνουμε αυτό θα διαιωνίσουμε μια αρρωστήμενη κατάσταση, θα παραμείνουμε σκυλιά τα οποία γαβγίζουν σε κλειστή πόρτα χωρίς να μας ακούει κανείς, με μοναδική τροφή και συντροφιά μας μια τεράστια κουράδα που, ως αξία, θα συμβολίζει την ανωτερότητα που μόνοι μας παράγαμε και μόνοι μας καταναλώνουμε.

      Comment


      • Imprahil σχετικά με το κατά πόσο είμαστε πραγματικοί απόγονοι των Ελλήνων του 500 π.Χ. λες μούφες διότι υπάρχουν γενετικές έρευνες που λένε το αντίθετο όχι ΜΟΝΟ από Έλληνες ερευνητές αλλά και από ξένους. Για παράδειγμα σύμφωνα με το Stanford University:

        1) The DNA make-up of today's Greeks is 99.5% white. The study cliams that today's Greek has 99.5% the same DNA make-up as as the white Greeks of ancient times.

        2) Contrary to beliefs by many in Turkey and certain Slavic nations of ex-Yugoslavia, Greek DNA has not been influenced, nor altered, by the mixture of Slavic or Turkish DNA, even though Ottomans ruled a large part of Greece for 400 years.

        3) Out of a sample of 925 modern-day Greek DNA, only 0.4% exhibited non-white DNA.

        4) To a large extenet, Greeks of the ancient time "transfered" their DNA to other parts of Europe through their conquests. The study showed that, today, Greek DNA is most similar to: a) Italian DNA, b) French DNA, c) Spanish DNA, d) Turkish DNA. **ΑΠΟΡΟΙΑ ΤΟΥ Α' και Β' ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ**

        5) The DNA of Italians in modern day southern Italy is the closest match to the DNA of their Greek neighbors.
        Yπάρχει και ένας Έλληνας καθηγητής Βιολογίας από το ΑΠΘ που κατέληξε ΠΡΙΝ από το Stanford στα ίδια συμπεράσματα, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του.

        ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΕΓΩ.
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • To πανεπιστήμιο λέγεται Stanford και όχι Ganondorf. Επίσης, δεν αναφέρθηκα σε DNA.

          Comment


          • Άψογος.

            Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το Ramparter και, ασφαλώς, τον Imrahil. Επί του θέματος, το δημοσίευμα είναι βλακώδες και το εξώφυλλο απαράδεκτο - για την ακρίβεια, το ζήτημα ζέχνει μισαλλοδοξία και ξενοφοβία σε τέτοιο βαθμό που δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν να το πάρει στα σοβαρά άνθρωπος. Να πω και κάτι που αρκετοί από σας ίσως δε γνωρίζετε - αντίστοιχα αιχμηρά εξώφυλλα και δημοσιεύματα είναι σχετικά συνηθισμένα στον ευρωπαϊκό Τύπο όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα στην επικαιρότητα. Πολλές φορές μάλιστα δεν κταφέρονται κατά κρατών ή κυβερνήσεων, αλλά κατά προσώπων. Ρίξτε μια ματιά στο Economist (που στην Ελλάδα ο θυμόμαστε όποτε ασχολείται μαζί μας), το Time ή το Spiegel (ακόμα θυμάμαι εξύφωλλο των Times τoυ Λονδίνου με το Gordon Brown κα κρατά μια σημαία με σφυροδρέπανο, όταν είχε λάβει τα μέτρα διάσωσης των τραπεζών πέρυσι). Νομίζω πως ο Ιμραχίλ θα έχει και πιο πρόσφατα παραδείγματα. Στην Ελλάδα η κοσμιότητα του έντυπου Τύπου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, για αυτό και τέτοιες μέθοδοι και εικόνες μας φαίνονται ξένες.

            Να ρίξω και λίγο αλάτι στην πληγή - θυμάστε τις περίφημες καρικατούρες του Μωάμεθ που είχαν κάνει τους ισλαμιστές να ξεσηκωθούν? Γυρίστε μερικές σελίδες να δείτε αντιδράσεις μας για ένα θέμα που αφορούσε έναν άλλο προσβεβλημένο (δίκαια ή άδικα), και θυμηθείτε επίσης και το πώς είχε διαδραματιστεί το σκηνικό σε διεθνές επίπεδο, με απειλές, συγγνώμες, συζητήσες για την ελευθερία του Τύπου κλπ.

