To metal εγένετο με SteppenWolf.Heavy metal Thunder ;)
Αν και υποστηρίζεται πως metal ήταν το riff των Kinks στο Υou really got me,αλλά και οι Iron Butterfly...Ωστόσο σαν πρώτη αναφορά θα θεωρούσα προσωπικά το Born to be wild.
Oι Sabbath ναι μεν το πήγαν μπροστά αλλά θα τους έβαζα ως ιδρυτές και εφευρέτες του Doom Metal και της πιο σκοτεινής αισθητικής.Χώρια που στο χωρό μπαίνουν μετά και οι Leds και δε συμμαζεύεται το πράγμα.Πάντως λογικα οι ρίζες εντοπίζονται εκεί στα μέσα προς τέλη των 60s
Ωστόσο το metal επικράτησε σαν όρος τέλη 70s και γιγαντώθηκε με NWOBHM και σαφέστατα με το πιο glam-hair n spray κτλ στα 80ς κτλ κτλ.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
metal music \m/
Collapse
X
-
Με Iron Maiden δεν εχω ασχοληθει, ισως ειναι ντροπη αφου θεωρουνται οι πατερες του Metal (και ειναι) αλλα δεν εχω ιδεα απο που να αρχισω, αφου η δισκογραφια τους ειναι πραγματικα χαοτικη.
[/b]
βασικά τώρα έθιξες ένα μεγάλο θέμα.πατέρες του μεταλ θεωρούνται οι Black Sabbath και είναι αν σκεφτεί κανείς ότι από το 1970 που βγήκε το πρώτο ομώνυμο αλμπουμ τους "επινοήθηκε" ο όρος από έναν δημοσιογράφο...αλλά για πιο εμπεριστωμένες απόψεις καλύτερα να μιλήσει ο fandango...
ένα μικρό αστειάκι που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:
Metal Fathers:Black Sabbath
Metal Kings:Manowar
Metal GODS:JUDAS PRIEST
Leave a comment:
-
Προσωπικα αρχισα να ακουω Metal μουσικη εδω και 1 χρονο απο 1 τραγουδι των Rhapsody (Holy Thunderforce).. Γενικα ειμαι προσφατος και δε γνωριζω και πολλα πανω στο ειδος. Παντως το αγαπημενο μου συγκροτημα ειναι με διαφορα οι Blind Guardian και στη συνεχεια ερχονται Manowar, Rhapsody, Nightwish και αλλα διαφορα. Γενικα προτιμω το Epic Metal. Οι στιχοι με εντυπωσιαζουν ιδιαιτερα
Με Iron Maiden δεν εχω ασχοληθει, ισως ειναι ντροπη αφου θεωρουνται οι πατερες του Metal (και ειναι) αλλα δεν εχω ιδεα απο που να αρχισω, αφου η δισκογραφια τους ειναι πραγματικα χαοτικη.
Leave a comment:
-
Την εικόνα την έβαλα για τις τακτικές της didi music, που μας βλέπει όλους σαν πορτοφόλια.
Επίσης, για πλάκα. Σόρυ αν άγχωσα μερικούς.
;)
[/b]
Ok αν και μου περασε απο το μυαλο αρχικα,μετα το εχαψα σχεδον αμασητο.Μεχρι και σε 2 φιλους το ειπα!!!
Λοιπον kfh αν ερθεις στη συναυλια με κερνας 2 μπυρες χαλαρα για τον τρομο που μου προξενησες.
Leave a comment:
-
Την εικόνα την έβαλα για τις τακτικές της didi music, που μας βλέπει όλους σαν πορτοφόλια.
Επίσης, για πλάκα. Σόρυ αν άγχωσα μερικούς.
;)
Leave a comment:
-
Shadow σ'ευχαριστω για τις μπαντες που μου προτεινες πριν.Θα τις κοιταξω
Ρεεεεεε η εικονα με το τερα βαημπ λιγο περιεργη μου φαινεται.Θα ειναι οντως ετσι τα εισητηρια;Αν ναι με βλεπω για 70αρι ή 80αρι.
