Originally posted by Sinclair
View Post
Το "όχι και να διαμαρτύρεται ο Έλληνας" είναι ξεκάθαρο: Για να λες ότι η γερμανική τηλεόραση είναι κακή, για εμένα πάει να πει ότι δεν πληρεί ένα στάνταρ το οποίο έχεις. Το στάνταρ αυτό για έναν Έλληνα τι θα μπορούσε να είναι; Μα η ελληνική τηλεόραση φυσικά.
Αναφέροντας αυτό ως τι σε υποβαθμίζω; Ως Έλληνα; Αν θεωρείς ότι η τηλεόραση που έχουμε μας χαρακτηρίζει, τότε ναι, πάρτο σαν προσβολή. Αλλά κατά τα άλλα δεν περιείχε σχόλιο για τους Έλληνες αυτό που έγραψα.
Εγώ (για να μη φαίνεται ότι μιλάω στον αέρα) βλέπω όλη μου τη ζωή μέσω δορυφόρου προγράμματα απ' όλη την Ευρώπη και γνωρίζω ταυτόχρονα πάνω - κάτω και ποια κανάλια εκπέμπουν και επίγεια στη Γερμανία. Το λοιπόν, εσύ όπως έγραψες μπορεί πολλά από αυτά τα προγράμματα να μην τα έχεις δει ή να μη σε αφορούν σαν αντικείμενο, αλλά αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό. Αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς αντικειμενικοί οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψιν και καλώς ή κακώς είναι έξοχα, τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο καλοφτιαγμένα που μπορεί άνετα να τα παρακολουθήσει μέχρι και κάποιος ο οποίος δεν καταλαβαίνει καν γερμανικά, αρκεί να ακολουθεί στοιχειωδώς τα όσα δείχνουν. Δεν υπερβάλλω, το έχω κάνει πολλάκις και οφείλεται στην καλή τους δομή, σκηνοθεσία, τα ενδιαφέρονται θέματα, τις ιδιαίτερες πληροφορίες κ.ο.κ.
Στη σύγκριση μεταξύ των δυο χωρών στην τηλεόραση, μπορώ να δεχτώ πως σε θέματα σειρών και ταινιών η Γερμανία είναι ο πάτος και η Ελλάδα είναι μια, άντε δυο κλάσεις πάνω. Σε όλα τ' άλλα όμως, ο πάτος είμαστε εμείς κι αυτοί είναι αμέτρητες κλάσεις πάνω.
Ξαναλέω, μην αγχώνεσαι, δε θίχτηκα. Απλώς έχω κουραστεί να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα και να μη γίνεται ανεκτό το χιούμορ και η υπερβολή σε αυτό το θέμα (σύγκριση Ελλάδας και εξωτερικού σε οποιονδήποτε τομέα).
Comment