            Από εκεί και πέρα, μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω το κείμενο που έκανε quote o BigBoss λίγο πιο πίσω αλλά δε θα το κάνω. Είναι εμφανώς κουτσουρεμένο ώστε να τονίζονται μόνο κάποια ορισμένα σημεία, τα οποία μάλιστα χωρίς τα οργισμένα σχόλια του συντάκτη απλά αποτυπώνουν μια πραγματικότητα. Απλά, όταν τα λέμε μόνοι μας είμαστε προοδευτικοί, όταν μας τα λένε άλλοι τσαντιζόμαστε. Και όχι, ΔΕΝ αναφέρομαι στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ή στην απόπειρα να μας παρουσιάσουν σα φονταμενταλιστές, αλλά σε ένα σωρό άλλες μικρές λεπτομέρειες. Το κείμενο σίγουρα μπορεί να κατηγορηθεί σαν αναχρονιστικό - ο λεβεντομαλάκας Έλληνας τείνει να αντικατασταθεί από το νεοτρέντι και τον πρώην νεόπλουτο Έλληνα, με διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηρηστικά αλλά κατά βάθος ίδια λογική.

            Για το πως μας βλέπει ο εκάστοτε Γερμανός (γιατί αν δεν το ξέρετε, μένουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία και ακόμα περισσότεροι Γερμανοί έρχονται ή μένουν στην Ελλάδα) σας πληροφορώ ότι είμαστε συνδεδεμένοι με κατεξοχήν θετικές έννοιες, όπως ανοιχτόκαρδοι, τίμιοι και εργατικοί. Για τα δύο τελευταία δε σας κάνω καθόλου πλάκα.

            Για το ζήτημα των αποζημιώσεων (για το οποίο έχον ταχθεί υπέρ αρκετοί Γερμανοί που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, όπως πχ ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ που ζει στην Αθήνα και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) είναι η πιο εύκολη δικαιολογία να αποδείξουμε...τι? Ότι δε φάγαμε ένα κάρο λεφτά της ΕΕ? Ότι στέλναμε επί δεκαετίες μαγειρεμένα στοιχεία, εν γνώσει της ΕΕ, και που τώρα που μας βρήκαν μπόσικους μας σκίζουν τον πάτο? Ότι μπορεί να έχουμε προβοσκίδα αλλά δεν είμαστε ελέφαντες? Και εν πάσει περιπτώσει, τι ζητάμε? Να μας δώσουν αύριο τις αποζημιώσεις για να ξεχρεώσουμε? Εν ολίγοις, προσπαθούμε να μπλέξουμε την Κοζάνη με τη Λωζάνη γιατί έτσι μας βολεύει. Αυτό κάναμε πάντα σε όλες τις πτυχές τοι κοινωνικού μας βίου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

            Εν ολίγοις, ναι το Focus στην προκειμένη περίπτωση είναι εγκάθετο, κατάπτυστο και του αξίζει να το πάρουν με τις λεμονόκουπες. Οι ύβρεις απέναντι στον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μιας χώρας (κυρίως με ένα τέτοιο τρόπο) είναι απαράδεκτες. Από εκεί και πέρα όμως?
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

            Comment


            • Originally posted by Titus View Post
              Εν ολίγοις, ναι το Focus στην προκειμένη περίπτωση είναι εγκάθετο, κατάπτυστο και του αξίζει να το πάρουν με τις λεμονόκουπες. Οι ύβρεις απέναντι στον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μιας χώρας (κυρίως με ένα τέτοιο τρόπο) είναι απαράδεκτες. Από εκεί και πέρα όμως?
              Μα κατηγούμε το περιοδικό και το γεγονός πως παρουσιάζει ΌΛΟΥΣ τους Έλληνες από γύφτους έως απατεώνες (χρησιμοποιώντας τουλάχιστον υβριστικά τον ελληνικό πολιτισμό) κάτι που δεν δέχομαι και άλλωστε δεν χρειαζόμαστε να μας πούνε οι από έξω ποιοι έκλεψαν στην Ελλάδα, ξέρουμε ποιοι είναι αλλά και τους ψηφίζουμε ταυτόχρονα.

              Να έρθω εδώ να συμφωνήσω με τον Niko περί πολλάπλών χτυπημάτων κατά της Ελλάδας, δεν ξεχνάμε άλλωστε τον Αμερικανο-εβραίο Kissinger και τα λόγια που είπε για ΕΜΑΣ:

              Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

              (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).
              Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...
              ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. Ο δημοσιογράφος του Focus ούτε συννενoημένος να ήταν με τον mister Kissinger!