Στο PL18-19 τι θα βλεπουν,τον κωλο του McBrain??
Θα ειναι limited τα εισητηρια;Να κοιταξω απο τωρα αν ειναι.
Εdit--Αγχωθηκα πολυ τωρα,χωρις πλακα.
Leave a comment:
-
+1.Πάντως δεν φταίμε εμείς που τσιμπάμε σε αυτές τις τιμές...Έλεος απλά.Σε ροκ συναυλία πάω δεν πάω στο Μέγαρο Μουσικής...Τέτοιες παπαριές κάνανε και το καλοκαίρι σε Europe,Chris Cornell,Robert Plant και ήταν στο μπροστά τμήμα της σκηνής λιγότεροι από ότι στο πίσω με αποτέλεσμα να φάνε ξενέρα τα συγκροτήματα...
Χάνεται όλη η ουσία με αυτό τον τρόπο.Ναι,δεν είναι ό,τι ωραιότερο να σκας 60? και να βλέπεις τον Waters τελευταία σειρά στη Μαλακάσα για παράδειγμα αλλά αυτό δε διορθώνεται με ζώνες τιμών...Παλιά πηγαίναμε και περιμέναμε να πιάσουμε καμμιά καλή θέση.Πλέον αν αργήσεις σε συνοδεύουν 2-3 μαντράχαλοι μέχρι τη θέση σου...
Το τραγικό είναι πως βρίσκονται άτομα που τσιμπάνε σε αυτές τις τιμές.
[/b]
.Μα είναι δυνατόν να έρχομαι από Θεσσαλονίκη για Metallica και να μην έχω εξασφαλήσει ότι θα τους δω?Όταν πήγα(αρχή των MDB) είχε at least 10000 κόσμο οπότε με βόλεψε το 80άρι...Δεν είναι ΤΟΣΟ κακή σκέψη αλλά οι τιμές είναι πολύ τσουχτερές.Το καλύτερο είναι διαχωρισμός στα πλάγια(όπως στα μεγάλα festival) δίχως αλλαγή τιμής βέβαια.Μία ακόμα λύση είναι ίδιο εισητήριο και οι 10000 πρώτοι πχ να πηγαίνουνε PL2 και οι επόμενοι πίσω...Αν παραμείνει αυτό να πέσουν τουλάχιστον οι τιμές
Leave a comment:
-
Mετραει, γλυτωνουμε και το περπατημα και το συνωστισμο.
Παω μια ebay να τσεκαρω για κυαλια.
Leave a comment:
-
Χeno αν πάμε,πάμε PL17??Μαζί με τους αγρότες θα κλείσουμε την Εθνική!
Leave a comment:
-
έκανα εντιτ γιατί o Xeno είπε κάτι που διέφυγε της προσοχής μου.σωστός.
Leave a comment:
-
Έλεος απλά.Σε ροκ συναυλία πάω δεν πάω στο Μέγαρο Μουσικής...Τέτοιες παπαριές κάνανε και το καλοκαίρι σε Europe,Chris Cornell,Robert Plant και ήταν στο μπροστά τμήμα της σκηνής λιγότεροι από ότι στο πίσω με αποτέλεσμα να φάνε ξενέρα τα συγκροτήματα...
Χάνεται όλη η ουσία με αυτό τον τρόπο.Ναι,δεν είναι ό,τι ωραιότερο να σκας 60? και να βλέπεις τον Waters τελευταία σειρά στη Μαλακάσα για παράδειγμα αλλά αυτό δε διορθώνεται με ζώνες τιμών...Παλιά πηγαίναμε και περιμέναμε να πιάσουμε καμμιά καλή θέση.Πλέον αν αργήσεις σε συνοδεύουν 2-3 μαντράχαλοι μέχρι τη θέση σου...
