Originally posted by Altair
View Post
Έχω ήδη πεί οτι σε messenger και σε πιο μικρά κείμενα, δε με πειράζει και όλα σχεδόν τα άτομα που έχω στο windows live, greeklish γράφουνε και μια χαρά τα διαβάζω.
Αυτά που λέω, δε τα λέω για τον gz. Το λέω για κάποιον που θα γράψει ολόκληρη "έκθεση" post στα greeklish. Εκεί, ναι, κουράζομαι και έχω δεί τέτοιες περιπτώσεις σε forums ΚΑΙ με κακή γραμματική.
Το thread δεν είναι "γιατί δε γράφει ο gz ελληνικά και τι πιστεύετε;". Είναι γενικώς για τη χρήση greeklish σε online communities και εγώ είπα πως όταν είναι ένα post μεγάλο και είναι σε greeklish, κουράζομαι.
Απο εκεί και πέρα, αυτά που συζητάμε για τους λόγους που γίνεται αυτό με το κάθε άτομο και το αν θα ήταν ή οχι αγενές το να αγνοείται η πλειοψηφία, δεν έχει και μεγάλη σχέση με τη συγκεκριμένη περίπτωση εδώ.
Συζήτηση κάνουμε, να μη πούμε τη γνώμη μας; Ο gz, γράφει συμμαζεμένα posts, με καλή σύνταξη και απολύτως εύκολα να διαβαστούν, γι'αυτό και τα διαβάζω.
Απο εκεί και πέρα, η γνώμη που εκφράζω για άλλες παρόμοιες καταστάσεις που για τον α ή β λόγο ενοχλούν τη πλειοψηφία, δεν αλλάζει, ούτε έχει να κάνει με τον gz.
Εκτός αν σας μπέρδεψε το οτι αναφέρομαι με δεύτερο ενικό. Αυτό είναι δικό μου φταίξιμο, απλώς είναι ο τρόπος που μιλάω. Όταν λέω "εσυ" για αυτά τα θέματα στον gz εννοώ "εσυ ο οποιοσδήποτε", όχι συγκεκριμένα αυτόν.
Πολλοί το κάνουμε και νομίζω είναι συνήθως κατανοητό, οπότε δε μπορώ να δω πως παρεξηγήσατε οτι αναφέρομαι συγκεκριμένα στον gz. Αν αναφερόμουν σε αυτόν, δε θα είχα διαβάσει οτι γράφει, ούτε θα απαντούσα ακόμη.
Και για να ξεκαθαρίσω το θέμα κουλτούρας, ούτε με καίει τι θα απογίνει η Ελλάδα ή η γλώσσα μας (αλλά σίγουρα δε θα την "φάνε" τα greeklish όπως φοβάται ο Link), ούτε είμαι κανένας υπερασπιστής της.
Δεν έχω σκεφτεί ούτε μια φορά καθ'ολη τη διάρκεια αυτού του θέματος, τη γλώσσα μας ή το αν είναι σωστό γραμματικά να γράφουμε έτσι και άλλα τέτοια ψωνισμένα των της φιλολογίας και πατριωτικά.
Μιλάω καθαρά με βάση το τι είναι πιο καλό για μάτια και εγκέφαλο. Κατεβατό σε οποιαδήποτε γλώσσα που δε διδάσκεται κάποιο άτομο απο παιδί και δε βλέπει καθημερινά (όχι μόνο σε posts), είναι πιο δύσκολο να διαβαστεί.
Και το να μη κάνει κάτι κάποιος όταν ενοχλεί τη πλειοψηφία στην οποία ο ίδιος μπήκε για να συμμετάσχει, το θεωρώ αγενές, είτε μιλάμε για greeklish, είτε για κάπνισμα, είτε για folk singing.
Όλα αυτά, γενικώς. Απο εκεί και πέρα, έχει να κάνει με τη κάθε περίπτωση. Εδώ όλοι είμαστε οκ με τα greeklish σε ποσότητες όπως τα γράφει ο gz π.χ και ο ίδιος τουλάχιστον έχει προσπαθήσει να τα μάθει, δε μπόρεσε, fine.
Και για τα μάτια μας/το κεφάλι μας είναι οκ και δεν το κάνει σαν αγένεια εφόσον τουλάχιστον έχει κάνει πιο παλιά το κόπο να τα μάθει. Άλλο αυτός και άλλο το nerd που γράφει 2 σελίδες και με χάλια σύνταξη.
Μου θυμίζει εκείνη τη φάση απο το Stark Raving Mad. Δείτε 1:26 με 2:35.
Σίγουρα, αν είναι έτσι το post, και ελληνικά να είναι, άστα να πάνε. Αλλά αν είναι κατεβατό, και μόνο τα greeklish το δυσκολεύουν.
Το πόσο κατανοητό είναι ένα κείμενο, εξαρτάται απο πολλά, όπως λες, Altair, αλλά εδώ μιλάμε για τα greeklish και τα greeklish απο μόνα τους (ακόμα και αν όλα τα άλλα είναι σωστά) σε μεγάλο, επαναλαμβάνω, κείμενο είναι κουραστικά.
Υ.Γ: Έλεος ρε Somari με τη φωτό. Επίσης, τα DVD του Stark Raving Mad, μιας που το θυμήθηκα, θα τα δω ποτέ ξανα;
Comment