              Βέβαια ταυτόχρονα διαφωνώ με τον Niko για το ότι "οι Γερμανοί πήραν πλούτη με αίμα άλλων λαών".
              Star Citizen videos Star Citizen gallery

              Comment


              • 9) Η ευθύνη είναι ατομική και η επιτυχία κάποιου στη διαφύλαξη και διαίωνιση αξιόλογων ιδανικών κρίνεται από τη ζωή του, και όχι από το αναμάσημα αυτών των ιδανικών.


                Α-χα. ;)

                Για το πως μας βλέπει ο εκάστοτε Γερμανός (γιατί αν δεν το ξέρετε, μένουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία και ακόμα περισσότεροι Γερμανοί έρχονται ή μένουν στην Ελλάδα) σας πληροφορώ ότι είμαστε συνδεδεμένοι με κατεξοχήν θετικές έννοιες, όπως ανοιχτόκαρδοι, τίμιοι και εργατικοί. Για τα δύο τελευταία δε σας κάνω καθόλου πλάκα.


                Φυσικά.

                Να πω και κάτι που αρκετοί από σας ίσως δε γνωρίζετε - αντίστοιχα αιχμηρά εξώφυλλα και δημοσιεύματα είναι σχετικά συνηθισμένα στον ευρωπαϊκό Τύπο όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα στην επικαιρότητα.


                Προσωπικά καμία σημασία δεν έδωσα στο εξώφυλλο, δε το βρήκα ιδιαίτερα προσβλητικό, με πείραξαν όμως τα σχόλια του συντάκτη.
                Σίγουρα θα υπάρχει ένα ρεύμα ευρωπαίων που θα συμφωνούν μαζί του ή χειρότερα θα το διαβάσουν και θα αποκτήσουν τη δικιά του άποψη, αλλά δε νομίζω να υπάρχει αυτή η γενική εικόνα.
                Συνήθως "souvlaki" σκέφτονται...

                Comment


                • Originally posted by http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_8976.html
                  http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_8976.html] ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

                  Απίστευτη χολή βγάζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι για τη χώρα μας. Μετά το χυδαίο δημοσίευμα του γερμανικού focus με την Αφροδίτη, τώρα έρχεται βρετανική εταιρεία να αποκαλέσει ερείπια τον Παρθενώνα και να τον παρομοιάσει με την πτώση του ευρώ. Εντάξει όλοι αυτοί ξέρουμε ότι πάντα είχαν ένα φοβερό κόμπλεξ, αφού στερούνται παντελώς ιστορίας, αλλά δεν περιμέναμε πως θα έφταναν σε τέτοιο...


                  σημείο. Τι να κάνουμε ρε παιδιά που όταν εμείς είχαμε πολιτισμό αυτοί ζούσαν σε σπηλιές. Και αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και τους καίει. Κάθε καλοκαιράκι όμως έρχονται προς τα εδώ και θαυμάζουν τα μνημεία του Παγκόσμιου πολιτισμού. Δεν πειράζει ας βγάζουν χολή. Η ιστορία γράφει πως οι Έλληνες έδωσαν τα φώτα τους σε όλο τον κόσμο και αυτό δεν ξεγράφει. Και στο κάτω-κάτω ρε αγγλάκια δώστε πίσω τα μάρμαρα τι τα κρατάτε, δικά μας είναι, αλλά που να τα δώσετε, ξέρετε πως αν τα γυρίσετε θα ερημώσει το μουσείο σας, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!
                  http://troktiko.blogspot.com/2010/02...post_8976.html

                  Comment


                  • Α, νόμιζα πως το έγραψες εσύ Strawhat, αλλά φαίνεται το παραπάνω κείμενο το έγραψε το ίδιο το τροκτικό.

                    ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ MΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΡΑ

                    Comment


                    • Ο Τίτος και ο Ιμραχίλ είπαν σωστά πράγματα. Νομίζω πως η ουσία είναι σε αυτό:
                      Για το ζήτημα των αποζημιώσεων (για το οποίο έχον ταχθεί υπέρ αρκετοί Γερμανοί που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, όπως πχ ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ που ζει στην Αθήνα και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) είναι η πιο εύκολη δικαιολογία να αποδείξουμε...τι? Ότι δε φάγαμε ένα κάρο λεφτά της ΕΕ? Ότι στέλναμε επί δεκαετίες μαγειρεμένα στοιχεία, εν γνώσει της ΕΕ, και που τώρα που μας βρήκαν μπόσικους μας σκίζουν τον πάτο? Ότι μπορεί να έχουμε προβοσκίδα αλλά δεν είμαστε ελέφαντες? Και εν πάσει περιπτώσει, τι ζητάμε? Να μας δώσουν αύριο τις αποζημιώσεις για να ξεχρεώσουμε? Εν ολίγοις, προσπαθούμε να μπλέξουμε την Κοζάνη με τη Λωζάνη γιατί έτσι μας βολεύει. Αυτό κάναμε πάντα σε όλες τις πτυχές τοι κοινωνικού μας βίου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
                      Το ξεσκαρτάρισμα πρέπει να γίνει και οι αποζημιώσεις από τη Γερμανία καλό δεν πρόκειται να κάνουν αν δεν καταπολεμηθεί το κακό από τη ρίζα...
                      Imprahil σχετικά με το κατά πόσο είμαστε πραγματικοί απόγονοι των Ελλήνων του 500 π.Χ. λες μούφες διότι υπάρχουν γενετικές έρευνες που λένε το αντίθετο όχι ΜΟΝΟ από Έλληνες ερευνητές αλλά και από ξένους. Για παράδειγμα σύμφωνα με το Stanford University:

                      Quote:
                      1) The DNA make-up of today's Greeks is 99.5% white. The study cliams that today's Greek has 99.5% the same DNA make-up as as the white Greeks of ancient times.

                      2) Contrary to beliefs by many in Turkey and certain Slavic nations of ex-Yugoslavia, Greek DNA has not been influenced, nor altered, by the mixture of Slavic or Turkish DNA, even though Ottomans ruled a large part of Greece for 400 years.

                      3) Out of a sample of 925 modern-day Greek DNA, only 0.4% exhibited non-white DNA.

                      4) To a large extenet, Greeks of the ancient time "transfered" their DNA to other parts of Europe through their conquests. The study showed that, today, Greek DNA is most similar to: a) Italian DNA, b) French DNA, c) Spanish DNA, d) Turkish DNA. **ΑΠΟΡΟΙΑ ΤΟΥ Α' και Β' ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ**

                      5) The DNA of Italians in modern day southern Italy is the closest match to the DNA of their Greek neighbors.
                      Yπάρχει και ένας Έλληνας καθηγητής Βιολογίας από το ΑΠΘ που κατέληξε ΠΡΙΝ από το Stanford στα ίδια συμπεράσματα, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του.

                      ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΕΓΩ.
                      Αυτό που γράφεις εδώ BigBoss φαίνεται απίστευτη μούφα για πολλούς λόγους. Μπορείς να δώσεις πηγή για να δούμε τι ακριβώς λέει;
                      Originally posted by Squall Leonhart
                      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                      Originally posted by 丹野
                      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                      Originally posted by Ryu_gr
                      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                      Comment


                      • Επειδή δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο να διαβάσω όλες αυτά τα μακροσκελή κείμενα σχετικά με το αν οι Έλληνες* είναι ο πιο γαμηστερός λαός στον κόσμο ή όχι θα σχολιάσω σχετικά με σκόρπια πράγματα που παρατήρησα:

                        Όταν ακούω Γερμανία, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό:

                        Αλήθεια.

                        Κανένας άνθρωπος, in my opinion δεν έχει στο αίμα του πράγματα όπως απατεωνιά, κλεψιά, νεκροφιλία, παιδεραστία, κοπρολαγνία, φασισμό, όρεξη να πατάξει όλες τις άλλες χώρες του κόσμου και άλλα, όμως μάλλον οδηγείται εκεί από τις κοινωνικοοικονομικοπολιτικές συνθήκες της χώρας στην οποία ζει σε συνάρτηση πάντα με τη παιδεία που έχει λάβει και τη γενικότερη νοοτροπία που έχει -καλά, όχι αποκλειστικά- (η οποία συνήθως είναι απόρροια των 2 παραπάνω και άλλων) [Ας με διορθώσει ο Straier για το κατά πόσο η Βιολογία πιστεύει κάτι άλλο.]
                        Ως εκ τούτου βέβαια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι νομίζω για τους Γερμανούς** ή τους Έλληνες* ή τους Πακιστανούς***.

                        Τέλος, κάθε επεκτατικός πόλεμος έχει (guess what?) επεκτατικό χαρακτήρα, και γίνεται για (guess what?) επεκτατικούς λόγους.

                        Υποψιάζομαι ότι συμφωνώ με Imrahil, TheCursed και όσους συμφώνησαν με τους 2 ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα να επιστρέψω δριμύτερος.

