Announcement

Collapse
No announcement yet.

PC Helpdesk

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 丹野
    replied
    Εγώ το Windows Media Classic από το CCCP Codec Pack.

Leave a comment:

• wesker
    replied
    pio media player xrisimopiite?apo afta pou ine dorean ennoo prospatho na vro afto pou exi tin kaliteri piotita ikonas alloi lene vlc alloi mphc esis pio xrisimopiite?oi tenies pou katevazo ke vlepo ine 720p i 1080p.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Για αυτο λεμε να παρει οσο το δυνατον πιο κοντα στις αναγκες του. Τα 80+ gold ειναι αρκετα ακριβα και γενικα νομιζω οι τιμες εχουν παρει την ανηφορα στα τροφοδοτικα..

Leave a comment:

• Cpl_Shephard
    replied
    +gold βασικα, μας εχει πηδηξει ο Φωτοπουλος πανελλαδικως

Καλο ειναι να το ψαξει καποιος αρκετα πριν παρει τροφοδοτικο ανεξαρτητα απο τις αναγκες του συστηματος του σε ισχυ, το eficiency μπορει να πεσει σε τραγικο βαθμο σε μερικες περιπτωσεις, οταν πχ το ταδε τροφοδοτικο ειναι rated στα 900w και το εχει καποιος μιση μερα να δουλευει σε ενα pc που καθεται ολη την ωρα idle και θελει κανονικα 90w ( δηλαδη 10% load )

Δειτε τα πινακακια σε αυτη τη σελιδα για να καταλαβετε ακριβως τι θελω να πω

A Platinum-efficiency (92%) power supply from Enermax, one of the oldest names in the computer power sector, promises superb performance and ultra low noise, like its earlier brethren, Modu/Pro 87+… at a price. Product Platimax 600W EPM600AWT ATX12V power supply Manufacturer Enermax Street Price US$170~200 Super high efficiency is the defining mark of high end

Πληροφοριακα τα καλυτερα ελληνικα reviews που εχω δει τα κανει ο χρηστης crmarris στο lab + techpowerup http://www.thelab.gr/power-supplies-...ase-82874.html

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by 丹野 View Post
    Κάτι λίγα ξέρω κι εγώ. Ένας φίλος μου που δουλεύει τεχνικός υπολογιστών μου είπε ότι είναι υπεραρκετό.
    Άλλο το υπεραρκετο και άλλο το τούμπανο όμως...

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Το παλιοτερο hardware τραβαει περισσοτερο ρευμα γενικα, πλεον παμε σε low power consumption καταστασεις(εκτος απο την AMD που κοιμαται και οι καρτες τραβανε τα κερατα τους) οποτε ειναι πιο σημαντικο να εχεις μια καλη μαρκα psu με καλο efficiency 80+ bronze παρα ωμη δυναμη σε watt..

Τα chieftec νομιζω της πλακας ειναι και αυτα αλλα anyway if it aint broke..

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Eννοείς ότι γείωσε σωστά και δε βραχυκύκλωσε;

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    και εγώ με ένα τσιφτεκ 600άρι είμαι εδώ και 6 χρόνια και έχει τραβήξει ότι του χω πετάξει πάνω... αυτή τη στιγμή είναι στο χαλαρό κιόλας (δεν έχει σπαϊκάρει) με ι5 3570 και hd7770 oc... για παραπάνω δε ξέρω βέβαια...
    και γω το έχω χρόνια, από το 2008 νομιζω τότε το ειχαμε πάρει 100 ευρώ αλλά τα έβγαλε και βγάζει τα λεφτά του. Πρώτα το ειχαμε στο pc με τον pentium 4 και μετά όταν πηραμε το νέο pc με τον i7 920 κτλ του βάλαμε αυτο το τροφοδοτικό ενώ στο pc με p4 βάλαμε ένα "της πλάκας'' 450 ή 500 watt. Μάλιστα το chieftec 650 watt έσωσε το νέο pc απο το "κάψιμο" καθώς ο αδερφός μου όταν το συναρμολογούσε βιδωσε την μητρική πάνω στο μέταλλο του κουτιού, δηλαδή δεν υπήρχε κενό που δίνουν κάτι βάσεις στις βίδες, και άν ήταν μάπα το τροφοδοτικό σίγουρα θα καιγονταν κάτι ή όλα.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Κάτι λίγα ξέρω κι εγώ. Ένας φίλος μου που δουλεύει τεχνικός υπολογιστών μου είπε ότι είναι υπεραρκετό. Το δικό μου τραβάει από 550W ως 660W. Είναι υπεραρκετό για τις κάρτες που έχω μέσα. Αρκεί που να λειτουργούν και όλα τα άλλα τα κάνουν οι κάρτες.