Το τραγικό είναι πως βρίσκονται άτομα που τσιμπάνε σε αυτές τις τιμές.
Leave a comment:
-
Νεοτερα απο το στρατοπεδο της Didi Music
Επειδη η εταιρια μας σεβεται τους φιλους της heavy metal αποφασισε φετος να καθιερωσει και νεα εισητηρια που αντιστοιχουν σε αναλογες με την τιμη του εισητηριου θεσεις
PL1(A,B) ---> 80 Euro
PL2 ---> 70 Euro
PL3 ---> 50 Euro
PL4 ---> 65 Euro
PL5 ---> 68 Euro
PL6 ---> 68 Euro
PL7 ---> 65 Euro
PL8 ---> 46 Euro
PL9 ---> 40 Euro
PL10 ---> 40 Euro
PL11 ---> 43 Euro
PL12 ---> 40 Euro
PL13 ---> 37 Euro
PL14 ---> 35 Euro
PL15 ---> 15 Euro
PL16 ---> 29 Euro
PL17 ---> 15 Euro
PL18 ---> 8 Euro
PL19 ---> 18 Euro
PL20 ---> 24 Euro

κανουμε και φιλικες τιμες στις κατωθι κατηγοριες
ΚΑΠΗ (ολων των δημων Αττικης) αρκει να φερουν αναλογες φιαλες οξυγονου
Σχολεια, ιδιωτικα η δημοσια που δεν διδασκουν το μαθημα των θρησκευτικων
Συνδεσμους φιλαθλων οποιασδηποτε ομαδας και κατηγοριας, αρκει να φερουν αρκετα καπνογονα
Μη φιλοκερδεις οργανωσεις-συλλογους, με την προυποθεση αγορας τουλαχιστον 666 εισητηριων.
Leave a comment:
-
Kαλα κι εμενα το 2000 μου αρεσε πολυ το Sons of Νorthern Darkness (προσεξε τον τιτλο παλι, κανουν αυτο που ελεγα πριν, λενε Northern Darkness, οχι σκετο Darkness ή Satanic Darkness κλπ), σε φαση να εχω ακομα και σημαια τους απο τη Νuclear Blast αυθεντικη!!
γενικα πολυ καλη μουσικη αλλα οι Immortal πιστευω ειναι ξεχωριστη περιπτωση, ενω δεν εχουν καποια "ψαγμενη" ιδεολογια ας πουμε, τραγουδαν για πραγματα τελειως αληθινα οπως το σκοταδι, το κρυο και τη φυση. κριμα που πεφτουν κι αυτοι στην ιδια παγιδα ομως, μπορει να μην ειναι παγανιστες ή φανατικοι Odinιστες ή ακομα χειροτερα νεοναζι, αλλα ενα πατριωτικο με τα δασοι τους και το κρυο της Νορβηγιας σιγουρα το εχουν. Black Metal ΔΕΝ ειναι μονο η Νορβηγια ομως.
οι Gorgoroth παντα προκαλουσαν, συνεχως μπαινοβγαιναν ο Gaahl και Infernus στις φυλακες, ειχαν κανει κι ενα show με σταυρωμενους που καποιος λυποθιμησε ή πεθανε δεν θυμαμαι καλα και τεσπα εγινε ενας πανικος. και τωρα παλι αφου χωριστικαν σε δυο στρατοπεδα: Κing ov Hell με Gaahl εναντιον Infernus, το οποιο εγω μεταφραζω σε Νορβηγικο παγανισμο που υποστηριζουν οι δυο πρωτοι εναντιον Σατανισμο που υποστηριζει ο δευτερος. δεν ξερω αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα, εγω αυτο καταλαβενω παντως απο τη διαμαχη αυτη.