                        *: Άνθρωποι που κατοικούν στην γεωγραφική περιοχή Ελλάδα.
                        **: Άνθρωποι που κατοικούν στην γεωγραφική περιοχή Γερμανία.
                        ***: Άνθρωποι που κατοικούν στην γεωγραφική περιοχή Ελλάδα και είναι μαύροι.
                        "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

                        Comment


                        • Επειδή δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο να διαβάσω όλες αυτά τα μακροσκελή κείμενα σχετικά με το αν οι Έλληνες* είναι ο πιο γαμηστερός λαός στον κόσμο


                          Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτή η θέση ανήκει εξ' ορισμού στους τζαμαϊκανούς.

                          Comment


                          • Straier εσύ λες μούφες.

                            Καθαρό το DNA των ελλήνων!

                            Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

                            Εντυπωσιακό! Τo DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)! Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!

                            Το DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών. Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατήσει τη βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.

                            Η ταυτότητα της έρευνας.

                            Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου». Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου». Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.
                            Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

                            Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.

                            «Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή». Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:

                            «Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, μοιάζει πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.

                            Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».

                            Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.

                            Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:

                            «Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».

                            Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:

                            «Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. Το DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.

                            Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».


                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
                            Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005


                            Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς . Εντυπωσιακό! Τo DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήν...


                            Ο καθηγητής Βιολογίας ΑΠΘ που έλεγα είναι ο Τριανταφυλλίδης οι ερευνές του συμφωνούν με τα πανεμιστήμια Stanford και Pavia.

                            Kαι τι είπε ο Ισοκράτης (το 380π.Χ. αν θυμάμαι καλά);
                            TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ
                            ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ
                            Επίσης λίγα πράματα για ένα από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ψέματα όλων των εποχών, την Ινδοευρωπαική θεωρία:
                            Η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία έχει ζωή δυο αιώνων και ξεκίνησε ως συγκριτική γλωσσολογική υπόθεση, αλλά στην πορεία προέκυψε να διδάσκεται και να εξαπλώνεται ως ιστορική αλήθεια. Απ αλλού δηλαδή ξεκίνησε και αλλού κατέληξε αγνοώντας εντελώς τις αρχαίες παραδόσεις των λαών. Οι υποστηριχτές της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας δημιούργησαν ένα φάντασμα και προσπαθούν με κάθε θυσία να αποδείξουν ότι είναι πλάσμα με σάρκα και οστά. επειδή όμως πρώτα δημιούργησαν το δεδομένο και ύστερα βάλθηκαν να βρουν αποδείξεις δεν είναι διατεθειμένοι να δουν τίποτε άλλο πέρα απ αυτό που θέλουν να αποδείξουν.
                            η συνέχεια εδώ http://www.ftou.gr/articles/show.asp...kourata&id=120

                            Επίσης άλλο μεγάλο ψέμα για παράδειγμα, είναι η φοινική προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου.
                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • Αυτό που έβαλες είναι ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται σε κάποιο άρθρο της Απογευματινής. Εγώ θέλω την αρχική μελέτη για να δω τι ΑΚΡΙΒΩΣ γράφει (εκτός και αν η μελέτη έγινε από την Απογευματινή).
                              Originally posted by Squall Leonhart
                              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                              Originally posted by 丹野
                              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                              Originally posted by Ryu_gr
                              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                              Comment


                              • Originally posted by Imrahil View Post
                                1) Δεν καταλαβαίνω γιατί ο TheCursed, ενώ δεν πιστεύει στην έννοια του έθνους, και πολύ καλά κάνει, συμμετέχει στη συζήτηση χρησιμοποιώντας κατ'εξοχήν και επανειλημμένα εθνικούς χαρακτηρισμούς. Αυτοαναιρείται. Ή θα έπρεπε να αδιαφορήσει ή να αντικαταστήσει τα "έλληνες, ισπανούς, γερμανούς" κλπ. με "αυτοί που σήμερα ζούνε στη γεωγραφική περιοχή που (αυτο)αποκαλείται Ελλάδα, Ισπανία" κ.ο.κ.
                                Μα για κάποιον που δεν πιστεύει στο έθνος, Γερμανοί = γερμανικός λαός = "αυτοί που σήμερα ζούνε στη γεωγραφική περιοχή που (αυτο)αποκαλείται Γερμανία" κ.ο.κ. Θεώρησα πως ήταν αυτονόητο.

                                Κατά τα άλλα, Imrahil, τα είπες άψογα, όπως και ο Titus.
                                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                                Comment

                                Working...
                                X