Τώρα τι λέτε για ρεύμα, δεν ξέρω. Αλλά εγώ βλέπω ότι όσο τραβάει το τροφοδοτικό μέχρι την προκαθορισμένη τροφοδοσία που θέλουν όλες οι κάρτες σε σύνολο, τόσο τραβάει το ρεύμα από την πρίζα.

Όταν έκανα ανακατάταξη του χώρου εδώ, το είχα προσέξει που λιγόστευσε το ρεύμα και ήμουν κομπλέ.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    και εγώ με ένα τσιφτεκ 600άρι είμαι εδώ και 6 χρόνια και έχει τραβήξει ότι του χω πετάξει πάνω... αυτή τη στιγμή είναι στο χαλαρό κιόλας (δεν έχει σπαϊκάρει) με ι5 3570 και hd7770 oc... για παραπάνω δε ξέρω βέβαια...

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    ΛΟΛ 1500W, καλυτερα να εχεις 2 κλιματιστικα αναμενα παρα το PC
    ενα pc με i5, i7, GTX 680, ssd κτλ είναι ζήτημα αν καίει πάνω απο 400 watt ή μαλλον δεν καίει τόσα αλλα λιγότερα 350-80watt.

Ακόμη και ένα 500αρι watt τροφοδοτικο είναι αρκετό. Εγώ έχω ενα chieftec 650watt.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Exete dikio

Does a 500 watt power supply always pull 500 watts? Or does it depend on the load being placed on the computer? It's a n00b hardware question. I'm trying to figure out how much it costs to run my

Ωπα, τωρα ειδα πως ειχες κανει εδιτ με παραθεση αρθρου

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Και εγω απ'οσο ξερω δε τραβαει παντα full - χαριν υπερβολης εκανα το σχολιο πριν - αλλα δε περιμενω να εχουν και τη καλυτερη αποδοση αναλογα και με τη ποιοτητα τους βεβαια. Αν τραβαγαν παντα στο full τοτε και 500ρι τροφοδοτικο να χες αμα το αφηνες συνεχεια να κατεβαζει torrents (οταν ειχα πρωτοβαλει dsl η μοναδα εμενε ανοιχτη τα πιο πολλα βραδια) θα πηγαινε η ΔΕΗ 200-300€ χαλαρα.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Δεν νομιζω ειπαμε.. Αλλα δεν ειμαι και σιγουρος θα το ψαξω λιγο..

Edit:

Εδω εχει ενα ωραιο αρθρο, http://hexus.net/tech/tech-explained...-supply-units/

Απο'οτι καταλαβα με μια γρηγορη, το psu τραβαει οσο θελει το pc και οχι παραπανω ετσι και αλλιως και αναλογα με το efficiency που εχει χρησιμοποιει διαφορετικη ποσοτητα AC για να παραγει DC.. Επειδη ομως το efficiency "παιζει" και ειναι μικροτερο σε χαμηλοτερα workload ειναι καλυτερο να εχεις psu κοντα στις αναγκες σου.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Άλλο τι τραβάει το τροφοδοτικό από την πρόζα, άλλο τι τραβάει ο υπολογιστής από το τροφοδοτικό. Αυτό που εννοώ είναι πως αν χρειάζεσαι πχ 600 βάτ και του πετάξεις 1500άρι, μήπως το τροφοδοτικό τραβάει όπως και να έχει 1500 που σημαίνει τσάμπα ρεύμα

Leave a comment:

Working...
X