τους Dark funeral δεν τους θεωρω και τοσο αληθινους, το σιγουρο ειναι οτι πουλανε υπερβολικα, αλλα απο αυτο το ειδος του Black Metal με Blastbeats προτιμω σιγουρα Marduk! επισης οι Belphegor τους μοιαζουν οντως λιγακι, θα τους ελεγα σαν περισσοτερο μια Death Metal version τους (Death/Black παιζουν) και κυκλοφορουν και νεο album την ανοιξη.
το Ελληνικο Black Metal ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια, για την οποια μπορω να καθομαι να γραφω ωρες, καθοτι ακουγα παλιοτερα, κι ακομα τουλαχιστον αν και κυκλοφορουν σκουπιδια κυριολεκτικα, κι επισης ειχα την τυχη να συνομιλησω με αρκετα "μελοι" ας πουμε. εχει γεμισει η σκηνη απο παιδακια που προσπαθουν να το παιξουν κακα κι αυτο φαινεται αμα κανεις απλα μια επισκεψη στο myspace.com και ψαξεις συγκροτηματα απο Ελλαδα ή ακομα χειροτερα αμα ψαξεις στο metal-archives.com. γενικα ενω η σκηνη ξεκινησε αρκετα καλα και με ενα μουσικο στυλακι αρκετα πρωτοτυπο (το οποιο θα χαρακτηριζα melodic black metal) ξεπεσε τελειως, και οι Νecromantia και Varathron (απτους πρωτομαστορες στο ειδος) εξαφανιστικαν κι εχασαν οτι καλο ειχαν να δωσουν (οι πρωτοι βγαλαν κατι προσφατα αλλα ηταν πατατα, με το ζορι παιζαν). οι Rotting Christ ισως αξιζουν περισσοτερο απο ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑL ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ στην Ελλαδα γιαυτο και εγιναν τοσο διασημοι (ανεκδοτα τυπου Astarte δεν τα πιανω καν στο στομα μου, δεν επρεπε να υπαρχουν!). Ravencult γουσταρα τα demos, με το album δεν τρελαθηκα και τοσο. δοκιμασε και τους Enshadowed αν και μονο το πρωτο album αξιζε, πλεον δεν παιζουν οπως τοτε. και τελος δυο νεα συγκροτηματα που μου εκαναν λιγακι εντυπωση, οι Nethescerial με symphonic/industrial στοιχεια και οι ΝΥΝΕ που παιζουν Industrial Black Metal, κατι το οποιο για μενα αποτελει το μελλον του ειδους, αφου ειναι οντως κατι καινουργιο! τελος, οι Νaer Mataron ειναι ακυροι για μενα, γιατι οπως ειπα ενω στη μουσικη μοιαζουν Black Metal οι αποψεις του Kaiada δεν εχουν καμια σχεση, ο ανθρωπος παιζει να ναι φασιστας!
ορισμενα συγκροτηματα με σωστη για μενα ιδεολογια ή καλυτερα ψαγμενη Σατανικη ιδεολογια απο Σουηδια, δηλαδη religious ή orthodox black metal οπως ονομαζεται το ειδος, ειναι τα εξης: Funeral Mist (1 τρομερο album μακαρι να ηταν ολα ετσι!), Watain (αν και γιναν εμπορικοι με το τελευταιο τους), Dissection (οχι στα παλια τους ομως, την ιδεολογια την απεκτησε ο Νodtveidt αφου βγηκε απο τη φυλακη, αφου ηταν μελος της Misanthropic Luciferian Order απο Σουηδια, που μαλλον αυτο τον οδηγησε και στην αυτοκτονια), Ondskapt (που προκειται να κυκλοφορησουν συντομα νεο album), Ofermod (αν και δεν εχουν ακομα album γιατι τα μελοι τους ειναι φυλακη, ιδεολογικα και μονο με οσα υποστηριζουν φανταζουν πολυ δυνατοι), Heresi, Craft, επισης ξεχασα τους γνωστους Antaeus απο Γαλλια που ελεγα πριν και οι Triumphator αν και δεν ασχοληθηκα ακομα μαζι τους...
Leave a comment:
Leave a comment: